Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 gru 2010, 21:39
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 09 gru 2010, 21:43
Czasami lepiej postawić na nieopierzonego gówniarza, który potem może okazać się strzałem w dziesiątkę, niż sypać kasę na odcinającego kupony pseudogwiazdora. Onyszko już raczej nie wróci do profesjonalnej piłki, więc sam fakt pojawienia się takiego pomysłu należy uznać za niezłe jaja. Nie wiem, może Kozielski chce medialnego rozgłosu?emdżej pisze:Szłakotin jest jeszcze młody
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 09 gru 2010, 21:50
emdżej

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 18:36
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pierroo » 14 gru 2010, 18:44
pierroo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 gru 2010, 19:09
W jakim sensie?bartbuks pisze:Chyba nasza Ekstraklasa potrzebuje dużego zderzenia z rzeczywistością.
Zico_FCI

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 14 gru 2010, 19:15
NoName1989

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 19:16
W sensie takim, że:Zico_FCI pisze:W jakim sensie?
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 gru 2010, 19:48
Teraz powiedz mi ile miesięcznie zarabia najlepiej opłacany zawodnik Ekstraklasy?bartbuks pisze:- płacimy ogromne pieniądze piłkarzom, którzy potrafią biegać i kopać, a nie potrafią myśleć na boisku (są wyjątki)
guru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 20:05
Dziś Arboleda podpisał nowy kontrakt i jego gaża wzrosła do 140 tysięcy złotych miesięcznie. Przebił nawet Smolarka.guru pisze:Teraz powiedz mi ile miesięcznie zarabia najlepiej opłacany zawodnik Ekstraklasy?
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 14 gru 2010, 20:18
guru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 gru 2010, 20:30
A wiesz jaki wg mnie jest błąd? Np taki czeski piłkarz zarabiaj o wiele mnie w swojej lidze, dlatego ma ambicję. A większość zawodników w Ekstraklasie dochodzi do wniosku, że jak dostanie 50 tys miesięcznie, to dlaczego ma jechać za granicę? Tam trzeba będzie się starać, walczyć, bo nie będzie się grało. A tutaj w dupie mają pewne rzeczy, bo jak rocznie zarobi pół miliona, do tego odpoczywa przez 1/4 roku, to czego chcieć więcej. Zobacz jakie po sezonie mamy transfery za granicę i kto odchodzi. Dziesięć lat temu, mieliśmy ciągły odpływ wyróżniających się postaci, a teraz? Zazwyczaj odchodzą prawie emeryci, którzy jadą pokopać coś w ciepłym kraju.guru pisze:Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają.
Analizując Twoje stwierdzenie wychodzi na to, że jak damy im więcej, to będą grać lepiej. Dobrym tropem podążam?guru pisze:Błąd, grają tak jak zarabiają.
bartbuks
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zack » 15 gru 2010, 12:20
Moim zdaniem polskie skórokopy zarabiają o wiele za dużo w stosunku do tego co pokazują na boisku. Ale jakby tak inaczej konstruować kontrakty... Nic nie mam do tego żeby dobrze zarabiali... Ale pensję powinni "podnosić z boiska". Dajmy na to każdy co miesiąc 5 tysi na przeżycie gwarantowane a reszta metodą kija i marchewki, chcesz więcej to pokaż na boisku, że ci się należy, proste... Myślę, że przy takim sposobie motywacji nie mięlibyśmy horrorów z jakimis Karabachami itd.guru pisze:Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają. Błąd, grają tak jak zarabiają.
bartbuks pisze:A wiesz jaki wg mnie jest błąd? Np taki czeski piłkarz zarabiaj o wiele mnie w swojej lidze, dlatego ma ambicję. A większość zawodników w Ekstraklasie dochodzi do wniosku, że jak dostanie 50 tys miesięcznie, to dlaczego ma jechać za granicę? Tam trzeba będzie się starać, walczyć, bo nie będzie się grało. A tutaj w dupie mają pewne rzeczy, bo jak rocznie zarobi pół miliona, do tego odpoczywa przez 1/4 roku, to czego chcieć więcej. Zobacz jakie po sezonie mamy transfery za granicę i kto odchodzi. Dziesięć lat temu, mieliśmy ciągły odpływ wyróżniających się postaci, a teraz? Zazwyczaj odchodzą prawie emeryci, którzy jadą pokopać coś w ciepłym kraju.guru pisze:Wg mnie to są śmieszne pieniądze w porównaniu do tego co zarabiają zawodnicy za granica. Po prostu wkurza mnie ciągle pieprzenie, ze u nas jest poziom niski i zawodnicy za dużo zarabiają.
Sam nie raz rozmawiałem z zawodnikami w okolicach 25-28 lat i pytałem, czy nie korci ich uciec stąd. Wiesz jaka była odpowiedź? A to dziewczyna studiuje, a to tu mu dobrze, a to zarobki są bardzo dobre i ma miejsce w składzie. Brakuje im po prostu ambicji.
Analizując Twoje stwierdzenie wychodzi na to, że jak damy im więcej, to będą grać lepiej. Dobrym tropem podążam?guru pisze:Błąd, grają tak jak zarabiają.
Zack
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kamillo22 » 21 gru 2010, 14:59
kamillo22
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wiloch » 21 gru 2010, 17:11
Wiloch
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio