Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 181

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 04 gru 2010, 19:30

Josh > Ramires
Chłopak nie ma jakiejś super masy ciała ale ma dobry dribling potrafi się dobrze obrócić i co najważniejsze celnie podaje i do nogi. Ramires to tylko się odbija od przeciwników i albo se wypuści piłkę za daleko albo od razu straci w głupi sposób. Wenger daję szanse młodym tak samo Ferguson albo Houllier i Moyes i jak na tym wychodzą z początku nikt nie oczekuję że będą robili super występy mecz za meczem ale mają parcie na grę mają chęć do gry i zdobywają doświadczenie i niezbędne ogranie w lidze. Carlo woli rzucić takiego Ferriere na środek obrony niż dać szansę młodemu obrońcy który lepiej się tam spisuje niż Portugalczyk. Klepiemy to samo nawet kiepskimi piłkarzami w kiepskiej formie. Nie zastępujemy słabych piłkarzy i nie dajemy szans innym cały czas wałkujemy to samo więc wyniki są takie same.
Sturridge i Kakuta > Kalou btw.
Nie wiem co musi się stać by Carlo posadził łajzowatą dupę Kalou na tej pieprzonej ławce.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 04 gru 2010, 19:37

Nie wiem co musi się stać by Carlo posadził łajzowatą dupę Kalou na tej pieprzonej ławce.
Kalou musi złapać uraz uniemożliwiający jego grę (bo jeśli będzie jako-tako zdrowy, to i tak będzie grał) albo ktoś go sprzeda.

Carlo to fantastyczny fachowiec, ale nie wiem, dlaczego fani Chelsea myśleli, że on będzie stawiał na młodych. To nie ten typ trenera.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 04 gru 2010, 19:37

Nadszedł grudzień i bedzie to chyba czas na mecze prawdy. Dotyczy to wszystkich drużyn z czołówki.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 04 gru 2010, 22:22

smurano pisze:Nadszedł grudzień i bedzie to chyba czas na mecze prawdy. Dotyczy to wszystkich drużyn z czołówki.
A zwlaszcza okres Swiateczno-Noworoczny,gdzie w okresie 26grudzien-4/5 styczen odbedzie sie 4 kolejki!!!

Nie wiem co tam sie z Chelsea dzieje ale wyglada mi to na kryzys.1 zwyciestwo w 6 meczach w lidze-kiedy ostatnio mieliscie taka passe?
Za dobrze wam szlo na poczatku i Roman zaczal "wkladac" lapy w swietnie funkcjonujaca maszyne.Zwolnil asystenta Ancelottiego Wilkinsa i pozniej sie zaczelo sypac.
Takie jest moje zdanie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 gru 2010, 8:43

Wilmore pisze:
Kalou musi złapać uraz uniemożliwiający jego grę (bo jeśli będzie jako-tako zdrowy, to i tak będzie grał) albo ktoś go sprzeda.

Carlo to fantastyczny fachowiec, ale nie wiem, dlaczego fani Chelsea myśleli, że on będzie stawiał na młodych. To nie ten typ trenera.
Szkoda że nie jest kontuzjogenny ;/ Jak zobaczę go w składzie na następny mecz to nie będę oczekiwał zbyt wielu naszych bramek.

Ademir
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ademir » 05 gru 2010, 11:57

