El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 83

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lis 2010, 13:38

Trudno powiedzieć. Zobaczymy jak ten mecz będzie sędziowany pod kątem gwizdania przewinień i udzielania kar właśnie. Kartki dla Ramosa czy Alvesa wydają się być prawdopodobne, ale to nic pewnego. Może Pepe? Może Pique?

Busquets kartek akurat dostaje mało, ale w tym meczu może być przecież inaczej.

Największe szanse daję Ramosowi.

Granzo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Granzo » 28 lis 2010, 15:31

IMO jeśli chodzi o Barcę, to kartkę najszybciej może złapać Mascherano, o ile oczywiście wyjdzie w pierwszym. Bardzo prawdopodobne jest też to, że nasi będą chcieli trochę "dokuczyć" Krystynie, więc spodziewałbym się też ostrej gry Alvesa i reszty obrońców. Co do Madrytu, to wydaje się że najprawdopodobniej będzie to któryś z defensorów (Ramos, Pepe?) choć podejrzewam, że Real ostro będzie grał już począwszy od napastników, więc nie zdziwie się jeśli to któryś z nich, albo ktoś z pomocy (słyszałem coś, że Mou rozważa wystawienie Lassa od pierwszej minuty - prawda to?) złapie kartkę. Poczekamy zobaczymy.

Tak w ogóle to witam wszystkich, to mój pierwszy post :) Wypada dodać, żem kibicem Barcy i że od paru dni krew w moich żyłach płynie dużo szybciej i już nie mogę doczekać się jutrzejszego meczu :) Dawać go już, bo nie można się na niczym skupić i niczym zająć :)

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 28 lis 2010, 15:39

http://www.blaugrana.pl/news/6157/klasyka_gatunku.html
Świetny tekst, wprowadzający w atmosferę jutrzejszego meczu :beer:
Polecam fragment z analizą hymnów obu drużyn, można się napinać :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lis 2010, 16:03

Oczywiście Mascherano również znajduje się gronie faworytów do kartki, ale jego występ nie jest pewny tak więc wskazywałem Akerowi inne nazwiska. Zresztą nawet jakby Javier wyszedł w pierwszym to nie wydaje mi się, aby w wyścigu po kartkę miał większe szanse niż mój faworyt - Sergio Ramos :P

Tekst również miałem polecić bo w sumie jakoś tak cicho w temacie a czytanka całkiem przyjemna.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 28 lis 2010, 16:37

Ramos jak na razie rozgrywa najczystszy sezon ze wszystkich do tej pory więc jeżeli Mascherano zagra to na pewno ma większe szanse.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 28 lis 2010, 17:06

Ja obstawiam Carvalho, Alonso i Alvesa.

Powoli atmosfera sie zageszcza. Smuci jedynie fakt, ze we wtorek trzeba isc do pracy, takze ostroznie z alkoholem trzeba sie jutro obchodzic.

Jutro zagraja dwie najlepiej grajace w tym sezonie druzyny na swiecie, takze na pewno bedzie ciekawie.

Mam jedynie nadzieje, ze wyjdziemy najsilniejszym skladem, czyli z Xavim i Iniesta w srodku i Pedro, Villa i Messim z przodu. Mysle, ze bramki padna dla obu druzyn, wiec musimy strzelic ich po prostu wiecej.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 28 lis 2010, 17:41

Na marce można właśnie obejrzeć transmisję na żywo z konferencji prasowej JM :lol:

Co za wydarzenie !

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lis 2010, 17:50

kaczy pisze:Na marce można właśnie obejrzeć transmisję na żywo z konferencji prasowej JM
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee`sssss baaaackkkkk!

