FMy - Strona 516

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 07 gru 2010, 16:55

Sammyy pisze:Bawił się ktoś z was edytorem czasu rzeczywistego ?
Mam problem z zapisaniem zmian, nie wyświetlają się w grze.
Nie no, nie mów, że wałki strzelasz :P Nieładnie. Niestety nigdy nie bawiłem się tym, bo jakoś gra mi nie sprawia przyjemności po jakichś poprawkach.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 07 gru 2010, 16:59

Nie tyle chodzi o poprawki co ustawienie zawodników na ich normalny poziom, np. Coentrao czy Bastos są po prostu słabi a lepiej mi się gra gdy zawodnicy mają zbliżony poziom do rzeczywistego ;)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 gru 2010, 11:33

Hmmm ... Mam pytanie. Naściągałem te wszystkie logo i kits packi, niby jest instrukcja jak to zamontować ale co plik to jest inna. Jak wy to ogarniacie żeby wszystko ładnie pięknie działało :?: I czy zmiana wejdzie także na save na którym gram czy zmiany będą widoczne wtedy kiedy zacznę grę od nowa :?:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 gru 2010, 11:51

I czy zmiana wejdzie także na save na którym gram czy zmiany będą widoczne wtedy kiedy zacznę grę od nowa
Nie musisz zaczynac nowej gry.
Naściągałem te wszystkie logo i kits packi, niby jest instrukcja jak to zamontować ale co plik to jest inna. Jak wy to ogarniacie żeby wszystko ładnie pięknie działało
moje dokumenty >>> Sports Interactive >>> Football Manager >>> graphics (jezeli nie ma to utworz). Dla mnie zawsze bylo ok :wink: Aha,zeby wszystko ladnie zadzialalo:
Po włączeniu gry należy wyłączyć „buforowanie skórki”, zaznaczyć „zawsze odświeżaj skórkę po zatwierdzeniu”, a następnie kliknąć „zatwierdź”.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 gru 2010, 11:53

Jeżeli masz to w pliku .fmf to wystarczy wrzucić do moje dokumenty -> sports interactive
To tak uzupełnienie do powyższego :P

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 gru 2010, 11:57

Ok dzięki zaraz zobaczę czy będzie działać 8)

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 gru 2010, 15:08

Obrazek

moze mi ktos powiedziec jak taki zawodnik mzoe byc okreslany przez scoutow jako zakup przydatny jedynie w ostatecznosci? :lol: chyba ze to ja jestem glupi i sie nie powininem z nich smiac. no ale wiadomo jak to jest ze scoutingiem w fmie. wiele razy wychodzilo na moje. a wlasciwie to zawsze.

po 2 ta gra jest troszeczke momentami odrealniona. pracowalem w wisle. sztab okreslal niekotrych moich pilkarzy jako beznadziejnych a ja i tak ich wystawialem i grali swietnie, odnosilismy sukcesy. teraz przeszedlem do interu i po 1 w wisle pozegnano niektorych moich zawodnikow niektorych odsunieto do rezerw oczywiscie trener wieczorek spuscil mistrza na 4 miejsce a ja w interze spotkalem sie z sytuacja ze klub majac 139mln na transfery (chyba lacznie z kwota uzyskana ze sprzedazy ale to niewazne) kupil z 40 zawodnikow ktorzy maja statsy nadajace sie do 2 bundesligi ewenualnie do takiego eksportowego zespolu z naszej ekstraklasy. przeciez to absurd zaden szanujacy klub nie porwadzilby tqakiej polityki. ja wiem ze moratti robil kiedys rozne fiki miki ale bez przesady. to hjeest jedna z niewielu wad tej gry

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 gru 2010, 15:27

Z tego co wiem scouci biorą pod uwagę CA i PA w stosunku do renomy twojego klubu.
Nie zwracają więc uwagi na ich indywidualne statystyki, a jedynie na możliwości obecne i przyszłe.

TS borys IFC
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 80

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 gru 2010, 15:29

tylko ze w obecnej sytuacji renoma mojego klubu jest taka ze opisuje sie mnie jako zespol mogacy zajac 5 miejsce a w zeszlym prognozy mowily o 7 wiec troche to dziwne ze taki koles jest przez nich ta okreslany. ale chmto i tak go biore tym bardziej ze jest smiesznie tani

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 gru 2010, 15:38

Ja mam podobnie u siebie w Valencii, zawodnicy którzy są oceniani czasem na 2 gwiazdki jedynie przez scoutów mając dobre statystyki indywidualne grają na prawdę bardzo dobrze, szczególnie pewien brazylijski prawy obrońca, Douglas, czyści wszystko jak leci. Ogólnie więc nie warto brać pod uwagę opinii scoutów a jedynie wykorzystywać ich do informacji ogólnych (statystyki, lojalność, cena etc.) i samemu oceniać przydatność.

Mnie osobiście najbardziej boli, że nie ma nagłego skoku umiejętności u zawodników, albo są gotowi do gry na już, albo trzeba ich wprowadzać powoli, przez 2-3 sezony by nadawali się do gry w trudniejszych meczach.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 11 gru 2010, 16:31

Moze po prostu ci wasi scouci maja slabe 'judging current ability' ?

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 11 gru 2010, 16:48

18-20 więc to nie to.
Zresztą poprzez edytor czasu rzeczywistego to widać dokładnie.
Newgeni ze statami 15-20 ale mający mniejsze PA niż 160 zawsze są uznawani za słabych i niepotrzebnych w klubie, natomiast jeśli mają statystyki poniżej 15 a często i 10, ale PA daje im możliwość powyżej 170-180 to zapowiadają się na mega talenty. I nie ma znaczenia fakt że Ci z lepszymi statystykami po prostu grają lepiej. Zresztą na forum SI kiedyś był podobny temat i tam ktoś właśnie pisał że scouci oceniają jedynie obecny CA (obecne umiejętności) oraz PA (możliwy rozwój).

W ogóle PA tak zauważyłem wpływa jedynie na wartość rynkową zawodnika oraz nominacje do przeróżnych nagród.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 22:46

Zatrudniłem asystenta. Na jego wybór wpłynął fakt, że miał idealne atrybuty, które miały umożliwić mi rezygnację z rozmów motywacyjnych. Niestety po kilku meczach zauważyłem, że mój asystent pierdoli od rzeczy i raczej nie działa to na piłkarzy motywująco.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 14 gru 2010, 22:55

bartbuks pisze:Zatrudniłem asystenta. Na jego wybór wpłynął fakt, że miał idealne atrybuty, które miały umożliwić mi rezygnację z rozmów motywacyjnych. Niestety po kilku meczach zauważyłem, że mój asystent pierdoli od rzeczy i raczej nie działa to na piłkarzy motywująco.
Bo ten ich atrybut nie ma nic do rzeczy. Tak samo miałem w FM 2010, chciałem zrezygnować z rozmów motywacyjnych bo jestem w tym słaby, ale zatrudnienie asystenta z dwudziestką pokazało, że wcale taki słaby nie jestem:)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 23:16

I właśnie dlatego się zawiodłem. Nigdy nie próbowałem tego i po tych kilku meczach wiem, że już nie spróbuję. Obecny skład CSKA:

GK Akinfieev, Mandarykin, Pomazan

DL Sirl, Esparza

DC Igashevich, Fernandes, Semberas, A. Berezutsky, V. Berezutsky

DR Wasilewski, Odiah

MC Aldonin, Rahimic, Mamaev, Diame

AML Erkin, Carvalho

AMC Dzagoev, Buonanotte

AMR Krasic, Di Matteo

ST Keirrison, Gomis, Maazou

Gram 4-3-2-1, obecnie prowadzę w lidze. Zaraz startuje LM, więc zobaczymy na co mogę liczyć w Europie. W 2 sezonie postawiłem na budowę sztabu szkoleniowego i wzmocnienie drużyny, aby wygrać PR. Z nowych zakupów zaskakuje Diame, którego przypadkiem znalazłem w Rayo. Nie wiem co on tam robił, ale u mnie rządzi w drugiej linii. Zaskakują mnie Rosjanie - Aldonin i Mamaev - odwalają kawał dobrej roboty. Jak na razie mój bilans w Rosji to 54 mecze, 37 zwycięstw, 8 remisów, 9 porażek. Wygrałem jedno mistrzostwo, drugie mam na wyciągnięcie ręki, więc czas coś wygrać w Europie. Minimum na jakie liczę, to ćwierćfinał LM.

EDIT
W LM trafiłem do grupy z Chelsea, Fenerbahce, Nantes.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”