FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1269

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 10 gru 2010, 19:05

Sorki wszystkich..Ostatnio źle i mało sypiam nie wiem gdzie widziałem te 10 mln :D Tak teraz myśle że ładną gafę strzeliłem...Grunt się przyznać :P O Fabregasie nie ma co wspiminać temat rzeka,który zależy od wielu czynników więc co do sumy potraktujmy że Rosell przybliża do sfinalizowania ale do tego jeszcze b.długa droga ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 10 gru 2010, 21:58

Mentorze a ile byś chciał kasy za sezon? Dostaniecie chyba 10 wiecej niż 2 klub w tym rankingu, Araby to nie są tępaki i nie dadzą na dzien dobry 80-100 mln za sezon.Było pewne że koszulka Barcelona bedzie najdroższa jednak troszke umiaru co do kwoty.40 baniek to zbyt łakomy kąsek w tych czasach.Trzeba odnawiać kontrakt Alvesa, nowy dla Pique/Sergio B też będzie kosztował.Bedą nowe zakupy. Na wszystko trzeba mieć kapuste i nie ma się co czarować.
Tak jak pisał Jarzinho, Unicef to była przymiarka, że nagle coś jest na koszulkach.Teraz gdy ludzie są przyzwyczajeni,pojawi się sponsor z ładną kasą.
Piłka nożna to biznes, nie czarujmy się.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 gru 2010, 22:55

MGiggs tak jak pisalem wczesniej realnie z kontraktu mamy 27 baniek ( na 3 wyliczam pokazowke w katarze). To duzo? Wy macie ok 25, Real rowniez wiec nasza suma nie jest jakas wybitna. Biorac wczesniej przeze mnie wymienione czynniki mozna bylo spokojnie wynegocjowac wiecej.
Poza tym klub ile rocznie zarabia na czlonkach klubu? 20 mln albo wiecej. Reklama ok w przypadku kryzysu finasowego- tyle ze my dalej nie wiemy jak wygladaja rzeczywiste finanse klubu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 gru 2010, 0:24

Ależ ja się nie czaruję MGiggs. Nie chce mi się powtarzać więc po prostu poczytaj moje ostatnie posty na ten temat i zauważ, że ja się z tym godzę, ja się tego spodziewałem i w ogóle. Prędzej czy później musiało to nastąpić i tyle. Inna sprawa, że nie musieliśmy tego robić, nie wierzę, że sytuacja naprawdę nas zmusiła. Inny prezydent mógłby się na to nie zdecydować. To wszystko.

O co chodzi z tą pokazówką w Katarze Bienias? My mamy za nią płacić? :lol2:

Tymczasem wrzucę coś luźniejszego. Pisałem już, że Puyol na starość głupieje? Pique ma na niego zdecydowanie zły wpływ :lol:

A teraz zapis z twittera. W rolach głównych Pique, Cesc i Puyol.
Pique: Cesc! Puyol i ja czekamy aż coś powiesz! Oooooh!
Cesc: Cześć koledzy! Nie zaprosiliście mnie na obiad? Ooooh z Londynu
Puyol do Ceska: Wiedz, że nam ciebie brakuje, przyjacielu...! Buziaczki ooooh!
Pique: Ooooh! haha! Cesc i Puyol, musimy się umówić na dobry obiad, tylko nie u Puyola w domu, bo on nie ma nawet żałosnego jogurtu!
Cesc do Pique: Jak ostatnim razem nocowałem u Puyola, nie tylko nie miał nic w lodówce, ale nie miał nawet mebli!
Pique do Ceska: Oooh! Bo dom Puyola jest jak Sagrada Familia... Wygląda jakby niewiele brakowało, ale wciąż jest niedokończony. Haha!
Puyol do Pique: Kolację dla ciebie mam już gotową, nie spóźnij się, bo wystygnie
Puyol do Ceska: A to jest danie dla Ceska. Jak się spóźnicie, dam je psu.
Tłumaczenie oczywiście autorstwa grintx z fcblog.pl. Była jeszcze fotka dania, ale słaba więc nie wklejam :lol:

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 gru 2010, 0:36

Mentor pisze:O co chodzi z tą pokazówką w Katarze Bienias? My mamy za nią płacić? :lol2:
Raczej chodzi mu o to, ze te 3 banki dostajecie dodatkowo za ten mecz w Katarze. Bienias zapewne sadzi, ze bez rozgrywania tej pokazowki dostalibyscie mniej, a tak to macie kilka mln ekstra od Arabow.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 11 gru 2010, 0:43

moze mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc jak organizacja non-profit moze sobie pozwolic na placenie 30 milionow rocznie za reklame? nie potrafie tego pojac, to non-profit to jakas sciema musi byc albo przykrywka. cholera wie :think:

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 63

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 11 gru 2010, 0:45

Bienias pisze:MGiggs tak jak pisalem wczesniej realnie z kontraktu mamy 27 baniek ( na 3 wyliczam pokazowke w katarze). To duzo? Wy macie ok 25, Real rowniez wiec nasza suma nie jest jakas wybitna.
A ile dostaniecie za coroczne tournee po sezonie po różnych Uzbekistanach i innych Koreach Północnych? No chyba, że te zgrupowania mają jedynie na celu podnoszenie umiejętności sportowych i sprawdzenie się z najlepszymi zespołami świata, jak to przepraszam...

