Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 681

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 gru 2010, 22:39

Inter i tak trafi na Real.

Nie ogladalem meczu, bo nie znalazłem sensownej transmisji w necie i wolalem zobaczyc Manchester z Valencia. Tego sie spodziewalem. Leja nam pierwszy sklad, leja nam rezerwy. Mecz nie bez znaczenia, bo z drugiego miejsca zawsze trudniej, ale w tej chwili mamy inne zmartwienia niz rywal w 1/8.

Awatar użytkownika
Padik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 191

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Padik » 07 gru 2010, 22:42

Czy to już jest dno czy można upaść jeszcze niżej? Jak patrzę co PARÓWA zrobiła przez te 5 miesięcy z Interem to chce mi się płakać. Na początku jeszcze jakoś to szło, ale zwalam to na "siłę rozpędu" po poprzednim sezonie i granie przez zawodników schematami wyuczonymi przez Mou. A teraz? Dość powiedzieć, że z ostatnich 9 meczy przegarliśmy 5! Remisując po drodze z takimi tuzami jak Lecce i Brescia. Straciliśmy w tych meczach 16 goli! Przecież wystarczyło dzisiaj puknąć pałętający się po dolnych rejonach Bundesligi Werder i mielibyśmy pierwsze miejsce w grupie i perspektywę gry z Kopenhagami i innymi Marsyliami. Tymczasem tylko rozregulowanym celownikom graczy Werderu i szczęściu zawdzięczamy, że nie skończyliśmy wyżej niż Roma na Old Traford! Pewnie trafimy teraz na Barce/Real/Chelsea/MU - może to i dobrze, bo z taką grą nic nie ugramy w LM a trzeba się poważnie zacząć martwić o załapanie się do przyszłorocznej edycji!
Może po dzisiejszym meczu Moratti przejrzy na oczy? Zapewne nie! PARÓWA pewnie zostanie i jeśli uda mu się wygrać KMŚ to dostanie kolejny kredyt zaufanie i będzie dalej niszczył Inter. No cóż, po sezonach chwały musiał przyjść słabszy... po cichu liczę, że Massimo robi tylko dobrą minę do złej gry i ma już jakiś plan awaryjny.

gienio
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 07 gru 2010, 22:46

Babel pisze:Inter i tak trafi na Real.

Nie ogladalem meczu, bo nie znalazłem sensownej transmisji w necie i wolalem zobaczyc Manchester z Valencia. Tego sie spodziewalem. Leja nam pierwszy sklad, leja nam rezerwy. Mecz nie bez znaczenia, bo z drugiego miejsca zawsze trudniej, ale w tej chwili mamy inne zmartwienia niz rywal w 1/8.
To,ze zajmiecie 2 miejsce to bylo juz prawie pewne po porazce w Londynie.Bo chyba nie spodziewales sie,ze Tottenham przegra z Twente a wy pykniecie Werder w takim skladzie.
Nie bede ukrywal,ze to mi sie niezmiernie podoba :D
Choc zycze wam abyscie trafili na Real i zloili im dupsko.
Pewnie do wiosny sklad juz bedzie kompletny...

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 07 gru 2010, 22:51

Słaby Werder was leje jak chce. Powinno być z 5:0. W pewnym momencie zacząłem sobie wyobrażać co by się z tym dzisiejszym Interem stało jak by zamiast Werderu grała Barca? 10:0? :boje się:

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 08 gru 2010, 14:32

Cóż Benitez to nie to co Mourinho. Ciekawe kto w jego miejsce, słyszałem o Leonardo.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 08 gru 2010, 15:49

Ale jaja. Ten Benitez zciągnie was do Serie B. Werder nie może ostatnio nic wygrać. W lidze niemieckij całkowicie im nie idzie, przegrywają niemal wszystko. No chociaż 1:0 to bym zrozumiał ale 3:0. Tego to już nie mogę pojąć. Obrońca tytułu zmienia trenera i nagle zmienia styl swojej gry. W typerze obstawiłem wynik całkowicie odwrotny.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 08 gru 2010, 15:51

No cóż na pewno milito nie jest w tej samej formie zmieniła się taktyka niestety nic na to nie poradzimy chyba że real zwolni mourinho :haha:

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 08 gru 2010, 16:11

Co do waszego starcia z Realem to może być wam ciężko. Sądząc po meczu z Werderem to macie nawet małem szanse. Oczywiście narazie bo jesli odbudujecie forme do wiosny to oczywiscie jest 50x50. Może zdarzyć się także tak, że Real odbuduje swoją formę a wtedy to może być róznie.

schmeichel97
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: schmeichel97 » 08 gru 2010, 16:13

Z realem będziemy mieli dość małe szanse, bo jedynie klęska z Barceloną nie wyszła Królewskim. Ronaldo odbudował swą formę, dodając do tego Di Marię i Ozila mamy dość małe szanse

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 08 gru 2010, 23:20

schmeichel97 pisze:Z realem będziemy mieli dość małe szanse, bo jedynie klęska z Barceloną nie wyszła Królewskim. Ronaldo odbudował swą formę, dodając do tego Di Marię i Ozila mamy dość małe szanse
5-0 to nie kleska?Mourinho byl bezradny jak dziecko i robil zmiany defensywne bo spokojnie moglo byc 7,8-0.
Krystyna sie sprawdza w meczach z malutkimi,ze tak powiem.
Nie zazdroszcze wam tylu kontuzji,a co do meczu z Realem to jeszcze nie bylo losowania :D
Gdyby do tego doszlo to pociesze was,ze Benek zawsze eliminowal Mourinho z LM.Wprawdzie bylo tego "az" 2 razy ale bilans jest na plus dla Rafy.
I tym wiekszy szacunek,ze zrobil to z nie dosc silnym Liverpoolem.A wowczas Chelsea nie miala sobie rownych w Anglii,bo jeden sezon mistrzowski z bodajze 95 pkt,a drugi z 91.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 09 gru 2010, 17:34

Tutaj już tak wszyscy dyskutują, że trafimy na Real, a prawda jest taka, że jakiegokolwiek byśmy nie mieli teraz rywala, o awans dalej będzie bardzo trudno. Nie mamy w tej chwili drużyny, a właściwie żadnego określonego systemu gry, ani nawet jakiejkolwiek wizji na przyszłość. Jeżeli już tacy zawodnicy jak Cambiasso, Zanetti czy nawet ostatnio Etoo są zagubieni w tym co robią, biegają po boisku bez celu, albo wyładowywują swoją flustrację w inny sposób to świadczy o jednym - że w szatni jest źle. I można się doszukiwać kogo to wina, aczkolwiek z moich ust ciśnie się tylko jedno nazwisko, a jakby się uparł to nawet dwa. Pierwsze to Benitez, chociaż na początku i tak dałem mu wielki kredyt zaufania. Nowy zespół, inna liga, inni zawodnicy, inny system gry, inna piłkarsko mentalność zawodników. Ok, na to tzreba czasu, żeby to poznać i jakoś znaleźć sposób żeby to ugryźć. Ja bardzo byłem ciekawy tego jaki system treningów funkcjonował w zespole w okresie przygotowawczym, bo mówiąc szczerze, ta gra wyglądała bardzo fajnie. Dopiero od Superpucharu Europy coś zaczęło się sypać, ale też zdarzały się po drodze przyjemne dla oka mecze, które pokazywały, że może to jest ten dzień, od którego wszystko zacznie iść do góry, w dobrą stronę. Następny mecz, znowu klapa. Benitez powinien o tym wiedzieć, że po tak ciężkim sezonie, nie może odrazu zajechać zawodników, wprowadzając swoje katorżnicze metody szkoleniowe, mógł to zrobić dopiero w planie na następy sezon. Wydawałoby się, że dla takiego trenera, powinna być to rzecz oczywista, a tu okazało się, że niekoniecznie. W sumie trochę winy ponosi za to również Moratti. Każdy zespół w przerwie powinien się wzmocnić choćby jednym, ale wartościowym zawodnikiem, który zwiększy konkurencje w zespole. Niestety tak się nie stało, wiadomo z jakich przeczyn. Teraz do wyciągnięcia jest Cassano, próba negocjaji w sprawie Ranochii, w innych newsach pojawiają się nazwiska Sanchez, Suarez, Howedes, czy jeszcze jakieś nazwiska zawodników z ligii francuskiej. Chyba trochę za późno? Uważam, że z tego sezonu będzie ciężko cokolwiek uratować, chociaż sam Zenga przyznał, że 3 zwycięstwa pod rząd mogą sprawić, że w lidze wszystko się zmienii, ale tutaj trzeba starego dobrego Interu, a nie jakiejś zlepionej z przymusu drużyny, który w tym momencie nie stanowi w ogóle żadnej jedności. Presja jest ogromna, i to również paraliżuje zawodników, a napewno tych młodych, którzy zostali rzuceni na głęboką wodę. Co innego się gra, gdy się jest na czele, ma się wiele pkt przewagi, to można eksperymentować z młodzieżą, a i oni grają na większym luzie i im to lepiej wychodzi. Trzeba trzymać kciuki za szybki powrót kontuzjowanych, o to, aby Wes wreszcie zaczął grać na takim poziomie do jakiego nas przyzwyczaił, no i również za to, aby obrona nie popełniała tylu błędów co do tej pory. FORZA INTER !!!

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 gru 2010, 10:57

Przewidywany sklad na dziejszy mecz:
Julio Cesar, Maicon, Lucio, Cordoba, Zanetti, Stankovic, Cambiasso, Pandev, Sneijder, Eto’o, Milito.
Mozliwe roszady to Chivu w miejsce Ivana i Motta zamiast Dejana.

Potwierdzily sie optymistyczne zapowiedzi i za wyjatkiem Samuel dysponujemy najmocniejszym skladem.

Forza Inter!

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 gru 2010, 11:31

Niby pełny skład, ale nie wiadomo w jakiej formie moga byc poszczegolni gracze.

Dzis mecz z Koreańczykami, który urasta do rangi finału. Dzieki mudzina z Afryka nie ma juz Internacionalu, i pewnie o ile lekcewazenie TP Mazembe nie jest dobrym pomysłem, to nie wyobrazam sobie abysmy nie zjadali ich taktycznie, filozofia gry, doswiadczeniem i umiejetnościami grania ważnych meczów. Nawet przy niepewnej formie sportowej. A Koreańczycy na pewno sie postawia i na pewno beda rzetelnie wykonywac taktyke z wiara ze przyniesie to sukces. Mysle, ze klasyczne przejecie panowania nad druga linia (moze Motta byłby dzis lepszy niz Deki?) i szybki gol jak w Seria A za czasow Mancio czy Mou ostudzilby ich zapedy i ustawil w roli ucznia, co nam by wydatnie pomoglo w kontrolowaniu gry. Ja spodziewam sie ciezkiego meczu i mam nadzieje, ze Azjaci nie beda tak mocna i zorganizowana ekipa jak podejrzewam.

Forza Inter! Wartałoby cos wygrac, zeby za rok miec argumenty, ze to jednak Sneijder jest fajny i zasługuje na jakas nagrode. Chocby z parafialnego kołka różańcowego.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 gru 2010, 13:27

Afrykanie wyeliminowali druzyne skazana na final wiec niekoniecznie widzialbym ich jako druzyne jednoznacznie slabsza od Azjatow. Dodatkowo nawet nie stracili bramki.

Podobno wystep Maicona pod znakiem zapytania stoi.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 gru 2010, 13:56

Ja ich nie lekcewazy, ale afrykański futbol rzadzi sie swoimi prawami, miedzy innymi radosnym, spontanicznym, nieco mniej ułożonym taktycznie futbolem. Starcie z Interem, który bedzie miał perfekcyjnie rozczytanych i rozpisanych zawodnikow oraz cala druzyne, moze byc dla nich straciem z zespolem z innej planety. Poki co niech Inter wyeliminuje dzisiejszego rywala to bedziemy sie zastanawiac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”