AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 943

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 lis 2010, 9:18

Dziwne, że Allegri nie powołał żadnego z napastników primavery. Tak jak Wilmore zauważył Robinho i Dinho są po ciężkiej podróży, więc mogą być przemęczeni. Nic by się nie stało jeżeli świetnie spisujący się w juniorach Ganz znalazłby się na ławce.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lis 2010, 19:54

MILAN: Abbiati; Bonera, Nesta, Thiago Silva, Zambrotta; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Seedorf; Ibrahimovic, Robinho.
FIORENTINA: Boruc; Comotto, Kroldrup, Natali, Pasqual; Donadel, D'Agostino, Marchionni, Ljajic, Cerci; Gilardino.
Zaskoczeniem jest tylko Bonera, zobaczymy, jak się prezentuje kondycyjnie. Po ostatnich postępach Abate i Zambrotty Bonera z najlepszego prawego obrońcy spadł ostatnio na trzecią pozycję. ;) Ciekawe, co się dzieje z Antoninim, niby nie ma urazu, niby gra najlepiej z lewych obrońców, a jednak nie znajduje w oczach Allegriego ostatnio uznania.
Przy dobrym wyniku idealnie byłoby zdjąć Ibrahimovicia i wprowadzić za niego kogokolwiek innego, żeby odpoczął przed LM, ale skoro Allegri niepotrzebnie trzymał go na boisku w każdym meczu, gdy miał jeszcze Pippo na ławce, to nie wierzę w taką zmianę dziś. Jeśli dziś Ronaldinho nie wejdzie z ławki, to będzie znaczyć, że już nastąpił jego koniec w Milanie, choć dziś akurat się może bardzo przydać. To będzie bardzo trudny mecz, coś czuję, że Boruc zacznie bronić znakomicie, a Viola dziś pokaże więcej, niż wskazuje na to pozycja ligowa. U siebie jednak liczy się tylko zwycięstwo.

Jednak ma uraz Antonini.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 20 lis 2010, 20:45

lazy fucks hahaha :D w sumie racja :D bynajmniej Hiszp i Portugalia ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lis 2010, 21:38

Kto inny strzela takie gole?
Swoją drogą fajna kontuzja :lol:

Na razie fajny mecz. Dość otwarty, w dobrym tempie i z fajnymi paradami ze strony Abiattiego i Boruca.

Chyba zbyt "fajny" wyszedł mi ten post :roll:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lis 2010, 21:41

Ja mam wręcz odmienne odczucia - słaby mecz dwóch słabych ekip i znakomite parady dwóch bramkarzy, gol Ibrahimovicia trochę przekłamuje sytuację, bo Viola dziś jest minimalnie lepsza, jednak dlatego, że Milan gra po prostu bez pomysłu.
Mam nadzieję, że Ibrahimoviciowi nic się nie stało, bo bez niego nie będzie Milanu, skończą nam się po prostu napastnicy. Trzeba było Borriello w szafie zamknąć do 1 września i nie byłoby problemu.

Lennon
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lennon » 20 lis 2010, 22:45

1:0 i znowu Ibra zdobywa 3 pkt. dla Milanu. Ze Zlatanem w składzie idą po mistrza ! I bardzo dobrze. :)

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 20 lis 2010, 22:48

Zapewne ktoś oglądał mecz, jak grał Boruc? Tylko to mnie interesuje z tego meczu.
Dzięki.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1301

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 20 lis 2010, 22:51

Ibracadabra :!: :twisted:

I to w zasadzie wystarczyłoby do opisania tego meczu. W tej chwili nie widzę kompletnie ofensywy w Milanie, on zaczyna i on kończy. Transfer życia Gallianiego to był już przy ustaleniu z Barceloną warunków na jakich się przeniesie taki zawodnik ale w tej chwili jego forma daje nam lidera we Włoszech i optymistyczne spojrzenie na rozgrywki LM :wink:

Szarleej
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szarleej » 20 lis 2010, 22:54

ulynif pisze:Zapewne ktoś oglądał mecz, jak grał Boruc? Tylko to mnie interesuje z tego meczu.
Dzięki.
Boruc zagrał poprawnie, sytuacje które mógł wybronić wybronił. Przy golu Ibry nie miał raczej szans a tak był pewnym punktem drużyny.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 20 lis 2010, 22:57

:beer:
Czyli podobnie gdy grał z nimi w Celtic'u.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lis 2010, 22:59

gilardino11 pisze:Transfer życia Gallianiego to był już przy ustaleniu z Barceloną warunków na jakich się przeniesie taki zawodnik ale w tej chwili jego forma daje nam lidera we Włoszech i optymistyczne spojrzenie na rozgrywki LM :wink:
:lol: Też tak myśleliśmy, a okazało się wręcz odwrotnie. Odszedł Zlatan, przyszły sukcesy w LM :P Pamiętajcie że Ibrę wbrew pozorom dość łatwo jest umiejętnie wyłączyć z gry. W dodatku wpadacie w to samo co my dwa sezony temu. Wszystko do Zlatana i on już coś wymyśli.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 20 lis 2010, 23:00

Meczu niestety nie widziałem, ale wiem, ze od początku drugiej polowy na środku obrony Violi zagrał Michele Camporese, mógłby ktoś powiedział jak się spisał ten gracz? Moze Loczek na niego zwrócił uwagę. Rocznik 92.

