El Clásico // FC Barcelona - Real Madrid CF - Strona 99

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Jakim wynikiem zakończą się najbliższe Gran Derby?

Zwycięstwem Barcelony
65
49%
Remisem
19
14%
Zwycięstwem Realu
48
36%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Gran Derby // FC Barcelona - Real Madrid CF

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 lis 2010, 22:03

Wiecie tak czytam i nasuwa mi się kilka rzeczy.

Symulka Messiego? Mentor jako jedyny zaznaczył, że jakoś i dla kibiców Realu i Barcelony ważniejsze jest to niż statystowanie Ronaldo. Nie bawcie się w polskie media i nie szukajcie tematów zastępczych.

Sytuacja Pep - CR7. W 99,9% wypadków rywal wypuszcza piłkę i nie podaje je rywalowi. No chyba, że jest doliczony czas gry i właśnie jemu zależy na czasie, to wtedy pomaga. Tak więc brylancik nie szukaj prostactwa u Guardioli, bo chamstwem w tym meczu to wykazywali się piłkarze Realu, którzy nie potrafili przegrać z godnością.

Co jakiś czas rozpoczynacie dyskusję o symulkach i kłócicie się kto jest większą pizdą w tej kwestii. To ja powiem wam tak - teatrzyki urządzają sobie wszyscy. Jedni mniej, jedni bardziej. Ale jak np taki Abate postawił się Pandevowi, to wielu krzyczało, że głupek, osłabił zespół i takie tam. Chcecie więcej cwaniactwa, czy może męskiej gry jak w rugby? Zastanówcie się zanim znów zaczniecie się napinać.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 lis 2010, 22:06

a co za tym idzie wyborca PO.
NIe musisz o tym pisać, starczy jakie linki wklejasz w rożnych tematach(bynajmniej nie chodzi o sportowe), najczęściej z portali gównianej, także sprawa jasna :wink:
Kwestia Messiego - wciąż nie łapię. Za nami wielki mecz reklamowany między innymi jako pojedynek Messi vs Ronaldo w którym to (pojedynku) z Portugalczyka nie ma co zbierać a i tak pisze się o symulce Leo i tyle.
Ale co ty tutaj chcesz przeczytać? Nad czym tutaj dyskutować? Messi zagrał świetny mecz miał dwie asysty i świetnie udzielał się w rozegraniu piłki. Ronaldo chociaż z Madrytu był pewnie najlepszy, to nawet jeśli jest się najlepszym z 11 gówien, to wciaż jest się gównem, z całym szacunkiem dla graczy Realu, ale chyba każdy widział, czym oni wczoraj byli. Przecież to jest zupełnie oczywiste i nie wiem nad czym tutaj debatować.
Do innych też masz pretensje, że Ci nie piszą, że 2+2=4 ?

A to jak ten mecz reklamowano mnie średnio interesuje. Dla mnie to był starcie Barcy z Realem, a nie Messiego z Ronaldo. Inna sprawa swoją drogą to gdyby tak panów zamienieć, Ronaldo wrzucić do Barcy, a Messiego do Realu to jak sądzicie zmieniłoby to wczorajszy wynik?

Awatar użytkownika
Widzewiak1910
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Widzewiak1910 » 30 lis 2010, 22:10

to był piękny mecz!!!Barca pokazała Realowi miejsce w szyku!!!Xavi-Iniesta-Pedro mieć takich wychowankow to marzenie!

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 lis 2010, 22:33

Rezus pisze:Kibice sukcesu. :lol:
Po 1:4 i passillo też byłem na klubowo ubrany :P także nie prawda :D
Chłopaki z Madrytu pisze:o szpalerze i przewadze nad wpierdolem
Skoro już piszecie że takie rzeczy rzadko się zdarzają, to macie rację, ale gdybyście chociaż trochę się wysilili to byście wiedzieli, że w 1991 roku miało miejsce takie oto wydarzenie:

Na Santiago Bernabeu, jeśli się nie mylę, także bez podniety
Kamil232 pisze:A to jak ten mecz reklamowano mnie średnio interesuje
To go nie interesuje! Nie pisać o tym!

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 lis 2010, 22:48

w szpalerach nadal jest 2:1 dla Madrytu więc chybiłeśśśśśśś UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!

fajnybartus
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fajnybartus » 30 lis 2010, 22:54

Etus2 pisze:w szpalerach nadal jest 2:1 dla Madrytu więc chybiłeśśśśśśś UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!

To dlatego wyedytowales swojego poprzedniego posta ? Coz, wiec jednak przestales uwazac ze szpalery zdazaja sie, hmm jak to okresliles ? raz w historii , chyba tak to bylo prawda ? :wink:

Lecz to ludzka rzecz mylic sie, dobrze ze nastepnym razem przynajmniej przeszukales google przed wstawieniem danych.

Awatar użytkownika
krzychu212
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krzychu212 » 30 lis 2010, 23:06

Etus2 pisze:w szpalerach nadal jest 2:1 dla Madrytu więc chybiłeśśśśśśś UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU !!!
Ależ wiem, tylko wtedy nie rozumiem podniety nad tym ostatnim szpalerem w wykonaniu Barcy? Chodziło o to, że takie rzeczy już miały miejsce i nie są tak wyjątkowe jak chciałeś je przedstawić.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2010, 23:08

Dotychczasowy bilans Guardioli w Gran Derby: 5 wygranych, 0 remisów, 0 porażek. Bilans bramkowy 16-2. Szesnaście dwa.

Obrazek

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 lis 2010, 23:10

Mou też podłapał klimaty piąteczki? :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 lis 2010, 23:17

Sam pisałem o Messim, a o Ronaldo chyba nie, wiec może rozwinę.
O Ronaldo nie ma co pisac, bo każdy widział, co grał. Nie grał nic, a frustracja u niego rosła z minuty na minutę. Napisałem o Messim, bo ktoś (chyba Bienias) napisał, że nie symulował (czy jakoś tak).
Więc od początku. Ronaldo grał piach, tak jak cały Real. Barca była genialna, ale Messi przyaktorzył - co nie znaczy, że nie miał znakomitego meczu, ale o tym nie pisze, to 1-już pisałem (z tego co pamiętam), 2-każdy widział.
Pep jak dla mnie nic chamskiego nie zrobił. Złapał piłkę i nie dał jej Ronaldo. Za takie coś się nie zawiesza trenerów :lol: Ronaldo w mojej ocenie też tam nic chamskiego nie zrobił, lekko go odepchnął, choć "odepchnął" to też może za duże słowo - szturchnął go :lol:

Widzę duże emocje w temacie :)

piąteczka :beer:
też dziś słyszałem, że mecz nie był w poniedziałek, a w 5-tek :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 30 lis 2010, 23:31

Podobno po meczu był też koncert Mouroon 5, ale przegapiłem :/

Coś mi się wydaje, że maleją szanse Sneijdera na Złotą Piłkę.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 30 lis 2010, 23:38

Mentor pisze:Coś mi się wydaje, że maleją szanse Sneijdera na Złotą Piłkę.
Od początku nie były za wysokie. Niektórzy za bardzo wpadli w zachwyt po poprzednim sezonie. Sneijder grał bardzo dobrze, ale na sukces Interu zapracowała cała drużyna. Holender aż tak bardzo nie wyróżniał się na tle kolegów z zespołu. Niemniej jeśli ktoś miałby dostać Złotą Piłkę, to jak dla mnie tylko (znowu) Messi. Za to że jest nieosiągalny dla innych gwiazd światowego futbolu i gdyby nie kunszt trenerski Maradony, możliwe że Barcelona miałaby dziś w składzie max trzech mistrzów świata.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 lis 2010, 23:39

Ależ wiem, tylko wtedy nie rozumiem podniety nad tym ostatnim szpalerem w wykonaniu Barcy? Chodziło o to, że takie rzeczy już miały miejsce i nie są tak wyjątkowe jak chciałeś je przedstawić.

nie sa wyjatkowe? w ponad 100letnich historiach klubow zdazylo sie to tylko 3 razy a ty mowisz ze nie sa wyjatkowe? to jaki prawem podniecasz sie 5:0 które zdarzylo sie juz kiedys + kilka innych wynikow bardzo podobnych i to w dwie strony. Szpaler nie jest wyjatkowy heehhehee :D

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 30 lis 2010, 23:48

Salas11 pisze:
Od początku nie były za wysokie. Niektórzy za bardzo wpadli w zachwyt po poprzednim sezonie. Sneijder grał bardzo dobrze, ale na sukces Interu zapracowała cała drużyna. Holender aż tak bardzo nie wyróżniał się na tle kolegów z zespołu. Niemniej jeśli ktoś miałby dostać Złotą Piłkę, to jak dla mnie tylko (znowu) Messi. Za to że jest nieosiągalny dla innych gwiazd światowego futbolu i gdyby nie kunszt trenerski Maradony, możliwe że Barcelona miałaby dziś w składzie max trzech mistrzów świata.
Jakby Argentyna zdobyła Mistrza Świata to Złotą Piłkę powinien wtedy dostac Milito. Nikt inny.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 197

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 30 lis 2010, 23:50

Chodza sluchy, ze juz wygral. :wink:

Udzielil w tym tygodniu wywiadu dla FF co podobno co roku o tej porze jest przywilejem kazdego kolejnego triumfatora plebiscytu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”