Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 468

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 lis 2010, 13:45

Ostatnio Hodgson publicznie skrytykował Johnsona, co od razu spowodowało pojawienie się wielu plotek na temat jego przyszłości na Anfield. Mówiło się o jakimś konflikcie na linii Roy - Glen. Pojawiały się nawet informacje, że Johnson nie gra dlatego, że Hodgson nie chce go w składzie, a nie, jak wcześniej przypuszczano, z powodu kontuzji. Później Hodgson wszystkiemu zaprzeczył, a we wczorajszym wywiadzie zapewnił, że Johnson ma pewną przyszłość w drużynie i zaprzeczył, że między nimi był jakikolwiek konflikt.

Wczorajszy wywiad z Hodgsonem:
lfc.pl pisze:- Jeśli o mnie chodzi, to on ma przed sobą długoterminową przyszłość i sądzę, że on też tak uważa. Po raz kolejny rozmawiamy o burzy w szklance wody i ludzie starają się zrobić coś z niczego.

- Moje relacje z Johnsonem były bardzo dobre od momentu kiedy przybyłem do klubu i zawsze gra w zespole jeśli jest zdrowy.

- Jeśli o mnie chodzi, to Glen jest prawym obrońcą Liverpoolu i reprezentacji Anglii i witamy go z otwartymi ramionami w zespole po wyleczonej kontuzji.
Jeśli chodzi o Alberto, to faktycznie mogę powoli zapominać o jego powrocie na Anfield. A szkoda.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 lis 2010, 23:41

Tak na szybko ode mnie:
- Cesena - mecz taki sobie, tak powinny właśnie wyglądać mecze z ogórami
- Brescia - dramat, ale było blisko
- Roma - tu wszystko wyglądało świetnie, powinniśmy to wygrać, Roma miała trochę szczęścia. Wszystko wskazuje na to, że znowu stajemy się takim Juventusem Ranieriego - z klasowymi rywalami gramy bardzo dobrze, natomiast brakuje koncentracji z ogórami. Nie jest to za dobre rozwiązanie, bo o ile klasyki są ważną częścią sezonu to punkty trzeba ciułać. W scudetto nie wierzę, ale o ile Lazio powinno w pewnym momencie spuchnąć, to Napoli może poważnie włączyć się do walki o LM. Z tyłu jest jeszcze Roma więc trzeba się postarać, żeby być w trójce bo w wielki kryzys Interu nie wierzę.

Sorensen mi się podobał jak na swój wiek, Traore mniej. Jak widzę Grosso przy piłce to normalnie mi niedobrze, wolę Salihamidzicia który zawsze był solidny i w sumie dziwiłem się, że Del Neri go zawiesił. Szkoda Amauriego, ale jego czas w Juve powoli się kończy.

To chyba tyle z ważniejszych wydarzeń przez te trzy tygodnie których nie skomentowałem :think:

P.S. Z Genoa trzeba wygrać, zwłaszcza jeśli zagrać ma Krasić. Dawno go nie było.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 lis 2010, 12:56

Criscito, czuj się zgwałcony.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 21 lis 2010, 12:57

Co z Criscito? Krasić robi z niego pośmiewisko?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 lis 2010, 13:00

Nie jest tak źle, ale 2 razy nie dał sobie rady, ale w sposób dośc spektakularny. 1 żółta kartka a w następnej akcji gol Serba :). Co nie ukrywam, że sprawia mi radośc bo nie lubię Włocha. Czekam tylko na jego transfer do Interu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lis 2010, 13:26

w ramach aktualizacji o Criscito należy dodać, że trafił w poprzeczkę, po sytuacyjnym strzale (piłka spadała na linię 16 metra po rożnym i Criscito uderzył z powietrza zanim dopadli do niego przeciwnicy) i został jeszcze raz zrobiony przez Krasicia, gdy mimo nieustannie podwajanego krycia Serb wpadł między nich jak przy pierwszej bramce i wyłożył piłkę Vickowi. W zasadzie to powinien być gol. Ogólnie Domenico nie wygląda w defensywie gorzej niż inni przeciwko Milosowi, ale jakieś jego udanej interwencji sobie nie przypominam.

A jeśli chodzi o mecz, to niby wygrywamy 0-2, niby dłużej od rywala utrzymujemy się przy piłce, ale dalej jest nerwowo i mecz jeszcze rozstrzygnięty nie jest. Genoa robi wszystko by strzelić, wliczając wpychającego ręką piłkę do bramki Toniego i ta ich gra na aferę może sprawić problemy. Fajnie, że gole wpadły szybko i łatwo, bo mogło by być zdecydowanie ciężej. Przy golu Marchisio spore zamieszanie (piłka między nogami obrońcy, który ją trącił pięta, potem bramkarz sparuje na słupek od którego piłka odbijając trafia go w głowę i wpada do bramki). Początkowo myślałem, że to Q strzelił bo on ma dryg do takich dziwnych trafień.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 21 lis 2010, 13:31

KApitalnie się ogląda te wymiany piłek między Aquilanim, Melo i Quagliarellą (czasami jeszcze Marchisio się dołączy i... Chiellini :o ). Właśnie dlatego nie ma już w tej drużynie miejsca dla Sissoko. Po prostu nie pasuje do tek grającej piłką pomocy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lis 2010, 13:34

Owszem wygląda to bardzo dobrze. W szczególności Melo dziś mi się bardzo podoba. Taką technikę pokazuje, że hej!