Kaczy może wpadniesz na GD do stolicy? W Championsie właśnie domawiają browar i zwiększają ochronę, bo jutro będzie kolejne widowisko :P

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 28 lis 2010, 18:25

Dziwne to będą GD ... Real bez Gutiego, którego nienawidziłem(właśnie zasadził gola z karnego w meczu z Galatasaray :P ) i Raula, którego szanowałem i wciąż szanuje, to nie jest to samo. Poza Ikerem już nie ma ikon czujących spine przed clasico. Mam wielką nadzieję, że gwiazdeczki z drogi mlecznej nie udźwigną ciężaru tego spotkania. Może za rok Jose ich mentalnie lepiej do tego przygotuje ale w tym sezonie to jeszcze nie pora żeby pokonać Barcelone.

Na barcastuff pisali dzisiaj : "Valdes Alves Pique Puyol Abidal Busquets Xavi Iniesta Pedro Messi Villa" started twice this season: 5-1 Panathinaikos, 5-0 Sevilla"
takie zestawienie bardzo mi odpowiada. Wstawiając 2dm utniemy sobie skrzydła. No chyba, że boimy się ofensywnego Realu... na SB ten manewr bym przeżył ale jutro wykluczone :!:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 lis 2010, 20:03

bartbuks pisze:
kaczy pisze:Na marce można właśnie obejrzeć transmisję na żywo z konferencji prasowej JM
Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee`sssss baaaackkkkk!

Kaczy może wpadniesz na GD do stolicy? W Championsie właśnie domawiają browar i zwiększają ochronę, bo jutro będzie kolejne widowisko :P

W Champie ogladaja mierdy oraz pojedyncze putki. Poza tym browar drogi. Champ sie skonczyl 4 lata temu.

Najlepiej ogladac mecz w Alibi- Gran Derbi 3D :D

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lis 2010, 20:06

Bienias pisze:W Champie ogladaja mierdy oraz pojedyncze putki. Poza tym browar drogi. Champ sie skonczyl 4 lata temu.

Najlepiej ogladac mecz w Alibi- Gran Derbi 3D
No nie wiem. Ja jakoś ostatnio byłem tam na GD i tylu kibiów Barcy i Realu na raz nie widziałem. Poza tym, nie było gdzie stać, no lokal wyglądał jak podczas koncertu. Nawet nie było gdzie się przewrócić.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 28 lis 2010, 20:07

Aker pisze: kto waszym zdaniem najprędzej wyrwie żółtko?
Messi za zdjęcie koszulki po strzeleniu bramki :boruta:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 28 lis 2010, 20:12

Zorganizowane grupy kibicowskie Barcy nie ogladaja meczow w Champie od wielu lat. Poza tym nie ogladamy meczow z fanami Realu oprocz tych ktorych dobrze znamy. Nawet pare znanych slaw jak Dziekanowski porzucili Champa na rzecz swego czasu below.

Poza tym, nie było gdzie stać, no lokal wyglądał jak podczas koncertu. Nawet nie było gdzie się przewrócić.
Kolejny minus. Nie ma atmosfery bo praktycznie nie mozna dopingowac non stop. Nawet hymnu ludziska nie znaja :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 lis 2010, 20:19

No cóż nie znam się z zorganizowanymi kibicami Bary. Kiedyś w Ch byłem na meczu Inter - Juve, bo robiłem tam znajomym z JuvePoland rezerwację. Fajnie było jak nawet Włosi byli w szoku, że Polacy tak dopinguję włoskie teamy.
Ps przenoszę ten wątek do Domku
Aker pisze:kto waszym zdaniem najprędzej wyrwie żółtko?
Chyba raczej można nazwać to loterią. Ramos, Pique?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2439
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 lis 2010, 20:22

MeToYou pisze:gwiazdeczki z drogi mlecznej
Które gwiazdeczki?
MeToYou pisze:Może za rok Jose ich mentalnie lepiej do tego przygotuje ale w tym sezonie to jeszcze nie pora żeby pokonać Barcelone.
A to niby dlaczemu ktoś miałby nie być przygotowany mentalnie do tego spotkania i dlaczego "jeszcze nie pora żeby pokonać Barcelonę"?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”