AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 953

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 gru 2010, 20:43

Pozwole sobie wspomniec o meczu z Ajaksem ... Dziekuje dobranoc.

Najgorsze w tym wszystkim sa te kontuzje Thiago i Mathieu , moze to byc naprawde przykre w skutkach , jeszcze tylko brakuje zeby wypadl Zlatan , to bedziemy w czarnej dupie.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1303

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 gru 2010, 20:47

Najgorsze w tym wszystkim sa te kontuzje Thiago i Mathieu , moze to byc naprawde przykre w skutkach , jeszcze tylko brakuje zeby wypadl Zlatan , to bedziemy w czarnej dupie.
Można zrozumieć kontuzje Mathieu który i tak miał zagrać natomiast jak tu się nie wkurwić gdy wypada w tak mało istotnym meczu nasz najlepszy obrońca :?: Co ten Allegri sobie myśli :?: Jego decyzje personalne co raz bardziej dają nam po dupie. Jeżeli zabraknie go w meczu z Romą po każdym błędzie linii defensywy każdy kibic Milanu przypomni sobie jak nasz Mister inteligentnie spierdolił sprawę :?

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 09 gru 2010, 21:08

Dokładnie , mamy w kadrze Onyewu ,mamy Pape, mamy Bonere ,mamy Yepesa wiec na kiego grzyba Thiago gral . Ogolnie jestem bardzo niezadowolony z calkowitej ignorancji Allegriego dotyczacj rezerwowych .

On gra tak naprawde 12 -13 pilkarzami to po co mamy ich az 25 !? Mam ogromna obawe ze w drugiej czesci sezonu to sie na nas zemsci katastrofalnie , popatrzcie sobie chociaz na ostatni sezon Maxa w Cagliari , druga runda byla wręcz żałosna .

Przeciez dajmy sobie spokoj w takich meczach jak ten z Brescia czy z Ajaxem powinnismy wogule zluzowac glownych zawodnikow , nawet kosztem punktow , ale zawsze zyskamy ich zdrowie , zreszta w Milanie juz od kilku lat jest powtarzany blad tego zelaznego skladu i braku rotacji wiec to temat na grubsza rozkimne .

Jezeli ktos tego nie zrozumie w jak najblizszym czasie , mozemy miec problem , przeciez u nas nawet Allegri rzadko kiedy przeprowadza zmiany w trakcie samego meczu !

Ogolnie powracajac do samego Onyewu , to jest naprawde niewdzieczna sytuacja , przeciez ten koles nie jest taki zly , a on tak naprawde nie dostaje nawet powolan na mecze , udowadnial w reprezentacji niejeden raz ze potrafi grac na bardzo wysokim poziomie ,a przeciez ten koles nie zagral ani minuty ,wiec cos tu jest nie tak , to samo tyczy sie Montelongo czy innych wynalazkow , w moim skromnym odczuciu jezeli nie maja perspektyw na gre to dlaczego klub nie pojdzie im na reke i nie rozwiaze kontraktow w jakim celu sa oni w kadrze , przeciez taka sama role co oni ( Jankulovski , Oddo , Onyewu , Papasthopulos raptem 2 mecze , Montelongo ) mogliby z powodzeniem odgrywac mlodzi z primavery ( De Vito , Ghirghinneli , Verdi , Beretta , Strasser ) w moim skromnym odczuciu jest to conajmniej chore .

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 09 gru 2010, 21:54

Jeżeli zabraknie go w meczu z Romą po każdym błędzie linii defensywy każdy kibic Milanu przypomni sobie jak nasz Mister inteligentnie spierdolił sprawę
Media spekulują nawet o końcu sezonu dla Silvy. Nie wydaje mi się, żeby było tak źle, ale pewne wydaje się być, że zabraknie go do końca roku, wyjechał do Brazylii na badania.
Ciekawe, kto go zastąpi - ograny jest Yepes, ale dwójka takich statycznych stoperów to dla Romy zaproszenie do masakry.

Allegri dał wczoraj ciała całkowicie. Nie przypominam sobie tak olbrzymiego błędu Carlo czy Leonardo. W kwestii przygotowywania młodych i wykorzystywania rezerw zgadzam się w całości.
udowadnial w reprezentacji niejeden raz ze potrafi grac na bardzo wysokim poziomie ,a przeciez ten koles nie zagral ani minuty ,wiec cos tu jest nie tak
Również tego nie rozumiem, przed sezonem liczyłem, że będzie solidnym zmiennikiem dla Nesty i numerem trzy na środku. Ale nie, trzeba było dokoptować dwóch kolejnych obrońców, żeby Albertazzi (pierwszy od lat obrońca z primavery, w którym można widzieć solidnego członka pierwszej drużyny) i Onyewu wylecieli z kadry meczowej nawet.

Doszedł miesiąc przerwy dla Flaminiego - wróci akurat na start ligi po nowym roku, na najbliższe dwa mecze nie jest raczej niezbędny, trudno mieć o to pretensje, bo chłopak i tak miał zagrać wczoraj jako rezerwowy. ;)

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 gru 2010, 17:46

No to Allegri dowalił do pieca. Onyewu i Papasthopoulos aż się prosili, żeby zagrać w takim meczu. Ba od biedy szanse mógł nawet dostać Albertazzi. Po kiego Silva tam grał to nie wiem. Przecież on już miał lekkie problemy w tym sezonie to trzeba było chuchać na zimne.

Teraz zostajemy z dwoma ogranymi obrońcami - Nestą, Yepesem, fatalnym na środku obrony Bonerą i Papasthopoulos, który pewnie nie pamięta jak pachnie murawa.

W zimie będzie bardzo ciężko o obrońce. Jeszcze do wtorku potrzebowaliśmy obrońce, który będzie dobrym zmiennikiem, który poduczy się trochę od Nesty czy Silvy. Od środy trzeba nam stopera od razu gotowego do gry na wysokim poziomie. Nie muszę pisać, że automatycznie ceny defensorów, którymi Milan wyrażał/wyrazi zainteresowani poszły w górę bądź pójdą bardzo szybko.

O ile cenie sobie Yepesa, bo to bardzo solidny piłkarz, ale nie wyobrażam sobie duetu Nesta-Yepes przeciwko lepszym drużyną z Seria A i czołówce Europy.

Allegri popełnił pierwszy poważny błąd. Ciekawe jak to się odbiję na grze defensywy, która jak narazie w lidze spisywała się bardzo dobrze.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 gru 2010, 17:55

Onyewu i Papasthopoulos aż się prosili, żeby zagrać w takim meczu.
Onyewu nie został zgłoszony nawet do rozgrywek. Co do Greka i Albertazziego masz rację.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 10 gru 2010, 18:23

Papasthopoulos jest TYLKO wypozyczony czy (niestety) wykupiony na stale ? bo jesli to drugie to juz dzis wiadomo ,ze milan utopil 7 mnl na pilkarskiego smiecia
taki "bonera 2"- slaby na srodku obrony, nieznacznie lepszy na boku
moze powiedziec,ze nigdy nie bedzie podstawowym graczem (nawet mimo tego,ze jest stosunkowo mlody):
-na boku nie przeskoczy pewnego poziomu ze wzgledu na brak przyspieszenia,marne wrzutki,zero dryblingu,przebojowosci
-na srodku jest tez raczej za wolny,nie umie tak czytac gry jak nesta,zwrotnosc nie nalezy do jego mocnych cech
slowem niewypal

druga kwestia-jak w genoi radzi sobie rafinha (laczony kiedys z milanem w kontekscie prawej obrony) ?
jaka ma srednia not z lgds ? wg samych suchych liczb zaliczyl 1 asyste w 13 meczach - http://www.transfermarkt.de/de/rafinha/ ... 33947.html
ciekawi mnie jak radzi sobie z powstrzymywaniem skrzydlowych,jak gra idzie mu gra z przodu itp...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 725

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 gru 2010, 18:29

Papasthopoulos jest TYLKO wypozyczony czy (niestety) wykupiony na stale ? bo jesli to drugie to juz dzis wiadomo ,ze milan utopil 7 mnl na pilkarskiego smiecia
Oddaliśmy za niego połówki kart Zigoniego, Strassera i Odumadiego. Nie wiem czy dotego doszło coś kasy. Chyba nikt w kontekście Greka nie widział gracza pierwszego składu. Miałbyć solidnym zmiennikiem, który ciągle się uczy.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 gru 2010, 18:44

Nikt nie wie, czy jest słaby na boku, bo tam nie grał - lepszy zdaniem Allegriego był tam Bonera, który we wrześniu był naszym najlepszym prawym obrońcą, a w kwestii oceny pojedynczych piłkarzy trenerowi ufam.
Grek jest już piłkarzem Milanu - 7 milionów w gotówce + karty młodych nas kosztował. Fatalny interes, ale skoro już jest, to trzeba go ogrywać, kiedy jest tylko okazja, albo wypożyczyć, nie skreślam go jeszcze. Nestą nowym nie będzie, ale solidnym zmiennikiem? Na dzień dzisiejszy nie sposób go przekreślić.
-na srodku jest tez raczej za wolny,
Nie wydaje mi się.
nie umie tak czytac gry jak nesta,
Bo jest młodziutki, nabierze ogłady jeszcze.
druga kwestia-jak w genoi radzi sobie rafinha (laczony kiedys z milanem w kontekscie prawej obrony) ?
Grał tam na skrzydle większość sezonu, więc ocena jego gry jest na dzień dzisiejszy niemożliwa, bo to nominalny prawy obrońca, mądrzejsi będziemy na koniec roku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 10 gru 2010, 18:47

jaka ma srednia not z lgds ?
la gazzetta dello sport: 6,13
tuttosport i Corriere dello sport: 5,96

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 gru 2010, 19:31

jordan20

Po czym wnosisz ? Gosc ma 22 lata,za soba 2 naprawde dobre sezony w Genui... Nie wiem czego Ty od niego oczekiwales,ale skreslenie po kilku miesiacach pobytu w ACM to chyba lekka przesada. Cena 7 mln wedlug mnie adekwatna,choc oddanie kart malolatow rzeczywiscie troche niepotrzebne szczegolnie,ze conajmniej jeden z nich powinien raczej 'wypalic'. Mam na mysli Zigoniego.

Myslalem,ze Sokratis jest na Twojej czarnej liscie Wilmore :>

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 gru 2010, 19:57

Myslalem,ze Sokratis jest na Twojej czarnej liscie Wilmore
Dlaczego tak sądzisz?
Od czasu odejścia Brocchiego w klubie nie ma piłkarza, do którego żywiłbym wyłącznie mocno negatywne odczucia (a i do Cristiana zniechęciłem się raczej przez politykę Carlo ;) ), których nic nie byłoby w stanie zmienić, nawet jeśli ktoś gra słabiej, to analizuję - dlaczego, a nie przekreślam na wieki wieków. Więc fakt, że jakiegoś piłkarza krytykuję, to efekt jego słabej gry, a nie organicznej niechęci do zawodnika. ;) Nie mam więc żadnej czarnej listy, nie wiem, skąd Ci się to wzięło.
Przykładem jest Grek - niczym mnie dotychczas nie zachwycił, wręcz przeciwnie - popełnił kilka błędów dość rażących, jak na jego cenę. Jest dobrym przykładem tego, jak mecze sparingowe nic nie znaczą - po tych spotkaniach (w których chłopak taktycznie był STRASZNY, ale do tego trzeba wyczulonego oka, ale to wina jego wieku i zmiany systemu gry) widziałem dziesiątki czy setki komentarzy hurraoptymistycznych pod jego adresem, zdaniem kibiców miał zastąpić Nestę już w tym sezonie i w ogóle złota piłka za rok jego. Tymczasem chłopak zagrał parę niezłych meczów, ale wyróżniał się raczej na tle przeciętnych przeciwników, a gdy przyszło co do czego - Cesena zrobiła z niego wiatrak.

Ewidentnie widać jednak, że ma potencjał - wbrew temu, co napisał jordan20, chłopak posiada niezłą szybkość (co po latach z Yepesem, Kaladze, Favallim, Nestą, Maldinim i Bonerą na środku obrony potrafię docenić) na tej pozycji, jest zwrotny, niezły technicznie, dość skoczny, bardzo dobrze kryje, jednak popełnia tragiczne błędy wynikające z jego przyzwyczajenia do trójki w obronie, jest jeszcze przeciętny w 1-1, bo niedoświadczony, a nawet jeśli dobrze będzie krył rywali, to czasem wyjdzie brak doświadczenia i popełni złą decyzję. Co najmniej jednego karnego nam sprokurował już w tym sezonie, ale na szczęście sędzia go nie odgwizdał.
conajmniej jeden z nich powinien raczej 'wypalic'. Mam na mysli Zigoniego.
Od Zigoniego O WIELE LEPIEJ prezentuje się moim zdaniem Strasser. Obaj mają szansę w przyszłości być naprawdę solidnymi piłkarzami w lidze, choć (ocena na czerwiec 2010, bo wtedy obu oceniałem naraz) Strasser jest dla mnie bardziej dojrzały i na wyższym stopniu wtajemniczenia piłkarskiego, zwłaszcza atletyczne przygotowanie daje mu duży atut, bo Zigoni jest dla mnie trochę... Pokraczny, brak mu koordynacji, przez co nie zawsze wykorzystuje niezłą technikę i warunki fizyczne.
Odu to zagadka - kiedyś się dobrze na jego temat wypowiadał Mates w tym temacie. Chłopak ma talent, bazuje przede wszystkim na warunkach fizycznych i tak naprawdę potrzeba mu bardzo dużo gry, bo z perspektywy telewizora nie potrafię ocenić, czy ma technikę i jest zablokowany, czy tej techniki nie posiada i jest po prostu szybki i silny. Nawet jednak za cenę duetu Zigoni-Strasser +7 milionów wydaje mi się, że Sokratis był przepłacony.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 gru 2010, 1:02

Dlaczego tak sądzisz?
Nie zrozum mnie zle. Tekst o czarnej liscie byl oczywiscie zartem. Bardzo szanuje Twoje pilkarskie zdanie oraz wiedze,ale zauwazylem,ze do niektorych zawodnikow jestes delikatnie mowiac uprzedzony. Ze wspomne tylko RvN...

A tak na marinesie to mocno zapunktowales u mnie broniac Sokratisa przed bezpodstawnymi atakami Jordana :ok:
Przykładem jest Grek - niczym mnie dotychczas nie zachwycił, wręcz przeciwnie - popełnił kilka błędów dość rażących, jak na jego cenę. Jest dobrym przykładem tego, jak mecze sparingowe nic nie znaczą - po tych spotkaniach (w których chłopak taktycznie był STRASZNY, ale do tego trzeba wyczulonego oka, ale to wina jego wieku i zmiany systemu gry) widziałem dziesiątki czy setki komentarzy hurraoptymistycznych pod jego adresem, zdaniem kibiców miał zastąpić Nestę już w tym sezonie i w ogóle złota piłka za rok jego. Tymczasem chłopak zagrał parę niezłych meczów, ale wyróżniał się raczej na tle przeciętnych przeciwników, a gdy przyszło co do czego - Cesena zrobiła z niego wiatrak.
Jezeli ktos uwazal,ze Papa przyjdzie i z miejsca zastapi Neste to gratuluje :roll: Nie zapominajmy,ze Genoa grala trojka obroncow,wiec oprocz aklimatyzacji w nowym,znacznie wiekszym klubie,Grek musial i nadal musi przyzwyczajac sie do kompletnie dla niego nowego systemu z czworka z tylu. Dodajac do tego wiek,a takze brak ogrania,bo nie oszukujmy sie,Max dosyc rzadko daje mu szanse,to mysle,ze wszelkie krytyki a la Jordan mozna odlozyc przynajmniej do polowy nastepnego sezonu.
Od Zigoniego O WIELE LEPIEJ prezentuje się moim zdaniem Strasser.
Zigoniego znam jedynie z legend,dobrych opinii i meczu Primavery z Palermo,ktory jakis dobry czlowiek wstawil na MaxXed FF. W Genoi nie gra w ogole,wiec ciezko cokolwiek o nim w chwili obecnej powiedziec,chociaz wierze Ci,bo na pewno w i Strassera,i Gianmarco widziales w akcji duzo czesciej niz ja. A jak juz tu pisze to zapytam: nie wiecie gdzie mozna sciagnac/obejrzec cale mecze lub chociazby skroty Campionato Primavera :?:

Swoja droga wiedzieliscie,ze Rodney przyszedl z FC Kallon - klubu bedacego wlasnoscia bylego Interisty Mohammeda Kallona :lol:
Nawet jednak za cenę duetu Zigoni-Strasser +7 milionów wydaje mi się, że Sokratis był przepłacony.
Tak jak napisalem. 7 mln ok,7 + 3 mniej ok :wink:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 gru 2010, 11:52

Ze wspomne tylko RvN...
Ruuda? Strasznie go cenię i w momencie, gdy odchodził z ManU, liczyłem na jego transfer do Milanu. ;)
A jeśli Ci chodzi do Huntelaara, to jakbyś przeczytał moje posty w momencie jego przyjścia do klubu, to byłem przeciwny jego transferowi (bo Borriello i Inzaghi, bo zdolni juniorzy), ale zarazem doceniałem jego klasę i parę lat wstecz liczyłem na jego transfer ZAMIAST Borriello (który, zdanie podtrzymuję, w trakcie pierwszego pobytu w klubie był najgorszym piłkarzem Milanu, jakiego kiedykolwiek widziałem regularnie grającego). Dopiero później wyszło, że jest po prostu beznadziejnym piłkarzem na poziom Milanu i Realu, który w przeciętniakach może grać znakomicie, ale już w Mediolanie to był cień zawodnika, brakowało takiej cechy, która przeciętnemu Borriello pozwalała grać o wiele lepiej, we Włoszech tacy napastnicy w ogóle się bardzo dobrze odnajdują.
Nie mam więc żadnej czarnej listy piłkarzy, do których się zraziłem, krytykuję każdego, kto na to zasłużył. ;)
A jak juz tu pisze to zapytam: nie wiecie gdzie mozna sciagnac/obejrzec cale mecze lub chociazby skroty Campionato Primavera
Niegdyś Mates podrzucił tu ten link:
http://www.primaverapass.com/index.php
Ale widzę, że już nic tam nowego nie ma. :(
W ogóle w tym sezonie jakoś znikło parę źródeł na temat primavery, ratuję się zagranicznymi forami fanów Milanu, ale o Zigonim w Genoi nic nie znalazłem ciekawego.

A co do samego Greka - facet miał dostać szansę z Ajaxem, nie dostał. Teraz zamiast niego pod uwagę bierze się w perspektywie meczów z Bolonią i Romą tylko Yepesa i Bonerę, a w niedzielę Grek mógłby jak najbardziej się pokazać. Yepesa bardzo wysoko cenię, ale wolałbym jako partnera Nesty kogoś z duety Papa - Bonera, bo to są po prostu szybsi zawodnicy.

Tłumaczenie na gorąco z konferencji:
Allegri nie żałuje wyborów dokonanych w środę w kontekście kontuzji Silvy, chciał wybrać najlepszą jedenastkę. Na mecz z Bolonią wybiera między Yepesem a Bonerą, na teraz faworyzowany jest Włoch, ale ma podjąć decyzję po treningu - wiele razy już zmieniał decyzję przed samym meczem. Poza tym i on, i Baresi, i masa innych osób jest podnieconych tym, że Milan gra o 12:30 i wszyscy zastanawiają się, jak się przygotować do tego meczu, jak zaplanować dzień, i tak dalej.
Dziwnie się będzie oglądało mecz o takiej porze. :roll:
Ecco la lista dei 21 convocati rossoneri per la trasferta di Bologna:
Abbiati, Amelia, Roma, Abate, Antonini, Bonera, Montelongo, Nesta, Papastathopoulos, Zambrotta, Yepes, Ambrosini, Boateng, Gattuso, Merkel, Pirlo, Seedorf, Strasser, Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho.

Indisponibili: Thiago Silva, Flamini, Inzaghi, Pato.
Z tej kadry wylecą na mecz Roma, Montelongo i ktoś z duetu Strasser-Merkel, raczej Strasser, bo Merkel zagrał z Ajaxem nieźle, cieszy się zaufaniem Allegriego. Składu nie ma co roztrząsać, bo zagadki są trzy - kto na bok obrony (z trójki Antonini, Zambrotta i Abate), kto na środek (Yepes czy Bonera, Grek raczej wypadł z rywalizacji) i kto na ofensywnego pomocnika (Seedorf lub Boateng). Pirlo ma raczej pewny skład.

Awatar użytkownika
Przemo1955
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przemo1955 » 11 gru 2010, 14:46

a co z Silvą. Słyszałem, że przez pół roku ma nie grać. A szkoda bo dobrze sięzapowiadał.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”