Kiedy zaczynał się sezon, a Chelsea kosiła wszystkich równo z trawą, aplikując każdemu po kilka bramek, byłem przekonany, że to oni znów zostaną najlepszym teamem sezonu. Nie powinno się wyrokować w okolicach września czy początku października, ale trudno było sobie wyobrazić, że ktoś lub coś ich zatrzyma. A jednak.
Kontuzje i pech. Brak Lamparda widać gołym okiem, tyle dobrze dla The Blues, że do składu wrócili Terry i Essien, co jednak wczoraj wymiernej korzyści nie przyniosło. Wielka maszyna z Londynu gdzieś się zacięła i nijak nie chce ruszyć. Najlepszym komentarzem będą wczorajsze słowa Carlo Ancelottiego:
"Jestem rozczarowany, ponieważ nie graliśmy swojej gry i muszę zrozumieć, czemu tak się stało" No właśnie. The Blues nie potrafią złapać swojego rytmu. Brak skuteczności. Przede wszystkim. I chyba także pomysłu na grę, bo widać, że niektóre akcje są wyraźnie niedopracowane, chaotyczne.
Jak długo będzie trwać ta niemoc Chelsea? Trudno określić. Wczoraj o 16, zasiadając przed telewizorem, liczyłem na skromne, ale pewne 2:0. I wtedy byłoby ok. Jest jednak remis, a co gorsza, pasmo trudnych spotkań. Tottenham, Manchester Utd, Arsenal, Bolton, Aston Villa - terminarz co najmniej ciężki. Te kilka spotkań powinno przynieść odpowiedź na pytanie, czy okręt pod nazwą Chelsea chwilowo się zaciął czy stopniowo znika pod powierzchnią.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2010, 12:57

Ademir pisze:Kiedy zaczynał się sezon, a Chelsea kosiła wszystkich równo z trawą, aplikując każdemu po kilka bramek, byłem przekonany, że to oni znów zostaną najlepszym teamem sezonu.
zobacz z kim grali w tych pierwszych 5 kolejkach: WBA, Wigan, Stoke, WHU i Blackpool

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 05 gru 2010, 13:11

Moim zdaniem porażka Chelsea w derbach z Tottenhamem podetnie nogi od stołka, na którym siedzi Ancelotti. Takie jest moje zdanie. Siódmej porażki Abramovich nie zdzierży. Ale na razie nie wyrokujmy. Nie mam pojęcia, co musi się stać, aby The Blues zaczęli grać futbol z początku sezonu. Nie wierzę w to, że powrót Lamparda nagle zmieni tą drużynę o 180 stopni. Tyle się mówi, że Chelsea ma zdolną młodzież, co rusz możemy przeczytać, ile to nasi juniorzy gromią innych rywali. A ja się pytam: Gdzie jest ta młodzież?

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 13:31

Chelsea sie podniesie, może narazie zawodzi, ale to chwilowy kryzys

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 05 gru 2010, 13:37

Ancelotti powinien odejść, chociaż sezon poprzedni i początek tego był dla the blues wyśmienity jeśłi chodzi o premier league. Abramowicz jest cierpliwy, ale i głodny sukcesów i chcę zdobyć champions league

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 13:38

Może te pogłoski o przejściu Guardioli do Chelsea okażą się prawdziwe, chociaż Anchelotti to też nizły taktyk.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 05 gru 2010, 13:44

Pep ponoć już ma dogadany nowy kontrakt na kilka lat z Barcą - tak mi się o uszy obiło.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 05 gru 2010, 13:45

Jeśli chodzi o Guardiole raczej zostanie wierny Bareclonie. Jestem ciekaw co się stanie. Może powrót Hiddinka??

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 13:51

Ja bym chciał zobaczyć w Chelsea Johana Cruyffa, znakomity trener, z nim nikt by Chelsea nie dorównał

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 05 gru 2010, 14:01

Powiem tylko, że Holender ostatni tytuł na ławce trenerskiej wywalczył w... 1994 roku. Zdobył Mistrzostwo Hiszpanii z Barceloną. Oczywiście szanuję Cruyff'a jako piłkarza i trenera, ale trzeba pamiętać o tym, że Johan ostatni raz poprowadził profesjonalny klub 14 lat temu. Od tego czasu futbol uległ lekkim modyfikacjom i wątpię, aby Holender wszystko nadrobił. Nie chcę tutaj krytykować Holendra za to, że nie był prawnie związany z piłką przez kilkanaście lat, ale jedynie powiedzieć, że w Chelsea powinien zagościć trener z absolutnego topu XXI wieku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”