Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 476

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 gru 2010, 11:46

bartbuks pisze:
Boromir pisze:Nie wiem, z kim tam jeszcze jest łączony Juventus
Podobno z Rudnevsem :roll:
:lol:

W sumie, Trezeguet czy Ibra też przychodzili jako kaci Włochów, więc taki transfer wpasowałby się w trend.

P.S. KIedy gramy w CI z Catanią? Bo normalnie chyba w środę teraz powinno to być, ale nigdzie o tym nie piszą...

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2010, 11:50

Jak nie Dzeko to ktoś się trafi. Pazzini, Matri czy ewentualnie Gilardino (jego nie chce) to gracze już na dobrym poziomie, a kasa biorąc pod uwagę słowa Marotty na pewno się znajdzie.
A Quagliarella też swoje na boisku potrafi wypracować i rajdy po flankach czy szybsze wymiany piłek zalicza, tyle tylko, że musi brać na siebie nieomal w całości wykończenie, skoro Vicek wszystko partaczy.

A w boki obrony to mam nadzieje, że zainwestują już teraz. Sissoko odchodzi, Manninger podobno też, ja bym wyjebał jeszcze Amauriego jeśli by była opcja z wypożyczeniem kogokolwiek na jego miejsce (nie robi mi różnicy kto by to był, bo mniej skuteczny od Amauriego nie będzie), więc nawet jeśli klub nie planuje wydawania kasy to gotówka na choćby jednego naprawdę dobrego zawodnika by się znalazła bez problemu.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6706

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 07 gru 2010, 11:59

Jeżeli bierzemy pod uwagę zaciąg włoski (a to jest prawdopodobne przy Marotcie) to tylko Pazzini. Matri mnie nie przeknuje, Gila jest za stary i jednak chyba za słaby. Z tym, że do Pazziniego nie wiem czemu, ale też nie jestem jakoś przekonany. Cassano mu robił mega robotę w zeszłym sezonie, musiałbym jeszcze zobaczyć, czy to nie był jednorazowy wyskok tak jak np. z Amaurim. Amauri się świetnie zapowiadał, kapitalnie gra głową, ale się chłopak pogubił i się już nie pozbiera więc jemu nara. Vicek jako rezerwowy może zostać.
(L)oczkerson pisze:A w boki obrony to mam nadzieje, że zainwestują już teraz. Sissoko odchodzi, Manninger podobno też, ja bym wyjebał jeszcze Amauriego jeśli by była opcja z wypożyczeniem kogokolwiek na jego miejsce (nie robi mi różnicy kto by to był, bo mniej skuteczny od Amauriego nie będzie), więc nawet jeśli klub nie planuje wydawania kasy to gotówka na choćby jednego naprawdę dobrego zawodnika by się znalazła bez problemu.
Cały czas mam nadzieję, że Sissoko się przebudzi a on cały czas mi ją niszczy. Lubie gościa, ma potencjał, zeszły sezon cały stracony przez kontuzję, trochę szkoda. Tylko kogo oni chcą wyciągnąć na te boki obrony?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2010, 12:13

Z zaciągu włoskiego to tylko Pazzini mnie naprawdę przekonuje. Dobry snajper i tyle. Matri też ma umiejętności, ale to raczej nie jest zawodnik do pełnienia kluczowej roli w takim klubie jak JUVE. Gila mi nie pasuje pod każdym względem (za mało widoczny na boisku, za stary, za słaby), ale jego podobnie jak i Maxi Lopeza to raczej media wciskają JUVE niż Marotta się nim interesuje.
Z poza Serie A mówi się o Benzemie, którego przygoda z Realem się kończy, ale jego to ja bym brał tylko na zasadzie wypożyczenia z opcją wykupu, bo jego umiejętności nijak pewny nie jestem. Ja bym jeszcze przyjrzał się Hulkowi, może nie jest typowym snajperem, a raczej takim graczem jak Tevez czy Rooney, ale jest znakomity. Ewentualnie jak już niczego nie będzie na rynku, można wyciągnąć za grosze Adebayora, ale tu też bym pomarudził.

