El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 81

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 25 lis 2010, 22:51

Filipczak pisze:Jeżeli Barca wygra,po tym co napisałem,Bartek mnie zbluzga... :D
Oj, nie będzie co zbierać :boruta: Nie chciałbym być w Twojej skórze.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 25 lis 2010, 22:52

Filipczak pisze:Jeżeli Barca wygra,po tym co napisałem,Bartek mnie zbluzga... :D
Człowieku zastanów się nad tym co piszesz a potem tu wróć - nie nabijaj :!: Nie pisz jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia ...
Powodzenia ...

PS. Po co mu 1000razy odpisujecie :?:
EOT
Ostatnio zmieniony 25 lis 2010, 22:53 przez majer13, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lis 2010, 22:52

jak to jest, że w domku piszecie o sprawach, które mają swoje tematy, a w konkretnych tematach prowadzicie luźne rozmowy, które nadają się do domku ... :think:
nie odpisujcie, zastanówcie się jedynie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 25 lis 2010, 22:56

bartbuks pisze: E tam, jak tylko dbam o dobre relacje na linii Barcelona - Real :)
Jeden Sandro wystarczy :P
Na forum brakuje paru userow i ich wypowiedzi wyjetych niczym z ust Stoiko. Kiedys dzieki temu na tym forum czuc bylo GD teraz to jest co najwyzej pseudonapinka.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 25 lis 2010, 23:05

Jak napisałem kilka postów wczesniej - mecz obejrzę, ale tylko ze względu na jego rangę. Nikomu nie kibicuje, choć ciekawi mnie postawa Realu. Będę dokładniejszy - interesuje mnie tylko jeden człowiek - Mourinho i jego gierki. Ciekawe co przygotuje na poniedziałek. Piłkarsko to będzie uczta, lecz dla mnie, człowieka kompletnie niezwiązanego z tymi klubami, interesować będzie całokształt. I nie chcę nudnego 0:0.

Amunt :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lis 2010, 2:35

RealFan pisze:Mourinho robi wielką różnicę. Dlatego, że jest po prostu najlepszy w swoim fachu. Barcelonę zawsze jest cholernie ciężko pokonać, bo nikt nie ma takiego materiału ludzkiego co oni, zwłaszcza w pierwszym składzie, a Guardiola też nie był miękkim [ch**] robiony i on urodził się do pracy w tym miejscu, w którym jest. Nie da się jednak ukryć, że Real ma obecnie w stosunku do Barcy konkurencyjny skład i z tego powodu Mou ma chyba spore szanse, by nie przegrać na Camp Nou. Barcelona pozostaje faworytem tego Gran Derbi, ma po prostu lepsze zgranie i gra na pamięć, lecz dawno nie było sytuacji, że obie drużyny są w bardzo dobrej formie.
Lekko nie trzyma się to kupy. Dawno nie było, że obie drużyny były w dobrej formie :?: Za Ramosa przed łomotem na Bernabeu Real miał chyba sporą serię spotkań bez porażki. Za Pellegriniego przystępowaliście do spotkania także w dobrej sytuacji- naciskając na Barcelonę do właśnie tego spotkania.

Czy Jose zrobi większą różnicę- pewnie tak, za poprzedników autobusy były rodem z naszego PKS, teraz może najlepszy z możliwych. Real jest liderem. Mou na ławce tak sam z siebie nie pokona Barcelony. Do tego potrzebuje min. przełamania Ronaldo, świetnie grającej pomocy i zgranej, pewnej defensywy. Wiele może powiedzieć w szatni, ale to zawodnicy zdecydują jak będzie te spotkanie wyglądać.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lis 2010, 6:59

Jarzinho pisze:Lekko nie trzyma się to kupy. Dawno nie było, że obie drużyny były w dobrej formie Za Ramosa przed łomotem na Bernabeu Real miał chyba sporą serię spotkań bez porażki. Za Pellegriniego przystępowaliście do spotkania także w dobrej sytuacji- naciskając na Barcelonę do właśnie tego spotkania.
To nie jest raczej kwestia samych wyników. To kwestia gry i wysiłku jaki się wkłada w zwycięstwo. Tak łatwo Real nie wygrywał meczu za meczem w ostatnich dwóch sezonach, częściej wymagało to sporego wysiłku. Czyżbyś przypadkiem ciągle narzekał, że jak słabo Real by nie grał, to i tak wygra?

To oczywiste, że grać będą piłkarze. Jednak rola Mourinho nie ogranicza się do ewentualnej przemowy lub jej braku na ileś tam czasu przed meczem, bo ważniejsze jest to, co jest robione na treningach. Grają piłkarze, ale sami z siebie nie wiedzą co mają grać i jak.

Żeby Real miał szanse musi nie zagłębiając się w szczegóły solidnie grać w defensywie, dobrze się asekurować (zwłaszcza boki obrony), grać pressingiem przez cały mecz, wytrzymać kondycyjnie i być skutecznym w ofensywie. Czy już teraz jest ich stać na to by nawet wygrać na Camp Nou nie wiem, ale są podstawy, by wierzyć, że to możliwe pomimo tego, że to Barcelona jest faworytem.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 lis 2010, 12:00

Jarzinho pisze:Lekko nie trzyma się to kupy. Dawno nie było, że obie drużyny były w dobrej formie :?: Za Ramosa przed łomotem na Bernabeu Real miał chyba sporą serię spotkań bez porażki. Za Pellegriniego przystępowaliście do spotkania także w dobrej sytuacji- naciskając na Barcelonę do właśnie tego spotkania.

Czy Jose zrobi większą różnicę- pewnie tak, za poprzedników autobusy były rodem z naszego PKS, teraz może najlepszy z możliwych. Real jest liderem. Mou na ławce tak sam z siebie nie pokona Barcelony. Do tego potrzebuje min. przełamania Ronaldo, świetnie grającej pomocy i zgranej, pewnej defensywy. Wiele może powiedzieć w szatni, ale to zawodnicy zdecydują jak będzie te spotkanie wyglądać.
Nie przypominam sobie żeby w zeszłorocznym meczu na CN Pellegrini postawił autobus. W sumie to z tego co kojarzę to w ostatnich czasach tylko Ramos się na to zdecydował i to z całkiem niezłym skutkiem, bo gdyby pajac Drenthe wykorzystał setkę to byśmy pewnie wygrali. W zeszłym roku świetny mecz zagrał Kaka, teraz go nie ma ale jest za to jeszcze lepszy od Brazylijczyka Ozil.

Co do składu Realu to spodziewam się to na 99% nie będzie niespodzianek - Casillas, Ramos, Pepe, Carvalho, Marcelo, Khedira, Xabi, Di Maria, Ozil, Ronaldo, Higuain . W Arbeloę zamiast Marcelo nie wierzę, bo po pierwsze Mourinho wystawia Hiszpana w tym sezonie praktycznie tylko na prawej stronie zamiast Ramosa a po drugie Marcelo zrobił niesamowity postęp w defensywie i nie ma żadnego powodu żeby coś zmieniać. Z Milanem poradził sobie świetnie. Poza tym w takiej sytuacji Alves pomyśli dwa razy zanim się wybierze do przodu. A jeśli nie pomyśli to będzie ciekawie bo Marcelo potrafi narobić zamieszania pod bramką przeciwnika. Pellegrini mieszał na lewej w zależności od przeciwnika, Mourinho już tego nie robi. Ciekawi natomiast na kogo zdecyduje się Pep. W każdym razie trzeba w końcu wygrać bo 4 przegrane mecze z rzędu to zdecydowanie za dużo.Ronaldo pokazał już ostatnio Pique jak się jeździ na dupie :lol:

Aha, a te sprawozdania, które Bienias ostatnio określił błyskotliwie "Wreszcie dużo faktów, może wreszcie poznacie trochę waszej historii" to trochę żenua :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 lis 2010, 12:35

Tak tak wszystko sfabrykowane jak zawsze. Przekręt milionlecia uskuteczniany od lat. Klubowa sekcja Ministerstwa Prawdy spisuje się znakomicie.

Uprzedzam lojalnie, że nie będę wdawał się w dyskusje około-sportowe. Tylko o meczu.

