Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 lis 2010, 13:54
coco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 23 lis 2010, 14:07
W kwestii ostaniej sceny pisze:z ta pasta wydaje mi sie proste jak konstrukcja cepa - Bob ktory juz zapanowal nad Dale'em po prostu sprawdza czy ma dostateczna kontrole. najpierw wypowiada [w tym kontekscie bezsensowne] zdanie 'musze umyc zeby'. [sensu nadaje to iz bob po prostu uzyl tego zdania jak zrobilby to inny czlowiek, z tym ze w takiej sytuacji (po wyjsciu z chaty) brzmi to irracjonalnie, czego Bob nie bierze pod uwage - po prostu uwazal ze tak bedzie najlepiej gdy zachowa sie (w jego mniemaniu) normalnie].
nastepnie zaczyna 'mycie', wyciskajac paste, zauwazcie ze gdzy w polowie oproznia tubke - usmiecha sie , tak jakby z mysla 'taaak jest, mam go' [w sensie ze Dale robi to co chce Bob, czyli kontrola na 100%].
W kwestti tego co sie zdarzylo w czarnym domu pisze:Moim zdaniem Czarna i Biała Chata to jedno miejsce. Strach otwiera wejście do czarnej chaty (tak weszli Annie Blackburn i Windom Earle), agent Cooper wszedł do Chaty bez strachu, kierowała nim miłośc i chęc uratowania ukochanej (w którymś z odcinków padła informacja, że wejście do Białej Chaty otwiera miłośc). W Chacie można spotkac dobro i zło. Dlatego Cooper spotyka tam zarówno dobrego Olbrzyma jak i uosobienie zła, czyli Boba, dobrą Laurę Palmer i jej złą stronę. W serialu podana zostaje informacja, że jeśli dana osoba okaże strach w Czarnej Chacie-jej dusza zostanie zabrana. Cooper przez cały czas pobytu w Chacie był opanowany i nie okazywał strachu, nawet w konfrontacji z Windom Earle'm czy z Bobem. Bob pozwolił mu odejśc i obiecał nie zabierac Cooperowi duszy. Niestety agenta zgubił strach przed samym sobą. Nie obawiał się żadnej postaci w Chacie i z każdą był gotów na konfrontację, prócz samego siebie. Zaczął uciekac, co było jego porażką. Dlatego ostatecznie Bob zagarnął duszę Coopera.
Maciek (interista)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 23 lis 2010, 15:21
Kendo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 lis 2010, 15:33
coco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 23 lis 2010, 16:10
Następny sezon Ekipy będzie ostatnim, a potem powstanie długometrażowy film. I tak oto ma się zakończyć przygoda z Ekipą.Kendo pisze:W ogóle słyszałem o pełnometrażowym filmie z udziałem chłopaków z 'Ekipy' i szczerze nie mogę się doczekać, bo pewnie zostaną wybrane same kryształowe docinki Ariego Golda.
bartbuks

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 lis 2010, 16:56
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: John Travolta » 24 lis 2010, 20:49
John Travolta

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 gru 2010, 21:19
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 21:42
Tak właśnie zastanawiałem się nad pooglądaniem tego serialu, ale nikt z moich znajomych tego nie tknął, więc nie wiem czy warto. Rezus zachęć mnieRezus pisze:To ja zmienię temat. "Sons of anarchy" - wyjebane zakończenie sezonu
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 gru 2010, 21:45
Etus2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 02 gru 2010, 21:56
Koleżance ostatnio pisałem o trochę innym serialu (Lie to me), pooglądała kilka odcinków i mi napisała - "jak zawsze miałeś rację" bo to już nie pierwszy raz coś polecam. Btw. jakoś mnie wena opuściła, bo jestem mocno zmęczony, ale naprawdę warto to zobaczyć, nie znam nikogo komu by się ten serial nie spodobał.bartbuks pisze: Rezus zachęć mnie
Rezus
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 gru 2010, 21:41
Etus2
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 gru 2010, 21:57
Daaaamian

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 07 gru 2010, 22:05
metol
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 gru 2010, 22:10
Etus2
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl