AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 948

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 30 lis 2010, 15:59

Póki nie będzie oficjalnej informacji, że Cassano zagra w Interze, to nie przekreślałbym szans na ściągnięcie go do Milanu. Tak więc pozostaje czekać do rozpoczęcia okienka. Jego transfer pociągnąłby za sobą pozbycie się Ronaldinho, ale jakoś strasznie trudno mi uwierzyć, żeby Silvio tak go puścił, swojego pupilka.
Ostatnio jakiś włoski specjalista o mercato udzielił wywiadu, w którym powiedział, że Milan i Inter walczą o Cassano, więc na rzeczy coś jest na pewno. Co innego odpuścić Pandeva a co innego Antka. Łysy nie jest głupi i wie, że takie szanse się często nie zdarzają.
Ściąganie ich w zimie trochę nie do końca sensowne w kwestii piłkarskiej - nie będą mogli zagrać w LM. Być może zimowe transfery maja na cele uprzedzenie innych zainteresowanych klubów, a jest ich całkiem sporo.
Przykład Silvy i Pato. Obaj przeszli spokojną, bezbolesną aklimatyzację w nowym klubie i dzięki temu od razu po uzyskaniu pozwolenia na grę stali się ważnymi ogniwami w drużynie(no Silvie zajęło to jeszcze kilka kolejek). Wilmore już o tym pisał, że lepiej, żeby Allegri pracował z nimi już od zimy a nie od lata. Dodatkowo o ile mnie pamięć nie myli to przerwie letniej mamy Copa America a Luiz jest pewniakiem w kadrze Menezesa. Oczywiście ważna jest też sprawa kontrkandydatów o ich podpis. W lecie będzie na pewno większa rywalizacja a co za tym idzie wyższa cena.
Oprócz wyżej wymienionych często pojawia się także Paulo Henrique
Tu by mogli zrobić identycznie jak z Silvą. Kupić i nie zgłaszać do żadnych rozgrywek. Niech spokojnie wyleczy kontuzję i niech trenuje pod okiem Seedorfa. Jednak nawet dla największego optymisty transfery Luiza, Coentrao i Ganso w jednym okienku są nie realne. Jest to kwota około 50 baniek a takiej kasy w zimie się nie wydaje.

Jak dla mnie realne jest takie mercato zimowie: Matri, Coentro/Luiz i może Cassano.
Pojawia się też Sakho, który może grać zarówno na środku jak i na lewej obronie i jest obrońcą lepszym niż Coentrao.
Sakho na boku obrony nie ma żadnych atutów, aby grać tam w naszej formacji. Na boku potrzebujemy bardzo dobrych graczy w ofensywie(Serginho, Cafu), ponieważ nie gramy skrzydłowymi.
Nie mam pojęcia, jak wygląda sytuacja tego faceta, ile jest wart, co sobą prezentuje, ciężko więc oceniać, nawet Hondę widziałem więcej razy. ;)
Ganso to taki typowy rozgrywający. Świetne podanie, strzał z dystansu, dobrze czyta grę, potrafi zwolnić tempo i przyśpieszyć. Dla mnie(po obserwacjach jego gry w Santosie i jednym meczu w kadrze Canarinhos) to gracz, który bardziej przypomina mi Rui Costę niż Kakę(który nigdy rozgrywającym nie był). Szkoda bardzo tak ciężkiej kontuzji, której doznał, ale jest młody i myślę, ze się w pełni wykuruję. Co do ceny to myślę, ze kontuzja jak i niechęć Paulo do podpisania nowej umowy znacząco ją obniżyły. Jak dla mnie za 15 baniek można go wyciągnąć(i takie kwoty pojawiają się w plotkach).
W przyszłym roku kończą się kontrakty Taiwo i Zieglera. Każdy z nich miałby pewny plac w Milanie od zaraz, dodatkowo za parę tygodni można już z nimi negocjować. Wtedy ściągnąć jednego z nich w lecie, Coentrao w styczniu i od nowego sezonu na bokach kwartet Antonini, Ziegler/Taiwo, Coentrao i Abate, wspierani doświadczonym Zambrottą na emeryturze, czy kimś nowym.
Właśnie miałem o tym pisać. Nie wiem jak krystalizuję się sytaucja Zieglera w Sampdorii(chcę nowy kontrakt czy nie?) natomiast Taiwo chyba nie podpisze nowej umowy. O ile na początku sezonu deklarował o chęci kontynuowania kariery w Marsylii to ostatnio nie jest chętny do takich rozmów. Pasowałoby wykorzystać taką szansę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lis 2010, 16:13

Co innego odpuścić Pandeva a co innego Antka. Łysy nie jest głupi i wie, że takie szanse się często nie zdarzają.
Na styczeń zeszłego roku odpuszczenie Pandeva było błędem. Sęk w tym, że przy Gallianim brak informacji w prasie jeszcze nie oznacza, że on w ogóle nie próbował go ściągać. Poza tym wtedy Inter miał potężny argument w postaci Mourinho. Teraz jedyna przeszkoda dla Cassano to widzimisie Allegriego - jeśli nie będzie stuprocentowo pewny, że Antonio da radę jako ofensywny pomocnik, to trzeba z niego zrezygnować, bo w ataku raczej by nie robił różnicy wartej 4 miliony na sezon.
Ganso to taki typowy rozgrywający. Świetne podanie, strzał z dystansu, dobrze czyta grę, potrafi zwolnić tempo i przyśpieszyć.
To takiego ofensywnego pomocnika chętnie bym w drużynie zobaczył. Mam już po dziurki w nosie ofensywnych pomocników dublujących pozycję napastnika, jak Robinho w tym roku, czy Kaka w ostatnich miesiącach, potrzebujemy ofensywnych pomocników jak Ronaldinho czy Seedorf, może i wolniejszych, ale wspierających rozegranie piłki, nie zmuszających zespołu do długich podań. Honda też jest takim pomocnikiem preferującym krótkie podania i dlatego ma u mnie małego plusa.
Nie wiem jak krystalizuję się sytaucja Zieglera w Sampdorii(chcę nowy kontrakt czy nie?)
Ostatnio mówił, że chce zostać w Genui. Sęk w tym, że w takich sytuacjach zanim nie złoży parafki nie wiemy, czy podbija cenę w Milanie, czy naprawdę chce zostać.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 30 lis 2010, 18:42

Wilmore pisze:Matri strzelił kolejne dwie bramki, dodatkowo pierwsza cudnej urody, w styczniu musi Galliani zrobić wszystko, żeby go ściągnąć, to zmiennik na lata dla Zlatana. :wink:
Jest dobry, ale zobaczymy jak sobie poradzi w lepszym klubie. Wg Mnie kwota ok 12mln euro nie wchodzi w grę, ponieważ kontrakt mu się kończy, a wątpie ze podpisze nową umowę z klubem. A co do transferów to z trójki Contreao, Luiz i Matri to brałbym w ciemno transfer chociaż jednego z nich zimą do Nas.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lis 2010, 18:53

Jest dobry, ale zobaczymy jak sobie poradzi w lepszym klubie.
Jest nawet bardzo dobry jak na bycie zmiennikiem dla Zlatana - nie możemy sobie pozwolić na posiadanie dla niego zmiennika tak równego, jak dla Pato jest Robinho, bo by szatnia wybuchła mając czterech wybitnych napastników, stąd zdziwię się, jeśli na dłużej przyjdzie Adebayor, zwłaszcza zajmując miejsce non-UE.
Matri ma być solidnym zmiennikiem, który odciąży Zlatana w lidze, w razie czego coś tam zagra w LM, ale nie będzie na nim spoczywała presja w całości za ciągnięcie zespołu, jak na Borriello rok temu. Zresztą nie skreślałbym go, już jest jak na ligę włoską naprawdę niezłym napastnikiem, a przecież patrząc na przykłady Toniego, Amauriego, Borriello i co najmniej paru innych piłkarzy zawodnicy bardzo rozwijają się zbliżając się do 30, notując taki progres, którego się nikt nie spodziewał.
Galliani musi sam to sobie obliczyć z księgowymi - czy Milan stać na ściągnięcie Matriego od razu za gotówkę i dodatkowo wzmocnienie innych pozycji, czy bardziej się będzie opłacało ściągnąć kogokolwiek do ataku na pół roku, Matriego zaklepać od lata z wolnego transferu, a za to środki przeznaczyć na wzmocnienie zespołu już w zimie. Sam nie wiem, czy nie warto poczekać i zobaczyć, co się z Paloschim stanie na wiosnę i wtedy dopiero wybierać - Matri ściągnięty na dłużej zablokuje Paloschiego na wiele lat i może spowodować, że już w lecie go odsprzedamy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 30 lis 2010, 18:56

Istnieje duże prawdopodobieństwo, że któryś z graczy Benfici trafi do nas już w styczniu. Smoki chcą ich sprzedać, Milan się nimi interesuję i w razie czego mamy swojego gościa u nich w klubie.
Gwoli scislosci:

'Smoki' - Porto
Benfica - 'Orly'

:P

Zeby nie bylo OT - Ibra zapowiada zakonczenie kariery wraz z wygasnieciem jego kontraktu z ACM,czyli w czerwcu 2014.

http://www.football365.com/story/0,1703 ... 02,00.html
Do I feel the strongest player in the world? Yes, I do. If you don't think like that, you don't go out on the pitch 100%.

For me to be second doesn't exist.
:smile2:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 30 lis 2010, 20:01

Portal MilanNews poinformował, że Massimiliano Allegri podjął decyzję o przesunięciu Giacomo Beretty do kadry pierwszego zespołu. Napastnik Primavery przebywa obecnie na zgrupowaniu kadry Włoch do lat 19, która jutro zagra z Rumunią. Podopieczny Giovanniego Stroppy ma dołączyć do pierwszego zespołu Milanu podczas czwartkowego treningu.
Hurra!
Zobaczymy, ile chłopak jest wart po ostatnich miesiącach. W tym sezonie nie obserwuję primavery tak uważnie, jak w poprzednim, więc niech Mates mnie poprawi w razie czego, ale o ile dobrze pamiętam, to chłopak zlikwidował swoje problemy zdrowotne i co prawda jest trochę w cieniu Ganza, ale ten młokos ma wielką formę.
Z Berettą nie od dziś wiążę duże nadzieje, moim zdaniem lepiej się odnajduje w polu karnym od Zigoniego i Paloschiego razem wziętych, ma taką łatwość gry, lekkość w robieniu wszystkiego. Gdyby nie urazy w zeszłym roku, to jestem przekonany, że to on, a nie Zigoni, byłby w Genoi i na pewno odgrywałby większą rolę w tej ekipie, choć to bardzo młody piłkarz.
Znakomita decyzja Allegriego, choć nie ukrywam, że liczyłem jeszcze na Verdiego. Beretta ma pewną ławkę w następnych dwóch kolejkach i mam nadzieję, że łącznie w ciągu najbliższego tygodnia rozegra do godziny gry. :wink:

Oczywiście musi być zachowana równowaga w przyrodzie - uraz Novinicia jest na tyle poważny, że dla Słoweńca jest to już koniec sezonu, 5-6 miesięcy potrwa rehabilitacja. Nigdy nie przekonywał mnie specjalnie, choć to nie typ błyskotliwego technika, ale teraz straciłem już nadzieje, że spełni oczekiwania swoich fanów, których nie brakowało wśród widzów primavery.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 02 gru 2010, 19:50

"Od kilku miesięcy przyglądamy się Van der Wielowi, który przekonał nas do swoich umiejętności. Jednak naszym priorytetem jest sprowadzenie nowego napastnika. Nie będziemy na razie wykonywać żadnych ruchów w sprawie przenosin Van der Wiela do Mediolanu"
Silvio naprawdę chcę odbudowy wielkiego MILANU :?:

Kolejne okno transferowe w którym wzmocnimy się po Robinho i Ibrahimoviciu kolejnym zawodnikiem na pierwszy skład. Po kilku chudych latach Milan chcę sprowadzać piłkarzy TOP na swojej pozycji. Po Ancelottim to Leonardo był poczekalnią w budowaniu Milanu na miarę prawdziwej walki o scudetto

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 gru 2010, 19:56

Podejrzanie wygląda tak otwarta wypowiedź Braidy o tym, że Milan jest naprawdę kimś innym zainteresowany - na moje znaczy to, że negocjacje w sprawie jakiegoś innego prawego obrońcy są w zaawansowanej fazie i starają się zbić z ceny maksymalnie. ;)
Poczekamy, wszystko wskazuje na to, że w styczniu trafi więcej niż jeden zawodnik do Milanu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 02 gru 2010, 20:06