Szarleej
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Szarleej » 20 lis 2010, 23:03

Salas11 pisze:W dodatku wpadacie w to samo co my dwa sezony temu. Wszystko do Zlatana i on już coś wymyśli.
No dokładnie i o zgrozo po przyjściu Zlatana wpadliście w nałóg zdobywania scudetto. Mi jednak taki układ pasuję :twisted:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 lis 2010, 23:04

To był naprawdę słaby mecz, co tu dużo mówić - nam mecz wybronił Abbiati, był dziś fenomenalny. Violę zaś z rzadka ratował Boruc, który rozegrał naprawdę niezłe spotkanie, plus sędzia, który nie dał nam ewidentnego karnego po ręce w polu karnym Violi. Jak dla mnie takie słabe 0:0, ale po to kupiliśmy Ibrę, żeby takie mecze wygrywał jedną akcją.
Dłuższy czas myślałem, że Allegri nam ten mecz brakiem zmian przegra, ale na szczęście Viola była dziś bezzębna - aż się prosiło o wprowadzenie Strassera i Ronaldinho, bo nasza pomoc i tak pozorowała grę przez ostatnie pół godziny. W tej sytuacji mam nadzieję, że na Auxerre od pierwszych minut szansę dostaną Ronaldinho z Boatengiem, może nawet za Seedorfa i Robinho, choć to pobożne życzenia. Dziś Ghanijczyk pokazał, że jeśli tylko poprawi odbiór i zacznie panować nad agresją, to może należeć do absolutnej czołówki defensywnych pomocników we Włoszech obok De Rossiego, Ambrosiniego, Gattuso czy Cambiasso, chłopak ma naprawdę potencjał i bardzo dobrze wygląda również z przodu.
19 - 10 - 2010 Liga Mistrzów, Madryt Real Madryt - AC Milan 2:0
25 - 10 - 2010 Serie A, Napoli Napoli - AC Milan 1:2
30 - 10 - 2010 Serie A, Mediolan AC Milan - Juventus 1:2
03 - 11 - 2010 Liga Mistrzów, Mediolan AC Milan - Real Madryt 2:2
07 - 11 - 2010 Serie A, Bari Bari - AC Milan 2:3
10 - 11 - 2010 Serie A, Mediolan AC Milan - Palermo 3:1
14 - 11 - 2010 Serie A, Mediolan Inter - AC Milan 0:1
20 - 11 - 2010 Serie A, Mediolan AC Milan - Fiorentina 1:0
We wrześniu patrząc na ten maraton spodziewałem się punktu z Realem i 11 punktów w lidze. Zdobyliśmy punkt w LM i 15 w lidze - szacunek dla Allegriego, bo mecz z Juventusem przegrał Zlatan ze swoją nieskutecznością, ale z drugiej strony każde z tych spotkań jest wymęczone - gdybyśmy zremisowali z Napoli, Interem i Violą, to nikt nie mógłby narzekać, a nie takiej gry oczekuję od Milanu, nawet z tymi urazami. Odbije nam się czkawką zła gospodarka siłami Szweda i niedobre zmiany Allegriego, który nie daje pograć rezerwowym, dziś znów tylko dwóch zmian dokonał, trudno się dziwić, że piłkarze są przemęczeni.
We wtorek gramy z Auxerre i mam nadzieję tam na powtórkę z dziś, porażka nam nie odbierze szans na awans, ale mocno je skomplikuje. Real rozjedzie Ajax, więc możemy być o Holendrów spokojni, tych musimy pokonać w Mediolanie. W sobotę natomiast gramy z Sampdorią i to będzie koniec tego maratonu, w Genui będzie niezwykle ciężko wygrać, więc trzeba trzymać kciuki za to, że Cassano jednak nie wróci, bo z nim w składzie spodziewam się tam porażki.
Na wtorek musi wrócić Pirlo, Antonini, Abate, więc boki obrony i jeden ze środkowych pomocników odpoczną, mam przynajmniej taką nadzieję. Mógłby też spróbować Allegri z wystawieniem Pirlo zamiast Seedorfa i zamiast Robinho Ronaldinho, to byłoby najlepsze z punktu widzenia kondycji rozwiązanie, ale też ryzykowne. Już za chwilę mecz z Sampą i koniec tego ciężkiego okresu, oby tam Zlatan dostał kartkę i wyleciał na spotkanie z Brescią, które trzeba wygrać i z Verdim w pierwszym składzie.

W osiągnięcie czegokolwiek w Lidze Mistrzów ze Zlatanem w tym sezonie nie wierzę.
od początku drugiej polowy zagrał Michele Camporese, mógłby ktoś powiedział jak się spisał ten gracz?
Trudno nie zwrócić uwagę na taką perełkę. Zadanie miał niezwykle proste, bo gdy wszedł, to Robinho już tylko udawał, że biega, Seedorf był bardzo powolny, a Zlatan poruszał się w innym sektorze. Chłopak nie popełnił błędów, bo też nie miał okazji do ich popełnienia, nie odpuszczał w starciach z Boatengiem, ale zobaczymy, jak się zaprezentuje w innym, nie tak specyficznym meczu, dziś nie mógł pokazać tak naprawdę żadnego z kluczowych dla obrońcy atrybutów.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 lis 2010, 23:06

Czyżby mój "ulubieniec" Gattuso zrobił Zlatanowi kuku podczas celebracji gola? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”