AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 951

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 05 gru 2010, 2:05

Swietnie wyglada nasza sytuacja w tabeli wzgledem Interu. Teraz opuszcza dwie kolejki i byc moze jak wroca to bede juz mieli 16 punktow straty do nas. W realizacji tego planu moze przeszkodzic strajki ale wiadomo ze pilkarze to najbardziej pokrzywdzona grupa zawodowa wiec niech strajkuja - powinni jeszcze wyjsc na ulice wroc! wyjechac swoimi Maserati. Wracajac do meritum Inter majaczy w oddali a sciga nas Lazio z Brocchim w srodku pola :P Teraz tylko byc regularnym i wszystko powinno skonczyc sie po mysli Milanu. Scudetto jest priorytetem. Smak zwyciestwa w LM juz znam poza tym nie ma sie co ludzic ze pokrzyzujemy szyki najmocniejszym. Nie w tym skladzie personalnym. Niech chlopaki skupia sie na lidze i dogonia Inter w ilosci scudetti - to mi doskwiera.
Mecz z Brescia przebiegal tak jak powinien. Szybko strzelona bramka potem dwie kolejne i zamkniecie meczu. Druga polowe ogladalem jednym okiem chlopaki grali na jednej nodze. Brescia w okolicach 20 minuty troche nas przycisnela i to byl jedyny stresujacy moment w tym spotkaniu. Generalnie jestem bardziej niz zadowolony.
Co do Allegriego to mam do niego zaufanie jak zreszta do wszystkich trenerow Milanu na przestrzeni ostatnich lat. Ma pewne denerwujace nawyki ale mam nadzieje ze z czasem je wyeliminuje jak Abbiati wyeliminowal (ograniczyl) swoje niepewne piastkowania. Oby tak dalej Max. Zdobyc mistrzostwo w pierwszym sezonie pracy z Milanem to by bylo cos. Jezeli tego dokonasz to pogratuluje zyczac zebys nie skonczyl jak Zac. Be cool.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2887

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 05 gru 2010, 7:47

O meczu nie ma co za dużo pisać bo przeciwnik słaby strasznie, jedynie wynik mógł być wyższy. Nawet z takim przeciwnikiem sytuacja Ronaldinho pokazuje, że już raczej na pewno go nie zobaczymy w przyszłym sezonie u nas, w sumie płakać nie ma sensu bo co prawda za wiele nie gra ale też tak jak wczoraj w ciągu 20 min. nie pokazał nic, rozluźnienie spowodowane wynikiem nie jest wytłumaczeniem bo przy takich rywalach zawodnik kalibru Brazylijczyka powinien minąć 2/3 i dograć piłkę do kolegi z drużyny i wynik by się zmienił. Jeśli chodzi o boki to cieszy w miarę niezła forma Abate, lepiej broni a co najważniejsze jak się podłącza do akcji ofensywnych to ma bardzo dobre dośrodkowania, nie to co Oddo np. Miało być ciężko przez terminarz spotkań ale wyszło na to, że Milan wyszedł z niego zwycięsko. No ale może się mylę bo w końcu nasze wyniki to tylko tymczasowy scenariusz i to Inter jest faworytem do mistrzostwa wg Beniteza. :lol:
+10

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 922

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 05 gru 2010, 12:00

Po przerwie bardzo dobrze zaprezentował się Yepes, co prawda Brescia miała już mniej ochoty do gry, ale trzeba przyznać, że Kolumbijczyk był w swoich interwencjach perfekcyjny.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 06 gru 2010, 16:41

W realizacji tego planu moze przeszkodzic strajki ale wiadomo ze pilkarze to najbardziej pokrzywdzona grupa zawodowa wiec niech strajkuja - powinni jeszcze wyjsc na ulice wroc! wyjechac swoimi Maserati.
Ten strajk to jakaś parodia jest. Piłkarzykom się całkiem w główkach pojebało a co najgorsze na czele tego kretyńskiego planu stoi Oddo :? . Ciężko zrozumieć ich motywy, dla zwykłych ludzi to jest naprawdę chore. Nie wyjdą na boisko w następnej kolejce, tylko komu oni na złość zrobią :?: Kibicom :?: szkoda czasem że we Włoszech nie panuje moda na "chuliganke" ( jak to się ma w Polsce ) co by sobie z nie którymi piłkarzynami porozmawiali na tych ich "wieczornych kolacjach" .