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 11 gru 2010, 0:49

Magnum pisze:moze mi ktos lopatologicznie wytlumaczyc jak organizacja non-profit moze sobie pozwolic na placenie 30 milionow rocznie za reklame? nie potrafie tego pojac, to non-profit to jakas sciema musi byc albo przykrywka. cholera wie :think:
Proste. Ma bogatych darczyncow/sponsorow (czyt. szejkow), ktorzy loza na jej reklame.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 gru 2010, 14:37

Mentor pisze:
O co chodzi z tą pokazówką w Katarze Bienias? My mamy za nią płacić? :lol2:
:suicide: NIe ale ile za taka pokazowke moglibysmy otrzymac. Ja dalem cene 3 baniek. Wiec sama reklama na czysto wychodzi 27. 3 banki za mecz. Proste i nieskomplikowane.
Arek ten mecz jest wliczony w 30 baniek.

ed: Rosell dalej w formie bo trzeba sie przygotowac na zmiane nazwy stadionu. Nawet Camp Nou jest tykalne :/

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 gru 2010, 20:38

Valdés; Alves, Puyol, Abidal, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi i Villa

Pinto, Pique, Adriano, Busquets, Keita, Thiago, Bojan

Można było się spodziewać, że Pique zasiądzie na ławie przed- Espanyolem... Zobaczymy jak Eric będzie się prezentował na środku, rywal mimo, że niespodzianka jak do tej pory w tym sezonie to powinien zostać odprawiony z kwitkiem. Cały kolejny tydzień odpoczynku, więc zawodnicy nie muszą się oszczędzać.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 12 gru 2010, 20:43

Znamy już skład na dzisiejszy mecz :)
FC Barcelona: Valdés; Alves, Puyol, Abidal, Maxwell; Xavi, Mascherano, Iniesta; Pedro, Messi i Villa
Przeciwnik trochę niższej klasy i Abidal na środku, pewnie po to by pokazać tym którzy żądają sprowadzenia środkowego obrońcy, że nie ma takiej potrzeby.
Oraz by Pique nie załapał kartki zawieszającej go ( o czym wspomniano wyżej)
Miejmy nadzieję że obejrzymy ciekawe widowisko, wywieziemy 3oczka i na zero z tyłu :P Co trudne nie powinno być, bo teoretycznie teraz jesteśmy w dobrym cyklu treningowym. Lecz wszyscy wiemy jak bywa z motywacją na słabszych przeciwników, i to jedyna rzecz jaka może zawieść.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 gru 2010, 22:29

Alves :shock: :lol2:

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1530
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 gru 2010, 23:07

Na szczęście odkupił swojego kiksa super akcją z Messim. :wink:
Mecz bez historii, słaby rywal, grająca swoją piłkę Barca i manita gotowa. Ciężej będzie z Espanyolem w sobotę, ale na razie nie ma se co głowy zaprzątać.
gruchalbn pisze:Miejmy nadzieję że obejrzymy ciekawe widowisko, wywieziemy 3oczka i na zero z tyłu
Gdzie Ty chcesz je wywozić? :P Zostały tam, gdzie ich miejsce.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 12 gru 2010, 23:11

FCB keres pisze:Na szczęście odkupił swojego kiksa super akcją z Messim. :wink:
Z Messim to sobie wręcz w dziada zagrali z obroną Sociedad. Nie wspomnę już o tym jak Leo biegł w poprzek pola karnego przed nosem czterech obrońców. Mecz od początku do końca pod dyktando Barcelony. Rywale dzisiaj zagrali rolę statystów i generalnie nie ma co tego meczu długo wspominać, bo łatwo te punkty przyszły Barcelonie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 gru 2010, 23:25

Wygrana z Realem przestraszyła chyba cała lige bo RS wyglądał jak 11 pachołkow, akcje messiego przy bramce na 4-0 to jakiś zart, normanie jak Fifa poziom-Easy.W sumie jak nie stracicie punktow W derbach to sobie dlugo poliderujecie bo nie widze kipy ktora by Wam mogła cokolwiek zrobic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”