Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 494

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 28 gru 2010, 23:05

A spalonego jeszcze tam przy tym golu nie było? Ten gol to żart, sędzia nas okradł z 3 pkt, nie dość że ręka Zigica to jeszcze Rio był pchany, skakano na niego i ew. spalony. Kpina po prostu.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 28 gru 2010, 23:07

Ileż to jeszcze razy bedziemy karceni w końcówkach za nonszalancje? Dzisiaj aż tak to nie boli bo remis na tym terenie wziąłbym w ciemno ale który to już raz dostajemy w końcówce :evil:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 28 gru 2010, 23:09

Możecie mi pokazać, gdzie widzieliście, że Zigić rzekomo zagrał piłkę ręką? Bo ja oglądając mecz na Canal+ nie miałem okazji zobaczyć ujęcia tej akcji z prawej strony boiska a jedynie z tyłu.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 28 gru 2010, 23:15

Ale z tyłu, zza pleców Zigicia, więc nie było widać, czy zagrał piłkę ręką czy też nie.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2010, 23:16

niente pisze:Ale z tyłu, zza pleców Zigicia, więc nie było widać, czy zagrał piłkę ręką czy też nie.
Niezbyt uważnie widocznie oglądałeś.

Lewan90
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lewan90 » 28 gru 2010, 23:17

Gol parodia, zawsze uznaje pomyłki arbitrów, bo szczęście się wyrównuje, ale dzisiaj to jest kradzież. Wpadł na Rio jak rozpędzony pociąg, skoczył, trzymał łapami, zagrał piłkę ręką do partnera który był na spalonym. Sędzie nie gwiżdże. Komedia.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2010, 23:20

też oglądałem na C+ i też widziałem rękę, dosyć wyraźnie na jednej powtórce bylo widać.
Ostatnio Ferguson mówił, ze grali na 3 biegu, bo zredukowali z 4 po 2 golu. Dziś chyba na 3 nawet nie weszli. Dużo podań w obronie i pomocy, ale takich czystych okazji to za dużo nie było. Odniosłem wrażenie, że chcieliście wygrać jak najmniejszym nakładem sił i to się zemściło, choć gol IMO nie powinien być uznany.
co jeszcze - Bowyer mógł wylecieć już w 1 połowie za faul chyba na Evrze, czy Andersonie, dostał żółtą i strzelił w końcówce. Jak wszedł Phillips to przypomniał mi się mecz z Arsenalem, tam strzelił sam Phillips i zremisowali, gol nawet podobny z tego co pamiętam :lol:

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 28 gru 2010, 23:22

red85 pisze:
niente pisze:Ale z tyłu, zza pleców Zigicia, więc nie było widać, czy zagrał piłkę ręką czy też nie.
Niezbyt uważnie widocznie oglądałeś.
W tym momencie akurat spadłem z krzesła;) takie emocje wywołała u mnie gra Manchesteru.

Awatar użytkownika
niente
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: niente » 28 gru 2010, 23:27

Myślałem, że w tym temacie rozmawiamy o Manchesterze. Czyżbym był w błędzie?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 29 gru 2010, 12:39

Ostatnio ktos napisal ze w PL topowa 4 strasznie obnizyla loty. cos w tym jest bo takie Birmingham powinno dostac 3 i siedziec cicho. A tu fani MU narzekaja na sedziego. Trzeba byc krytycznym wobec swoich bo MU nic nie pokazalo na tle slabiaka.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 gru 2010, 13:12

Tak czołowka bardzo obniżyła loty, 3 wygrane grupy LM i Arsenal ktory od 4 meczu w grupie robił sobie żarty,plus Liverpool i City wygrywające grupy w PE.

Bienas nie pokazuj swojej nieznajomości tematu. Przez 2 sezonu w Birmingham wygrał tylko Everton który miał i tak mase szczęścia wtedy, 2 rok remisuje tam MU, Chelsea remis i przegrana,Arsenal remis i za tydzien tam będą się meczyć, liverpool 2 remisy. Pisanie coś o 3 jest naprawde żenujące, myślisz że to Almeria która nie wie co to obrona?
Słabiak...życze z całego serca Realowi takich slabiaków w lidze, z chęcią się wymienia za dolną tabeli ligi Hiszpańskiej. Najfajniejszym wyjazdem MU w tym sezonie był wyjazd do Valenci bez połowy składu.Niestety w odróżnieniu do Valenci zespoły w Prem bardzo dobrze bronia a Birmingham są w tym rewelacyjni wręcz.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 29 gru 2010, 13:45

Problem takich ludzi jak Bienias polega na tym, że zabierają głos w sprawie, o której niewiele wiedzą. Myślę, że fani nie tylko United, ale całej ligi angielskiej doskonale wiedzieli, że w tym meczu United łatwo nie będzie. Dlaczego ?

1) Birmingham na swoim boisku rzadko kiedy przegrywają
2) Birmingham odpoczywało w ostatnim czasie, a dla United było to drugi mecz w przeciągu trzech dni
3) Absencja trójki skrzydłowych

To miało być wymęczone zwycięstwo i takie mogło by być. Gdyby tylko sędzia prawidłowo wypełniał swoje obowiązki. I uwierz mi, że naprawdę rzadko kiedy zwalam winę na aribtra.

PS ciekawe jest to, że jedynie Fieldy wspomniał o brutalnym faulu Bowyera na Gibsonie. Płacz jak widać pojawia się dopiero wtedy, kiedy kości nie wytrzymają.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 29 gru 2010, 14:05

Mi chodziło też o styl gry Birmingham na swoim boisku i o jakiś 3 bramkach bez problemu które mieliśmy niby strzelić.Zdarzenia z Gibsonem nie pamiętam, byłem pewnie w WC i musiał to mieć miejsce w 1 połowie. Sędzia woogóle dawał dupy w tym meczu, Berba przyjmuje ręką piłke, i w nagrodę dostajemy wolnego.Ferguson prowokuje Andiego , nasz dostaje kartke, Szkot nie. O bramce nie będę wspominał.
Fani Realu i Barce są oderwani od rzeczywistości. To nie liga gdzie byle leszczy się pyka 3 czy 8.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2010, 14:08

MGiggs pisze: Sędzia woogóle dawał dupy w tym meczu, Berba przyjmuje ręką piłke, i w nagrodę dostajemy wolnego
o własnie o tym też miałem pisać. Niezły cyrk. Ferguson z Andersonem się pożarli, Gardner, jesli się nie myle chciał uspokoić Brazylijczyka i sam dostał kartkę, a Ferguson nie.
Dobrze, ze mecz Arsenalu ze Stoke nie doszedł do skutku, bo też Mason miał sędziować :P
Ostatnio ktos napisal ze w PL topowa 4 strasznie obnizyla loty. cos w tym jest bo takie Birmingham powinno dostac 3 i siedziec cicho. A tu fani MU narzekaja na sedziego. Trzeba byc krytycznym wobec swoich bo MU nic nie pokazalo na tle slabiaka.
Birmingham City do Premier League wrócił po sezonie 08/09 i od tego czasu nikt im w lidze 3 goli (na St Andrews) nie strzelił.
Co ciekawe, w sezonie, w którym spadli z ligi (07/08) też nikt im na St Andrews nie strzelił 3 goli.
ostatni raz w Premier League stracili 3 gole u siebie 20 grudnia 2005 z Man United.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”