Złota Piłka - Strona 31

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2010, 19:26

arek_ahig pisze:Nie da sie jednak, nawet bardzo sie starajac, porownac tego z Iniesta, ktory jesli wygra, to Zlota Pilke otrzyma tylko i wylacznie za zdobycie bramki w finale. Niczego wiecej nie pokazal.
arek_ahig pisze:Dodatkowo zabawne jest, ze niektorzy z decydentow poprosili o mozliwosc oddania glosu po Gran Derbi. :boruta:
???

Czy przypadkiem nie jest tak, że to nagroda przyznawana za rok kalendarzowy a nie sezon? Co jest dziwnego w tym, że nie wszyscy zechcieli oddać głos jak najszybciej olewając drugą część roku? Rozumiem emocje, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 gru 2010, 19:26

Bo przegrać z Dumą Katalonii to zaszczyt
|

chcial sie przypodobac bo Mentor ma moda ;D
Przegrać z Barceloną to żaden wstyd
środek tarczy ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 19:27

Etus2 pisze:chcial sie przypodobac bo Mentor ma moda ;D
No co będę z tego miał? Mentor mi licznik postów podkręci, czy może rangę podrasuje?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2010, 19:28

RealFan pisze:Jarzinho, wszystko co piszę jest motywowane tylko i wyłącznie punktem widzenia tego plebiscytu. Chciałem, żebyś na wiadomą tezę napisał wprost tak albo nie. Zupełnie nie rozumiem dlaczego tego unikasz. Może dlatego, że musiałbyś przyznać, iż ZP dla Iniesty w tym momencie to byłaby kompromitacja decydentów? Bo już sama jego obecność w pierwszej trójce jest nienormalna. Niemal na pewno będzie kiedyś sezon/rok, kiedy takie miejsce będzie mu się należeć. Teraz nie.
Jakbyś prześledził temat to pisałem, że chciałbym aby Xavi dostał ZP, tak samo pisałem, że pewnie tak się nie stanie i to nawet kosztem Iniesty. Pisałem, że nie fair jest to, że nie ewentualnie nie miałoby się znaleźć miejsce na podium dla Sneijdera. ZP dla Iniesty nie jest kompromitacją. Iniesta jeśli dostanie tą nagrodę to jestem pewny, że w dużym stopniu za Mundial, ale nie tylko. Ronaldo wrócił przed MŚ zagrał świetne zawody, przeniósł się do Realu i także wygrał. Wiadomo to był fenomen, który na MŚ się w pełni odrodził. Ale wielu tu przesadza dochodząc do wniosku, że Andres nie istniał przed Mistrzostwami Świata. Fakt to nie było to co na Mundialu czy teraz, ale także nie było aż tak źle jak wielu tu stara się wmówić. Wkładu w mistrzostwo dużego nie miał dla Barcy, ale to nie oznacza, że był nieprzydatny przez pół roku. Ta nagroda jeśli ma być tylko za liczbę tytułów to należy dawać je tym co najwięcej wygrywają i tyle.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 gru 2010, 19:30

BTW ciekawe który był Kaka? Czwarty?

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 06 gru 2010, 19:48

Skandal. Najlepszy jest Messi, a wygrać powinien Sneijder, jak ktoś napisał. Ale niestety poziom tego typu plebiscytów spada na łeb na szyję. Co widać choćby po tej żenadzie, którą w Polsce zorganizował Profus. Odkryciem roku został grajek, którego nazwiska nie pomnę, a Kupisza darmo szukać nawet na podium.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2010, 19:58

Wszyscy w proteście tak jak Kowal w Polsce za tą żenadę powinni oddać(zrzec się) swoje Złote Piłki. Jestem ciekaw kto zrobi to pierwszy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 gru 2010, 20:22

10 pisze: Odkryciem roku został grajek, którego nazwiska nie pomnę, a Kupisza darmo szukać nawet na podium.
Wygral chlopak ktory zaczynal kariere w tym samym klubie co ja. Ponadto urodzil sie na mojej dzielnicy, a i tak poznalem go.....bo jest moim interesantem :lol:

Gds podala ze Iniesta wygral ale poczekajmy na finalowe rozstrzygniecie. Jak dla mnie wygrana Xaviego albo Messiego nie powinna nikogo dziwic a tym bardziej szokowac. Zasluzyli w 100% tak samo jak Sneijder na swoje miejsce w 3.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2010, 20:39

Jakby wszyscy mieli takie podejście jak Ty bartbuks, to można by zlikwidować tę dyscyplinę sportu. To by świadczyło o kompletnym braku jakiejkolwiek ambicji.

