FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1270

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2010, 23:27

Alves :angry2:

Sędzia chyba gwizdnął tam spalonego, ale to pewnie tylko po to, aby ratować twarz Daniemu :lol: Alves dzisiaj grał bardzo dobrze, akcja przy trzecim golu kapitalna a do tego generalnie był charakterystycznie dla siebie nadpobudliwy w ofensywie i działał niemalże jak napastnik.

Tak czy siak solidnie zapracował sobie na miejsce w kompilacjach o największych pudłach ['] :lol:

Ogólnie jednak miazga. Wiadomo, że oczekiwałem zwycięstwa, ale RSSS to rewelacja rozgrywek a poza tym bałem się, że trochę odpuścimy po ostatnich wynikach, ale jednak nie trafiłem z przewidywaniami - była symfonia.

Messi po końcowym gwizdku wyglądał na zawiedzionego - wszak dopiero nabierał tempa.

Pedro El Crack Total. Od pewnego czasu jest w znakomitej formie i dzisiaj znowu był świetny (dwie asysty + perfekcyjna praktycznie gra) i szkoda tylko, że nie strzelił gola, ale przyzwyczajamy się już do tego, że w swoim drugim sezonie Pedro pracuje więcej dla zespołu niż dla siebie.

Generalnie było super i tyle. Nie śmiałbym oczekiwać więcej. Plan jak do tej pory jest realizowany perfekcyjnie a więc słabsza forma powinna przyjść dopiero za jakiś miesiąc :P

[EDIT]

Widzę poprzedni wpis. Nie będę wdawał się w polemikę bo to było jasne jak słońce, że taki wpisy będą. Nie zjawiskowa Barcelona a rywal co się położył/przestraszył. Jak Arsenal przed rokiem.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 12 gru 2010, 23:29

Dokładnie wspaniała akcja Alvesa z Messim...W ogóle to Messi praktycznie całą pierwszą połowę był nie widoczny-oszczędzał się na drugą i 2 brameczki :D Dobry mecz Villi i Abidala który czyścił wszystko to co miał bez ani jednego błędu...Maxwell wydaje się że chyba najgorzej dzisiaj zagrał ze względu na akcję ofensywnę no ale ogólnie mecz pod pełne dyktando co cieszy :jupi:

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 gru 2010, 23:32

Mentorze tylko RSSS grało ostatnio naprawde dobrą piłke i jak sam napisałeś-są rewelacja.Chciał zapytać czy dzisaj pokazali cokolwiek? Nikt tu nie mowi o podłozeniu.Ciekawiło mnie tylko co robili obroncy przy 2 bramce messiego bo zachowali sie dosłowanie jak tyczki.
Arsenal sie wam podłozył tak samo jak wy Interowi-zycie.To tyle odnosnie Twojego ostatniego zdania.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 gru 2010, 23:37

Raczej nie ma co się rozpisywać. Miło się na to wszystko patrzy. Teraz tak spojrzałem na mecze Barcy w tym sezonie PD i jakże brzydko wygląda jedna pozycja - FC Barcelona 0:2 (0:1) Hércules CF.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 12 gru 2010, 23:40

Ogolnie wiecej sie spodziewalem sie po RSSS, ale wynik mnie wyjatkowo cieszy, bo pieniazkow przybylo. Zbytnio Barcelonie gry nie utrudniali, porownujac chociazby z tym co w drugiej polowie robila dzis Saragossa - mysle ze Espanyol za tydzien juz pokaze, jak grac z mocniejszym kadrowo przeciwnikiem i czym nadrabiac :lol:

I bramki bramkami, ale faktycznie zachowanie obrony przy drugim golu Messiego spodowalo u mnie napad smiechu, parodia gry w pilke, przeciez to by nawet Arboleda wybil.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 12 gru 2010, 23:47

Jeżeli chodzi o 2 bramkę Leo. W tej sytuacji łatwo można było zafundować sobie karnego i kartkę. Z drugiej strony gracze RSSS chyba nie spodziewali się rajdu po przekątnej pola karnego, DC ewidentnie popełnili błąd w ustawieniu (praktycznie kryli siebie), co spowodowało że podczas interwencji obaj sobie przeszkodzili.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 gru 2010, 23:53

MGiggs pisze:Arsenal sie wam podłozył tak samo jak wy Interowi-zycie.To tyle odnosnie Twojego ostatniego zdania.
:mrgreen:

To były podobne dwumecze? :]

RSSS dzisiaj NA TLE BARCELONY pokazał niewiele żeby nie napisać, że nie pokazał nic, ale to samo tyczy się większości ekip grających z Barceloną kiedy jesteśmy w formie. Teraz pytanie o czym to świadczy. O słabości rywali czy o klasie Barcelony?

