Manchester City (zbiorczy) - Strona 26

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 gru 2010, 19:07

MGiggs pisze:Konfliktów będzie więcej
No właśnie. Ma ktoś filmik z pyskówką Teveza z Mancinim? Podobno była jakaś akcja podczas meczu. Ktoś oglądał?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 gru 2010, 19:15

Podczas dzisiejszego meczu?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 gru 2010, 19:17

tak, dziś sie ponoć pożarli.
Tevez w ogóle co jakiś czas mówi, ze zakończy kariere niedługo. Narzeka na treningi, teraz znów się kłóci z Mancinim podczas meczu. Piłkarze chcą odejść - Bridge, Ade, Johnson. Nie wygląda to na zgrany kolektyw.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 04 gru 2010, 19:23

fieldy, spodziewałeś się czegoś innego? Konflikty były do przewidzenia i naprawdę nie dziwi mnie przypływ kolejnych informacji o tym, że ktoś chce odejść lub, tak jak ostatnio, ktoś się z kimś pobił czy pokłócił.

W tym wszystkim najbardziej mi szkoda Adama Johnsona, bo chłopak ma wielki talent, a musi się męczyć na ławce rezerwowych.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 04 gru 2010, 19:26

Te wszystkie konflikty w City to gratka dla innych klubów. Pewnie w zimie kilku klasowych piłkarzy będzie do wyjęcia po promocyjnej cenie i na wiosnę będą śmigać aż miło.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 13:43

Duch pisze:Te wszystkie konflikty w City to gratka dla innych klubów. Pewnie w zimie kilku klasowych piłkarzy będzie do wyjęcia po promocyjnej cenie i na wiosnę będą śmigać aż miło.
Masz rację, w tym klubie coraz więcej sensacji, a tak pozatym to pieniadze nie graja

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 05 gru 2010, 14:17

Przemo1955 pisze:a tak pozatym to pieniadze nie graja
Mówi to kibic Chelsea... :smile2:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 gru 2010, 14:18

Widziałem 14 minutowy skrocik z tego meczu bo całego niestety nie widziałem.Świetna gra City i bardzo niemrawa gra Boltonu ktory nie gral ,,swojej,, piłki z tego sezonu.Walecznosc nie na najwyższym poziomie,słaby Pressing, Petrow chyba przestraszony powrotem na teren niedawnych kolegów, slabiutki Elmander ktory gra świetny sezon, bardzo mało zatrudniany Davis w prodzie gorymi piłkami, 1 dobra okazją Boltonu było..wypuszczenie piłki przez Harta....ktorą wybił Kompany, 2 koszmarny błąd Anglika w sezonie.

City zagrało świetny mecz, mieli mase okazji ale na potęgę je marnowali,kolejny świetny mecz Silvy ktory doskonale dogrywał piłki, a jeden z jego strzałów trafił w spojenie.Naprawde wysmienicie się ogląda SIlve w takiej formie.Mecz powinien sie skończyć około 5-0 a jak to bywa mogło być 1-1.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 05 gru 2010, 15:08

Pewnie w zimie kilku klasowych piłkarzy będzie do wyjęcia po promocyjnej cenie i na wiosnę będą śmigać aż miło.
O na FM też są, szkoda tylko, że nie są zainteresowani przejściem do mnie, taki Silva za 4 mln funtów :lol:

TO tak nawiasem mówiąć.

Problem w City jest z tym baranem na ławce. Ja nie wiem jak ktoś w ogóle mógł go tam zatrudnić. sukcesy w Interze? Z tamtą drużyną i rywalizacją to babcia klozetowa by te mistrzostwa pozdobywała, Juventus w Serie B, Milan z odjętymi punktami osłabiony, i tak mu ciężko było z Roma i Zlatan mu musiał zapewniać mistrzostwa w ostatnich kolejkach. Ten facet nadaje się do jakiegoś średniaka a nie do takiego klubu. Ta jego gra 3 dm w środku z jakimiś pionkami u siebie to jest jakiś zart. Ja się nie dziwię zawodnikom City, że się wkurwiają, też bym się wkurwił widząc jakich grajków sadza na ławce żeby DM mogły grać :lol:

A co do Teveza to ten facet ma jakieś problemy ze sobą, gada coś o pieniądzach, że dla młodych grajków tylko one się liczą, a dla niego może nie? :mrgreen: Ciągle pieprzy coś, że go ten futbol męćzy itd. to chlopie wracaj do Argentyny kop sobie piłkę na podwórku, a nie tutaj męczysz się za 150 tys funtów tyg. czy ile tam zarabiasz, rzeczywiście każdy chciałby się tam męczyć. Ciągle gadki o końcu kariery już za 5 lat za 10, no ja nie wiem, niech się zajmie typ grą w piłkę, a nie udzielaniem wywiadów. No, ale z tego jest znany, że jak nas czekały najwazniejsze mecze o trofea to typ w gazeta swoje idiotyczne teksty uskutecznił. Primadonna.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 17:25

Daaaamian pisze:
Przemo1955 pisze:a tak pozatym to pieniadze nie graja
Mówi to kibic Chelsea... :smile2:
Abramovicz może i ma dużo forsy, ale nie aż tyle co szejkowie z Manchesteru. Porównaj sobie wydadki na transfery w ostatnich latach Chelsea i Manchesteru a potem ich styl gry i wyniki

Ademir
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ademir » 05 gru 2010, 17:43

Tevez to dziwny facet. Już w United pokazał swój charakterek. Nie przepadam za nim od tamtego czasu. O jego konflikcie z Mancinim słyszało się już dawno, ale o co naprawdę chodzi nie wiadomo. Niby Włoch mówi, że nie ma problemu, ale w zasadzie co innego miałby powiedzieć? Zgrzyty są na pewno. Drużyna, w której gra tylu tak fantastycznych zawodników (czytaj: często gwiazdeczek) jest kolosem na glinianych nogach. Niech się tam kłócą, ich wola, ale najbardziej będzie mi szkoda Adama Johnsona, jeśli ucierpi na tych konfliktach i fochach pseudo-gwiazdeczek. Dla mnie ten chłopak to świetny materiał na skrzydłowego najwyższej klasy (już budzi podziw). Powinien grać o wiele więcej niż dotychczas. Jego styl poruszania się, balans ciałem, szybki zwód... Wszystko to pozwala mu stać się świetnym graczem, pytanie tylko, czy w "arkadyjskim", spieniężonym City będzie mu to dane?

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 18:00

W Piłce oprócz techniki i przygotowania taktycznego liczy się wola walki i determinacja. Jeśli tego zabraknie to nawet drużyna najlepszych techników nie ma szans z drugoligowym przeciętniakiemm, którego największym marzeniem i celem jest zwycięstwo.

Ademir
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ademir » 05 gru 2010, 19:13

Zawsze twierdziłem, że tacy gracze jak Kompany, de Jong, Barry czy Tevez to absolutne walczaki. Więc chyba z tym nie mają problemu. Johnson też nie jest typem zawodnika, który odstawi nogę, przewróci się sam z siebie i zacznie pajacować. Potrafi walczyć, dryblować i błyszczeć. I jemu, jako jedynemu z City, szczerze kibicuję.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 05 gru 2010, 20:25

Jakoś przez ten sezon tego nie zauważyłem. A determinacja nie polega tylko na nieodstwainiu nogi, ale także na sprincie za każdą piłką. Pressingu na połowie przeciwnika, biganiu przez cały mecz. Najlpiej pod tym względem na świecie wygłąda Gerrard, Lampard, Xavi, Puyol.
Są to gwiazdy światowego formatu, które widzimy codziennie w telewizij, jednak są tacy też w naszej ekstraklasie.

Ademir
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ademir » 06 gru 2010, 5:34

A determinacja nie polega tylko na nieodstwainiu nogi, ale także na sprincie za każdą piłką
Przeanalizuj grę Johnsona dokładnie. Zauważysz jego sprinty i walkę do końca. To zawodnik techniczny, ale Angol, któremu wpojono, że trzeba zasuwać na boisku jak mały traktorek.
Najlpiej pod tym względem na świecie wygłąda Gerrard, Lampard, Xavi, Puyol.]
Mimo całej sympatii do Johnsona, porównania jego z wyżej wymienionymi (zresztą trudno porównywać ze wzg. na pozycję, z Puyolem to już w ogóle) są niewłaściwe. Johnson zapowiada się na wielkiego gracza, na razie stara się to udowadniać(jak dostaje szansę...).
jednak są tacy też w naszej ekstraklasie
Chciałbym wiedzieć, którzy to.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”