Co raz więcej mówi się o Cassano w kontekście Milanu. Piłkarz który może dać nam bardzo wiele a personalnie atak z nim bez wątpliwości mielibyśmy najlepszy na świecie :wink:

+ 10 :!:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 gru 2010, 16:47

Co raz więcej mówi się o Cassano w kontekście Milanu. Piłkarz który może dać nam bardzo wiele a personalnie atak z nim bez wątpliwości mielibyśmy najlepszy na świecie :wink:
Dziś doszedł jakiś młokos z Argentyny, 18 latek. Sprawa jest o tyle poważna, że Braida potwierdził prowadzenie negocjacji w Argentynie, krąży już nawet kwota - 12 milionów (za 18 latka bez doświadczenia żadnego w europejskim futbolu i sukcesów!).
Braida cieszy się moim absolutnym zaufaniem, więc wiem, że to będzie dobry transfer, pytanie tylko, czy chłopak dostanie szansę - już mieliśmy jeden duży talent z Argentyny, Grimi się nazywał, który w Milanie został całkowicie odstawiony na boczny tor.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 gru 2010, 17:07

aaaa Lamela. To ten, którego Barcelona chciała wyrwać jak miał 12 lat, wtedy się mówiło o nim jako o wielkiej sensacji. Ofensywny pomocnik. Ale 12 baniek? Sporo. Ja gdybym miał wydawać konkretną kasę na ofensywną pomoc bym brał Ganso.

E: tu macie parę słów o nim: http://www.just-football.com/2010/11/sc ... argentina/

i jeszcze w komentarzach od autora tekstu:
River Plate have since rejected a €12m bid for Lamela, claiming they will not sell him for less than €20m.

River haven’t revealed who the offer was from but it was most likely from Italy, with Juventus and Palermo the prime suspects.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 gru 2010, 17:30

Ja gdybym miał wydawać konkretną kasę na ofensywną pomoc bym brał Ganso.
Różnica w wieku niewielka, żadnego z nich nie znam, a Lamela chciała Barcelona. ;)
Jeśli obu z nich poleca Braida, to ja jestem spokojny, że będą wzmocnieniem. Jeden z nich do przyuczenia, Cassano za darmo i na wiosnę nie ma mocnych w lidze. :wink:
Ciekawe, skąd oni mają 12 milionów na ofensywnego pomocnika, a na boku obrony nic nie słychać o konkretnych wzmocnieniach. :roll:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 gru 2010, 17:44

O Lamelii mówi się już od dawna. Ponoć 12 baniek i Eric miałby jeszcze rok zostać w Argentynie. Braidzie ufam całkowicie jednak wolałbym Ganso. Przypomnę tylko, że Ariedo nalegał na transfer Bale(gdy grał jeszcze w Southampton), Hernanesa, Huguaina i Pastore. Teraz nalega na Ganso i jakiegoś młodego napastnika z River(Funes Mori chyba się nazywa). Pora by zarząd wreszcie zaufał Braidzie.
Ja gdybym miał wydawać konkretną kasę na ofensywną pomoc bym brał Ganso.
Też wolałbym Ganso. Lamela to taki bardziej piłkarz w stylu Kaki - cofnięty napastnik. Mi się marzy taka klasyczna 10 w stylu Rui Costy, czyli Ganso idealnie mi tu pasuję. Tylę, że Gęś jest w trakcie rehabilitacji i trzeba go rozważać jako piłkarza dopiero na przyszły sezon.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 gru 2010, 17:49

Grimi się nazywał, który w Milanie został całkowicie odstawiony na boczny tor.
Dziwisz sie ? Nawet po przejsciu do bedacego w glebokim kryzysie Sportingu nigdy tak naprawde nie wywalczyl sobie miejsca w pierwszej jedenastce. Jezeli nawet w Sagres,lidze o klase gorszej od Serie A,Argentynczyk nie daje rady to widocznie nie byl to az tak duzy talent.

Lamela to na pewno spry talent,ale i rowniez wielka niewiadoma. Jego transfer oznaczalby,ze najprawdopodobniej nie powalczycie o nikogo ze 'swietej trojcy' - Pastore,Hamsik & Jovetic. Jesli potrzebujecie ofensywnego pomocnika od zaraz to lepiej chyba byloby wydac te kilka baniek wiecej i skaperowac jednego z wymienionych.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 724

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 06 gru 2010, 17:55

Jego transfer oznaczalby,ze najprawdopodobniej nie powalczycie o nikogo ze 'swietej trojcy' - Pastore,Hamsik & Jovetic.
Najlepsze jest to, że każdy z tych graczy mógł grać u nas. Hamsik został nam zaoferowany jeszcze gdy grał w Brescii, ale wtedy pozyskaliśmy Emersona. Pastore był puszowany przez Braidę, a Jovetic był rekomendowany przez Savicevica.
Jesli potrzebujecie ofensywnego pomocnika od zaraz to lepiej chyba byloby wydac te kilka baniek wiecej i skaperowac jednego z wymienionych.
Parę baniek więcej napewno by nie starczyło. Teraz żaden z tej trójki do nas nie trafi. Chyba, że Berlusconi zacznie sypać kasą tak jak na początku wieku. Zresztą Hamsik i Jovetić całkowicie raczej wypadli z naszego zainteresowania. Zostaje Pastore, ale wątpie by Zamparini sprzedał go do innego klubu z Włoch. Sylvio musiałby pewnie wyłożyć taką kasę jak za Rui Costę.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 06 gru 2010, 18:06

