Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 03 kwie 2005, 13:06
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 03 kwie 2005, 15:58
xeneize
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 kwie 2005, 16:59
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 17:31
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 08 kwie 2005, 18:07
xeneize
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 22:25
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 09 kwie 2005, 9:32
Słyszałem ze pomimo transferu do Corinhians nadal europejskie kluby chca zakupic Teveza. Bedzie im ciezko ale cóz ...Corinthians pisze:W Argentynie dużo mówi się o powrtoach piłkarzy. Wszystko po kilku dniach jest jednak dementowane. Saviola miał wracać, słyszałem, że nawet Riquelme oraz D`Alessandro. Jednak cały czas tylko piłkarze odchodzą. Niemal pewny jest transfer Javiera Mascherano, ale nikt nie wie gdzie. Ponoć już był przesądzony transfer do Corinthians a wwaliła im się Fiorentina. Juventus chce pozyskać innego argentyńczyka - Cristiana Ledesmę. Znacie, jeszcze jakieś plotki o transferach w Argentynie i Argentyńczyków?
RoRo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 kwie 2005, 9:36
herdek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2005, 9:40
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2005, 9:43
Słyszałem o tym. Najbardziej zainteresowana Javierem jest Florencja. Ja bym mu radził przejść do Włoch, ale do takiego klubu, który nie jest we Włoszech najlepszy, al ma szans na europejskie puchary. Fiorentina niespisuje się zbyt dobrze, po głowie chodzą mi kluby takie jak: Sampdoria czy Udinese.herdek pisze:W statnich dniach dużo mówi się, że piłkarz River Plate Buenos Aires Javier Mascherano przejdzie do Włoch. Co myslicie o tym ?
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 09 kwie 2005, 15:45
Zupełnie nie masz racji RoRo. D`Alessandro już się zmarnował i to w Wolfsburgu, w którym w ogóle się nie zaaklimatyzował. Kiedy występował w River Plate uchodził za jeden z największych talentów argentyńskiego futbolu, grał pięknie, z polotem, często sam w pojedynkę wygrywał mecze, inna sprawa, że u ówczesnego trenera River Pellegriniego (ten sam, który prowadzi obecnie Villarreal i pod którego wodzą powoli błysk dawnego geniuszu odzyskuje Riquelme) miał absolutnie wolną rękę, mógł robić dosłownie wszystko na co miał ochotę i miał pewność, że po dwóch czy trzech nieudanych próbach dryblingu nikt nie zrobi mu karczemnej awantury z tego powodu. Pisano o Realu, Barcelonie, a skończyło się na podrzędnym klubie w lidze niemieckiej, przy czym sam klub nie jest dla niego największym problemem, a szkoleniowcy z którymi przyszło mu pracować, no ale z drugiej strony czego też można się było spodziewać. Wiadomo było, że w Niemczech będzie się grało po niemiecku, od Andresa oczekiwano przede wszystkim, że będzie prostopadłymi zagraniami otwierał partnerom drogę do bramki, że najlepiej powinien grać z pierwszej piłki na jeden kontakt, a dla niego było to najgorsze rozwiązanie. Andres uwielbia mieć piłkę przy nodze, bawić się nią, a tego mu tam zabroniono, do tego obarczony został szeregiem zadań defensywnych, w efekcie szybko stał się cieniem samego siebie. Jeszcze nie tak dawno uwielbiany, miał pewne miejsce w drużynie narodowej, teraz zapomniany nie mieści się nawet w szerokiej ponad trzydziestoosobowej kadrze, nikt już się o niego nie dopytuje, nikt za nim nie tęskni, po prostu. Jego szanse na udział w przyszłorocznym mundialu są coraz to bardziej iluzoryczne, oprócz tego stracił również miejsce w podstawowej jedenastce w tak miernym zespole jak Wolfsburg, więc pisanie, że się tam zaaklimatyzował są zwykłym nieporozumieniem. Tak naprawdę powrót do Argentyny byłby dla niego najkorzystniejszym z rozwiązań, tylko tam mógłby powrócić do dawnej dyspozycji, tylko tam zaufano by mu bezgranicznie i on z upływem czasu odpłacił by się z pewnością, ja nie mam co do tego najmniejszych wątpliwości, zresztą moim zdaniem Andres jest najlepiej wyszkolonym technicznie piłkarzem argentyńskim i byłoby wielką stratą gdyby musiał kolejny sezon pozostać w Wolfsburgu, to byłby tak naprawdę jeszcze jeden następny wielki krok wstecz, no i wtedy jego szanse na powrót do wielkiej formy będą coraz to mniejsze i mniejsze. Istnieje jeszcze jedna dość ciekawa koncepcja, która zrodziła się wyłącznie w mojej własnej głowie, mianowicie widziałbym Andresa w Villarreal pod wodzą starego trenera Pellegriniego, ponieważ raczej mało prawdopodobne wydaje się pozostanie w tym klubie na następny sezon Riquelme (Villarreal nie będzie raczej w stanie przebić finansowo konkurentów), a wtedy Pellegrini będzie zmuszony szukać wartościowego następcy, a że znakomicie pracuje mu się z Argentyńczykami wybór nie powinien być zbyt trudny, zwłaszcza, że zna Andresa doskonale a i Niemcy chętnie pozbędą się go za jakąś przyzwoitą sumkę.RoRo pisze:Dalessandro do Argentyny ?? poc o ?? Przeciez on by sie tam zmarnowal... musi sie rozwijac juz w Europie bo sie zaaklimatyzowal a wyjazd do Argentyny cofnalby jego rozwoj karirey o conajmniej 2 lata![]()
xeneize
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 kwie 2005, 15:51
Sero
Post Wyświetl pojedynczy post autor: xeneize » 09 kwie 2005, 16:01
Owszem widziałem, ale to nie wszystko, widziałem go wielokrotnie również w meczach ligi argentyńskiej i w rozgrywkach Copa Libertadores i w tych meczach też nie schodził poniżej pewnego poziomu ..., dokładnie takiego jaki prezentuje obecnie w Bundeslidze, tak słabo nie grał nigdy w River i takie są fakty, mało tego rozgrywał również kapitalne mecze w drużynie narodowej, niestety od czasu jego transferu do Niemiec po jego wspaniałej i widowiskowej grze zostało jedynie wpomnienie.serek408 pisze:Xeneize nie zgodze sie z Toba w sprawie D'Alesandro. Widziales Go w meczach Bundensligi? Raczej nie schodzi ponizej pewnego poziomu. Latem byc moze opusci juz Wolfsburg i odejdzie do lepszego klubu. Jednak podkreslam , ze On sie tam nie zmarnowal
xeneize
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 09 kwie 2005, 16:09
Corinthians
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 kwie 2005, 16:12
Sero
Wróć do „Piłka nożna na świecie”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio