Manchester City (zbiorczy) - Strona 30

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Czy City drugi rok z rzędu zrobi treble?

1. Tak, z palcem w tyłku
1
11%
2. Tak, tylko dzięki petrodolarom
0
Brak głosów
3. Nie mają na to najmniejszych szans
4
44%
4. Nie wygrają żadnego tytułu
4
44%
MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2010, 23:00

Brawo Everton!W druzynie Moysa brakuje gwiazd ale walczaki z nich 1 klasy i zawsze stanowią drużyne, teamwork 100%.Nigdy nie lubie przeciw nim stawiam bo nie czują respektu przed nikim,a po drugie ich lubie.Oczywiscie miesli mase szczescia, jakis tam karny mogł byc podyktowany...

City...nie wiem jak po takim numerze kapitanem zespolu moze byc dalej Tevez,chory klub.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 gru 2010, 23:01

Też mi to się rzuciło w oczy, w City w co drugi w tym kołnierzu, w Evertonie żadnego, a wynik na tablicy każdy widział.
NIby taki drobiazg, ale wymowne kto wyszedł na mecz zapierdzielać i grać w piłkę.

Baines jest świetny. Pamiętam na FM jeszcze sprzed paru lat jak jeszcze w Wigan miał dobre staty i go zakupiłem, wtedy jeszcze tak o nim słychac nie było, ale teraz coraz śmielej pokazuję, że warto mu dać szansę w Reprezie i niech walczy z Colem o miejsce w składzie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 gru 2010, 23:04

-6 w Manchesterze, z tego co mówił komentator

a ja nie rozumiem tej całej dyskusji o tych kołnierzach. Co mnie obchodzi czy grają w kołnierzech, rękawiczkach, czy choćby kalesonach, jak grają dobrze, to niech i nago sobie grają.

Jakby Balotelli tak na mecz wyszedł, to przynajmniej byłoby kolorowo :P
http://twitgoo.com/1s16z6

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 gru 2010, 23:04

To jest niesamowite jak dziś City przegrało ten mecz. Statystyka strzałów 25:4 :!: Istny koncert nieskuteczności. Dość powiedzieć, że ta jedyna bramka i tak była trafieniem samobójczym Jagielki. Everton po znakomitym początku dał popis skutecznej gry w obronie, a w ostateczności świetnie bronił Howard. Zaskakuje mnie, że Everton traci punkty ze słabszymi drużynami, a z tymi potentatami radzi sobie tak dobrze. Na pewno zasługuję na to by być w tabeli wyżej.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 20 gru 2010, 23:10

Myślę, że chodzi o to, że brakuje w drużynie klasowego napastnika, albo ewentualnie napastnika w formie. Yakubu, Saha i Beckford nie spełniają oczekiwań, a po Anichebe nikt nigdy się gradu bramek nie spodziewał. Everton gra dobrze jak nie musi dominować i prowadzić gry, a może pozwolić się na szybkie ataki z kontry i skrzydłami. Gdy gra się ze słabszymi to role się odwracają i na ogół The Toffees na tym nie wychodzą, bo ciężko się strzela im bramki z ataku pozycyjnego, a tym samym łatwiej traci.

Dobrze jednak, że się kończy grudzień, bo od Nowego Roku Everton zwykle podkręca tempo i zaczyna rzeczywiście punktować. Mam nadzieję, że w tym roku będzie podobnie i przebijemy się gdzieś w górną połowę tabeli, a może nawet powalczymy o Puchary, ale do tego jeszcze daleka droga.