Ile drużyn gra 'dobrą piłkę' z Barceloną? Pewnie chodzi o te ekipy, które wywożą z konfrontacji z nami korzystny wynik :] Reszta się po prostu 'obsrywa' i w tym tkwi cały sekret naszych dobrych wyników :]

Nie mam ochoty na napinkę, za dobry mam humor.

Wpadka z Herculesem oczywiście razi, ale przypominam, że Pep swoją karierę ligową zaczynał od jednego punktu w dwóch pierwszych kolejkach kiedy to rywalami byli kolejno Numancia oraz Racing. Potem było sześć pucharów.

Także luzik. Na pewno stracimy jeszcze w tym sezonie punkty (i nie mam tutaj bynajmniej na myśli rewanżu z Realem), ale kibic Barcelony może być optymistą bo potencjał jest ogromny, doświadczenie odpowiednie a mikrocykle wydają się funkcjonować zgodnie z założeniami.
cru pisze:Zbytnio Barcelonie gry nie utrudniali, porownujac chociazby z tym co w drugiej polowie robila dzis Saragossa - mysle ze Espanyol za tydzien juz pokaze, jak grac z mocniejszym kadrowo przeciwnikiem i czym nadrabiac :lol:
Napisał kibic Realu Madryt.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 13 gru 2010, 0:04

Tylko nie wiem Mentorze skąd Ci sie wziąl ten Arsenal,byli wyraznie slabsi od Was ale w pewnym momencie na CN mieli awans, na chwilke ale zawsze cos grając bez połowy składu- jak to się ma do tego co zagrała ekipa RSSS? Wciągneliscie Arsenal podobnie jak Inter na SS wciągnąl Was, taka jest piłka życie tylko nie wiem po co pisałes o Arsenalu :?

RSSS przegrałą przed meczem, nawet nie probowała walczyc,nadrabiać ambicją brakow.Messi moja 3-4 obroncow a ani jednemu sie nie chce wslizgu wykonac.
Była masa ekip z ktorą wygrywaliscie wysoko, jednak walczyly, co zaprezentowala ekipa RSSS?Nic.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2010, 0:21

Cieszę się, że obędzie się bez dalszej napinki.

RSSS nie próbował walczyć :> Przecież pierwsze minuty zdecydowanie ich i autentycznie zaskoczył mnie gol dla nas zdobyty praktycznie po pierwszej jako takiej akcji :P Baskowie wyszli odważnie i całkiem konkretnie atakowali. Niestety (dla nich) dostali bramkę i się wszystko posypało bo potem rzeczywiści w obronie wyglądali słabo. Sęk w tym, że takich spotkań jak te dzisiejsze (już wczorajsze) było na pęczki a różnią się tylko wynikiem, czyli skutecznością Barcelony. Ja nie twierdzę, że odnieśliśmy dzisiaj fantastyczny triumf nad bardzo dobrym zespołem, ale sprowadzając tego typu rozstrzygnięcia do winy rywala dojdziemy do absurdu. Okaże się, że Barcelona 90% spotkań wygrywa dlatego, że rywal się 'obsrywa' a nie dlatego, że Barcelona miażdży.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 13 gru 2010, 0:33

RSSS w pierwszej połowie próbował walczyć, widać, ze mieli pomysł i próbowali go rywalizować, nawet przy 2:0 biegali, próbowali wybijać Barce z rytmu, po przechwycie piłki(czyli dość rzadko :lol: ) kontratakowali, nawet mieli ze dwie prawie sytuacje,zasadniczo ten zespół potencjał pewien ma

Powietrze z nich zeszło w 47 minucie, po stracie 3 gola, to było dla nich zbyt wiele :wink:

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2010, 8:52

Czy San Sebastian czy Madryt na Camp Nou z Realem mamy Manite :lol:

o meczu nie ma co pisac bo takie zawody trzeba ogladac. Bardzo fajny i ladny mecz dla oka.

Poklepala wczoraj Barcelona az milo. Warto specjalnie obejrzec bramke Messiego tylko i wylacznie dla 3 wymiennych podan z Alvesem. Super akcja na najwyzyszm poziomie.

