Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 485

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Viktorius
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Viktorius » 22 lis 2010, 23:19

witam wszystkich, jako nowy użytkownik na tym forum :)
DO kiedy oni w ogóle mają te wypożyczenia ... Cleverly już chyba niedługo no nie
z tego co się orientuję, to do końca tego sezonu. najbardziej chyba szkoda Welbecka :(

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 22 lis 2010, 23:24

MGiggs pisze:DLa mnie swietnie że go wypozyczyl, dla młodego chlopaka to wspaniala sprawa grac co tydzien w Premiership w zespole w ktorym nie ma takiego cisnienia, w zespole ktory na niego stawia.Mam nadzieje ze dogra tam sezon,po sezonie konczymy zabawe z Owenem,niech wraca Welbeck, Macheda na wypozyczenie na sezon gdzie bedzie grał, i mamy w kadrze bardzo fajnych napastnikow,każdy inny.
Nie no według mnie też fajnie że są wypozyczeni i grają ale jednak jeden z nich powinien zostać ,sir Alex dobrze wiedział co się dzieje w napadzie - kontuzjogenny Owen, nie chce mi się Berbatov, Rooney który ostatnimi czasy tylko "zaliczał" spotkania a nie brał w nich jakiegoś aktywnego udziału i grający w kratkę Hernandez. W tym momencie sezonu bardzo by się nam któryś przydał szczególnie przy takim natężeniu - co pokazał ostatni mecz Wigan gdzie w ataku ( o zgrozo :!:) grali Macheda i Obertan ;) Przy takim układzie też któryś z nich miałby dużo minut i to na o wiele wyższym poziomie - jednego z nich trzeba było zostawić ;)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 lis 2010, 23:46

Kontuzjogenny może być czynnik powodujący kontuzje, nie zawodnik.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 23 lis 2010, 17:49

majer13 pisze:Mamy wielkie problemy ofensywne a tym czasem Welbeck w Sunderlandzie gra aż miło ... Nie wiem czemu Fergie wypożyczał i Welbecka i Cleverlego - teraz widać jak duży błąd to był.
Ferg niestety nie ma szklanej kuli która pokaże mu co bedzie w przyszłości. Gdyby taką miał zapewne wiedziałby, że Valencia złapie poważną kontuzje i być może zostawiłby Cleva w zespole. Welbeck z Machedą natomiast potrzebują gry i stąd jeden z nich poszedł na wypożyczenie. Nie wiem gdzie w tym jest jakiś wielki błąd ze strony Fergusona.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 lis 2010, 18:08

smurano pisze: Nie wiem gdzie w tym jest jakiś wielki błąd ze strony Fergusona.
Taki że każdy powinien mieć plan B my go niestety nie mamy czego efekty na boisku. Poza tym każdy wie że jeśli chcemy któryś sezon z rzędu grać na wszystkich frontach to trzeba jednak mieć dużo szerszą kadrę niż jest to obecnie ... Tim mógł zostać szczególnie że latem pokazywał się z bardzo dobrej strony i nie powinien mieć kłopotów z minutami w tym sezonie.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 23 lis 2010, 19:30

majer13 pisze:
smurano pisze: Nie wiem gdzie w tym jest jakiś wielki błąd ze strony Fergusona.
Taki że każdy powinien mieć plan B my go niestety nie mamy czego efekty na boisku. Poza tym każdy wie że jeśli chcemy któryś sezon z rzędu grać na wszystkich frontach to trzeba jednak mieć dużo szerszą kadrę niż jest to obecnie ... Tim mógł zostać szczególnie że latem pokazywał się z bardzo dobrej strony i nie powinien mieć kłopotów z minutami w tym sezonie.
Skrzydła: Park, Nani, Valencia, Giggs, Obertan, Bebe, Cleverley.
Atak: Rooney, Berba, Owen, Macheda, Hernandez, Welbeck.

Na wąską kadre mi to nie wygląda, kogoś trzeba było wypożyczyć. A te efekty na boisku o których mówisz to puki co szczyt tabeli w Premiership i LM.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 lis 2010, 20:00

Kadra jest odpowiednio szeroka, problemem jest jej jakość na niektórych pozycjach i kontuzje. Anderson i Hargreaves w kadrze figurują od dłuższego czasu już tylko na papierze i chyba czas ich przestać liczyć jako pełnoprawnych zawodników tej drużyny bo ciężko sobie wyobrazić, że jeszcze coś dadzą zespołowi, szczególnie Hargo.

Fantastyczna sprawa z Welbeckiem. Zaczyna wyrastać na jedną z największych gwiazd dobrze spisującego się Sunderlandu i na ten moment naprawdę wygląda to dobrze. Ważne, że gra (i to w dodatku jak!) a jego pewność siebie rośnie. Obyśmy mieli z tego chłopaka pociechę też na OT.

Kuszczak poza kadrą na Rangersów. Coraz wyraźniejsze sygnały daje Fergie, że dla Tomka nie ma miejsca w MU. Jako drugi bramkarz jest idealny ale to za mało na jego ambicje czemu trudno się dziwić. Jak ten De Gea gra na przedpolu mógłby ktoś napisać bo to, że refleks ma kosmiczny już zdążyłem zauważyć.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 23 lis 2010, 20:52

Skrzydła na papierze nie wyglądały dobrze nawet przed kontuzją Valencii o czym wspominałem w lecie. Jasne i oczywiste wtedy było to, że obaj(Tonio oraz Nani) całego sezonu na wysokim poziomie nie rozegrają. Giggs to w ostatnich miesiącach na skrzydle grywa raczej z konieczności, bo nie ma innego kandydata na jego miejsce. Walijczyk powinien grać bowiem w środku. Park to zawodnik od zadań specjalnych, a Obertan i Bebe jesli kiedykolwiek będą gotowi do gry dla nas, to nie w tym sezonie.

Prawdą jest to, że oddaliśmy zawodników, którzy spisywali się świetnie w pre seasonie. Ostrzegałem przed tym, że możemy tego żałować. Fakt jednak faktem, że ta dwójka dużo zyskuje grając regularnie i być może będziemy musieli przemęczyć ten sezon bez nich(choć ja po cichu liczę, że Tom wróci), żeby już w następnym ten duet śmiało walczył o miejsce w "11".
Ostatnio zmieniony 23 lis 2010, 21:23 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 23 lis 2010, 21:04

Jakość obecnej kadry to druga sprawa. Również chciałem aby została ona troche przemblowana ale tak sie nie stało, co może sie obić na wynikach ale narazie owe wyniki bronią Fergusona, a statystyki chociażby takiego Parka. Na wypożyczenie i tak ktoś musiał iść bo w MU nie ma w zwyczaju wysyłania klasowych zawodników na trybuny.

Viktorius
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Viktorius » 23 lis 2010, 21:48

Jak ten De Gea gra na przedpolu mógłby ktoś napisać bo to, że refleks ma kosmiczny już zdążyłem zauważyć.
myślę, że De Gea to odpowiedni kandydat na bramkę. świetny i obiecujący bramkarz. już w poprzednim sezonie bardzo mi się podobał, a szczególnie w meczu z Liverpoolem w LE. potrafi też dobrze grać nogami, tak w stylu Casillasa.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 23 lis 2010, 22:07

smurano pisze:Jakość obecnej kadry to druga sprawa
O to właśnie mi chodziło co z tego że jest masa zawodników na każdą pozycję jak praktycznie żaden poza Nanim i Rooneyem - miejmy nadzieję - nie jest w stanie przez dłuższy okres utrzymać mocnej formy :?: Fergie powinien zostawić jednego z nich i dawać mu dużo szans ponieważ po lecie oboje na to zasługiwali.
Morrow pisze:Jak ten De Gea gra na przedpolu mógłby ktoś napisać bo to, że refleks ma kosmiczny już zdążyłem zauważyć.
Jest dość dobry na przed polu i ma już stosunkowo dużo doświadczenia jak na swój wiek. Po mojemu jeden z najlepszych jeśli nie najlepszy bramkarz młodego pokolenia - jeśli jest szansa to sir Alex powinien beż mrugnięcia okiem wykładać pieniądzę bo VdS przy swoim wieku w każdej chwili może złapać kontuzję która może skończyć jego karierę. Wystarczy taka przez która będzie musiał pauzować z 6 miesięcy (co przy tym wieku jest bardzo prawdopodobne) i jeśli chodzi o bramkę to wówczas leżymy ...

szynszyl
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szynszyl » 24 lis 2010, 12:31

Witam,
mam do sprzedania dwie koszulki z autografami,
wszystkie podpisy są oryginalne.

Koszulki zakupione w UK, posiadają certyfikat autentyczności.

Zachęcam do zerknięcia:
http://allegro.pl/autograf-rooney-koszu ... 87202.html
http://allegro.pl/autografy-koszulka-mu ... 87222.html

ewentualnie maila na szynszyl_2010@o2.pl

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 lis 2010, 20:48

Sędziów może być więcej niż piłkarzy, a i tak ewidentnej jedenastki nie zobaczą...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 24 lis 2010, 21:35

Na OT nie dali Rangersą karnego, teraz nie dali nam-życie.
Strasznie cięzki mecz, Rangersi bronia 9 w polu karnym a nam brakuje pomysłu na rozegraniu. Po 1 dobrej sytuacji dla stron i ewidentny karny dla nas,klepiemy ta pilke ale nic z tego nie ma zazwyczaj. Bardzo dobry mecz Fabio oraz Caricka,reszta srednio choć biore pod uwage że tak z grajacym u siebie rywalem będzie bardzo cięzko.

Awatar użytkownika
Filipczak
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Filipczak » 24 lis 2010, 22:03

Może być taki scenariusz,że MU będzie cisnąć i wgl. ,a Rangarsi zrobią w końcówce jeden,ale skuteczny atak-dający bramke.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”