Złota Piłka - Strona 32

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto zasłużył na Złotą Piłkę?

Messi
10
21%
Ribery
22
47%
Ronaldo
15
32%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Złota Piłka - France Football

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 06 gru 2010, 21:38

Bienias pisze:musze ich poznac bo znam samych na niby kibicow Barcy
Oj wiesz co miałem na myśli. Zwykłe przejęzyczenie... Ostatnio nawet z kibicem Realu byłem na jednym weselu. Siedzieliśmy przy jednym stoliku, więc Diego chętnie poopowiadał różne historie. Śmiesznie było, bo siedział z nami kibic Barcy. Przekomarzali się przez całą noc, ale wódkę pili do samego rana.

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 gru 2010, 21:38

arek_ahig pisze:Kibice Barcelony nie po raz pierwszy wykazuja sie ogromna ignorancja.
Porownywanie genialnego wystepu Cannavaro do co najwyzej poprawnego Iniesty na MŚ jest zenujace.
Mozna pisac, ze Fabio dostal nagrode wylacznie za fenomenalny wystep na MŚ, nawet zapominajac jak swietnie gral w Juventusie.
W takim razie złota piłka dla Casillasa, też genialnie wystąpił na mistrzostwach. Fenomenalnie wręcz. W Realu też grał znakomicie.
Etus2 pisze:trzeba umiec wygrywac z godnoscia , nie chce mi sie rozwijac ale jak poznasz prawdziwych fanow tych klubow o ktorych napisales , takich mieszkajacych w hiszpanii to zmienisz sposob postrzegania niektorych rzeczy , my wylewamy pomyje na forum ? no prosze Cie... oni sobie zrobili z tematu "real madrid" jakis temat do narzekania i szydzenia. wiec pisanie ze to my jestesmy Ci zli nie trafia do mnie w ogole bo tacy kibice jak jarzinho czy bienias zostali by w hiszpani wybrechtani za ten brak szacunku a wiem co mowie bo znam kilku prawdziwych kibicow barcy i oni po 2dniach od manity nie wspominali juz nic o meczu...
gdzieś tam pisałeś, że znasz jakiegoś prawdziwego kibica Barcelony, teraz widzę już znasz kilku. jutro będziesz znał wszystkich :lol2:
wybrechtani za brak szacunku - czy Ty wiesz o czym w ogole o czym piszesz? zapytaj tych prawdziwych kibiców kto rzucał w Figo świnskim ryjem, w autokar kamieniami albo kto wywieszał obraźliwe transparenty pod adresem Mourinho, może to też jakies zakompleksione polaczki z forum, a może sam Bienias we własnej osobie

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2010, 22:02

Na Sport.pl w zapowiedzi jutrzejszego spotkania Barcy napisali, że z przecieków wynika, że Villa jest 4 :lol: Pierwszy raz dzisiaj to zauważyłem, ciekawe skąd to mają. W każdym razie ciężko będzie i to tłumaczyć, to musi być jakiś przekręt.

PS. Jednego użytkownika tutaj zamknąłem w okręgu zwanego "debile". Specjalnie załączyłem go do ignorowanych, jako, że mam dość mocną cierpliwość i jak coś postanowię to to robię, czyli nie klikam "wyświetl post". Teraz patrzę na cytat bartbuksa a tam mój nick. Idioto(etłuk2) po co kierujesz w jakiś sposób swoje wypowiedzi w moim kierunku. :?: EOT i Sorry za ten PS.

2 WP i radzę sobie dać na wstrzymanie. Ignor to dobra opcja jeżeli nie dajesz sobie z tym rady. // Złoty Mentor

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 06 gru 2010, 22:05

no tak po gran derbi znam kilku ;) jeden mieszka kolo mnie i tylko dlatego ze z nim rozmawialem wspomnialem o nim bo on po dwoch dniach nie podnosil reki a o samym meczu mowil tak jak wszyscy barca grala perfekcyjnie real nie mial nic do powiedzenia i mimo ze to wielka wygrana to zycie toczy sie dalej a walka bylo tylko 3pkt dlatego z cieszeniem sie wstrzyma do konca sezonu bo w swoim zyciu przezyl juz wzloty(takie prawdziwe) i upadki , o realu zas mowil rozne rzeczy ale zawsze z szacunkiem.

wow byles w hiszpanii i jechales taryfa co za wspaniala historia ;) juz pisalem , wy tu prezentujecie na forum trend o ktorym juz pisalem "po pierwsze nienawidzimy realu po drugie jestesmy za barca" , Ci hiszpanie ktorych ja znam na szczescie prezentuja sie lepiej od was i mysle ze wielu kibicow z tego forum ktorzy ostatnio syczą na was gdyby ich poznalo na pewno mieli by lepsze zdanie o kibicach waszego klubu niz po spotakaniu sie z wami forumowymi napinaczami ;) szczegolnie po GD gdzie z naszego tematu zrobiliscie sobie nabijalnie szydliwych postow majac za zle ze Marca cos tam napisala a RM.pl to przetlumaczyl i to wg was nie jest prawda bo real jest bee a CR to ciota bo nie strzelil wam 3 bramek :jupi:
eot

1.xavi
2.messi
3.iniesta

inne rozwiazanie bedzie niesprawiedliwe

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2010, 22:10

Etus2 pisze:no prosze Cie... oni sobie zrobili z tematu "real madrid" jakis temat do narzekania i szydzenia
Etus2 pisze:szczegolnie po GD gdzie z naszego tematu zrobiliscie sobie nabijalnie szydliwych postow
Straszny OT się robi, ale chciałbym coś wyjaśnić. Czy przypadkiem nie masz na myśli tematu o GD a nie Waszego tematu klubowego? Szydera i napinka oczywiście była, ale w stosownym temacie dotyczącym tylko i wyłącznie Gran Derby. W temacie zbiorczym Realu chyba zbyt wiele się nie działo o ile się nie mylę.

Ma ktoś może przypadkiem listę zawierającą niższe lokaty? Zaintrygowało mnie rzekome czwarte miejsce dla Villi :lol:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 06 gru 2010, 23:24

Straszny żal. Ten plebiscyt już dawno zszedł na poziom gdzie koczuje tylko Krzyś Ibisz ale sezony z MŚ to już jest zło totalne. W poprzednim sezonie nie było MŚ i przynajmniej nie było wątpliwości, że ZP należy się Messiemu jak psu buda. Brak Sneijdera w 3 to wielki skandal moim zdaniem i bagatelizowanie wszystkiego co Holender zrobił w poprzednim sezonie.

Potencjalna wygrana Iniesty to już w ogóle zbyt duża porcja żalu jak na jeden raz. Oczywiście nie ma tu winy kibiców ani piłkarzy Barcy bo oni nie mieli tu nic do gadania. W sezonie 2008/2009 Andres był kapitalny i gdyby nie sezon życia Messiego to nagroda dla Iniesty byłaby fajną sprawą ale w tym roku kiedy chodziły takie słuchy, że może zostać wyróżniony traktowałem to jako słaby żart. Za co się pytam? Za bramkę w dogrywce w finale turnieju, w którym nie wiadomo czy bez tego gola załapałby się do 11 turnieju. Tragedia. Równie dobrze 4 lata temu można było dać ZP Grosso za strzelenie decydującego karnego. Iniesta jeszcze nie wygrał ale to będzie kompromitacja i nie wiem dlaczego np. Jarzinho temu przeczy. Tej nagrody nie dawano za całokształt, formę z kilku lat, itp. dlatego chociażby taki Henry nigdy jej nie zdobył. W ogóle nie wiem za co się ją daje teraz. A w tym sezonie Iniesta wśród najlepszych na pewno nie był.

Jeśli to ma być wypadkowa sukcesów i indywidualnych umiejętności, z naciskiem na występ w MŚ to Sneijder powinien w tym momencie polerować złotą piłkę w pokoju. Wybór Xaviego czy Forlana też dałoby się obronić (co prawda Urugwajczyk w tym miejscu byłby bardziej kontrowersyjny ale Inieste w tym plebiscycie powinien zjeść na śniadanie) bo obaj odnieśli sukcesy i z reprezentacją i w klubie.

Jeśli bierzemy tylko umiejętności indywidualne pod uwagę to nie ma w tym towarzystwie nikogo kto mógłby posprzątać po Messim bo on w tej chwili wyprzedza wszystkich o klasę. Ale od lat to sukcesy decydowały więc bez dobrego występu na Mundialu Leo powinien być w 3 ale nie wygrać.

W każdym razie Sneijder, Xavi, Messi i Forlan, ta czwórka powinna się bawić a nie Iniesta, który piłkarzem jest świetnym ale to nie ten sezon. Pamiętam, że od dziecka śledziłem wyniki tego plebiscytu z zainteresowaniem. W tym roku dla mnie to jest jakaś szopka. Zobaczymy czy Fifa wybierze tak samo.
Ostatnio zmieniony 06 gru 2010, 23:29 przez Morrow, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 06 gru 2010, 23:26

Tak sobie poczytalem, co 4 lata wczesniej pisal niejaki Messi E2 Ronaldinho vel Jarzinho.
I okazuje sie, ze wychodzi masa obludy, hipokryzji i katalonskiej megalomanii.
Jarzinho pisze:Te wyniki to skandal. Jesli 7 meczy decyduje o takiej prestizowej nagrodzie, to OK. :? ZZ 5 za co za faze pucharowa MŚ czy za narodowość, bo tak to ten rok mozna okreslic w jego wykonaniu jako kompletne nieporozumienie. Grał padake jak nigdy. Zwyciezył były zawodnik Juve, czyli zespołu, który wygrywał dzieki korupcji, za co został zdegradowany, czyli wyznacznikiem takze był MŚ, bo w Realu gra piach. Moim kandydatem do pewnego momentu bł Eto'o jednak wiadomo kontuzja. Myslałem, ze FF wezmie pod uwage osiagniecia w całym roku a nie 7 meczy. Pozniej został Henry, który powinien wygrać, bo z przedstawionego podium to tylko on tam powinien sie znalezc. Jestem ciekaw jak przedstawia Canne jako mistrza świata i... i kogo jeszcze byłygo zawodnika Juve, bo to napewno nie argument.
.
Dlaczego teraz oburzasz sie, ze ktos uwaza ewentualne zwyciestwo Iniesty za kompromitacje, skandal? :lol:
MŚ mial nieporownywalnie slabsze anizeli Cannavaro 4 lata wczesniej.

Dodatkowo:
Jarzinho pisze:no coz Zidane, takze dostał nagrode tylko za dwie bramki w Finale MŚ.
Jarzinho pisze:Masz coś do zarzucenia Andresowi od czasu wyleczenia kontuzji. :?: Fakt nie grał takiego sezonu/roku jak Xavi, ale to on strzelił tą bramkę. Ja mogę być jaki jestem, ale to nie ja i nie kibice Barcelony wybierali trio z Barcy na podium. JA mogę być głupi, ale jeśli tak to takich jak ja jest ogrom widać.
Widocznie jestes glupi tylko wowczas, kiedy sytuacja dotyczy zwodnika Barcelony, kiedy sytuacja dotyczy innego pilkarza inaczej spiewasz.

Kandydatury Messiego i Xaviego nie budza zadnych kontrowersji, bynajmniej nie u mnie. Messi to obecnie nalepszy pilkarz jaki biega po swiatowych boiskach. Trudno z tym jakkolwiek polemizowac i to on w moim odczuciu powinien wygrac, mimo braku zespolowych sukcesow na arenie miedzynarodowej. Sama nominacja Andresa do czolowej trojki jest juz niesmacznym zartem, bo JEDYNYM argumentem wszystkich jego zwolennikow jest bramka w finale MŚ. Innych argumentow brak, bo po prostu takowych nie ma.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 06 gru 2010, 23:36

Jarzinho lubi sobie samemu zaprzeczać, i dla mnie nowością nie jest,teraz nagle argumenty ktore kiedys były na nie teraz są na tak, tak samo pieprzenie ze Guardiola przejąl od Franka druzyne ktora była pozbawiona szkieletu :lol:

Dajcie złotą piłke Xaviemu, za calokształt.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 07 gru 2010, 0:01