Bojan wszedl i strzelil bramke. Widac ze ma cisnienie bo mogl Messiemu wystawic na hattricka.

Za tydzien najciezszy wyjazd w tej rundzie ( na rowni z AM). Jak nie przegramy to powinien byc na dlugi okres lider.

Na koniec napinka- Mamy srednia 3 bramek na mecz. Ciekawe co napisze Marca bo pamietam jakies przebakiwania o pobiciu rekordu Toshacka przez Real z poczatku sezonu..... Moze napisza ze bedziemy starali sie wysrubowac nasz rekord z pierwszego sezonu Pepa?

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 13 gru 2010, 10:31

I znowu nam się rywale podkładają :lol2: pytanie do znawców: czy Real Sociedad zagrał w optymalnym składzie, bo nie wiem czy mogę się cieszyć ze zwycięstwa :]

Cieszy dobra gra, przed meczem spodziewałem się, że będzie ciężko znaleźć motywację. Cieszą szybkie zmiany, że Pep daje pograć więcej minut rezerwowym, a ci rezerwowi strzelają bramki. Choć szkoda, że nie dał szansy w drugiej połowie Thiago czy Adriano. Real Sociedad miał jakiś plan i do momentu drugiej bramki próbował, ale po trzeciej kompletnie zeszło z nich powietrze.

Iniesta zdobył swoją czwartą bramkę w lidze, złota piłka coraz bliżej :]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 gru 2010, 15:22

Mam nadzieję, że ten idiota z Madrytu nadal będzie wypowiadał te swoje teorię, bo tak z motywacją zawodników nie będzie problemu w żadnym spotkaniu. To chyba jedyny plus, że on zawitał do La Liga. Barcelona miażdży w ostatnim okresie, przybija piątki lepiej niż to się robi w NBA, a co najlepsze jest stabilna w defensywie. Na początku sezonu tak dobrze nie było, bo Blaugrana traciła prawie w każdym spotkaniu, teraz od kilku spotkań jest z tym dobrze i mam nadzieję, że coś takiego będzie utrzymywało się dość długo. Te procesy dochodzenia do najwyższej formy zakładały spadek na początku 2011 i mam nadzieję, że nie będzie to odczuwalne. Teraz przed Barceloną dwa bardzo ważne spotkania, derby i pierwsze spotkanie z Athletic w CdR. Dobrze by było oba wygrać, a z Bilbao wypracować sobie porządną zaliczkę przed rewanżem, po co się męczyć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 gru 2010, 17:08

Myślę, że w meczu z Bilbao szansę dostaną CI sami piłkarze co grali do tej pory w CdR a więc będą to rezerwy. Będzie ciężko.

Najbliższy mecz ligowym to z kolei chyba najcięższy wyjazd tej rundy. Nie dość, że derby to na dodatek Espanyol jak do tej pory u siebie wygrał wszystkie mecze tracąc tylko dwa gole :shock: Dobrze, że mamy tydzień na przygotowanie się choć akurat w tym przypadku to może nie być tak bardzo istotne bo forma jeszcze jest a więc pewnie mogliby grać na tygodniu. Ciekawe jak długo jeszcze utrzymamy dobrą dyspozycję.

PS: http://euro2008.blox.pl/2010/12/Barcelo ... wideo.html

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 13 gru 2010, 23:59

http://www.blaugrana.pl/news/6237/histo ... tment.html
Sporo wątpliwości budzi kwestia ewentualnego przegłosowania umowy z Katarczykami na zgromadzeniu socios compromisarios. Rosell tłumaczył najpierw, że „decyzja nie zostanie poddana pod głosowanie na zgromadzeniu, ale porozumienie znajdzie się w porządku dziennym i zostanie szczegółowo wyjaśnione”, by następnie stwierdzić: „Jeśli zgromadzenie się sprzeciwi, to porozumienie zostanie wycofane”(obecny na dzisiejszej uroczystej konferencji prasowej Luis Enrique pisze na swoim twitterze, że jednak ostateczną decyzję podejmą socios...) „W FC Barcelonie ostatnie słowo należy do socios” - dodał Rosell. Powstaje zatem pytanie: w jaki inny niż głosowanie sposób socios mieliby wyrazić swoje zdanie?
Czyli jednak Rosell zmiekl i pod wplywem opnii spolecznej a przede wszystkim cules daje szanse na wypowiedzenie socios.
Jak mnie pamiec nie myli socios compromisarios to w wiekszosci zwolennicy Sandro?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”