W Sissoko już zwątpiłem i jestem w zasadzie pewny jego odejścia z JUVE. Szkoda tej kontuzji, takiego zawodnika nam zniszczyła...

A na bokach obrony konkretów wielu nie ma, kiedyś media pisały o Johnsonie gdy wydawało się, że odejdzie z LFC, o Van Der Wielu, czy o jakimś Andreasie Becku (pamiętam tylko jego gola przeciwko włochom w U21). Ale to wszystko bardzo niewyraźne.

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 gru 2010, 15:12

Ja bym Sissoko nie sprzedawał, bo chyba każdy pamięta, że potrafi grać. Taki piłkarz na ławce to skarb w momencie, gdy drużyna potrzebuje destruktora w środku pola.
Co do boków obrony to na prawą stronę trzeba kogoś kupić już w zimę, ale na lewej osobiście uważam, że Traore jak się rozegra to będzie dużym wzmocnieniem.
Po sezonie do wywalenia Amauri, Iaquinta, Grosso, Manninger(nie, że za słaby, ale szkoda żeby był 3 bramkarzem).
A co do wzmocnienia ataku to do końca sezonu powinniśmy się doczłapać tak jak jest, bo niedługo Amauri wraca, a po sezonie powalczyć o Dzeko, który z FQ mógłby stworzyć duet na miarę Del Piero-Treze.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 07 gru 2010, 17:02

Juve dalej jest zainteresowane Giuseppe Rossim?. Chlopak z sezonu na sezon gra coraz lepiej, w tych rozgrywkach spisuje sie po prostu znakomicie, podobno wpadl w oko Guardioli. Dla mnie bardzo niedoceniany pilkarz, mlodszy od Dzeko a umiejetnosciami wcale od niego nie odbiega tyle ze jest to calkiem inny typ napastnika. Ogladam Villarreal dosc czesto bo lubie gre tego zespolu i Rossi jest tam najwazniejszym graczem chociaz ma troszke gorsze statystyki od Nilmara. Potrafi swietnie wypracowac kolegom okazje strzelecka jak np w meczu z Barcelona gdzie pieknie podal do Cazorli albo asysta w ostatnim pojedynku z Sevilla, dobry strzal z obu nog, szybkosc, technika, drybling. Mozna sie przyczepic do skutecznosci, 8 goli i 3 asysty to nie jest jakis rewelacyjny wynik, ale kto oglada zolta lodz podwodna ten wie ze Rossi jest tam najlepszym pilkarzem. Nie ogladam Juve wiec nie wiem jaka taktyka gra Del Neri, jak wyglada ona w praktyce i jacy pilkarze sa potrzebni ale taki Giuseppe przydalby sie kazdej druzynie bez watpienia

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2010, 17:46

JUVE potrzebuje klasycznej 9. Wysokiego silnego, grającego na szpicy snajpera. Dokładnie kogoś takiego jak Dzeko. Rossi to cofnięty napastnik,a tu bardzo dobrze prezentuje się Quagliarella i niezniszczalny Del Piero, wiec Rossi jest niepotrzebny. Dobry z niego piłkarz, a ten sezon jest jego najlepszym w karierze, ale JUVE go raczej nie potrzebuje.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 07 gru 2010, 18:33

Jeśli Turyn potrzebuje wysuniętego napastnika to musi trochęwybulić. Mogli próbować jak Rooney miał problemy z United, jest on w stu procentach pasującym zawodnikiem do tej pozycji. Znakomitym skrajnym napastnikiem jest też Tevez, lecz ciężko Włochom będzie przebić jego pensję w City. Można też zwrócić uwagę na Borussię Dortmund i na Lucasa Barriosa, tak jak jego poprzednicy jest bardzo bramkostrzelny, lecz miewa częste kłopoty ze zdrowiem. A może Lewandowski, także znaomity a co najważniejsze młody napastnik, a wy jak sądzę chcecie budować młodą jedenastkę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 741

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 gru 2010, 18:47

Jeśli Turyn potrzebuje wysuniętego napastnika to musi trochęwybulić. Mogli próbować jak Rooney miał problemy z United, jest on w stu procentach pasującym zawodnikiem do tej pozycji. Znakomitym skrajnym napastnikiem jest też Tevez, lecz ciężko Włochom będzie przebić jego pensję w City.

