El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 93

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
illes
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: illes » 29 lis 2010, 23:59

Niesamowite... magiczna drużyna, magiczny wieczór, dla takich chwil warto kibicować temu klubowi. Ktoś pytał o najwyższą porażkę Mourinho, otoż do tej pory najwyżej przegrywał 0:3 po razie jako trener Porto, Chelsea oraz Interu, zapamięta ten moment do końca życia. Swoją drogą trener (może nawet największy)wielki a Real najgorszy od wielu, wielu lat. Mentalnie ten zespół jest europejskim średniakiem.

684:331 - Barca Real w podaniach :D

Najbardziej mi dzisiaj brakowało w Realu Raula i Gutiego, Real z nimi to jednak zupełnie inny zespół w takich meczach. To były ikony, wychowankowie oni rozumieli co i ile znaczą Gran Derbi.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 30 lis 2010, 0:02

Bezsilny i upokorzony Real... piękny mecz. :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3329

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 30 lis 2010, 0:11

Dokladnie - bezsilny Real. To zrobilo na mnie najwieksze wrazenie a nie wynik. Real nie mogl zrobic absolutnie nic (tzn. mogl zrobic nic i wlasnie to robil). Barcelona miala mecz pod pelna kontrola. Momentami klepala sobie pilke jakby grala z jakas druzyna z nizszych lig hiszpanskich. Ronaldo pytal ironicznie czy Barcelona im tez strzeli 8 bramek tak jak Almerii i by wykrakal. Wydaje sie ze gdyby katalonczycy grali przy 4:0 z takim zaangazowaniem jak wczesniej to taki rezultat bylby w zasiegu.
Mourinho dokonujace defensywnych zmian Real nie mogacy dlugimi momentami dotknac pilki i sfrustrowani pilkarze krolewskich (akurat w tym meczu to oni byli giermkami zeby nie powiedziac ze blaznami a krolem Barcelona). Blaugrana pokazala kto tu rzadzi i ile Real musi sie jeszcze nauczyc zeby zblizyc sie poziomem do byc moze najlepszej klubowej druzyny w historii pilki noznej.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 30 lis 2010, 0:18

Dawno nie widziałem tak jednostronnego spotkania na najwyższym poziomie. Przepraszam za być może wulgarne słownictwo, ale Real został dzisiaj brutalnie zgwałcony na oczach całego piłkarskiego świata. Bezproduktywny Ronaldo, słaby Di Maria, fatalna gra w środku pola, beznadziejna defensywa. Real zagrał dzisiaj kompromitujące spotkanie. Z drugiej strony Barcelona zagrała coś kosmicznego. Mimo tego, że mecz był niewątpliwie jednostronny to bardzo przyjemnie się go oglądało. Ogólnie byłem pod wielkim wrażeniem dokładnych i szybkich podań graczy Barcy. Na pewno nie żałuję obejrzenia tego meczu.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 lis 2010, 0:33

Unaocznił się dziś, a w zasadzie wczoraj brak charakteru w Realu. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, nie ma w tej drużynie zawodników, którzy w pełni czuliby znaczenie tych meczów. Przeliczyli się wszyscy. Kibice, piłkarze i sam Mourinho. Przed Jose jeszcze mnóstwo pracy z tą drużyną. Przede wszystkim Ronaldo nie sprawdza się w roli lidera w trudnych momentach. Za dużo w tej drużynie gwiazdorskiej frustracji, a za mało sportowej złości. Wychodząc na drugą połowę powinni być nabuzowani i zapierdalać z prędkością światła, a oni dali się oklepać jeszcze bardziej. Barcelona była dziś drużyną nieosiągalną dla nikogo. Idealnie trafili z formą dnia. Jeżeli w ciągu pół roku Mourinho nie zdoła zaszczepić w Realu tego, co w Interze, rewanż na Bernabeu może wyglądać podobnie do tego z zeszłego sezonu. To chyba ostatni sygnał, by w Madrycie skończyć z radosną sielanką i rozluźnieniem i zacząć ciężką pracę w pocie czoła. Na miejscu Pereza po tym meczu zamroziłbym wypłaty piłkarzom. Nie zasługują na swoje horrendalne zarobki, skoro potrafią wyjść na mecz i na tym koniec.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 lis 2010, 1:00