Rzeczywiście łatwiej jest chyba przewidzieć skład Realu niż Barcelony. Gdybym miał typować naszą jedenastkę to stawiałbym na:

Valdes - Abidal, Puyol, Pique, Alves - Busquets, Xavi, Iniesta - Pedro, Villa, Messi

Nie postawiłbym jednak dużych pieniędzy na to, że tak będzie :lol: Obrona pewnie zagra pewnie właśnie w takim zestawieniu, ale dalej może być różnie. Mascherano gra naprawdę dobrze i wystawienie go z Busquetsem niewątpliwie ma swoje plusy. W takim układzie Iniesta powędrowałby na atak w miejsce Pedro. Ten ostatni też obecnie wydaje się być w dobrej formie, ale w takim razie fajnie by było mieć go na rezerwie w razie czego :P Bojanem raczej nikogo nie przestraszymy.

Co do meczu jestem umiarkowanym optymistą. Mourinho na pewno robi różnicę w porównaniu do poprzednich GD, ale nie będzie to przecież pierwszy mecz Barcelony na przeciw zespołowi Jose także nie demonizowałbym tego aspektu.

Obydwa zespołowy wydają się być w dobrej formie, kontuzje jakoś specjalnie nie męczą a więc tak jak powinno być. Rozumiem, że nie macie Kaki, który ostatnio przeciwko Barcelonie grał akurat dobrze, ale grając Ozilem chyba dużo nie tracicie. O ile w ogóle coś tracicie.

Właśnie przeczytałem, że pogoda ma być kiepska :P Zimno, wietrznie i mokro.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 lis 2010, 16:02

brylancik pisze:W każdym razie trzeba w końcu wygrać bo 4 przegrane mecze z rzędu to zdecydowanie za dużo.Ronaldo pokazał już ostatnio Pique jak się jeździ na dupie
To jedna akcja. Kto oglądał blamaż Hiszpanów ten wie, ze akurat Pique grał świetnie na tle pozostałych zawodników, a co najważniejsze pomijając tą akcję kasował akcje Ronaldo. :wink: Tylko tyle chciałem dodać.

Jose przeciwko Barcelonie wykorzystuje jeden sposób- nie będę pisał jaki, bo spodziewam się, że wielu go zna. Dwukrotnie wyszedł z tego zwycięsko, teraz wg. mnie ma lepszą- lepiej zbudowaną drużynę niż to było w przypadku Chelsea czy Interu. Tylko czy spróbuje zagrać w otwarte karty. Osobiście wątpię. W każdym razie ewentualne zwycięstwo z tym Realem będzie wiele znaczyło. Real i Barcelona obecnie są najbliżej siebie pod wieloma względami, tu już jak ktoś wcześniej napisał nie chodzi tylko o wyniki, ale i styl i łatwość wygrywania i demolowania przeciwników. To z całą pewnością dodały letnie transfery i Jose.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 26 lis 2010, 16:16

RealFan pisze:
Ciekawi mnie, czy Guardiola będzie grał swoją standardową taktyką, czy z obawy przed szybkimi atakami Realu zdecyduje się "zabić futbol" i postawi na dwójkę Busquets - Mascherano w środku pola.
Z tego co mi wiadomo, to Mourinho a nie Guardiola, znany jest z "zabijania futbolu".

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 lis 2010, 16:16

Obecny Real jest słabszy na chwile obecną niż Chelsea za czasów Jose.Perfekcyjnie grali z kontry a gra obrona z Makelele z tyłu była wyborną, ja bym się tak nie zapędzał z wychwalaniem obecnego Realu bo na dobrą sprawa dopiero w poniedziałek zagrają z topowym klubem. Z całym szacunkiem dla Milanu ktory odstaje od Barcy,Interu(ostatnie lata) czy klubow z Anglii.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 lis 2010, 16:35

Mourinho w Chelsea pracował kilka lat, w Realu jeszcze nawet nie pół roku. To oczywiste, że ta drużyna ma potencjał, by być dużo lepszą niż obecnie (i nawet jeśli wygra w poniedziałek, nie będzie to znaczyć, że jest już gotowa) ale na to potrzeba czasu. Tak czy inaczej Real jest obecnie mocniejszy niż w ostatnich kilku latach i to ma znaczenie.

mistyku - Celowo użyłem takiego zwrotu i celowo umieściłem go w cudzysłowie. Istotniejsza od użytej formy jest treść, bo to, czy Barcelona zagra jednym czy dwoma defensywnymi pomocnikami będzie mieć ogromny wpływ na grę.

Mourinho888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mourinho888 » 27 lis 2010, 11:50

Gran Derbi: Typy piłkarzy, dziennikarzy, trenerów http://pilkarskiekomentarze.com/?p=2427

Jak Wy typujecie?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”