Obaj napewno chcieli by przyjść do Włoch i zarabiać kilka razy mniej niż w swoich obecnych klubach. Wiesz ile oni zarabiają, a jakie są możliwości finansowe włoskich klubów i jakie one płacą podatki??
A może Lewandowski, także znaomity a co najważniejsze młody napastnik, a wy jak sądzę chcecie budować młodą jedenastkę.
Znakomity na jakie realia?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 gru 2010, 18:54

Znakomity na jakie realia?
Juventusu - walka o ligę europejską i co jakiś czas serie B. ;)
To oczywiście żart, podobnie jak propozycje Przemo1955. Już widzę, jak ktokolwiek z tej czwórki wyląduje w Turynie. :rotfl:

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 07 gru 2010, 19:14

Ja proponuję Luisa Fabiano, Lisandro Lopeza i dobrze spisująćego się Cavaniego.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2010, 19:23

Cavani zostanie wykupiony przez Napoli. Ja widzę 2 realne opcje do ataku jeżeli naprawdę chcemy wzmocnic pozycję nr 9 - Ade i Dzeko. Ze wskazaniem na tego drugiego ze względów:
- zarobków
- charakteru (aczkolwiek ostatnie zatargi z Diego trochę mnie zdziwiły)
- i chyba jednak klasy piłkarskiej

Aczkolwiek mimo psioczenia na Iaquintę ja go jednak będę trochę bronił. Ok 40 bramek w 100 meczach gdzie w sporej części wchodził z ławki (albo grał bardziej cofnięty grając w parze z Treze czy na prawej stronie w trójzębie) to dla mnie akceptowalny wynik. Jeżeli jednak zarząd chce by drużyna wskoczyła na wyższy poziom to i napastnik musi byc najwyższej klasy.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 gru 2010, 19:26

Jeśli Turyn potrzebuje wysuniętego napastnika to musi trochęwybulić.
Niekoniecznie. Możemy też liczyć, że w Wolfsburgu mają słabą ochronę i wysłać na ich trening z misją specjalną Sissoko, Amauriego, Chielliniego i Salihamidzica.
Momo, bedzie robił za złego mudzina, Amauri za członka latynoskiego gangu porywającego rodziny piłkarzy w Brazylii, Chiellini za groźnego z mordy, a Hasan jako bardziej rozgarnięty będzie robił za mózg operacji i tłumacza bo zna i niemiecki i język ojczysty Edina.
Potem to już z górki. Klub dostarcza fiata 500. Dzeko zawiniętego w turecki dywan, kupiony od Hamita Altintopa ładujemy do bagażnika, a chłopaków do środka i w drogę.
Ostatnia prosta akcji jest już śmiesznie prosta. Dzeko przebieramy za Giovinco, którego wysyłamy do pomocy świętemu Mikołajowi (tam nikt go nie znajdzie) i już 8)

Lewandowski natomiast nie ma szans. Skoro jest Dzeko i Rudnevs, którego Lech oddał jako łapówkę za awans kolejny napastnik nie jest potrzebny.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 gru 2010, 19:27

Ostatnio (z góry mówię że słyszałem to jedynie od znajomego z Lizbony) podobno w prasie pisanej w Lizbonie pojawił się artykuł że Juve być może będzie negocjowało transfer Heldera Postigi który w tym sezonie jest w niezłej formie. Oczywiście dalej jest pokraką ale trochę tych goli strzela i nie raz ratuje tyłki chłopakom. Pisał o tym jakiś dziennikarz który dość często ma sprawdzone informacje (między innymi informował o odejściu Moutinho jako pierwszy oraz pierwszy też pisał o transferze Valdesa który w tym roku dołączył do zespołu). Słyszeliście coś o tym może ? Podobno w grę wchodzi wypożyczenie z możliwością transferu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 07 gru 2010, 19:30

Sammyy pisze: Oczywiście dalej jest pokraką ale trochę tych goli strzela i nie raz ratuje tyłki chłopakom.
Mamy Iaquintę. Dziękuję.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”