El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 85

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Mourinho888
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mourinho888 » 28 lis 2010, 22:40

Co powiedział Mourinho na konferencji? http://pilkarskiekomentarze.com/?p=2475

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lis 2010, 22:46

:lol:

Dobra, szkoda strzępić klawiatury na głupoty. Jutro Gran Derby a tutaj jakaś dyskusja z dupy o nie wiadomo czym. Może spróbowałbym to zrozumieć gdybym gdzieś umniejszał Ronaldo czy coś w ten deseń, ale ja go wręcz bronię pisząc, że teza 'CR nie strzela w ważnych meczach/klasowym zespołom' jest dla mnie nic nie warta, ale co tam. Profanacja tematu. Jeżeli kwestia rangi, prestiżu i wymierności spotkania towarzyskiego pomiędzy Hiszpanią a Portugalią jest dla kogoś rzeczywiście istotna to proponuję kontynuować wątek w jakimś innym temacie. Tutaj chętnie podyskutuję o zbliżającym się wielkimi krokami El Clasico.

Mourinho888 - przestań spamować.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lis 2010, 23:16

Ciężka sprawa z tym meczem, przez ostatnie lata kibicowałem w Gran Derby Barcelonie, ale teraz w Madrycie grają Ozil i Khedira, co zmienia moje podejście i czas na przełamanie Realu. Guardiola musi przecież kiedyś przegrać z Realem :P
Jeśli chodzi o presję czy spotykanie się pierwszy raz z Gran Derby to dla tej dwójki raczej nie będzie to jakaś dodatkowa presja, bo Ozil dobrze już choćby pamięta Derby Werder - HSV czy Schalke - Dortmund. Generalnie w BL obaj mieli czas, żeby przyzwyczaić się do derbów i meczy podwyższonego ryzyka.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 lis 2010, 23:47

Jeszcze tylko łubudubu w nocy i zraszacze i mamy full packet.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 lis 2010, 23:50

Łubudubu w nocy będzie bankowo. Żenada, ale i standard. Można się było spodziewać czegoś innego? Przy okazji GD szanse na spokojne przywitanie Realu są minimalne. W przypadku Realu pod wodzą Mourinho - zerowe.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 28 lis 2010, 23:55

Aha no i gdzieś wcześniej napisaleś, czy raczej zacytowałeś, że Mourinho powiedział „Barcelona jest bardziej zadowolona, że sędziuje Iturralde. Madryt jest mniej zadowolony. Statystyki mówią same za siebie”. Pełna wersja wyglądała tak
- Sędzia? Barça jest szczęśliwa z Iturralde, a Real jest mniej szczęśliwy z Iturralde. To są statystyki. To przypadek, nie ma to głębszego sensu. Nie martwię się tym. Myślę, że Iturralde jest fanem sędziów, a nie Barçy. Jeśli będzie miał pomoc piłkarzy, to będzie mu łatwiej sędziować. Jeśli nie będzie miał, to będzie trudniej. Wierzę w sędziego. My chcemy wyjść z zamiarem pomocy sędziemu - zakończył Portugalczyk.
Jest różnica, nie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 29 lis 2010, 0:02

Jest. Myślę, że dałoby się znaleźć jeszcze inne tłumaczenie tylko co z tego? Ja ani nie tłumaczyłem ani sobie tłumaczenia nie wymyśliłem. Podałem razem z linkiem. Wybacz, że nie sprawdzam wszystkich dostępnych wersji i nie wrzucam piętnastu wariantów do wyboru.

Zresztą spójrz jeszcze raz ---> http://www.blaugrana.pl/news/6160/konfe ... dioli.html
„Barcelona jest bardziej zadowolona, że sędziuje Iturralde. Madryt jest mniej zadowolony. Statystyki mówią same za siebie”.
Marca i As już podchwyciły przesłanie z wyjątkowo spokojnej konferencji Mourinho: „Barça jest szczęśliwa z wyboru Iturralde”.
W czym zatem zawiniłem?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 lis 2010, 0:12

Kibice za ostro świętowali urodziny. :wink: Nic takiego czego nie można by było się spodziewać. Za to fajne komentarze na rm.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 lis 2010, 0:20

Nie Twoja wina że BO jest nierzetelna :) Zresztą przecież napisałem że zacytowałeś a nie napisałeś. W tym przypadku nie chodzi o tłumaczenie tylko o wyrwanie z kontekstu. Konferencje wbrew zapowiedziom były nudne i nic ciekawego nie zostało powiedziane.

Mam nadzieję że damy Wam jutro pretekst do włączenia zraszaczy po meczu :twisted:

aveiro
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 22

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aveiro » 29 lis 2010, 0:26

Jarzinho pisze: Nic takiego czego nie można by było się spodziewać. Za to fajne komentarze na rm.
W sumie racja, chyba tylko niepoprawni optymiści mogliby się czegoś spodziewać po kibicach Barcelony. Ale właściwie to nikogo nie zabili, więc nie ma co sobie zawracać tym głowy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 lis 2010, 9:46

Brylancik rewanz za lotnisko :lol: Poza tym szukajcie pozytywow np. ze Boixos Nois nie bedzie na stadionie itp.
Moze wyjatkowo na 90 min z Barca, Mou bedzie sie zachowywal godnie a nie jak malpa z Zoo. Wtedy zraszacze zostawimy na Espanyol :wink:

Wreszcie mecz, ktory wbrew temu co mowia trenerzy jest wazny. Strata 3 punktow moze przesadzic i mistrzostwie. Rok temu GD zapewnily tytul w tym bedzie podobnie. Mecz nie bedzie mial faworyta bo GD rzadza sie swoimi prawami, kazdy moze zdobyc 3 pkt i zagrac dobry mecz niezaleznie od formy.
Licze na zwyciestwo i podtrzymanie dobrej passy. Najbardziej sie boje o nasza defensywe. W porownaniu do ofensywy chlopaki forma nie grzesza. Alves i Abidal graja ponizej swoich wysokich umiejetnosci. Ale gorzej jest na srodku bo Pique od dluzszego czasu jest rozkojarzony. Niestety Puyol rowniez w sotatnim czasie slabiej. Mam nadzieje ze Real nie wykorzysta naszych slabych punktow.
Ustawienie Realu to chyba najwieksze pytanie przed GD. Czy Mou postawi jak zwykle na CN autobus? Czy moze pokaze swiatu ze potrafi cos wiecej w Realu niz jego ostatni poprzednicy.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 29 lis 2010, 10:31

Przeciez ustawienie Realu znane jest od wczoraj i bedzie taiie samo jak zwykle.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 lis 2010, 10:49

Znane to bedzie o 21 teraz jest co najwyzej przewidywalne.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 29 lis 2010, 10:53

Nie przewidywalne tylko znane. I to ja bym powiedział, że ustawienie znane jest nie od wczoraj tylko praktycznie od początku sezonu. Mourinho tak jak ma w zwyczaju już dzień wcześniej mówi jaką jedenastkę wystawi na najbliższy mecz. Wczoraj powiedział że będzie taka sama jak zawsze. Ciężko było by mu ustawić autobus przed bramką mając w składzie takich piłkarzy jak Di Maria, Ozil, Ronaldo i Higuain. Nawet w środku pola w Realu Mourinho nie biegają zawodnicy stricte defensywni (Xabi Alonso i Khedira). Tak że nie macie się co martwić.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”