Przegrana z Barceloną nie jest żadnym zaszczytem. Jest taką samą przegraną jak każda inna i pomimo klasy rywala nikt nie powinien jej lubić. Ba, dla szanującej się, ambitnej i dobrej drużyny przegrana z Barceloną w fatalnym stylu jest wstydem, jak każda porażka w fatalnym stylu. Zaszczytem jest wygrana z Barceloną, a dla wielu słabych i przeciętnych drużyn może także remis. Porażka nigdy.
bartbuks pisze:To jest tylko gra, zabawa, sposób rozrywki.
Nie bartbuks, to była gra, zabawa i sposób rozrywki, gdy biegałeś z kolegami za piłką na podwórku. Na tym poziomie to coś znacznie więcej.

Jarzinho - To nie jest kwestia o udowadnianie na siłę, że z tym Iniestą nie było aż tak bardzo źle, jak niedobrzy userzy chcą pokazać. Tu ma zostać wybrany ten najlepszy z najlepszych. Najlepszy z najlepszych. A przez cały sezon Iniesta nie był nawet jednym z najlepszych. Na Mundialu również byli lepsi od niego. Jednak cieszy mnie, że osobiście dałbyś nagrodę komuś innemu. Wybacz, że przed przystąpieniem do dyskusji nie chciało mi się czytać wszystkich postów w temacie, a tylko kilka ostatnich. :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 20:50

RealFan ale porażki trzeba przyjmować z godnością, a czytając komentarze niektórych kibiców Realu mam wrażenie, że najchętniej zrzuciliby atomówkę na Camp Nou. Proszę znajdź mój post, w którym obrażam i szydzę z Realu? Czasami rzucę jakiś płytki żart, taki uszczypliwy. Nie raz podkreślałem, że Królewscy są dla mnie wrogiem numer jeden i tyle. Ale nie oznacza to, że jakbym spotkał Raula, to rzuciłbym w niego kamieniem. A Twoi kumple po szalu przy każdej okazji wylewają wiadro pomyj na Blaugranę. W jakim celu? To jest sposób na uleczenie kompleksów? A jak dobrze pamiętam to tydzień temu niektórzy piłkarze Realu i jego kibice, udowodnili, że nie potrafią przegrać z godnością...

Dla nas to jest zabawa, rozrywka i gra - o to mi chodziło, najwyraźniej wyraziłem się niezbyt jasno, przez co źle zinterpretowałeś moje słowa. Dla piłkarzy to zawód i oni powinni to traktować profesjonalnie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2010, 21:06

Co prawda to trochę OT będzie, ale odpiszę tutaj.

Myślę, że to, o czym napisałeś działa w obie strony. Zawsze tak działało i zawsze będzie. Właśnie to najlepiej świadczy o tym, że nawet dla kibica to jest coś więcej niż tylko zabawa. Każdy jest mniej lub bardziej związany z klubem uczuciowo. Ja nigdy nie będę porażki w GD traktować tak samo jak przegrania pierwszego lepszego showdownu w pokera, którego mogę traktować w taki sposób, w jaki napisałeś. Pomimo tego, że na jedno mam wpływ, a na drugie nie. Niezależnie od tego jak dobrego dnia za sobą bym nie miał, porażka Realu jest w stanie popsuć mi humor dość porządnie, a porażka w ważnym meczu odbija mi się czkawką dłużej niż przez kilka godzin. Kibice innych klubów mają tak samo. No może w Twoim wypadku jest inaczej, bo już przywykłeś do tego, że z pewnymi zespołami Valencia po prostu musi przegrać. :P
Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 21:10 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 gru 2010, 21:07

trzeba umiec wygrywac z godnoscia , nie chce mi sie rozwijac ale jak poznasz prawdziwych fanow tych klubow o ktorych napisales , takich mieszkajacych w hiszpanii to zmienisz sposob postrzegania niektorych rzeczy , my wylewamy pomyje na forum ? no prosze Cie... oni sobie zrobili z tematu "real madrid" jakis temat do narzekania i szydzenia. wiec pisanie ze to my jestesmy Ci zli nie trafia do mnie w ogole bo tacy kibice jak jarzinho czy bienias zostali by w hiszpani wybrechtani za ten brak szacunku a wiem co mowie bo znam kilku prawdziwych kibicow barcy i oni po 2dniach od manity nie wspominali juz nic o meczu...

eot.

ah zapomnialbym "ponoc pilkarze barcy po drodze wpadna do madrytu i dadza trening krolewskim" czy jakos tak to lecialo.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 gru 2010, 21:12

Niepotrzebnie robisz podział na "zaszczyt z powodu porażki Barcelony" z frustu frustu po porażce tak jak gdyby nie było innych postaw. Będąc na miejscu kibica Realu szlag by mnie trafiał na widok 2:6 i 5:0 i nic zaszczytnego w tym nie widzę oglądając gwałt na drużynie, której kibicuję. Nie oznacza to jednak, że nie można uznac klasy rywala po porażce.

