Liverpool (zbiorczy) - Strona 230

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 29 gru 2010, 23:15

Daaaamian pisze:Problem ze zwolnieniem tego pajaca polega na tym, że Henry boi się reakcji mediów i części kibiców. Amerykanin dopiero zaczyna zabawę w Premier League i nie chce podzielić losu właścicieli Newcastle i Blackburn, którym się oberwało po zwolnieniach Houghtona i Allardyce'a.
raczej nie miałby problemów z uzasadnieniem zwolnienia Roya. 12 miesjce na półmetku, z 3 pkt przewagi nad strefą spadkową ? 3 strzały celne z Wolves na Anfield ? Porażka przed własną publicznością z ostatnią ekipą w tabeli ... i to nie jest wypadek przy pracy. Do fatalnej formy na wyjazdach dojdzie teraz równie fatalna u siebie ?
mi szkoda Liverpoolu, bo wolę ich w LM niż Spurs, czy Man City.

na wyspach kibice najczęściej mówią, ze chcą Dalglisha,

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 29 gru 2010, 23:17

Daaaamian pisze:Amerykanin dopiero zaczyna zabawę w Premier League i nie chce podzielić losu właścicieli Newcastle i Blackburn, którym się oberwało po zwolnieniach Houghtona i Allardyce'a.
To jest nielogiczne... Jezeli nie zwolni trenera to wlasnie podpadnie kibicom, to zgola odmienne przypdki bowiem ws powyzszych kibice nie domagali sie zwolnienia dajac wydzwiek podczas meczu jak jet w przypadku liverpoolu :!:

Ja tam cenie O'Neilla dla mnie to jeden z 10-12 najlepszych (Guus nr 1)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 29 gru 2010, 23:58

Podobno zawodnicy Liverpoolu musieli okleić ramiona taśmą izolacyjną bo klub nie stać na czarne opaski.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 gru 2010, 0:07

MGiggs, może trochę przesadziłem, ale postaram się po części wytłumaczyć. Stwierdzenie, że Martin O'Neill to "gorsza wersja Beniteza" po części pasuje. Jakiś czas temu czytałem, że saldo wydatków obu panów było porównywalne. Może nie byłoby w tym nic szczególnie dziwnego, gdyby nie fakt, że O'Neill pracował w Aston Villi 4 lata, a Benitez w Liverpoolu 6 lat. Przy czym pojedynczych osiągnięć i generowanych przychodów obu panów porównywać nie należy, bo były trener Aston Villi wypadłby tu naprawdę bardzo blado. Kolejne podobieństwo, to uwielbienie do pojedynczych jednostek. Rafie niejednokrotnie zarzucano brak obiektywizmu i wystawianie na siłę Lucasów czy Kuytów, a przecież O'Neill był w tym aspekcie jeszcze gorszy, co idealnie obrazuje ilość graczy, na których stawiał. Z tego co pamiętam Aston Villa skorzystała w poprzednim sezonie z najmniejszej ilości zawodników w lidze, a przecież Ged co chwilę wyciąga młodzików z rezerw, którzy radzą sobie naprawdę dobrze.

Motywować potrafił, żyć meczami także, ale taktyk z niego marny.

Magnum, skąd takie bzdury?

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 gru 2010, 0:26

Chcesz mi powiedziec ze Martin w AV kupował podobnie do Beniteza w LIverpoolu? Chciałbym jakies statystyki zobaczyc. Martin w Celticku wykonywał świetną robote,doszedł do finały Uefa. Liverpool gdy przychodził Benitez był 2 klasy wyzej od Villi ktorą dostał Martin. To on z zawodników średniawych zrobił bardzo bardzo ciekawy zespoł,zespoł który grał mądrze w defensywie i ciekawie w ofensywie, z materiału ludzkiego z którego benitez pewnie by zrobił spadkowicza.Villa była świetnie budowana ale za mało dano kasy na transfery,dlatego Martin odszedł, zbudował wspaniałe podłoze pod swietne wyniki które zmarnowano.

Naprede nie porównujmy Villi z The Reds, prosze o powage. Benio nigdy z Villi nie zrobiłby tego co zrobił z nimi Oneil.
Co do taktyków, SAF jest dośc słabym taktykiem.I co z tego?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 gru 2010, 0:51

SAF to ewenement.

Statystyk Ci nie pokażę, bo sam ich nie widziałem. Na RAWK to wyczytałem jakiś czas temu.

