Filipe Kasmirski w naszej reprezentacji - Strona 3

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 03 kwie 2005, 12:20

Tsubasa pisze:Nie widzisz różnicy pomiędzy nazwiskiem Klose, a np. Podolski, Radziński, Kopaczewski.
A widzisz różnice pomiędzy nazwiskami Burkhardt, a np Smoliński???? - i powiedz mi ze jak by go wzieli np Austriacy, bo jego pra wujek był dalekim kuzynem Austriaka, to tez bys go bronił bo ma zagraniczne nazwisko????

GiNioU
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: GiNioU » 03 kwie 2005, 12:23

doli pisze:A co do Mirosława Klose to on sie urodził w Opolu ale potem mieszkał w mojej miejscowości (Ozimek) :P Mój trener zna jego rodziców, a dla mojego znajomego z KS Ozimek ojciec Klosego jest tak jakby baaaaardzo dalekim wujkiem (przynajmniej tak słyszałem) :P Ten mój znajomy nawet dobrze gra w noge, co ja gadam!! On wymiata!!
to powiedz temu znajomemu żeby sie trzymał zdala od Niemiec :P

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 03 kwie 2005, 16:23

Alkoholiko pisze:w Boca Juniors gra obrońca-niejaki Mikael Yourassowsky (26-Feb-83); w Instituto Cordoba gra napastnik-niejaki Nicolás Daniel Klimowicz (22-Apr-85); w Racing Club gra obrońca-niejaki Cristian Emilio Grabiski (01-Dec-80); w Rosario gra obrońca-niejaki Juan Fernando Grabowski (01-Sep-82); w St.Pauli gra napastnik Sebastian Wojcik (07/11/78); w Holstein Kiel gra pomocnik- Thomas Piorunek (27/07/79)....i wiele wiele by tak wymieniac - niech Listkiewicz działą - powołać ich do młodzieżówki i już sa nasi - moze cos z nich będzie....szkoda ze PZPN nad skopsał z Szatelą !

Skąd Ty to wszystko wiesz????

PZPN powinien powołać do życia taką organizację zbierającą info o piłkarzach polskiego pochodzenia.

Awatar użytkownika
Alkoholiko
Grafomania zaawansowana

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Alkoholiko » 09 kwie 2005, 13:53

player pisze:
Alkoholiko pisze:w Boca Juniors gra obrońca-niejaki Mikael Yourassowsky (26-Feb-83); w Instituto Cordoba gra napastnik-niejaki Nicolás Daniel Klimowicz (22-Apr-85); w Racing Club gra obrońca-niejaki Cristian Emilio Grabiski (01-Dec-80); w Rosario gra obrońca-niejaki Juan Fernando Grabowski (01-Sep-82); w St.Pauli gra napastnik Sebastian Wojcik (07/11/78); w Holstein Kiel gra pomocnik- Thomas Piorunek (27/07/79)....i wiele wiele by tak wymieniac - niech Listkiewicz działą - powołać ich do młodzieżówki i już sa nasi - moze cos z nich będzie....szkoda ze PZPN nad skopsał z Szatelą !

PZPN powinien powołać do życia taką organizację zbierającą info o piłkarzach polskiego pochodzenia.
mam skarb kibica ligi Argentynskiej, ligi Niemieckiej (zarówno Bundesligi jak i 2 ligi i nawe 3!!) itd....wystaczy przeszukac skłądy! 5 min roboty!

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 09 kwie 2005, 14:11

Alkoholiko pisze:
player pisze:

mam skarb kibica ligi Argentynskiej, ligi Niemieckiej (zarówno Bundesligi jak i 2 ligi i nawe 3!!) itd....wystaczy przeszukac skłądy! 5 min roboty!

Jego korzenie są ukraińskie.

W Sankt Pauli od zawsze było dużo zawodników o swojsko brzmiącym nazwisku.Niedawno jeszcze grali tam : Holger Stanislawski, Nico Patschinski, Thomas Gruszka.

Klimowicz ten co gra w Wolfsburgu też ma polskie korzenie, tylko, że już zagrał mecz dla Argentyny i jest stracony.A tamtem to może jego brat, ma też talent, to ŚCIĄGAĆ go do Polski :wink: :!:

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 22 kwie 2005, 17:22

"Piłkarz rezerw Olympique Marsylia Remy Andreasik został powołany przez trenera juniorskiej reprezentacji Polski Dariusza Dziekanowskiego na eliminacyjny turniej mistrzostw Europy do lat 19.

"Andreasik jest defensywnym pomocnikiem, większej uwadze w grze poświęca asekuracji, nieźle prezentuje się w odbiorze piłki. To bardzo waleczny zawodnik, o niezłej technice. W skali 1-6, jego umiejętności w piłce młodzieżowej oceniłbym na 4+" - powiedział Dziekanowski.

"Remy Andreasik jako dziecko wyjechał z rodzicami do Francji. Z językiem polskim nie ma żadnych problemów. Trenował w Auxerre, a teraz jest graczem Olympique. Jeśli do czasu ukończenia 21 lat nie przebije się do składu pierwszego zespołu, będzie musiał zmienić drużynę" - dodał szkoleniowiec."

NOoooo ja myśle... Może wkońcu ktoś zaczyna używać głowy i powołuje młodych piłkarzy zanim zrobi to ktos inny (to jest tylko mlodziezowka, ale jak tam sie sprawdzi to kto wie...)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 22 kwie 2005, 18:03

Fajnie by było, gdyby chłopak grał w naszej reprezentacji. Nie mamy zbyt dobrych defensywnych pomocników (przykład: Kałużny :lol: ), więc zawsze się przyda. ;) A we Francji są dobre obozy szkoleniowe dla młodzieży, i na pewno gra podobnie do młodych Francuzów. Oby się nie zmarnował, bo to by była kolejna klęska polskich młodzaków. :?

PS Ile ma lat? :wink:

Awatar użytkownika
player
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player » 22 kwie 2005, 19:43

Chyba 19; ale nie wiem czy on juz kiedys nie gral ktores z naszych mlodziezowek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”