FMy - Strona 510

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 lis 2010, 19:23

Akarin pisze:A ktoś tańszy i żeby przeszedł do takiego Wolfsburga grajacego w Lidze Europejskiej? Oczywiście też na lewą obronę.
W FM 08 przy odpowiednim treningu w dwa sezony robi się z niego topowy środkowy obrońca na świecie, który z powodzeniem może grać na lewej flance. Nazywa się Ivan Fatic.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 920

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 23 lis 2010, 19:34

Coentrao w FM11 w pierwszym okienku jest do wyciągnięcia za około 4 mln, w następnym okienku już 10 mln drożej, ale jest świetny.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 23 lis 2010, 20:32

W FM 08 przy odpowiednim treningu w dwa sezony robi się z niego topowy środkowy obrońca na świecie, który z powodzeniem może grać na lewej flance. Nazywa się Ivan Fatic.
Doskonale pamietam go z czasow kiedy prowadzilem Czarnogore w FM 09 (moja ulubiona wersja). 20-letni wowczas Fatic byl jedynym porzadnym czarnogorskim obronca w grze. Fajna pake wtedy sklecilem - Vucinic,Jovetic,Vukcevic,Burzanovic,Drincic,Boskovic,Bozovic,Beciraj,Cetkovic... Ehh to byly czasy 8)

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 23 lis 2010, 20:57

Zarzuciłbym screenem z jego pełnej ewolucji z czasów, gdy ściągnąłem go do PSG, ale niestety już nie mam :( Zawsze sporo było problemów z jego kondycją, w momencie transferu 11 albo 12 przez co grając na boku obrony nie wytrzymywał pełnego spotkania. Z czasem jednak odpowiednio dobrany trening kondycyjny dał efekty i mniej więcej w wieku 25 lat ten wskaźnik oscylował już w granicach 17. Warto dodać że bardzo szybko rozwijały się u niego atrybuty mentalne, po kilku sezonach śmiało można było dać mu opaskę kapitana.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lis 2010, 0:10

FM 09 i pierwsze pół sezonu w lidze rosyjskiej. Jak wiecie gra ona systemem wiosna - jesień, więc przychodząc do CSKA zastałem rozgrywki w połowie. Mistrz jednak trafił do mnie.
Obrazek

W trakcie tej rundy dokonałem takich transferów.
Obrazek

Po zdobyciu mistrzostwa odszedł najlepszy piłkarz i strzelec, czyli Vagner Love. Stroił fochy, zaczął grać chimerycznie, więc Barca niech teraz się z nim męczy. Keirrison przyszedł tak na dobranoc, bo zakontraktowałem go tuż przed ostatnim sparingiem. Zastanawiałem się kim zastąpić Love i padło na niego i Gomisa (tego co teraz w Lyonie gra). Niespodziewanie wcześniej przed moim przyjściem zakontraktowano Maazou, który szalał w Lokeren (mój partnerski klub). Wasilewski ma po prostu zabijać i to robi.
Obrazek

Teraz zaczynam nowy sezon i na dzień dobry pucharowa przygoda z LE, gdzie czeka Wolfsburg. Przed tym meczem wygrałem 7 sparingów i oto screen z ostatniego.
Obrazek
Moja taktyka i przewidywany skład na ten sezon.
Obrazek

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 lis 2010, 0:42

To Cię wywiało na kresy... :shock: Mnie rejony na wschód od Odry odstraszają nawet w grze :lol: Jak dobrze zagospodarujesz finansami w ciągu dwóch sezonów staniesz się hegemonem tamtejszej ligi. Kasy na transfery zapewne dostałeś sporo, więc możesz poszaleć. Ja w Sportingu dostałem bodaj 4 bańki i kombinowałem jak mogłem, ale się udało i na fali sukcesów rozpoczynam już dziesiąty sezon w Liga Sagres. Widzę że sprowadziłeś Ochirosii'ego, dobry wybór :ok: Przy odpowiednim treningu za parę lat masz topowego skrzydłowego Europy (sam go mialem w SCP :P ) Zwróć uwagę na Marquinhosa, bo to transfer na lata. Polecam również Jankovicia, Irineu i Laurito. Wydasz na nich tyle co nic, a pożytku będziesz miał mnóstwo. Wyciągnij też jak chcesz Daniela Opare z Realu, młody i szalenie uzdolniony w miejsce Wasilewskiego, bo to nie materiał na gracza wysokich lotów :wink: Jeśli chcesz już jakiegoś Polaka w CSKA, to ściągaj śmiało Lewandowskiego z Lecha. Groszowa sprawa, potencjał ogromny.

