Tenis Stołowy

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Tenis Stołowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 08 kwie 2005, 21:09

Napewno na tym forum jest wiele ludzi którzy grają w Ping-Ponga i dlatego postanowiłem założyć ten temat. Piszcie jakie według Was są najlepsze firmy, paletek i piłeczek ping-pongowych. Ja przez dwa lata grałem paletką "DONIC", a teraz kupiłem sobie 4-ro warstwową paletkę "REDOX". Zapraszam do dyskusji o "pinglu".....;)

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 08 kwie 2005, 21:13

O bardzo lubię ten sport i sobie sporu bez niego nie wyobrażam. Najlepszym polakiem w tej dyscyplinie był Grubba. Ja gram czterowarstową paletkę firmy REDOX, podobno jak niektórzy twierdzą najlepszą firmą w tej dyscyplinie jset STIGA.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 08 kwie 2005, 21:18

http://s180.allegro.pl/photos/oryginal/ ... 5/47104508 - tu jest fotka mojej rakietki !

Szybkość :arrow: 9
Rotacja :arrow: 9
Kontorla :arrow: 6

Średnia paletki 8/10

Awatar użytkownika
patryk89
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: patryk89 » 08 kwie 2005, 21:23

Szybkość 9, rotacja extra itp. itd... Wg. mnie to jest tak jak z korkami, ważne są umiejętnosci prezentowane przez zawodnika a nie sprzet...

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 08 kwie 2005, 21:29

Ja niestety, mam trochę inną rakietkę niż Herdek, ale tej samej firmy :D :D :D

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 09 kwie 2005, 9:53

patryk89 pisze:Szybkość 9, rotacja extra itp. itd... Wg. mnie to jest tak jak z korkami, ważne są umiejętnosci prezentowane przez zawodnika a nie sprzet...
napewno masz racje ale tylko po czesci gdyz np.zwykla decha raczej nic nie podkrecisz ja mam rakietke firmy REDOX

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 kwie 2005, 10:01

Tak, potwierdzam wypowiedź Mathiaska12. Zwykłą dechą próbowalem kręcić i nic, a swoją jak zakręce to masakra. Piszcie możliwości swojej paletki i jak macie to dawajcie fotki.

Awatar użytkownika
Tardelli
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tardelli » 09 kwie 2005, 10:23

Ja też mam paletkę redox, jest ona masywna i dość ciężka. Tak naprawdę to ciężko sie nią gra i jak mam możliwość to gram taką najzwyklejszą.

Co do samego pingla, to uważam że w tej grze trzeba mieć po prostu spryt. Bardzo ważne są refleks i precyzja, ale także koncepcja gry. Ja osobiście lubię przyzwyczaić przeciwnika, że uderzam w jeden róg, a potem znienacka uderzyć w drógi. Na pewno nie jestem jakimś bardzo dobrym graczem. W miarę dobrze serwuje - płasko i z dość dużą siłą. Oprócz tego dość często udaje mi się uderzyć w kant stołu :wink: ale to bardziej kwestia szczęścia niż umiejętności.

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 23 cze 2005, 10:01

Ja gram w pingla ale zwykła paletką za 20 zł :) Chociarz planuje zakup jakiejś lepszej , w końcu stół mam w domu więc grzechem jest nie grac .
Jakie paletki polecacie ??

Awatar użytkownika
Kielich
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kielich » 06 lip 2005, 21:02

Widze, że nikt tu nie uprawia tego sportu profesjonalnie. Nigdy nie slyszalem o firmie Redox chociaz gram w ten sport od 5 lat. Rakietke jaka moge ci polecic ? to musisz ty juz wiedziec czy grasz szybko wymiane czy moze podcinasz pileczke i do tego dopasowujesz deske i okladziny. Trzeba tez miec swiadomosc ze zakup profesjonalnej rakietki moze wynosic nawet ponad 250 zlotych

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 06 lip 2005, 22:15

No bez przesady nie kupie sobie paletki za 250 ale taką do 100 zł ja raczej podcinam nie idę w szybkie wymiany , muszę dopracować moje ściny bo często lądują pozastołem .

Pezet
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pezet » 07 lip 2005, 11:00

Ja mam rakietke firmy STIGA niezle milota :twisted: A tak naprawde to ja nieumiem grac zwykla decha. U mnie w szkole sa same pozdzierane nie maja wogole gumy tzw. decha :evil: zenada
Ostatnio zmieniony 31 mar 2006, 19:54 przez Pezet, łącznie zmieniany 1 raz.

konjo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: konjo » 14 mar 2006, 13:35

Szczerze mówiąc grałem 3 lata dość profesjonalnie w tenisa i o firmie redoxx też nie słyszałem
nie wiem skąd wy to wzięliście
a tak na marginesie teraz jest mnóstwo tanich i dobrych zarówno desek jak i okładzin (szczególnie sporo chińskich się ostatnio pojawiło) Yasaka jest całkiem niezła z europejskich to butterfly, donic

Pezet
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pezet » 31 mar 2006, 19:53

Ja gram od paru dobrych lat Stigą, (jeszcze po moim tacie heh) jest juz niezle przytyrana i slabo ciagnie. Ale kazda inna jest dla mnie niewygodna a co do poprzednich wypowiedzi to slyszalem o firmie Redox (moj kolega gra paletka tej firmy). Mam zamiar zmienic paletke, ale tylko i wylacznie na druga Stige! Mam do tej firmy juz zaufanie!

Awatar użytkownika
Woju83
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Woju83 » 31 mar 2006, 19:59

Pezet pisze:Ja gram od paru dobrych lat Stigą

W końcu to dobra, polska solidna firma. Produkuje od wielu, wielu lat akcesoria związane z ping-pongiem, więc można mieć do tej firmy zaufanie :)

Ja grałem dosyć długo paletką Redoxa. Mimo iz była cięzka, bardzo dobrze się nią podkręcało. Zmieniłem w grudniu na Butterfly i widać, że to w ogóle inny rozmiar kapelusza :) Wygrałem nią parę turnieji szkolnych, lekka, ogólnie na 8+, 9. A kupiłem ją za nie wysoką cenę bo za 75 zł.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”