A co do samego meczu... prościzna. :)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 gru 2010, 23:32

Możecie coś wiecej o występie Bainesa napisać, bo nie miałem jak oglądać meczu?
Dobrze u niego z grą głową i szybkościa?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 20 gru 2010, 23:42

Z Davisem głowki nie wygra ale jesli tyle lat gra w Prem to z góry możesz założyc ze jest w tym dobry,(jak na bocznego obronce) Jest bardzo dynamiczny i ma płuca ze stali.W Bundeslidze na tej pozycji będzie wymiatał az miło.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 gru 2010, 23:44

Nie sądzę, żeby Everton go puścił za 10 mln euro, bo to śmieszna kwota jak za niego. Za Lescotta dostali 25 mln bodaj funtów, fakt że był to transfer na linii klubów z PL i zawsze w takim momencie ceny są zawyżone, ale sądzę, żeby Moyes nie będzie siadał do rozmów jak nie dostanie co najmniej 2 razy tyle.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 20 gru 2010, 23:47

Powiedziałbym, że pod tymi względami jest bardzo poprawny. Za wysoki to on nie jest, ale to co trzeba wybić to wybije i rzeczywiście jest bardzo widoczny po lewej stronie boiska. W tym meczu strzelił ładną bramkę i kiedy mógł podłączał się do akcji ofensywnych, a w defensywie chyba nic nie można mu zarzucić - był raczej bezbłędny.

Ale zapomnijcie o nim.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 gru 2010, 10:00

Baines to jeden z lepszych left backów :lol: w lidze. Najlepsze u niego są wrzutki, Clichy może trenować i trenować, a nigdy tak nie będzie podawał. Strzały z rzutów wolnych też znakomite, chyba nawet nam strzelił jakoś niedawno. Ta akcja była znakomita wczoraj, sam ją zaczął i sam z kończył, z drobną pomocą Anichebe i Cahilla. Obrońcy City stali i się przyglądali. Strzelił prawą, co mnie trochę zaskoczyło, ale to tylko świadczy o nim dobrze.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 sty 2011, 21:32

Baines nie chce się ruszyć z Liverpoolu, bo lubi chodzić do babci/mamy na obiady :lol: jego pech.

Yaya Toure gra jako AMF czy mi się wydaje? Bo generalnie City gra słabiutko, ciekawe gdzie Dzeko będzie tam grać.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8742
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sty 2011, 21:37

Akarin pisze:Baines nie chce się ruszyć z Liverpoolu, bo lubi chodzić do babci/mamy na obiady :lol: jego pech.

Yaya Toure gra jako AMF czy mi się wydaje? Bo generalnie City gra słabiutko, ciekawe gdzie Dzeko będzie tam grać.
Na pewno nie na bramce :lol:

Dobre 45 minut za nami, skusiłem się obejrzeć ten hit i nie żałuję, od początku akcja za akcją, chłopaki popisują się swoimi wysokimi umiejętnościami technicznymi. Szkoda, że Arsenal jest cholernie nieskuteczny, 2 słupki (tego po spalonym nie liczę), no trochę brakuje do gola :P Man City się dobrze broni, Tevez biega praktycznie wszędzie, dobry ziom jest. Choć mnie najbardziej spodobała się gra... Zabalety.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 sty 2011, 21:38

Nie ma Silvy, Jonhson na ławce i gra City w przodzie wygląda koszmarnie.MIlner gra 3 DM, bo na skrzydle jest tragiczny. Masa szczęscie, 3 słupki Arsenalu i dużo fajnych pozycji na dobry strzał.Arsenal wcisnie 1 i zapewne 2, nie mam wątpliwości, za dużo ma City fuksa dzisaj.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 05 sty 2011, 22:36

czerwone kartki troche śmieszne ... oglądam od 65minuty i nic sie od tej pory nie dzieje oprócz biegania w jedną i drugą...słaby fragment meczu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8742
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 sty 2011, 22:44

Etus2 pisze:czerwone kartki troche śmieszne ... oglądam od 65minuty i nic sie od tej pory nie dzieje oprócz biegania w jedną i drugą...słaby fragment meczu.
Zabaleta na pewno nie zasłużył, max. żółtko, ale ten z Arsenalu już tak, on był prowodyrem i bardziej zaatakował rywala. Ogólnie II połowa rozczarowała. Van Persie słabiutko, ogólnie poza podawaniem sobie piłek, nic sie nie działo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”