No i zapomniałem pochwalić Grosso za prawie udany sabotaż. Samobój o włos. Może jeszcze mu się uda :hardkor:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 21 lis 2010, 14:37

Druga połowa to już straszne męczarnie. Powód? Krasic był gotowy na 45 minut i w drugiej połowie nawet nie nadążał za akcjami ofensywnymi, więc słusznie został szybko zmieniony. Plan maximum w przypadku Serba wykonany, zdołał zagrać zaliczył bardzo dobre 45 minut, zdecydował o wyniku, nie doznał urazu i zszedł. A po zmianie dramat. Nie było pauzującego za kartki Pepe, który zagrał dobrze z Romę i musiał grać Sissoko, który dziś zaliczył więcej fatalnych zagrań niż Aquilani i Melo w całym sezonie, lub jak kto woli który zagrał tak jak zawsze. KOSZMAR! Niech Del Neri go nie wpuszcza na boisko, bo zainteresowane Sissoko klubu jeszcze się połapią jakie to kukułcze jajo. Lepszą opcją jest Hasan
Iaquincie chyba pomieszały się zadania trochę, bo tak był przejęty przepychaniem ze środkowymi obrońcami, że najwyraźniej zapomniał o strzelaniu i jak wychodził sam na sam, dawał sobie 2 razy wygarnąć piłkę przez bramkarza :roll:

No, ale pomoc zagrała bardzo dobrze. Za tydzień Krasic będzie w jeszcze lepszej formie, na ławie będzie Pepe i gitara! Nie mam najmniejszych wątpliwości, że w tym sezonie nikt nie gra tak dobrze w formacji pomocy jak JUVE.

Znów fajna zmiana Sorensena. Świetny fizycznie, świetnie kryje, jak podchodził pod rywala, wieszając mu się na plecach, to przeciwnik miał do wyboru: podać do tyłu, albo obserwować długaśną nogę wygarniającą mu piłkę gdzieś tam zza pleców.

A i znacie taką zabawę z dzieciństwa, polegającą na turlaniu się z górki? Melo najwyraźniej nie zna i pamięta, a w dodatku nawet nie potrzebuje górki :rotfl: Ktoś go lekko wywrócił, Melo zrobił z 2-3 obroty, sędzia gwizdnął, a Melo dalej się gdzieś toczył :lol:

A no i 9 mecz bez porażki w lidze 8)

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 21 lis 2010, 17:35

Wilmore pisze:Co z Criscito? Krasić robi z niego pośmiewisko?
Krasić z większości bocznych obrońców robił pośmiewisko, ale dzisiaj Criscito wyraźnie dawał ciała (chociaż oglądałem tylko pierwszą połowę). Serb jest fantastyczny, wrócił po kontuzji a mimo to nadal jest w świetnej formie.

Nie wiem jak w drugiej, ale w pierwszej części dało się zobaczyć spory chaos w obronie, ataki Genoi były takie jakieś nieporadne ale mimo to dochodzili do dośrodkowań. Jestem ciekaw, kiedy Delneriemu skończy się szczęście i Grosso w końcu nam zawali spotkanie, bo przy bokach obrony Motta i Fabio kwestią czasu jest wybuch takiej bomby zegarowej. Sorensen może być ciekawą alternatywą, a gdyby ogarnął jeszcze w jakiś sposób grę na lewej obronie to już w ogóle szał.

Takie mecze trzeba wygrywać i wygraliśmy, 3 pkt dopisane zwłaszcza, że na Luigi Ferraris nigdy nam nie szło. Pamiętam blamaż sprzed dwóch lat. Ale to już nie ta sama Genoa, choć w moim odczuciu wcale nie słabsza kadrowo. Wtedy byli wielką niespodzianką, teraz to ligowy średniak. Przegrał Inter, zremisowało Lazio, czekać na pozytywne wieści z Neapolu i w sumie to całkiem udana kolejka.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 23 lis 2010, 12:03

Adebayor przyznał że City osiągnęło porozumienie z Juve w sprawie jego wypożyczenia w styczniu do Juventusu :)
http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 26,00.html

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 lis 2010, 12:33

Ale ostatnie zdanie tego newsa raczej rozwiewa nadzieje Juve na pozyskanie Adebayora - kupili już Krasica jako gracza non-Eu. Chyba, że sprawa z wypożyczeniami ma się inaczej w tej kwestii niż z transferami definitywnymi?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 lis 2010, 13:29

Caceres będąc wypożyczonym w zeszłym sezonie zajął miejsce non-EU, czyli...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 lis 2010, 13:51

Nie ma fizycznej możliwości by Ade trafił do JUVE w tym sezonie (no chyba, że przepisy się zmieniły, ale to raczej niemożliwe). W przyszłym głównym kandydatem do zajęcia miejsca non-ue też nie będzie. Ade gada jakieś głupoty...

No, chyba, że Ade by sobie załatwił francuski paszport, ale takich spraw nie załatwia się w miesiąc

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 23 lis 2010, 15:43

http://www.speciali.raisport.rai.it/cal ... tori.shtml

Średnia ocen do tej pory zawodników w Serie A. Oczywiście tam gdzie nie ma więcej niż te min. 5 spotkań (a nawet więcej), to nawet nie ma się co patrzyc, bo wychodzi, że Sorensen jest gwiazdą ligi (a będzie nią dopiero za parę lat :P ).

Pozdrowienia od Melo:

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”