Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 491

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2270
Kibicuję: AC Milan

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 gru 2010, 14:48

MGiggs pisze:Olic nam strzelł w 1 połowie i to była ostatnia bramka.
Jeszcze chyba Robben dołożył po przerwie ;).

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 08 gru 2010, 14:51

fieldy pisze:to działa też odwrotnie, bo wczoraj już słyszałem, że Anderson zagrał genialnie, ergo - zniszczy Ceska w poniedziałek. Co z tego, że Cesc raczej na pewno nie zagra :lol:
Ja wiem że Anderson działa na zasadzie im lepszy przeciwnik tym lepiej gra. Już nie raz udowadniał że jeśli ma mocnego rywala przed sobą to gra świetnie chociażby przeciwko wyżej wspomnianemu Fabregasowi rozegrał b.dobry mecz ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 gru 2010, 15:02

EnJoy's pisze:
MGiggs pisze:Olic nam strzelł w 1 połowie i to była ostatnia bramka.
Jeszcze chyba Robben dołożył po przerwie ;).
Jest mowa o 1 połowach :wink:

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 08 gru 2010, 15:20

red85 pisze:
Mecz bylby cały czas pod kontrolą gdyby nie Majkel, ten człowiek naprawde więcej szkodzi tej drużynie, niż pomaga.
Tak, widać to przede wszystkim po tym jak powrócił do niezłej dyspozycji i dziwnym trafem zaczęliśmy grać dużo solidniej w tyłach. Wczoraj był kiepski, ale w ostatnich tygodniach zagrał niejeden mecz, w których należał do najlepszych na boisku.
Można było się Ciebie spodziewać :lol: Owszem Carrick grał ostatnio bardzo dobrze co nie zmienia faktu, że przez jego błąd tracimy ważną bramke i to nie pierwszy raz, nie wiem może facet ma pecha bo inni przecież też popełniają błędy. W każdym bądź razie gdyby wczoraj gol padł przez strate Andersona to pewnie sprzedalibyś go gdzieś do FC Sao Paulo albo jeszcze dalej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 08 gru 2010, 15:37

No to faktycznie, popełnił 1 błąd, który skutkował stratą bramki, a w wielu poprzednich meczach był wiodącą postacią i to wg Ciebie oznacza, że więcej szkodzi niż pomaga. Przecież to jakaś bzdura i cieszy mnie to, że spodziewałeś się, że na nią zareaguje.

Przez cały mój pobyt na forum staram się jak najbardziej racjonalnie wypowiadać się i jeden, czy nawet kilka występów nie są w stanie skłonić mnie do tego, żeby wszem i wobec nawoływać do sprzedaży jakiegoś zawodnika. Nie lubiłem tego co prezentował Andersona, bo nie lubię środkowych pomocników tracących tak często piłkę. Potrafię jednak zauwazyć, że trochę się poprawił w tym aspekcie i jako jedyny z naszych CMów(prócz Giggsa) potrafi ruszyć z piłką środkiem pola. Tylko, że Ando już niejeden raz zrobił nam nadzieję kilkoma niezłymi występami, żeby później zagrać fatalne spotkanie.

ps w tym sezonie zdecydowanie więcej błędów, które zakończyły się stratami bramek popełnili np. Evra, czy Evans. I było to dużo ważniejsze bramki niż ta stracona wczoraj.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 08 gru 2010, 20:41

bartbuks pisze: Np vcf.pl dziś rozpisuje się, jaki to fantastyczny mecz zagrał Guaita. Gówno prawda, w większości sytuacji po prostu musiał obronić, bo piłka zmierzała prosto w niego. Łapał dośrodkowania? No raczej chyba od GK wymaga się, żeby wyłapywał piłki na 5 m od swojej bramki. Guaita po prostu nie zepsuł tego występu.
A własnie, że nie gówno prawda. Bronił dobrze, nawet bardzo dobrze, bo sam na sam z Berbą świetnie wyczekał. Strzał Parka z bliska, może to było instynktowne, ale skuteczne. Nie znam gościa i wierzę, że jest przeciętny, ale za wczoraj na pewno trzeba go pochwalić.

