Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 414

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 18:49

bartbuks pisze:Te, aptekarz. Kolumbijczykiem będzie zawsze, a polskie to może mieć obywatelstwo. Wiem to, więc nie czepiaj się.
Te, chyba nie skontaktowałeś się z farmaceutą albo nie przeczytałeś ulotki i coś Ci szkodzi. Nie czepiam się tylko napisałeś "na dzień dzisiejszy", stąd moje spostrzeżenie dodałem, że teraźniejszość nie ma w tym przypadku znaczenia.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 lis 2010, 18:53

ulynif widzę, że zostaliśmy przyjaciółmi :P Podobno kto się czubi, ten się lubi :P

Dobra będę wieczorem. Idę na heavy metal jam session :P

Awatar użytkownika
Zack
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 18 lis 2010, 18:58

Wilmore pisze: A ja nie. Facet spełni ustawowe wymogi do uzyskania obywatelstwa - 5 lat. Czym innym jest dla mnie przyspieszenie obywatelstwa jak z Olisadebe, temu jestem przeciwny - nie wypełnia 5 lat okresu, przyspiesza się też formalności. Jeśli jednak Manu wypełni te 5 lat i będzie chciał grać dla kadry, to będę za maksymalnym przyspieszeniem załatwiania formalności - choć go nadal nie chcę w kadrze.
Z tym Manu to mam nadzieję, że to hipotetyczna sytuacja... Ze swoimi umiejętnościami to powinien bieg na 100 metrów trenować a nie piłkę, bo to jeździec bez głowy...

"Wilmore z prawnego punktu widzenia tak, ale chodzi mi o to, że jestem przeciwny jakiejkolwiek naturalizacji."

Tu się zgadzam, nie jestem nacjonalistą ale to jest reprezentacja Polski, nie róbmy "międzynarodówki". Poza tym czy naprawdę jest tak o wiele lepszy niż polscy środkowi? No nie wiem... Np. Jodłowiec się wczoraj co prawda nie popisał ale niedawno wrócił po kontuzji. Może to nie jest "international level" ale jest Polakiem i poziomem gry w najlepszej formie Arboleda mu nie ucieka tak bardzo...

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 19:16

Zack pisze:"Wilmore z prawnego punktu widzenia tak, ale chodzi mi o to, że jestem przeciwny jakiejkolwiek naturalizacji."
Tu się zgadzam, nie jestem nacjonalistą ale to jest reprezentacja Polski, nie róbmy "międzynarodówki".
Zależy, co mamy na myśli. Czy to reprezentacja kraju czy reprezetacja narodowa (?)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lis 2010, 19:28

To jest reprezentacja kraju, więc obecność Rogera, Olisadebe, czy w przyszłości Arboledy dziwić będzie tylko najbardziej ograniczonych zwolenników wyższości narodu. Taką mamy rzeczywistość, że dziecko Kenijczyka i Filipinki urodzone w Austrii i wychowywane w Niemczech nie jest niczym zaskakującym. A o ile mi wiadomo, to taki grajek jest w szkółce Bayernu. :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 lis 2010, 19:45

Zack pisze:Wracając do Sadloka i jego optymalnej pozycji na boisku. Czemu uciekasz tak daleko w przeszłość, do poprzedniego sezonu? W tym, o ile się nie mylę, więcej grał na lewej niż na środku. Na środkowego obrońcę jest za cherlawy 186cm/72 kg. wagi? On ma budowę Artura Partyki, wiesz co by z nim Drogba zrobił? Aż strach pomyśleć...
Mylisz się.
Wilmore pisze:Brożek, Gancarczyk, Wawrzyniak, Dudka, Brzyski, pewnie o kimś jeszcze zapomniałem.
Ja Ci zawszę będę przypominał z Brożka taki lewy obrońca jak i z Sadloka. Dudkę przy całym szacunku na obronie nie chciałbym już nigdy widzieć, ja wiem- choć nie rozumiem, że on w Auxerre gra nawet na boku, ale to jest jeden z głównych winowajców upadku ekipy Leo. Decyzja Holendra o przesunięciu go na środek obrony zmasakrowała Polską defensywę, gościu jest totalnie nieogarnięty jeśli chodzi o bronienie i ustawienie taktyczne. Być może i się poprawił, ale ja w to nie wierze.

Co do tego lewego obrońcy jak go nie ma to niech Smuda powołuje, aż trafi na takiego, który do wyleczenia się Boenischa będzie się przyzwoicie prezentował i będzie jakąś alternatywą. Ja do Sadloka nie mam pretensji o fakt, że chłopak się nie podłącza pod akcje ofensywne, to było wiadomo. Tylko obok faktu, ze jest totalnie nie przydatny w ofensywie, to defensywie na boku łamie linie, słabo asekuruje środkowych obrońców, nie czyta gry, ma problemy ze szybkimi skrzydłowymi, a przede wszystkim tragedia przy przyjmowaniu jakiś przerzutów.
bartbuks pisze:Nie dla Arboledy. Jeżeli już planujemy kogoś naturalizować, to proponuję Thiago Cionka - ma polskie pochodzenie. Arboleda nie ma z Polską nic wspólnego, więc mówię NIE.
Ja wolę w kadrze Arbolede czy np. takiego Nikitovica niż Perquisa, Koscielnego, Rogera, Olisadebe, Obraniaka razem wziętych. Magia polskich korzeni wielu uderza pod kopułę. Ci zawodnicy mają mniej wspólnego z Polską razem niż sam Nikitovic. Co to za reprezentant Polski z którym trzeba rozmawiać, albo po niemiecku, albo po francusku, albo po angielsku. Jeśli ktoś myśli, że Ci naturalizowani nauczą się choćby podstawowych informacji o Polsce, poznają język to źle z nim. Arboleda jest przesiąknięty Polską, chciał i nauczył się naszego języka, a kulturę jestem pewny także poznał.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 18 lis 2010, 22:35

No tak, zapomniałem o Gancarczyku. To jest jakieś rozwiązanie na lewej str., gdyby był w formie oczywiście bo teraz to na ligę się nie nadaje.

