Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 736

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
2
18%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
9%
15-17 maja
3
27%
22-24 maja
5
45%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 gru 2010, 15:12

prawie zawsze go pije. Najlepsze piwo w najbliższym sklepie, choć na pierwszym miejscu stawiam piwo noteckie

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 gru 2010, 15:14

Kasztelan jest zacny smakowo 8)
(L)oczkerson pisze:Najlepsze piwo w najbliższym sklepie...
Potwierdzam, u mnie tak samo.

edit: no tak, lokalizacja :P

Awatar użytkownika
moja_stopa
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moja_stopa » 10 gru 2010, 16:06

browary lubelskie od jakiegoś czasu w ościennych województwach starają się przeprowadzić ekspansję, dlatego bez problemu w Łodzi czy Warszawie znajdziemy zwykłą, normalną, zieloną Perłę. eksport - fe. niepasteryzowanej nie piłem. mocna rządzi! :afro: za to czarnej już nie bardzo trawię. spirytusem śmierdzi. generalnie lubię mocne piwa, dębowe np. zresztą cały czas w ekipie tylko to się pije, ja się wyłamałem za co zostałem nie raz nazwany zdrajcą czy wariatem.

a tak przy okazji, to przypominam sobie późne lata 90, Opole i Wrocław bodajże, pierwszy raz w życiu tyskie piłem. nie można go było kupić nigdzie indziej, nie to co teraz. to samo było zresztą z perłą jeszcze 3-4 lata temu - nie do dostania poza lubelskim. chyba jeden z dwóch czy trzech dużych polskich browarów, które się nie sprzedały zagranicznemu. i dobrze, bo to jednak daje poczucie, małe, bo małe, ale patriotyzmu regionalnego i niezależności :mrgreen:

Mentor, kiedy się ustawiamy na pianę?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 10 gru 2010, 16:47

Cieszcie sie z tej Waszej Łomży, poki mozecie. Z tego co ostatnio wyczytalem w Rzepie, Royal Unibrew (odpowiedzialny m.in, za produkcje Łomży) wszedl w fuzje z Van Purem, z czego zdecydowanym wiekszosciowym udzialowcem jest Van Pur. Takze nie wiadomo jakie piwo Wam z tego polaczenia nawarza. :P

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2449
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 17:25

Eeee wszyscy tu piją tylko zwykłe lagery/pilznery?

Ja już dość dawno od tego odszedłem i jak spróbowałem piw innych gatunków, to te może z jednym albo dwoma wyjątkami przestały mi smakować. Są jak woda z domieszką piwa. :P

Nie ma to jak dobry Porter, Hefeweizen, Dunkelweizen, Weizenbock, Bock, Marzen, Stout, piwo miodowe i inne wynalazki. :)

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 10 gru 2010, 17:47

Ostatnio luzuje z piwem, bo sie lecze, ale jesli juz pije to Perełka. Łomża mi smakuje z takich stosunkowo malo znanych piw, no jeszcze Leżajsk. Niepasteryzowane mi jakos nie podchodza. Owszem jedno mozna wypic, ale jesli mam wybrac cos dla smaku to wole walnac jakiego portera. Niepasteryzowana Perłe oczywiscie sprobuje jak tylko zauwaze gdzies na polkach sklepowych.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 gru 2010, 17:51

Eeee wszyscy tu piją tylko zwykłe lagery/pilznery?
Najczęściej, ale raz na jakiś czas dobry porter to dla mnie prawdziwa uczta. Nie ma niczego lepszego od karmelowego, kawowego czy czekoladowego posmaku porteru :beer:
A fakt faktem jak się czesto pija piwa inne niż lagery to te potem smakują i wchodzą jak woda.

Swoją drogą jak nie mieliście okazji pić piwa wiśniowego to też polecam, dla mnie nawet fajniejsze niż miodowe.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 17:53

Wiśniowego nigdy nie piłem, jakoś nigdy nie mogłem się zdecydować. Chodzi Ci o wiśnię w piwie z Kormorana, czy o jakąś inną markę?

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 gru 2010, 17:55

Jeden jedyny raz piłem piwo miodowe. Nazywało się bodajże Orkisz. Gorszego syfu nie piłem w swoim krótkim życiu.
Ostatnio zmieniony 10 gru 2010, 18:00 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 17:57

Spróbuj Ciechana Miodowego najlepiej. Są jeszcze inne dobre miodowe, ale jak jesteś zrażony, to to byłoby najlepsze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 gru 2010, 18:01

RealFan pisze:Wiśniowego nigdy nie piłem, jakoś nigdy nie mogłem się zdecydować. Chodzi Ci o wiśnię w piwie z Kormorana, czy o jakąś inną markę?
Dokładnie tak. Bardzo fajne piwo, choć typowe dla smaku.
Jeden jedyny raz piłem piwo miodowe. Nazywało się bodajże Orkisz. Gorsze syfu nie piłem w swoim krótkim życiu.
Wiem o jakie Ci chodzi (też browar Kormoran), bo oni robią trochę browarów z Orkiszem (pszenica taka) i też mi nie podchodziło. Ciechan miodowy jest bardzo fajny, ale kiedyś ktoś mnie poczęstował jeszcze lepszym. Za cholerę nie pamiętam jak się nazywało, a w sklepie też na nie chyba nigdy nie trafiłem... taka szkoda...

Swoją drogą Ciechany się strasznie wypromowały. Kiedyś kupowało się je za śmieszne pieniądze, a teraz jak chce się napić go w klubie muszę płacić dychę....

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 gru 2010, 18:24

Orkiszowe z miodem (chyba o nie chodzi) to takie dziwne piwo, bo bardzo różni się od zwykłego orkiszowego, które bazuje na drożdżach. Wersja z miodem nie może ich mieć, bo by rozsadziło butelkę. Próbowałem go dosyć niedawno i... nawet mi smakowało. Jest dość charakterystyczne, bo ma smaczki jakby kwiatowe ( :P ) i nie każdemu musi to podchodzić.

ulynif
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ulynif » 10 gru 2010, 18:28

Mnie miodowe nie powiem, dało się, ale to bardziej jako napój niż piwo w smaku. Kiedyś Żywiec było pyszne, super goszkawe i pianka jakiej dziś nie znajdziecie chyba wcale, mmmm, ale teraz to wypłuczyna tak jak Żubr czy inne tego typu masowe, jakieś kwaśne one wszystkie takie :( Woda + spirytus i jakiś smak piwny w domieszce bazuje.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 gru 2010, 19:28

Nie wiem czy ktoś widział bo temat zakładany nie dawno i wdodatku nie wiem kto wchodzi na eurosport i gdzie dodać więc wklejam tu :)

http://video.eurosport.pl/pilka-nozna/k ... vid157355/

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 10 gru 2010, 19:37

Connection error.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”