Akurat Benitez ze średnim materiałem ludzkim radził sobie najlepiej. Doskonale obrazuje to zdobycie LM w jego pierwszym sezonie pracy, gdzie osiągną gigantyczny sukces grając takimi tuzami jak Traore, Biscan czy inni.

Martin odszedł, bo sprzedawali za jego plecami Milnera. Kasy dostawał na transfery wystarczająco dużo.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 30 gru 2010, 1:00

Poza Youngiem kogo Martin kupił? Milner dużo nie kosztował,zresztą chciałbym zobaczyć tabelke :wink:
Lm to inna para kaloszy, Benitez wiedział że moze 2 razy zremisować i awansować a zespoł pod dane spotkanie potrafił ustawić wybornie.Tak jak ustawił LIv na Anfield z Barcelona......mistrzostwo świata by potem przegrać z bolkami w lidze :mrgreen:

Prawde mówiąc to farta mieliście sporego, gol z Chelsea którego nie było, glupota Milanu który miał 110 minut meczu pod kontrolą... ale zostało to okupione 12 porażkami w lidze przy 15 wygranych.

Jestem ciekaw co zrobi Wasz zarząd, naprawde nie chce wierzyć ze RH zostanie 1 dzień dłużej.Podsumuje,Oneil praca w Villi pokazał wielkie kwalifikacje, pokazał również że ma jaj odchodząc z klubu.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 gru 2010, 1:13

Żeby nie było żadnych wątpliwości dodam, że nie uważam O'Neilla za złego trenera. Jest dobry, pokazał to w Aston Villi, gdzie całkiem fajnie poukładał drużynę, ale do mnie Martin po prostu nie przemawia i jestem jakoś dziwnie przekonany, że powielałby błędy Beniteza. Jednocześnie uważam, że to opcja znacznie lepsza niż Roy.

Swoją drogą, mam dziwne przeczucie, że Roy jeszcze przez jakiś czas będzie wkurwiał wszystkich kibiców. Obym się mylił.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 gru 2010, 12:00

transfery Villi w ostatnich latach http://www.transferleague.co.uk/premier ... sfers.html
Liverpoolu też tam można znaleźć

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 30 gru 2010, 14:57

Magnum pisze:Podobno zawodnicy Liverpoolu musieli okleić ramiona taśmą izolacyjną bo klub nie stać na czarne opaski
Daaaamian pisze:Magnum, skąd takie bzdury?
Właśnie oglądałem MOTD i zdziwiłem się widząc na rękawach piłkarzy The Reds zwykłą izolację! Nie znam powodu, ale to lekka żenada...

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 gru 2010, 23:31

Mówi, że Hodgson lada moment poleci, a jego następcą ma zostać Rijkard (na RAWK lub TIA ktoś napisał, że istnieje możliwość, że trenerem zostanie Rijkard, a jego asystentem Dalglish). Jestem przekonany, że Holender byłby lepszy od Roy'a, ale czy Liverpool szuka akurat takiego trenera? Najlepsza opcja to chyba zwolnienie Hodgsona i powierzenie funkcji tymczasowego menadżera Dalglishowi. Nowego trenera szukałbym po sezonie.

Poza tym sporo mówi się o tym, że Young może trafić na Anfield. Anglik, któremu kontrakt kończy się bodajże za 18 miesięcy, miałby kosztować 14 milionów funtów. Co tu dużo mówić... Byłbym zachwycony.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 gru 2010, 0:39

Daamian, po meczu przeczytalem na blogu Arsenalu. Zobaczylem i rzeczywiscie - jak mowi barbuks - tak to wygląda.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 gru 2010, 10:28

Magnum, ja wiem, że na rękawach mieli taśmę izolacyjną, ale skąd pomysł, że Liverpoolu nie stać na opaski?

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 31 gru 2010, 22:55

Osz cholera... Na polskiej stronie pojawił się news, który mówi o tym, że NESV zaczynają aktywnie szukać kogoś, kto mógłby zastąpić wujka Woy'a. Oby to była prawda... to byłoby piękne zakończenie roku.

http://lfc.pl/39374 - link do tego newsa.

Po za tym... witam forumowiczów, szczególnie fanatyków The Reds. Mam nadzieję, że miło spędzę tu czas. [tak, fajnie to brzmi, wiem]

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 01 sty 2011, 5:40

Magnum, ja wiem, że na rękawach mieli taśmę izolacyjną, ale skąd pomysł, że Liverpoolu nie stać na opaski?
To było pewnie tak głupio dorzucone i tyle. Jestem przekonany, że nawet Motor Lublin stać na opaski :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”