A środka obrony w tej chwili sobie nie wyobrażam, żeby było można znaleźć aż dwóch (pomijając kogoś na rezerwę przecież) solidnych graczy. Musi ktoś z formą doskoczyć albo pojawić się nowi do czasu turnieju. Nie wiem, może niech Sobolewskiego namówią na powrót albo M. Lewandowski na DMC żeby łatać plecy środka i zagrać 4-1-3-2. Rozwiązało by to w jakimś stopniu napewno i kwestię obrony i skrzydła.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 18 lis 2010, 23:27

Wracając do Sadloka. To, jak kręcili go 2- ligowi zawodnicy OKS przy okazji niedawnego pucharowego spotkania to była dobra komedia. Mało nie zdechłem ze śmiechu jak zobaczyłem go wczoraj w wyjściowym składzie. Smuda mógłby się przejechać do Olsztyna a na pewno zobaczylibyśmy wczoraj kogoś innego w składzie. Szkoda jeszcze, że nie dał popisu wielce wyrafinowanej sztuki aktorstwa, jak to miało miejsce w Olszynie. Taki za niego reprezentacyjny obrońca, jak z koziej dupy rakietnica.

EDIT: ulynif, - nie zaczynaj, myślisz, że nie widziałem Twojej "błyskotliwej" riposty, zanim ja skasowałeś?
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, 0:08 przez rati, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 lis 2010, 23:55

zagrać 4-1-3-2. Rozwiązało by to w jakimś stopniu napewno i kwestię obrony i skrzydła.
Ale w tym systemie rowniez sa dwaj skrzydlowi,wiec nie mam pojecia w jaki sposob rozwiazaloby to nasz problem. No chyba,ze chodzi Ci o 4-1-3-2 a la ulynif,czyli 4 pomocnikow w srodku pola i gramy bez skrzydlowych (Blaszczu na lawe),a z glebi pola rajdy przeprowadza smiercionosny Sadlok.

Jezeli jednak chodzilo Ci o prawdziwe 4-1-3-2:
http://www.football-lineups.com/tactic/4-1-3-2

To wyjasnij prosze jakim cudem 'rozwiązało by to w jakimś stopniu napewno i kwestię obrony i skrzydła' ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 18 lis 2010, 23:58

Fabian po meczu z WKS udzielal wywiadu dla tv, Lato mu sie wtedy wcisl, wzial mikrofon i powiedzial "Nie ma dobrych bramkarzy, są tylko źle trafieni", potem Łukasz mial taka smutna mine, nie wiedzial co powiedziec i byl wybitnie przygaszony
prawda to? jeśli tak, to lacie gratuluje mózgu.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 19 lis 2010, 0:36

Dr.Football1 pisze:Ale w tym systemie rowniez sa dwaj skrzydlowi,wiec nie mam pojecia w jaki sposob rozwiazaloby to nasz problem.
Wiadomo, że to tylko na "papierze". Na boisku po przydzieleniu zadań w wielkim uproszczeniu (nie rysuję obrazków stąd wyrównanie do lewej):
GK
DL DC DC DR
DMC
MLC CM MRC
FC FC

Rozwiązania:
:arrow: Środkowi obrońcy mają wpsarcie DMC
:arrow: Skrzydłowy by grał Błaszczykowski ale zamiast akcji powrotnych skupił by się bardziej też na zejściach do środka, a dwóch pozostałych robią resztę w środku i po drugiej str. ale już bez skrzydła tym bardziej klasycznego z tej strony (np. Murawski + 1, dzięki czemu nie ma Murawski + 1 + ML), oczywiście ci dwaj mogą się w jakimś stopniu włączać w akcje zaczepne jak wspomniałem ustawienie nie jest sztywnym szkicem przecież.
:arrow: Pozostaje kwestia DL, chyba ,że założymy, że DC wspierani przez DMC będą mieli wystarczające odciążenie i jeden będzie szczególnie "uważał" na DL. A ten drugi DC będzie typowym stoperem. Opcja ze zbieganiem DMC do lewej odpada bo musi asekurować stronę Błaszczykowskiego.
Ostatnio zmieniony 19 lis 2010, 0:48 przez ulynif, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 lis 2010, 0:47

widać kto w FM-a grał :lol:

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 19 lis 2010, 1:01

Magnum pisze:widać kto w FM-a grał :lol:
widać kto nawiązał do FM-a :lol:

Dałeś odnośnik do fajnej grafiki chcąc się rzekomo podeprzeć autorytetem, ale zapomniałeś o istnieniu wymienności pozycji czy konieczności brania ciężaru gry przez lepszych na swoich pozycjach z braku równie dobrych graczy na pozostałych. Ale o FM od razu pomyślałeś :lol:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 19 lis 2010, 1:03

Ja tam nie widzę dla tej reprezentacji ustawienia innego niż 3-4-3 z Glikiem na stoperze :nein:

Mourinho888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mourinho888 » 20 lis 2010, 10:28

coś na wyluzowanie, Nieudany żart Grzegorza Laty http://pilkarskiekomentarze.com/?p=2150

Mina Fabiańskiego bezcenna...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”