PS: Sparingowe 10:0 nie robi wrażenia. Widziałem kozaków, którzy wygrywali 20+ do jaja :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lis 2010, 0:57

Salas11 pisze:Kasy na transfery zapewne dostałeś sporo, więc możesz poszaleć.
Co rundę dostaje około 10 mln ojro, ale jak przedstawiają screeny - w pierwszym okienku Żirkow do Realu za 33 mln, a potem wyrwałem z Katalonii 27,5 mln za Love, choć Barca pierw dawała mi 7mln... Było co inwestować i dziś mam jeszcze prawie 20 mln. Na razie to na ligę rosyjską wystarczy.
Salas11 pisze:Daniela Opare z Realu, młody i szalenie uzdolniony w miejsce Wasilewskiego, bo to nie materiał na gracza wysokich lotów
Na razie spełnia moje oczekiwania, bo ma czyścić swoje sektory, gdyż Krasić defensywnie raczej nie błyszczy. Czasami się włączy i coś wrzuci. Jak dośrodkowanie minie obronę, to Keirrison spokojnie to zamknie przy słupku.
Salas11 pisze:Sparingowe 10:0 nie robi wrażenia. Widziałem kozaków, którzy wygrywali 20+ do jaja
W 2008 roku Benfiką po zdominowaniu ligi portugalskiej i LM w KMŚ ograłem jakiś Afrykańczyków 17:0, więc raczej ten screen miał tylko posłużyć jako przykład. W sparingach średnio pakowałem 5 goli, tylko Cracovia się postawiła, ale oni cieli równo z trawą. 5 kontuzji mi zafundowali. :lol:
Salas11 pisze:Jeśli chcesz już jakiegoś Polaka w CSKA, to ściągaj śmiało Lewandowskiego z Lecha. Groszowa sprawa, potencjał ogromny.
Raczej przy moim ataku nie pogra dużo, ale ostatnio coś Maazou przebąkuje, że nie może się w Moskwie odnaleźć (pomimo,że strzela bramki) i chce odejść.

kyloloko
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kyloloko » 26 lis 2010, 1:20

Obrazek po tym meczu az odechcialo mi sie grac...

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 lis 2010, 1:55

bartbuks pisze:Co rundę dostaje około 10 mln ojro, ale jak przedstawiają screeny - w pierwszym okienku Żirkow do Realu za 33 mln, a potem wyrwałem z Katalonii 27,5 mln za Love, choć Barca pierw dawała mi 7mln... Było co inwestować i dziś mam jeszcze prawie 20 mln. Na razie to na ligę rosyjską wystarczy.
Ja napiszę nieskromnie, że dzięki mojej polityce transferowej Sporting jest w 2017 roku piątym najbogatszym klubem w Europie co cieszy mnie chyba bardziej niż same sukcesy, za które też płyną niemałe pieniądze. Rozgrywki ligowe poza meczami z Porto i Benfiką (choć czasem z nimi też) traktuję już jako sparingi i często wystawiam drugi garnitur, bo prawdę mówiąc to wystarczy :lol: Na transfery z racji statusu jaki osiągnął klub dostaję max ile się da w tej grze, czyli 185 milionów euro z czego wykorzystuję około dwadzieścia na zakup młodych talentów do U-19. Oczywiście wszelkie ośrodki rozwinięte na maxa, tak samo jak sieć scoutingu, kluby filialne w USA i Japonii, co zwiększa zyski z koszulek i pamiątek. Świetnie układa mi się współpraca z klubami Serie A, gdzie regularnie wypożyczam młodych graczy, którzy potrzebują gry i doświadczenia. Wydaję niewiele, zarabiam dziesiątki milionów. Męczę zarząd o powiększenie stadionu, gdyż średnia sezonowa frekwencja wzrosła do 46 tysięcy na mecz (przy niecałych 51 tysiącach pojemności) ale póki co nici z tego i muszę czekać. Przed sezonem opchnąłem do Milanu Nicolasa N'Koulou za 30 baniek. Jedynym marzeniem na chwilę obecną jest szczyt najbogatszych klubów, a więc podwojenie obecnej wartości klubu, która wynosi ponad 500 milionów euro i stworzenie drużyny złożonej z samych wychowanków, co nie będzie łatwe gdyż młodych, zdolnych Portugalczyków jest bardzo mało :?