Nie obchodzi mnie teraz zdanie Kamila232, Crisa7 na temat Messiego i ewidentnego ruchu ręką Carvalho. Oczywiście Messi powinien stać a nie się wywracać, ale po co był ten ruch? Na serio mam to w dupie. Za mojego życia, świadomego życia jako kibic, dokonały się tak zajebiste rzeczy że aż nie wierzę w swoje szczęście :D Toi cośmy dzisiaj zagrali to był jakiś kosmos. W słynnym 2:6 nie graliśmy lepiej. Na razie tyle mogę napisać bo idę się dalej bawić :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 lis 2010, 1:23

Co tam Ronaldo mówił po rozstrzelaniu przez Barcę Almerii? Zobaczymy czy nam też tyle strzelą :?: Mogł się chłopak ostro przejechać bo mogło być nawet lepiej. Dobrze bronił Iker, Messi, Xavi, Villa czy Bojan trochę zmarnowali. Dużo wczoraj Real stracił, nie tylko twarz, mieli jeszcze niedawno najlepszą ofensywę, defensywę, nie przegrali żadnego spotkania, liderowali- czar prysł. Przekonywaliście, że Marcelo poprawił się w defensywie itp pierdo...ie. Nie wiem skąd wam się to wzięło. Gościu wygląda tak jak wyglądał, śmiesznie w defensywie. Wiem, że nikt w Realu w tym nie przebije Ramosa, bo on ma na to monopol. Ktoś tu przekonywał mnie o jednym bardzo dobrym GD w jego wykonaniu. Ja piszę to raz enty- facet jest tragiczny w defensywie, jest gwarancja do sytuacji bramkowych dla Barcelony. Niezależnie kto grał na niego- Messi, Villa, Iniesta, Ronaldinho, Pedro, Henry to robili co chcieli i to nawet w słabszej formie. Jose może w lato ponownie uderzyć po Maicona. Szkoda by to była przeogromna, tak samo jak pozbywanie się Lassa czy Gago.

Obrazek

Ogólnie mam nadzieję, że tego pajaca udawanego obrońcy -Ramosa długo nie zobaczę. Sędzia i tak mógł wyczyścić konto nie tylko "przyjaciela" Gutiego.

Obrazek
:lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 lis 2010, 1:26

Chyba nikt nie spodziewał się takiego spokoju w tym temacie? Zero kłótni, skakania sobie do gardeł. :beer:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 lis 2010, 1:30

Tak jak ktoś napisał Mourinho się przeliczył, chcial grac swoje, to gra swoje właśnie tak się kończy z Barca(no myśmy dostali dwójkę też chcąc grać swoje :P). To wina tego, że poziom reszty zespołów PD jest fatalny, Jose myślał, że jak ten zespół ogrywa jak leci każdego w lidze to i z Barcą sobie da radę. No i dostał piąteczke. Z taką Barca na CN nie ma innej możliwości niż granie tego co my kiedyś, Chelsea czy jego Inter rok temu, trzeba stawiać autobus i tyle.
Tak sobie obczaiłem skład Barcy VV- wychowanek, środkowi obrońcy wychowankowie, środek pomocy-wychowankowie, Pedro,Messi wychowankowie. Piątego gola z ławki robią wychowankowie(chociaż ten Krkić wychodzący sam na sam i przewracający sie to :lol: Przed chłopakiem ostatni krok, albo wejdzie na sam szczyt, albo przynajmniej zacznie dawać radę, albo czeka go przeciętniactwo i jak na razie się na to zanosi). Coś pięknego, do tego jeszcze ta gra, piłką, po prostu mastreja, gdyby nie to buractwo kibiców czy to tych w Katalonii czy to tych Polskich z for to chyba sam bym się zakochał w tym klubie :mrgreen: Jak ktoś wyżej wspomniał drużyna Barcy wygląda na gości którzy nie tylko razem są w klubie, ale po prostu są zajebistymi kumplami co w sobotę wychodzą razem na melanż i bawią do białego rana, a w niedziele jeden drugiemu opowiada co robili bo nie wszystko pamiętają. Zresztą dobrze to obrazowało każde jakieś starcie czy nawet sytuacja z Guardiolą jak kumplowi czy szefowi działa się krzywda cała drużyna leciała z Valdesem na czele. Jeden za wszystkich wszyscy za jednego. Coś pięknego.

Chciałbym, żebyś my na was trafili w ćwierćfinale LM, albo półfinale, żeby był dwumecz. Fergie po finale powiedział, że popełnił błąd i teraz już by wiedział jak zagrać, no pewnie mu chodziło oto, że zagrał zbyt odwaznie. W każdym bądź razie chciałbym to zweryfikować, jeśli Jose dostaje piątke to tylko Fergie może ten zespół zatrzymać 8)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 30 lis 2010, 1:39

Chyba najwieksza porazka Jose jako trenera w historii.. Biorac pod uwage 'wzglednie' wyrownane kadry obu zespolow, ten wynik to nic innego jak sensacja. Dopuszczalem przegrana, jakies moze 3:1, ale nie cos takiego. Najgorzej zachowali sie zawodnicy dla ktorych GD to cos nowego - Ozil, Khedira, brak slow, zreszta podobnie jak cala pomoc. Nawet nie ma sie co wkurwiac, moznaby przy 3:2 po kontrowersjach, ale nie po czyms takim. Ramos zachowal sie jak idiota, Cristiano wczesniej tez ale to akurat nie dziwne... Nie ma za bardzo kogo pochwalic, moze jedynie Pepe, ktory gra kolejne bdb Gran Derby, reszta dno. Messi zrozumial ze przy dobrym kryciu nic nie ugra to zaczal asystowac, Cristiano wolal sie klocic i robic afere :|

To przeciez nawet Pellegrini potrafil przegrac 0:1 po wyrownanym meczu, gdzie wg niektorych przewage mial wrecz Real. A tu cos takiego? Tym bardziej ze Jose wiedzial ze ten mecz jest jednym z wazniejszych w tym roku i bedzie z nich rozliczany. Test #1 zdal - pozycja w lidze. Test #2 tez - wygrana z silnym przeciwnikiem w LM, Milanem. Test #3 oblany po calosci.

Edit: I chwalic sie, kto gral u buka handi +4,5 na Barce i jedzie na Hawaje? :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 lis 2010, 4:15

Cóż, Barceolna zagrała dzisiaj kosmos. Spodziewałem się, że będzie niewesoło dla Mourinho ale nie że aż tak. I teraz nie wiem - czy to Real jest jednak taki słaby czy to może Barcelona jest po prostu tak nieziemska? Pewnie trochę tego i tego. Tak czy inaczej, w perspektywie losowania 1/8 LM w tej chwili Arsenal ma 25% szans na wylosowania Barcelony i ja się tego panicznie boję :lol: Za to nie wiem, co sądzić o Realu. Myślę, że z nimi dałoby się powalczyć.

Wydaje mi się, że Mourinho potrzeba w Realu czasu mimo wszystko. W moje urodziny (wtedy jest następny GD :P )może być już inaczej chociaż nie spodziewałbym się cudów na kiju. Mourinho popracuje rok, zobaczy, kogo trzeba wyjebać i w lecie zdecyduje. Póki co cudów od niego spodziewać się nie można.

Zachowania pod koniec niektórych zawodników Realu nie skomentuje. Valdes miał farta że to był koniec meczu bo jakby nie był, to mógł wylecieć.

Bojan :lol: Tak jak w lecie myślałem, że sprowadzenie jego na Emirates nie byłoby złym pomysłem tak teraz dziękuję.

Aha jeszcze jedno - Barcelona pokazała, że Cesca nie potrzebuje. Weźcie już go zostawcie w spokoju bo naprawde gracie nieziemski futbol i bez niego :lol: ;)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 lis 2010, 7:29

Za kolejne lekcję futbolu Barcelona powinna pobierać stosowne opłaty od Królewskich, bo to co zrobili z nimi wczoraj to jakaś masakra po prostu. Perfekcja w niemal każdym zagraniu :spoko:

Zdziesiątkowany Arsenal dostał na Camp Nou jedynie cztery bramki do siatki :whistle:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 30 lis 2010, 8:04

Co wiecej pisac. Real dostał po dupie i to strasznie. W zasadzie wszystko juz napisaliscie. Real musi jeszcze duzo pracowac nad gra obronna, wg mnie z 4 gole to błedy, które takim zawodnikom nie powinno sie zdarzac w prestizowym meczu.
W takich przypadkach trzeba mieć charakter. Podnieść głowę, nie płakać, tylko pracować ciężej. Nikt nie chce przegrać w takich rozmiarach. Ale sezon się jeszcze nie skończył
Mourinho ma racje. Tyle, ze jak patrze na Cristiano czy Ramosa to bez płaczu sie nie obejdzie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2010, 9:26

:rotfl:

Pijemy dalej a potem będę się martwił, że to przez symulki Pepa :lol2:

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 30 lis 2010, 9:59

Jak ktoś jeszcze żyje tym meczem jak ja to podrzucam filmik z prawdziwym orgazmem komentatorów:D
są genialni!
Dziś idę na koło w koszulce Barcy!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”