Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 469

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 23 lis 2010, 15:51

(L)oczkerson pisze:Nie ma fizycznej możliwości by Ade trafił do JUVE w tym sezonie (no chyba, że przepisy się zmieniły, ale to raczej niemożliwe).
Niekoniecznie. Z tego co się orientuje, a mogę się oczywiście mylić, bo tu pewności nie mam, wystarczy ze pozbędziemy się zawodnika bez paszportu unijnego - Sissoko, Hasan i dzięki temu będziemy mogli wypożyczyć Adebayora. Pewności nie mam, ale wydaje mi się ze do niedana Milan tak działał z tymi Viudezami.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 lis 2010, 15:59

do niedawna tak było, ale teraz przepisy się zmieniły.
Kiedyś można było sprowadzić do klubu 2 graczy, z tym, że te drugie miejsce było obostrzone takim ograniczeniem, że w zamian w klubie musiało się zwolnić miejsce non-UE, czyli albo zawodnik odchodził, albo otrzymał obywatelstwo UE. Przed tym sezonem Lega Calcio zmieniała przepisy i to drugie miejsce zostało skasowane.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 617
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 23 lis 2010, 16:06

Hasan ma niemiecki, a Momo - francuski paszport.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2010, 14:10

Bramkarze: Manninger, Storari, Kirev
Obrońcy: Motta, Chiellini, Grosso, Traore, Bonucci, Sorensen
Pomocnicy: Felipe Melo, Sissoko, Salihamidzic, Marchisio, Aquilani, Lanzafame, Pepe, Krasic
Napastnicy: Iaquinta, Del Piero, Quagliarella, Giannetti
kadra na dzisiejszy mecz z Violą. Wrócił Pepe, więc znów, jest jakieś pole manewru na skrzydłach i na 100% nie bedzie wchodził za Krasicia Sissoko :D Swoją drogą wraz z powrotem Pepe zwiększa się też pole manewru na bokach obrony i chyba bym się bardziej cieszył z duetu Sorensen Pepe na skrzydłach niż z Motty i Grosso. Może ani jeden ani drugi nie jest bocznym obrońcą i Del Neri wybierze pewnie opcję mniej szaloną, ale i Pepe i Sorensen wypadli na bokach naprawdę ciekawie i już zdradzili większy potencjał niż Motta i Grosso nawet nie grając na swojej pozycji.
No i pytanie czy obok Quagliarelli Iaquinta czy Del Piero. Ja bym dziś chyba wolał jednak Alexa. Del Piero ostatnio nie grał, powinien być w dobrej kondycji, a wtedy jest naprawdę groźny.

Ogólnie jestem spokojny o wynik. JUVE gra dobrze, Krasic sobie potrenował, wiec będzie jeszcze mocniejszy niż z Genoą. W dodatku Fiorentina ma swoje problemy. Nie ma Frey'a, Jovetica, Montolivo, Mutu, Zanettiego, Kroldrupa, Nataliego. Z kolei Vargas i Felipe dopiero wracają dopiero po kontuzjach i w związku z tym na środku obrony podobno obok Gamberiniego zagrać ma junior Camporese, który w ostatniej kolejce wchodząc z ławki zaliczył debiut na seniorskich boiskach.
Junior i nie najmocniejszy w obronie Pasqual przeciwko najskuteczniejszej ofensywie ligi napędzanej przez Krasicia to nie jest najlepsza perspektywa dla Fiorentiny. Podobnie jak osłabiony środek pomocy w rywalizacji z Melo i Aquilanim. :wink:
Jednym poważnym atutem gości jest Gilardino, ale Chiellini powinien go wyłączyć bez większego problemu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lis 2010, 14:19

(L)oczkerson pisze:Ogólnie jestem spokojny o wynik.
No ja myślę. Dziś poszła kasa na Juve, więc innej opcji nie chcę widzieć. Gra naprawdę może się podobać, mam nadzieję że w styczniu Inter wstanie z boiska i zacznie grać na miarę oczekiwań, bo taki stan rzeczy nie może się długo utrzymywać :twisted:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 27 lis 2010, 14:37

Ja Grosso widzieć nie chcę, wolę ewentualnie oglądać kaleczącego Pepe niż kaleczącego Fabio.
(L)oczkerson pisze:No i pytanie czy obok Quagliarelli Iaquinta czy Del Piero. Ja bym dziś chyba wolał jednak Alexa. Del Piero ostatnio nie grał, powinien być w dobrej kondycji, a wtedy jest naprawdę groźny.
Wydaje mi się, że jednak Vicek. Alex będzie musiał zagrać 90 minut z Lechem, bo tam Quagliarella nie zagra więc myślę, że dzisiaj dostanie szanse z ławki. Swoją drogą ciekaw jestem ile jeszcze DP wytrzyma z takim wchodzniem z ławki. Jak na razie nie narzeka.
(L)oczkerson pisze:Ogólnie jestem spokojny o wynik. JUVE gra dobrze, Krasic sobie potrenował, wiec będzie jeszcze mocniejszy niż z Genoą. W dodatku Fiorentina ma swoje problemy.
Ja tam bardziej obawiam się przyszłego wyjazdu do Catanii, tam zawsze gra się ciężko. Fiorentina ma braki, a sam Boruc prochu nie wymyśli. Krasić zrobi swoje. :D

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 27 lis 2010, 21:00

Motta dzisiaj sieje zniszczenie swoja głowa.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 27 lis 2010, 21:02

No z niecierpliwością czekam co dalej. Da z byka sędziemu?

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 27 lis 2010, 21:44

No proszę, 45 minut minęło, a jeszcze nie mieliśmy firmowej akcji Bonucciego z podłożeniem haka. Za to chłopak zdecydował się na pierwszy wślizg w Serie A w tym sezonie (wiem co mowie) i już chyba wiem, dlaczego trzeba było na niego czekać tak długo. Ale to duperele, bo gra dzisiaj całkiem dobrze, chociaż denerwuje, ze przegrywa trochę pojedynków powietrznych mając 192 cm wzrostu.
Niestety dobrze Boruc. Ja już widziałem piłkę w siatce po tym, jak Alex wykonywał ten wolny.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 27 lis 2010, 21:48

Dzisiaj Bonucci gra o wiele lepiej od Chielliniego niestety. Motta za to wyznacza nową jakośc gry na boku obrony, aczkolwiek paradoksalnie mógł miec asystę jakby Marchisio nie zdecydował się strzelic prosto w Boruca.

Przy wykańczaniu akcji wychodzi straszne samolubstwo naszych graczy i to nie tylko dzisiaj wydac. Del Piero, Quagliarella, Iaquinta a czasami też Milos i Marchisio powinni dostac do słuchu za to co robią przy okazjach bramkowych mając lepiej ustawionych kolegów. Amauri w ogóle nie dochodzi do okazji, więc jemu należy jedynie współczuc

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 27 lis 2010, 22:59

Często by przy takiej jak dzisiejszej bramce odgwizdano faul na bramkarzu bo go tyłkiem ktoś spychał. No ale nie dziś to Borucowi notę obniża :?

Mourinho888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mourinho888 » 27 lis 2010, 23:04

Boruc zagrał kosmiczny mecz, zobaczcie co wyczyniał w bramce http://pilkarskiekomentarze.com/?p=2453

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 27 lis 2010, 23:12

Boruc kilka świetnych interwencji pokazał, ale suma sumarum zawalił przy bramce Pepe. Co Del Piero zwalił w sytuacji sam na sam w pierwszej połowie :shock: [']

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 lis 2010, 1:42

Il Padrino co ty się tak Bonucciego czepiasz? Krytykujesz go czy jest okazja czy nie. Dziś kolejny raz w ostatnim czasie zagrał dobry mecz, środek obrony ogólnie prezentuje się dobrze i stracone gole na konto centralnych defensorów nie idą w zasadzie nigdy od dłuższego czasu, wiec w czym problem? Wiadomo, że jakieś błędy popełnia, ale czy to powód by je wytykać przy każdej okazji?

Jeśli chodzi o mecz to spory zawód. Spotkanie rozwalił całkowicie Motta, bo bramka samobójcza pozwoliła Violi bronić się wszystkimi ludźmi przez cały mecz. Nie zakazuje nikomu grać defensywnie, ale trzymanie 10 zawodników nie dalej niż 25 metrów od bramki Boruca przez prawie cały mecz to już przesada. Inna sprawa, że JUVE grał dziś średnio. Brakowało współpracy, zespół wyraźnie gorzej grał piłką niż w ostatnich meczach i przez to akcje nie miały takiego tempa. Brakowało elementu zaskoczenia. Ok Boruc parę bardzo dobrych interwencji zaliczył, ale mimo wszystko JUVE dziś stracił punkty głównie przez wcześniej wspomniane powody.

Motta dziś kosztował nas 2 punkty i kolejny raz zapracował na pobyt na ławce. Nie tylko za bramkę, też za to, że jego gra w defensywie sprowadzała się do biegnięcia obok Vargasa, raz za ucieczkę od interwencji za co opierdolił go Aquilani i kilka podań kompletnie do nikogo.
W tym sezonie prawa obrona kosztowała nas już punkty z Sampą, Brescia, Palermo i dziś.

Awatar użytkownika
Marcinhp
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 182

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcinhp » 28 lis 2010, 11:07

Od biedy mógł zagrać Sorensen. Może i jest spięty, ale dawał więcej spokoju niż beznadziejny Motta. Graliśmy dobrze, znowu jednak nie wygrywamy przez detale, bo wcale to źle nie wyglądało. Mniej nonszalancji i niefrasobliwości pod bramką i ten mecz spokojnie byśmy wygrali. Niestety szybko stracony gol ustawił mecz i dalej wyglądało to jak wyglądało... Mam nadzieję, że to spotkanie otworzy oczy Del Neriemu i więcej nie zdecyduje się na Marchisio na skrzydle, tym bardziej, że Pepe jest w gazie. W zasadzie nikt się nie wyróżnił, na minus jedynie postawa Krasicia (usprawiedliwiona), FQ (znowu niewidoczny) o Mottcie nie wspominając.

13 mecz bez porażki, ale wiecie jak to jest z apetytem ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”