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lis 2010, 10:54

Salas11 pisze:Zwróć uwagę na Marquinhosa
Ale którego, bo ich w grze tylu, że głowa mała. :P

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 26 lis 2010, 10:56

Ja Fiorentina juz po 3ecim sezonie, w drugim sezonie bylem w finale ligi mistrzow ( trudno bylo w 1/8 z Barca, gol u siebie na 1:0 i murowanie bramkii szybkie kontrataki u nich daly rade na 0:0 Capoue mi mecz wtedy tam uratowal. Polecam go jak defensywnego pomocnika ma ogromny potencjal i udowadnia ze Toulouse to kopalnia talentow.
W 3ecim sezonie juz bylo trudniej ale dalem rade wygrac lige Wloska w ostatniej kolejce wygrywajac z Roma. Krolem strzelcom zostal Babacar ktory moim zdaniem jest lepszy od Lukaku 8). Athletico Madryt 2 raz z rzedu wygralo Lige Mistrzow pake maja nieziemska i Aguero odprawil mnie juz 2 raz z rzedu strzelajac gola w ostatniej minucie,lobujac Freya...

Na poczatek 4 sezonu wygrana z Atalanta o superpuchar Wloch. ;)

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 26 lis 2010, 14:48

Najbardziej mnie rozjebało jak gralem w fm 09 barca bodajze 2 czy 3 sezony,to co pique odpierniczał to glowa mala, 25 bramek mial i sporo asyst :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 26 lis 2010, 14:53

fejkenq pisze:Najbardziej mnie rozjebało jak gralem w fm 09 barca bodajze 2 czy 3 sezony,to co pique odpierniczał to glowa mala, 25 bramek mial i sporo asyst
To nic nowego. U mnie środkowi obrońcy mają w sezonie średnio około 20 goli, bo stosuję bardzo skuteczne rozgrywanie rogów i wolnych, które często kończą się bramkami.

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 26 lis 2010, 15:12

Grajac Barca chyba nie da sie nie wygrywac co sezon. Chcialbym poznac takiego, ktory by nie wszedl do LM Barca :lol:

w fm 2010 jest taktyka przy ktorej obroncy zostaja krolami strzelcow nic przyjemnego, pomocnicy po 40 asyst... :roll: :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 26 lis 2010, 15:27

bartbuks pisze:To nic nowego. U mnie środkowi obrońcy mają w sezonie średnio około 20 goli, bo stosuję bardzo skuteczne rozgrywanie rogów i wolnych, które często kończą się bramkami.
Gra na wrzutki w pole bramkowe i środkowi obrońcy rozstawieni na długim i krótkim słupku. Gwarant minimum 15 goli w sezonie. Jeśli jeszcze taki świetnie bije rzuty wolne czy karne, klękajcie narody :wink: Inna sprawa, że w FM 09 strasznie zjebali karne :shock: Bramkarz zawsze rzuca się w kierunku strzału, a szanse na obronę ma w zdecydowanej większości przypadków tylko wówczas, gdy strzał idzie w środek :roll: Paranoja...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”