Mentor pisze:Czy przypadkiem nie jest tak, że to nagroda przyznawana za rok kalendarzowy a nie sezon? Co jest dziwnego w tym, że nie wszyscy zechcieli oddać głos jak najszybciej olewając drugą część roku? Rozumiem emocje, ale nie popadajmy ze skrajności w skrajność.
Tak wlasnie jest.
Dlaczego czesc decydentow postanowila wyslac swoje typy akurat po Gran Derbi? Dlaczego nie kolejke, dwie pozniej?
Jakie niezwykle znaczenie przy wyborze ma miec to spotkanie? Real juz dawno nie jest wyznacznikiem sily swiatowego futbolu, co potwierdzaja kazdego kolejnego roku ich wyniki w LM. Barcelona wygrala 5:0 i nagle jej gracze maja zdobyc wiecej glosow? Zespol Guardioli wygral z druzyna Mourinho i dlatego Pep powinien zgarnac nagrode dla najlepszego trenera, zapominajac, ze kilka miesiecy wczesniej to Mou wyrzucil Guardiole z LM, zdobywajac przy tym potrojna korone? A moze wynik Gran Derbi jest wazniejszy od polfinalu LM?
To nie jest tak, ze chciano oddac glosy akurat po tej kolejce, chcieli oddac pozniej tylko i wylacznie ze wzgledu na termin Gran Derbi.
Termin wyslania glosow uplynal i nie widze powodu, dla ktorego akurat termin rozgrywania spotkania na Camp Nou mial byc powodem przedluzenia mozliwosci oddania swoich typow.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 gru 2010, 0:09

Pamiętajcie, że przy takich plebiscytach zazwyczaj jest tak, że np dziś lepiej zapamiętamy fantastyczną formę (obecną) zawodnika A, niż np to, że zawodnik B od stycznia do czerwca robił na boisku co chciał. I dlatego player A zostanie w takim głosowaniu doceniony bardziej niż ten B.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 794

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2010, 13:10

Nie bardzo zgadzam się z tym argumentem. Cannavaro dostał Złotą Piłkę przede wszystkim za Mistrzostwa Świata i za grę w Juventusie. Na jesień zarówno w reprezentacji jak i w Realu był pośmiewiskiem.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 gru 2010, 14:13

Garść ciekawostek za fcblog.pl
Messi jest drugim piłkarzem w historii, który przez 4 lata z rzędu znalazł się w czołowej trójce plebiscytu France Football. Pierwszym był Kopa, który był na podium w latach 1956-59.

W tym roku po raz trzeci podium zajmą piłkarze jednego klubu. Tej sztuki dokonali zawodnicy Milanu w 1989 roku oraz rok później.

W 2010 w La Liga 24 razy zdarzyło się, że zawodnik zanotował 100 i więcej podań. Dwunastokrotnie był to Xavi.

W oficjalnych meczach Barcelony w tym roku Leo Messi trafia do siatki co 75 minut i 13 sekund.

Andres Iniesta w żadnym tegorocznym meczu w barwach Barcy nie miał celności podań gorszej niż 80%.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 gru 2010, 15:44

MGiggs pisze:Jarzinho lubi sobie samemu zaprzeczać, i dla mnie nowością nie jest,teraz nagle argumenty ktore kiedys były na nie teraz są na tak, tak samo pieprzenie ze Guardiola przejąl od Franka druzyne ktora była pozbawiona szkieletu :lol:

Dajcie złotą piłke Xaviemu, za calokształt.
arek_ahig pisze:Tak sobie poczytalem, co 4 lata wczesniej pisal niejaki Messi E2 Ronaldinho vel Jarzinho.
I okazuje sie, ze wychodzi masa obludy, hipokryzji i katalonskiej megalomanii.
Jarzinho pisze:Te wyniki to skandal. Jesli 7 meczy decyduje o takiej prestizowej nagrodzie, to OK. :? ZZ 5 za co za faze pucharowa MŚ czy za narodowość, bo tak to ten rok mozna okreslic w jego wykonaniu jako kompletne nieporozumienie. Grał padake jak nigdy. Zwyciezył były zawodnik Juve, czyli zespołu, który wygrywał dzieki korupcji, za co został zdegradowany, czyli wyznacznikiem takze był MŚ, bo w Realu gra piach. Moim kandydatem do pewnego momentu bł Eto'o jednak wiadomo kontuzja. Myslałem, ze FF wezmie pod uwage osiagniecia w całym roku a nie 7 meczy. Pozniej został Henry, który powinien wygrać, bo z przedstawionego podium to tylko on tam powinien sie znalezc. Jestem ciekaw jak przedstawia Canne jako mistrza świata i... i kogo jeszcze byłygo zawodnika Juve, bo to napewno nie argument.
.
Dlaczego teraz oburzasz sie, ze ktos uwaza ewentualne zwyciestwo Iniesty za kompromitacje, skandal? :lol:
MŚ mial nieporownywalnie slabsze anizeli Cannavaro 4 lata wczesniej.