Zaszczytne porażki nie istnieją. Chyba, że w rezultacie pomagają np uniknąc cięższego rywala w fazie pucharowej, ale to też w sumie z zaszczytem nie ma nic wspólnego a jedynie z zimną kalkulacją i cwaniactwem

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 21:17

RealFan pisze:No może w Twoim wypadku jest inaczej, bo już przywykłeś do tego, że z pewnymi zespołami Valencia po prostu musi przegrać.
Jestem w tym przypadku realistą i wiem, że na dzień dzisiejszy nie przeskoczymy pewnego poziomu. Może 3 - 4 lata temu mieliśmy naprawdę szansę na mieszanie w La Liga, bo przy mądrej polityce transferowej mogliśmy zbudować bardzo silną drużynę. Dziś sukces sportowy jest dodatkiem, bo na razie walczymy z długami i niezakończonym sezonie. Zaraz ktoś powie, że każdy ma długi. Ok, ale Soler zostawił klub w takim stanie, że byliśmy o krok od bankructwa.

Porażki mnie smucą, ale potrafię docenić klasę przeciwnika. Jestem wyznawcą zasady, że największy wpierdol ma Cię zmotywować do pracy, a nie spowodować, że będziesz szukał irracjonalnych wymówek, aby złagodzić gorycz. Doskonale pamiętam, jak w meczach z Valencią, i Barcelona, i Real byli na kolanach. Dziś jest inaczej, ale kiedyś może karta się odwróci.

Amunt!

Koniec OT :wink:

edit
Etus2 pisze:takich mieszkajacych w hiszpanii to zmienisz sposob postrzegania niektorych rzeczy , my wylewamy pomyje na forum ? no prosze Cie... oni sobie zrobili z tematu "real madrid" jakis temat do narzekania i szydzenia. wiec pisanie ze to my jestesmy Ci zli nie trafia do mnie w ogole bo tacy kibice jak jarzinho czy bienias zostali by w hiszpani wybrechtani za ten brak szacunku a wiem co mowie bo znam kilku prawdziwych kibicow barcy i oni po 2dniach od manity nie wspominali juz nic o meczu...
Znam prawdziwych kibiców, którzy mieszkają w Madrycie i Barcelonie. Ale moje przemyślenia tyczą się tylko i wyłącznie naszego forumowego grona.
Etus2 pisze: ah zapomnialbym "ponoc pilkarze barcy po drodze wpadna do madrytu i dadza trening krolewskim" czy jakos tak to lecialo.
ODP
bartbuks pisze:Czasami rzucę jakiś płytki żart, taki uszczypliwy.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 gru 2010, 21:29

Etus2 tak dla twojej wiadomosci, zeby inni przypadkiem twoich bzdur nie wzieli na serio. W Barcelonie Madrytu sie nienawidzi i uwierz manita tam bedzie dlugo wspominana. Piszesz cos tam o wysmianiu wiec przytocze ci jedna z wielu moich historii z ostatniego wypadu do Bcn w pazdzierniku br. Jechalismy taryfa mocno wcieci ok 1 w nocy. Trafilismy o dziwo na katalonskiego taksowkarza nie na jakiegos araba. po krotkiej wymianie slow zaspiewalismy madrid cabron i guti maricon... i kierowca spiewal z nami. Takich historii moglbym ci przytoczyc wiele pewnie Mentor rowniez bo z tego co wiem tez byl w Bcn. Podsumowaniem niech bedzie cytat Hristo, "Szybko zrozumiałem na czym polega rywalizacja Katalonia – Madryt. Trzeba wybrać, albo jesteś z nimi albo z nami. Jeśli trzymasz z Barçą, Real to twój wróg. Ja wybrałem Barcelonę. "Moge nienawidzic i wyzywac oraz szydzic z Realu ale napewno mam szacunek do tego klubu. A brak szacunku na forum? Nie zauwazylem zebym w temacie Realu obrazal wasz klub itp.

rodzynek:
bo znam kilku prawdziwych kibicow barcy
musze ich poznac bo znam samych na niby kibicow Barcy :pray:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”