Co do Carricka, to wszystko już zostało napisane. Zagral wczoraj źle, ale żeby go skreślać...nie pojmuję. Wcześniej miał wiele świetnych występów, bywał najlepszym graczem na boisku. I na pewno w kolejnych meczach też tak będzie. Andi faktycznie wczoraj miał dobry mecz, ale nie ma tych samych zalet co Michael, nie zawsze da tyle drużynie. Ma oczywiście inne atuty i trzeba się cieszyć, że mamy takich piłkarzy w składzie.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 08 gru 2010, 22:18

Nic już nie bede pisał odnośnie gry Carricka. Poczekamy na następne mecze i zobaczymy jak to bedzie. Fakt jest taki, że z Valencią widzieliśmy Carricka z tamtego sezonu. Oby nigdy więcej.
Odnośnie Andersona. Każdy musi dorosnąć do gry na światowym poziomie. Mam nadzieje, że ten momen właśnie u niego nastał.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 14:41

A ja bym napisał odnośnie Alexa Fergusona. Czeka go bardzo ważny mecz, a on zajmuje sięgłupotami jakimi są opaski na szyję. Podobno zabronił swoim piłkarzom noszenia owych, które stają sie coraz większym hitem w Premierleague. Ja powiem tak jeśli ten trend nie przeszkadza im w grze to co si.ę go czepiać.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 gru 2010, 14:45

On się tym nie zajmuje. Jakieś tam "klubowe źródło" ( :lol: ) o tym wspomniało i nawet jeśli to jest prawda to zakaz mógł być wydany już tygodnie temu. A ja się w całości zgadzam z Hollowayem w tym temacie : Jesli jest Ci zimno to więcej biegaj, a nie zakładaj jakieś gówna na szyję :lol:

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 14:59

No wiesz piłkarze szczególnie z ligi angieslkiej lubią wyglądać modnie. To gównoi nie jest zakjladane z powodu zimna ale dla szpanu.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 gru 2010, 15:06

Cris7 pisze:A własnie, że nie gówno prawda. Bronił dobrze, nawet bardzo dobrze, bo sam na sam z Berbą świetnie wyczekał. Strzał Parka z bliska, może to było instynktowne, ale skuteczne. Nie znam gościa i wierzę, że jest przeciętny, ale za wczoraj na pewno trzeba go pochwalić.
Potraktowałeś mój post zbyt dosłownie. Otóż nie zagrał spotkania a`la Casillas na MŚ, lecz miał dobry występ, a tam spuszczają się nad jego formą, jakby wybronił z 10 setek, wyjął 3 karne i zablokował z 5 strzałów z 2 metrów. Chłopak nie jest przeciętny, bo ma warunki i przy większej odwadze Emery`ego to on powinien bronić regularnie pod nieobecność Cesara. Moya jakoś mi nie leży, nieźle go wypromowano, a teraz tego nie potwierdza. Guaita w meczu z United zagrał tak jak powinien czesać bramkarz aspirujący do gry w dobrym klubie. Po prostu widziałem o wiele lepsze występy bramkarzy, więc zniesmaczyło mnie ów zachowanie polskiego serwisu. Cesar broni tak w każdym meczu, a nie pochwalono go nigdy. Mam wrażenie, że czasami specjalnie się go pomija, gdyż związany był z Realem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 17 gru 2010, 13:02

Wiadomość jeszcze nie potwierdzona przez żadną ze stron, ale wieść niesie, że sprzedaliśmy właśnie nadzieję na lepsze jutro kilku userów tegoż forum - a mianowicie Magnusa Eikrema, który wylądował w Molde. Zdziwieni ? Ja tylko trochę. Talent chłopak niewątpliwie ma, prawdopodobnie będzie z niego dobry piłkarz, ale u nas nie ma miejsca dla tego rodzaju pomocnika (tj. nastawionego tylko na ofensywę).

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 gru 2010, 13:07

Na ile prawdą jest ten news o zainteresowaniu rodziny królewskiej z Kataru kupnem MU.?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 19 gru 2010, 14:01

Napisało o tym dzisiejsze The Mirror, więc nie wydaje się bardzo wiarygodną informacją. Poczekajmy do jutra, czy napiszą o tym inne gazety.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 19 gru 2010, 14:06

Dziwne jest to że Magnus nie dostał nawet jeden szansy :roll: . Nie był też typowym ofensywnym pomocnikiem, jeżeli oglądałeś rezerwy to pewnie wiesz na czym polegała jego rola.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”