Dodatkowo:
Jarzinho pisze:no coz Zidane, takze dostał nagrode tylko za dwie bramki w Finale MŚ.
Jarzinho pisze:Masz coś do zarzucenia Andresowi od czasu wyleczenia kontuzji. :?: Fakt nie grał takiego sezonu/roku jak Xavi, ale to on strzelił tą bramkę. Ja mogę być jaki jestem, ale to nie ja i nie kibice Barcelony wybierali trio z Barcy na podium. JA mogę być głupi, ale jeśli tak to takich jak ja jest ogrom widać.
Widocznie jestes glupi tylko wowczas, kiedy sytuacja dotyczy zwodnika Barcelony, kiedy sytuacja dotyczy innego pilkarza inaczej spiewasz.

Kandydatury Messiego i Xaviego nie budza zadnych kontrowersji, bynajmniej nie u mnie. Messi to obecnie nalepszy pilkarz jaki biega po swiatowych boiskach. Trudno z tym jakkolwiek polemizowac i to on w moim odczuciu powinien wygrac, mimo braku zespolowych sukcesow na arenie miedzynarodowej. Sama nominacja Andresa do czolowej trojki jest juz niesmacznym zartem, bo JEDYNYM argumentem wszystkich jego zwolennikow jest bramka w finale MŚ. Innych argumentow brak, bo po prostu takowych nie ma.
Udajecie czy staracie się coś komuś wmówić. Ani trochę moje poglądy co do ZZ czy tej nagrody się nie zmieniły na przestrzeni. To co kiedyś napisałem napisałem o tych kandydatach i to ciągle mogę napisać, ba ja juz to napisałem kilka postów wcześniej. Tylko jak to się ma do Iniesty. Czy ja zmieniłem zdanie, że Cannavaro dostał za MŚ, nie. Oczywiście, że dostał za to, bo kto inny by dał za kupiony tytuł Juve czy ośmieszanie się w Realu. O Francuzie takzę już pisałem. Tylko powtarzam co to ma wspólnego z Iniestą. Fakt napisałem, że strzelił tą bramkę, ale także napisałem, ze większość uważa, ze Andres nie istniał przed Mundialem a to jest głupota, tym bardziej, ze po MŚ utrzymuje wysoki poziom. Nie wiem naprawdę do czego staraliście się na siłę odnieść, mam nadzieję, że mi to wyjaśnicie. Bo puste zwroty do mnie jakoś nie trafiają.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 gru 2010, 15:58

niedługo się okaże że Cannavaro zawalił wszystkie bramki Realu w tamtym sezonie i strzelił kilka samobójczych hat tricków Casillasowi hehe , nie grał może tego co na mistrzostwach ale robienie z niego błazna to też przesadzanie w drugą stronę .

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 gru 2010, 16:03

Jarzinho pisze:Tylko powtarzam co to ma wspólnego z Iniestą. Fakt napisałem, że strzelił tą bramkę, ale także napisałem, ze większość uważa, ze Andres nie istniał przed Mundialem a to jest głupota, tym bardziej, ze po MŚ utrzymuje wysoki poziom.
Nie ośmieszaj się. Jak to co to ma wspólnego z Iniestą? Że niby Twoim zdaniem Canna dostał ZP za MŚ a Iniesta dostanie nagrodę za całokształt, za bardzo dobry sezon? Jeśli tak to Twoje zaślepienie jest olbrzymie. Iniesta gdyby nie bramka w finale nie byłby zapewne w 10 najlepszych, w samej Barcelonie macie piłkarzy, którzy zagrali od niego dużo lepszy sezon. To świetny piłkarz ale zwyczajnie ten sezon ma tylko poprawny, nic ponadto. Zarówno on jak i Cannavaro na Złotą Piłkę za to co grali w omawianych sezonach zwyczajnie nie zasłużyli.

I pytanie. Czy Twoim zdaniem Iniesta w przekroju roku 2010 zasługuje na bycie w TOP 3 (ba, może być Top 5) najlepszych piłkarzy świata. Nie lej wody. Krótka odpowiedź Tak czy Nie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”