Dziwisz sie ? Nawet po przejsciu do bedacego w glebokim kryzysie Sportingu nigdy tak naprawde nie wywalczyl sobie miejsca w pierwszej jedenastce. Jezeli nawet w Sagres,lidze o klase gorszej od Serie A,Argentynczyk nie daje rady to widocznie nie byl to az tak duzy talent.
Przyjrzyj się uważniej jego statystykom biorąc pod uwagę, że w końcówce sezonu ligowego 2007/08 doznał urazu i właśnie przez serię jakiś urazów, większych czy mniejszych, nie spełnił potencjału.
A szkoda, bo gdy był jeszcze na wypożyczeniu w Sportingu, to prezentował się bardzo korzystnie. Na tyle, że jedynym argumentem przeciwko niemu było bardzo wątłe zdrowie.
Oczywiście patrzmy na niego przez pryzmat tego, by był zmiennikiem dla Jankulovskiego, a nie piłkarzem pierwszego składu Milanu. :wink:
Jego transfer oznaczalby,ze najprawdopodobniej nie powalczycie o nikogo ze 'swietej trojcy' - Pastore,Hamsik & Jovetic.
Nie ta półka finansowa, niestety.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 gru 2010, 17:18

PORTIERI: Amelia, Roma;
DIFENSORI: Abate, Antonini, Bonera, Jankulovski, Papasthatopoulos, Thiago Silva, Yepes;
CENTROCAMPISTI: Ambrosini, Boateng, Flamini, Merkel (n.52), Pirlo, Seedorf, Strasser;
ATTACCANTI: Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho, Verdi (n.55).
Przyznam się, że spodziewałem się czegoś innego. Widać, że Allegri nie odpuszcza tego meczu, co jest kompletnie pozbawione sensu.
Aż się prosi o Carmonę, Albertazziego, Ghiringhelliego, Berettę, i to nie zamiast obecnych juniorów, ale obok nich. Może jeszcze De Vito (nie wiem, jak się prezentuje w tym roku, poprzedni sezon miał bardzo obiecujący), Fossati i Santonocito, ale w temacie tych młodzików na pewno więcej będzie miał do powiedzenia Mates.
Jestem rozczarowany i nawet bardzo wątpliwy występ od pierwszej minuty Verdiego, Merkela i Strassera nie zmieni mojego rozczarowania decyzją Allegriego. Szkoda szansy na występ młodzików.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 gru 2010, 17:24

Nie zaluj tylko stawiaj na Milan. Ajax bez formy Jol odszedl z klubu kurs 2.0 na nasze zwyciestwo. Trzeba szukac pozytywow :)

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 08 gru 2010, 16:24

Wilmore pisze:
PORTIERI: Amelia, Roma;
DIFENSORI: Abate, Antonini, Bonera, Jankulovski, Papasthatopoulos, Thiago Silva, Yepes;
CENTROCAMPISTI: Ambrosini, Boateng, Flamini, Merkel (n.52), Pirlo, Seedorf, Strasser;
ATTACCANTI: Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho, Verdi (n.55).
Przyznam się, że spodziewałem się czegoś innego. Widać, że Allegri nie odpuszcza tego meczu, co jest kompletnie pozbawione sensu.
Aż się prosi o Carmonę, Albertazziego, Ghiringhelliego, Berettę, i to nie zamiast obecnych juniorów, ale obok nich. Może jeszcze De Vito (nie wiem, jak się prezentuje w tym roku, poprzedni sezon miał bardzo obiecujący), Fossati i Santonocito, ale w temacie tych młodzików na pewno więcej będzie miał do powiedzenia Mates.
Jestem rozczarowany i nawet bardzo wątpliwy występ od pierwszej minuty Verdiego, Merkela i Strassera nie zmieni mojego rozczarowania decyzją Allegriego. Szkoda szansy na występ młodzików.
Masz rację z taką sytuacją trener powinien dać szansę młodym ograć się na meczu international level. Taki mecz może dać im dużo pewności siebie. Musicie stawiać na młodych wasz średni wiek stał się pośmiewiskiem całej Europy. Nie pochwalam tego typu drwin ale dajecie zbyt duzo powodów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 08 gru 2010, 19:55

Musicie stawiać na młodych wasz średni wiek stał się pośmiewiskiem całej Europy. Nie pochwalam tego typu drwin ale dajecie zbyt duzo powodów.
Daj spokój, te żarty były może zabawne, gdy w ten sposób uchodziła frustracja z fanów pokonanych w 2005 i 2007 roku drużyn, ale dziś to bzdura.

Skład na Ajax:
Amelia - Bonera, Silva, Yepes, Antonini - Flamini, Pirlo, Ambrosini - Seedorf - Robinho, Ronaldinho
Na ławce Roma, Papastathopoulos, Abate, Boateng, Merkel, Strasser, Ibrahimović.
No to ja już nie wiem, po co ten Verdi był w kadrze. Aż się prosi o wystawienie go w takim meczu, a tak w ciemno można stawiać na wejście Zlatana w końcówce za Robinho. Będzie cud, jeśli wejdą Merkel ze Strasserem na raz, bo jeden z nich to już musi.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”