El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 77

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 12 lis 2010, 12:16

Termin spotkania to żenada. Jak dla mnie skoro w niedzielę nie pasowało to powinno się odbyć w sobotę. Nie przekonuje mnie w ogóle to, że Barcelona w środę gra w LM, bo Real też już tak grał w tym sezonie (bodajże w środę z Ajaxem a później w sobotę z kimś w lidze). Znam kilku kibiców Barcelony którzy kilka miesięcy temu zarezerwowali sobie bilety lotnicze i hotel od piątku do poniedziałku i teraz są w dupie. Myślę że takich osób jest więcej. Niepoważne zachowanie LFP.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 12 lis 2010, 13:27

Znam kilku kibiców Barcelony którzy kilka miesięcy temu zarezerwowali sobie bilety lotnicze i hotel od piątku do poniedziałku
:lol: ja znam paru ktorzy dopiero zarezerwowali sobie termin i znam kilku co dopiero to robia. poza tym polscy cules powinni sie cieszyc bo bedzie latwiej o bilety.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 12 lis 2010, 13:35

Dziwny termin ten poniedziałek. W sumie mógłbym mieć to w głębokim poważaniu, bo wtorek to dla mnie dość luźny dzień w tym semestrze, więc nie przeszkadza mi to w żaden sposób poza poczuciem niesmaku, że taki mecz nie powinien odbywać się w dzień powszedni. Na pewno jest jednak wiele osób, którym zrobiono wielkiego psikusa. Zwłaszcza, że jak sądzę, organizacyjnie dałoby się zrobić mecz w niedzielę bez większych problemów i gadki o bezpieczeństwie mnie nie przekonują, mają do tego wystarczająco dużo ludzi. A jak nie to mogli przełożyć wybory. :mrgreen:

Na pisanie o samym meczu przyjdzie czas później.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2321
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 lis 2010, 14:52

juz nie narzekajcie, nasze derby sa w sobote o 14 czyli o 7 rano dla mnie :lol: mecz z united w poniedzialek, derby z chelsea tez ;)

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 14 lis 2010, 16:14

Trzy sezony temu gran derby wypadły w środę, dwa lata temu Barcelona w środę grała rewanż z Chelsea na Stamford Bridge a potem w sobotę rano wsiedli w samolot, z lotniska prosto na stadion i tam spuscili Realowi galaktyczny wpierdol. Więc termin poniedziałkowy jest dobry jak każdy inny i na nic piski i jęki.

Co do samego meczu to jest jeszcze po drodze stosunkowo ciężki wyjazd do Almerii i Aten, no ale pozostaje liczyć na to, że gospodarze nam się podłożą, jak zwykł mawiać pewien ekspert. Dużo zależy jak to będzie wyglądało personalnie, no i mam nadzieję, że Pep nie będzie sie bawił w jakieś taktyczne cuda i zagramy w pomocy i ataku tak jak wczoraj, a nie asekurancko z Keitą czy Mascherano w parze z Busquetsem.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 lis 2010, 17:50

tak tak tak najpierw był galatyczny wpier... potem samolot i galaktyczny przekręt na SB, w takiej dokladnie kolejności.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 lis 2010, 17:53

Stary Rupieć :arrow: Miguel Idurain :arrow: rkoeman

Do wora z nimi !

..Spinacze

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 14 lis 2010, 19:06

Co znaczą te strzałeczki :arrow: :arrow: to jakaś nowa moda? i co znaczy do wora z nimi, spinacze?

@mgiggs dokładnie, przekręt

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 14 lis 2010, 19:15

stary rupieć pisze:Co znaczą te strzałeczki :arrow: :arrow: to jakaś nowa moda? i co znaczy do wora z nimi, spinacze
Pewnie to, że ocierasz się o poziom wymienionych do spółki userów, a wierz mi że był on żenujący.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 21 lis 2010, 9:04

Mecz za tydzień, można więc zacząć napinkę.

"El 0-8 al Almería no me dice nada, vamos a ver si nos marcan ocho el lunes." - Cristiano. Jego hattrick z Athletic nic mi nie mówi, ciekawe czy wreszcie w meczu z Barcą coś pokaże.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 21 lis 2010, 9:30

poziom gry Real w obronie bardzo słaby, Casillas czasem musiał ratować dupsko, kiepsko to widzę w starciu na Camp Nou dla mnie faworytem jest Barca, ale ten mecz w bukmacherce omijam szerokim łukiem :P

Lennon
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lennon » 21 lis 2010, 11:49

Barca faworytem jest na pewno. Myślę jednak, że będzie remis 1:1, albo minimalna wygrana Barcelony. Na Camp Nou Realowi za dużych szans nie daje, ale na Bernabeu powinni być bardzo groźni. Cris na pewno coś ustrzeli :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 lis 2010, 12:09

Real będzie mocniejszy, teraz zamiast Kaki mają Ozila, zamiast Pellegriniego - Mourniho i mają zdrowego Ronaldo, więc teraz już żadnej wymówki nie będzie. Real jest trudniejszy do pokonania na Camp Nou niż u siebie- przynajmniej jeśli chodzi o czasy prowadzenia Blaugrany przez Pepa.
Zapowiada się ciężko ale tak jest od dawna, zobaczymy co będzie na boisku. Jose powinien już niedługo uderzyć.

Mourinho888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mourinho888 » 22 lis 2010, 18:50

Zagrać jak Portugalia z Hiszpanią! http://pilkarskiekomentarze.com/?p=2264

Autorzy tego artykułu mają rację, Mourinho odpowiednio powyłącza Xaviego, Inieste i Messiego. Barcelonie będzie ciężko pokonać Real Mourinho.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”