Mimo wszystko priorytetem powinien być boczny obrońca a nie napastnik. Widać w Mediolanie budują drużynę od przodu, pewnie Sylvio woli też od przodu :). Coraz bardziej jestem przekonany, że w zimie kogoś kupimy. Nie pamiętam kiedy ostatnio Braida czy Galliani tak pozytywnie wypowiadali się o transferach. Jednak jeżeli miałbym wzmocnić boki obrony to ważniejsza jest lewa strona, bo nie mamy lewonożnego obrońcy w kadrze. Van der Viel może poczekać do lata.
Silvio naprawdę chcę odbudowy wielkiego MILANU :?:
Do tego jestem przekonany. Transfery Ibrahimovica i Binho są jednym z dowodów. Mimo promocji był to i tak spory wydatek. Wypowiedzi Braidy czy Gallianiego są kolejnym. Wprowadzenie jego córki to zarządu też pewnie nie jest tylko po to by miała ciepłą posadkę. O ile się nie mylę to Syvlio dobrej prasy we Włoszech nie ma i jako polityk może być skończony. Zapewne sukces Interu też musiał jakoś na niego wpłynąć.
Podejrzanie wygląda tak otwarta wypowiedź Braidy o tym, że Milan jest naprawdę kimś innym zainteresowany - na moje znaczy to, że negocjacje w sprawie jakiegoś innego prawego obrońcy są w zaawansowanej fazie i starają się zbić z ceny maksymalnie. ;)
Mam nadzieję, że tym kimś nie jest Zabaleta, bo o nim się dużo mówi a Argentyńczyk mnie nie przekonuje. Dodatkowo Galliani miałbyć wczoraj w Manchesterze.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 02 gru 2010, 20:47

mete pisze: Jednak jeżeli miałbym wzmocnić boki obrony to ważniejsza jest lewa strona, bo nie mamy lewonożnego obrońcy w kadrze.

Trochę się zagalopowałeś, a Antonini to nie jest piłkarz lewonożny? Na upartego jest jeszcze Jankul, który tez jest lewonożny :)

Jak już wcześniej pisałem, transfer obrońcy pójdzie jednak w lewą stronę, bo tam nie ma różowo, na prawej od biedy mamy 4 graczy, a na lewej tylko Antonini i Jankul, ewentualnie Zambro.
Marzenia dobra rzecz, ale gdyby faktycznie miał przyjść Coentrao i Van der Wiel na boki, to byłoby spokojnie z obsadą tych pozycji na kilka lat. Dodatkowo w składzie Antonini i Abate, którzy mogliby spora presję wywierać na nowych graczach. I Zambro, w roli Inzaghiego - jako podstarzały joker mogący grać na obu pozycjach.

Tak się zastanawiam ciągle nad sprawą Balloteliego - jeśli Milan faktycznie chce go kupić, to jak to będzie wyglądało w składzie: mając Ibrę, Pato jako pewniaków do 2 miejsc w napadzie. Balo musiałby siedzieć na ławce, a jest jeszcze Robinho przecież, który na ataku też grywa.
Gra trzema napastnikami po ostatnich latach mi się zbytnio nie widzi, więc jakby to było? :)

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 gru 2010, 21:05

a Antonini to nie jest piłkarz lewonożny?
Nie. ;)
Na upartego jest jeszcze Jankul, który tez jest lewonożny
W kadrze, nie na trybunach. ;)

Moim zdaniem priorytetem powinna być prawa obrona. Potrafię sobie wyobrazić Antoniniego grającego bardzo dobrze w meczach z czołówką, nie potrafię sobie w takich meczach wyobrazić grającego tak Abate ani Bonery, a Zambrotta jest coraz starszy.
Tak się zastanawiam ciągle nad sprawą Balloteliego - jeśli Milan faktycznie chce go kupić, to jak to będzie wyglądało w składzie: mając Ibrę, Pato jako pewniaków do 2 miejsc w napadzie. Balo musiałby siedzieć na ławce, a jest jeszcze Robinho przecież, który na ataku też grywa.
Po pierwsze o sprawie Balotelliego jest tak głośno ostatnio, że coraz mocniej spodziewam się poważnych podchodów pod niego i transferu w styczniu, coś zbyt duży szum jest na ten temat.
Po drugie potrafię sobie to wyobrazić - Pato sprzedany do Realu, bo akurat się zaczął sypać, tam łapie uraz i jest kolejnym chybionym transferem Królewskich, do nas Balotelli, który zaczyna błyszczeć na całego. Poza tym Robinho był przez Allegriego testowany na ofensywnym pomocniku i możliwe, że Balotelli przyszedłby jako zmiennik Pato (w tym roku ponad 150 dni pauzy!), a Robinho grałby na pozycji Seedorfa. Będziemy się tym martwić, gdy on przyjdzie, jestem przekonany, że Milan nie ściągnie piłkarza zbędnego, o ile to nie jest środkowy obrońca, dodatkowo za gotówkę. :wink:

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 02 gru 2010, 21:11

Odnośnie transferu van der Wiela, to czy Milan byłby gotowy wyłożyć za tego piłkarza 17 mln euro? Tyle bowiem latem Ajax zażądał od Bayernu. Aczkolwiek niewykluczone, że tym razem działacze klubu z Amsterdamu obniżą nieco swoje wymagania, gdyż van der Wiel nie prezentuje się w tym sezonie tak rewelacyjnie jak w ubiegłym. Nadal jednak wykazuje się żelazną kondycją, bo tylko raz nie rozegrał pełnych 90. minut (z powodu urazu). Czytałem też, że Milan interesuje się również Janem Vertonghenem. Coś wam o tym wiadomo?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 gru 2010, 21:26

Jeśli chodzi o Van Der Wiela, to przy okazji plotek łączącym go z JUVE, włosi pisali, że Ajax by zawołał w okolicach 10 baniek. Tak powtarzam co kiedyś media parę razy napisały, ale to chyba nic specjalnie wiarygodnego.....
O Coentrao natomiast czytałem, chyba przy okazji zainteresowania nim przez angielskie kluby, że Benfica nie będzie chciała go sprzedać przed końcem sezonu.

A o Balotellim zacznijcie myśleć gdy mu się już trochę znudzi u arabów i Zlatan trochę się zestarzeje. W sensie za 3 lata, ale nie teraz. Bądźcie poważni, wy potrzebujecie mocnego fizycznie przeciętniaka, pokroju Santa Cruza Floccariego czy Bendtnera. Nie ma po co wydawać dużej kasy na zawodnika, który grać nie będzie za wiele (Zlatan gra zawsze) i który na razie nie jest do kupienia

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 02 gru 2010, 21:37

Czytałem też, że Milan interesuje się również Janem Vertonghenem. Coś wam o tym wiadomo?
Tak, potwierdził to Braida w dłuższej wypowiedzi o van der Wielu zamieszczając wzmiankę o Vertonghenie. Ciekawe, po co nam on.
Odnośnie transferu van der Wiela, to czy Milan byłby gotowy wyłożyć za tego piłkarza 17 mln euro?
Jeśli chodzi o Van Der Wiela, to przy okazji plotek łączącym go z JUVE, włosi pisali, że Ajax by zawołał w okolicach 10 baniek.
O van der Wielu piszą cały czas o 17 milionach euro za transfer, więc pewnie jest to kwota wiarygodna. Czy Milan by tyle wydał? Teraz nic pewnego nie możemy powiedzieć - wszystko wskazuje na to, że Berlusconi wrócił do finansowania Milanu na większą skalę, zobaczymy w styczniu, jak będzie. W tym roku transfery już były lepsze, niż w poprzednich latach, jeśli w zimie wydamy jakąkolwiek gotówkę, to już będzie duży progres. Nie zdziwi mnie, jeśli nagle wyda Milan w styczniu kilkanaście milionów na kogoś, nie zdziwi, jeśli wypożyczymy na pół roku Maccarone. :wink:
wy potrzebujecie mocnego fizycznie przeciętniaka, pokroju Santa Cruza Floccariego czy Bendtnera.
Balotelliego wcale nie potrzebujemy, sęk w tym, że nie zawsze w Milanie sprowadza się piłkarzy absolutnie niezbędnych, a Mario może przyjść tylko po to, by utrzeć nosa Interowi, bo Silvio chce i może. W swoim czasie Ronaldinho też nie był Milanowi niezbędny, a przyszedł za niezłe pieniądze i uniemożliwił ściągnięcie innych, bo Silvio go chciał.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 03 gru 2010, 8:30

Wczoraj na milannews.it pojwił się wywiad z kolejnym ekspertem od mercato we Włoszech i powiediał, że Milan chcę Balotelliego, wzmocnić obronę i Berlusconi chcę inwestować.

Balotelliego wcześniej czy później będziemy mieć. Wszystko zależy jak długo wytrzyma tam Mancini(BTW na FM 2011 kupiłem w połowie drugiego sezonu Mario za 8,5 bańki bo sam chciał odejść - dobry prognistyk :)). Według mnie transfer odbędzie się w lecie.
O Coentrao natomiast czytałem, chyba przy okazji zainteresowania nim przez angielskie kluby, że Benfica nie będzie chciała go sprzedać przed końcem sezonu.
Ostatnio pojawiło się wiele plotek, że on lub David Luiz będą na sprzedaż w zimie a może nawet obaj.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”