Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 12:39
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 12:44
Nie. Twierdzę, że jak taki piłkarzy wyjeżdża z naszego kraju to już mu nie jest tak blisko do kadry. Po prostu trzeba sobie uzmysłowić, że jednym z czynników jaki wpływa na chęć przyjęcia naszego obywatelstwa jest możliwość gry w kadrze, która co jak co, ale promuje.ulynif pisze:Sugerujesz, że Oli czy Roger w takiej formie a nie innej nadawali by się do kadry?
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lis 2010, 12:48
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 12:51
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 lis 2010, 12:53
emdżej
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 12:59
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2010, 18:08
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 lis 2010, 18:17
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 18:24
Ok, kumam o co Ci chodzi. Tylko, że jakby Arboleda dziś miał obywatelstwo i padłaby taka propozycja, to nie mam nic do tego. Lecz jeśli mamy spuszczać się nad tym tematem, bo trzeba wziąć Manu, to ja dziękuję. Jest Polakiem i temat wpada - ok, ale na dzień dzisiejszy jest KOLUMBIJCZYKIEM i ja jestem przeciwny szybkiej naturalizacji, bo kadra czeka.Wilmore pisze:Natomiast jeśli dostanie obywatelstwo w normalnym trybie, to szat drzeć nie będę, po 5 latach pobytu i załatwieniu formalności będzie dla mnie takim samym Polakiem jak Żewłakow czy Lewandowski.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 18:29
ulynif
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 18 lis 2010, 18:29
Nie ok. Nie jest Polakiem i nim nigdy nie będzie. Może posiadać obywatelstwo i tyle.bartbuks pisze: Jest Polakiem i temat wpada - ok
Zico_FCI
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 18:31
Kolumbijczykiem zawsze będzie tak jak Roger jest brazylijczykiem czy Olisadebe nigeryjczykiem.bartbuks pisze:Jest Polakiem i temat wpada - ok, ale na dzień dzisiejszy jest KOLUMBIJCZYKIEM
ulynif

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2010, 18:34
A ja nie. Facet spełni ustawowe wymogi do uzyskania obywatelstwa - 5 lat. Czym innym jest dla mnie przyspieszenie obywatelstwa jak z Olisadebe, temu jestem przeciwny - nie wypełnia 5 lat okresu, przyspiesza się też formalności. Jeśli jednak Manu wypełni te 5 lat i będzie chciał grać dla kadry, to będę za maksymalnym przyspieszeniem załatwiania formalności - choć go nadal nie chcę w kadrze.ja jestem przeciwny szybkiej naturalizacji
Wilmore

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 18:42
To że jest ok i nic mi do tego, bo ma obywatelstwo, bo jak zaznaczyłem kilka postów wcześniej - nie jestem zwolennikiem powoływania Arboledy. Niestety nie mamy na to wpływu i jak Franzowi zacznie się palić w dupce, to zapewne dadzą MA obywatelstwo i się go powoła. Przykre, ale prawdziwe.Zico_FCI pisze:Nie ok. Nie jest Polakiem i nim nigdy nie będzie. Może posiadać obywatelstwo i tyle.
Te, aptekarz. Kolumbijczykiem będzie zawsze, a polskie to może mieć obywatelstwo. Wiem to, więc nie czepiaj się.ulynif pisze:Kolumbijczykiem zawsze będzie tak jak Roger jest brazylijczykiem czy Olisadebe nigeryjczykiem.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2010, 18:47
Jeśli będzie się czuł Polakiem, to niezależnie od koloru skóry nim będzie i nikomu nic do tego.Nie ok. Nie jest Polakiem i nim nigdy nie będzie. Może posiadać obywatelstwo i tyle.
No dobra. Teraz różnica dla mnie istotna - gdyby Arboleda grał w Polsce rok na tym poziomie, to w obecnej sytuacji kadrowej wolałbym nie przeprowadzać naturalizacji, choć nie jestem też jej przeciwnikiem.Wilmore z prawnego punktu widzenia tak, ale chodzi mi o to, że jestem przeciwny jakiejkolwiek naturalizacji. Nie żyję w drewnianej chatce, mam pojęcie, że to jest norma w świecie sportu, ale kuźwa żyjemy w kraju, który może chyba sobie wyszkolić piłkarzy, a nie ciągnąć ich z innych krajów.
Wilmore
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio