Dexter - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Re: Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 02 gru 2010, 0:52

no ja jestem za choć trzeba przyznać że dużo odcinków nie zostało ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 02 gru 2010, 0:54

Etus2 pisze:no ja jestem za choć trzeba przyznać że dużo odcinków nie zostało
No ok, ale w sumie juz pewnie z 1/4 postów w tym temacie to Dexter, a to że kończy się serial, to nie oznacza, że fani nie będą prowadzić dyskusji. Tak więc może niech nasz Pan i Władca (fieldy) przerzuci tematyczne posty i zrobi oddzielny topic?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 02 gru 2010, 16:51

Po co? Serial Friends to ewenement i w przypadku Dextera nikt nie będzie się bawił w żadne quizy, a zakładanie nowego tematu tylko po to, by zapełnić maksymalnie 5 stron dyskusją na temat dwóch odcinków, które poztsoały do końca 5. sezonu, raczej mija się z celem.

Zmieniłbym za to nazwę tematu. Zamiast "co po (...)" wstawiłbym "co przed (...)". :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Serialomania - co po Loście i PB?

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 gru 2010, 0:32

Cholera, niepotrzebnie promo obejrzałem. Apetytu sobie narobiłem. Tydzień oczekiwań czas zacząć.

Jakieś sugestie na temat możliwego przebiegu wydarzeń w finałowym odcinku? Mi póki co na myśl przyszła jedna sprawa: krew Liddy'ego na bucie Quinna. Czyżby to Joseph został oskarżony o morderstwo? Sporo go łączy z tą sprawą: wspomniana krew, sprzęt do monitoringu znajdujący się w furgonetce wypożyczony na jego nazwisko, wykaz połączeń (w tym ostatnie połączenie, tuż przed śmiercią Liddy'ego), a do tego mogą dojść zeznania Debry, która niejednokrotnie widziała ich razem. No i przypomina mi się jedna rzecz, którą jakiś czas temu przez przypadek przeczytałem. Podobno w finałowym odcinku Quinn zwróci się do Dextera z prośbą o pomoc. Ciekawe jak ten wątek rozwiążą.

Reszty można się domyślać z promo, ale jak wiadomo - ono zawsze kłamie. :P

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 gru 2010, 13:21

rowiez uwazam ze niepotrzebnie obejrzalem te promo :/ w sumie niby mozna sie domyślić ale nie ma co robic sobie nadziei bo na pewno czymś zaskoczą a promo zrobili tak żeby każdy myślał że już wiadomo jak się skończy ;)

nie podobała mi się scenka z tą krwią na bucie , straszne naciągane... akurat postawił nogę i akurat spadło mu na buta , dobrze że nie przesadzili i nie było tak że zauważył ;> + przy takim zabójstwie Dex nie powinnien wyrzucac sprzetu tak blisko do wody.

Quinn ma prosić o pomoc? ciekawe ciekawe ;) lubię go i mam nadzieję że zobaczymy go w 6 sezonie , tak samo Lumen która na początku strasznie mnie denerwowała ale z czasem stała się fajną partnerką dla Morgana (o wiele lepsza niż Rita :D)

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 07 gru 2010, 15:11

ja tam bardziej po tym Promo jestem ciekawy sceny gdzie Deb wbiega do pomieszczenia i krzyczy 'stać !' czy jakoś tak a tam... Dexter. Albo zmontowali Promo żeby to tak wyglądało jak konfrontacja Debry z Dexterem albo faktycznie Debra złapie Dextera na gorącym uczynku (w tym wypadku to pewnie będzie zabawianie się z Jordanem Chasem).

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 07 gru 2010, 17:18

:haha:

Kapitalna scena.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 07 gru 2010, 17:48

hehe no tak :D kurde nie wykorzystuja potencjału Masuki ostatnio co mnie troche denerwuje :?

Awatar użytkownika
Arwin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 83

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 07 gru 2010, 19:45

Obejrzałem dzisiejszy odcinek Dextera, dość ciekawy, ale ważniejszy był sneak peek następnego odcinka, bo tak naprawdę to on zamiótł po całości, już nie mogę się doczekać finału, aż mnie nosi. :afro:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 11 gru 2010, 0:40

Tak, dokładnie. Również polecam BB. Strasznie niedoceniany serial. Z początku może wydawać się nieco nudny, ale z czasem się rozkręca. Świetna gra aktorska głównego bohatera. 4 sezon zaczyna się dopiero w lipcu; w nowym roku zacznę chyba powtórkę 3 sezonów :)

Jako, że Dexter niedługo się kończy, zacząłem oglądać 'The Walking Dead' i muszę przyznać, że pierwszy odcinek niespecjalnie mnie zachwycił, raczej mnie moje klimaty, ale dam jeszcze szansę temu serialowi.

A wracając jeszcze do Dexa, to hipoteza Daaaamiana dotycząca Quinna wydaje mi się bardzo prawdopodobna. I co do tego promo, to nie wydaje mi się, że Debra zobaczyła tam Dexa, raczej podpucha, zdecydowanie za duży spojler jak na promo, choć z drugiej strony może być tak: Będzie się wydawało, że Debra odkryje prawdę (w sensie, że jej hipoteza się sprawdzi; domyśli się że Dex i Lumen są parą mścicieli), potem okaże się, że jednak nie i w ostatniej minucie finału, że tak :lol: Czego jeszcze bym się spodziewał w finale - Jordan zabija Lumen, co spowoduje prawdziwe załamanie się Dextera (bo widać, że jest między nimi uczucie, inny przypadek niż z Rita), Quinn odkrywa prawdę o Dexterze, ale zachowa to dla siebie, żeby nie zniszczyć relacji z Deb (a Dex w zamian za milczenie pomoże mu się wykaraskać ze sprawy Lindiego or whatever); Jordan zaproponuje wymianę Dexowi - Lumen za Deb, ten wybiera oczywiście Deb, po czym przyznaje się siostrze do wszystkiego; Deb odkrywa prawdę o swoim bracie i przechodzi załamanie nerwowe (w 11 odcinku mówiła, że poczuła się zdradzona przez Quinna i że zależy jej na nim, tutaj może być podobnie) lub przeżywa szok, ale to akceptuje, bo czuje się, jakby sama była pusta w środku (jak zastrzeliła jednego z braci Fuentes mówiła, że nic nie czuła). Ogólnie to już bardziej scenariusze na 6 sezon, trochę pokręciłem i idę spać :lol:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 11 gru 2010, 1:07

o kurde wyobraznia bujna , ja uwazam ze Deb nie zlapie Dextera tylko Lumen i to tlumaczy taka mine detektyw Morgan bo przeciez nikt nie wierzyl Dexterowi ze Lumen wynajmuje chate :P

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 11 gru 2010, 15:39

Jak Deb zobaczy Lumen, to zacznie mieć podejrzenia również wobec Dexa.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 gru 2010, 0:24

Cholera, zawiodłem się strasznie. Przeciętny i przewidywalny odcinek. :maruda:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 0:27

I wiesz człowieku, że to początek tygodnia. Jak temat Serialomania - co po Loście i PB? ożywa, to znaczy, że pojawił się nowy Dexter ;)

Awatar użytkownika
orzeu
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 443

Post Wyświetl pojedynczy post autor: orzeu » 14 gru 2010, 10:17

SPOILERY

i znowu wszystko układa się po myśli 'super Dexa' - tak jak ktoś tu wyżej zauważył = przewidywalnie, niespójnie ( czemu Quinn tak szybko wyszedł ? ) i jak zwykle na farcie wszystko się udaje. No jakoś nie mogę zdzierżyć tej sytuacji z Debrą zostawiającą Dexa i Lumen za tą folią, tak samo jak pozbycia w taki łatwy sposób Liddy'ego i Jordana. Mogli się autorzy pokusić o bardziej zaskakujące zakończenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”