Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1265

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 01 sty 2011, 14:31

brylancik pisze:Bardzo chciałbym Dżeko, ale on ponoć ma przejść do City.
Edin mam wrażenie jest bardzo dobrym napastnikiem, ale do wykanczania akcji, sam wiele nie wymyśli, więc aby on coś u was grał to musi mieć dobre wsparcie pomocy. Sam meczów nie będzie wygrywał, przykładem jest Wolfsburg które miało walczyć o mistrza, a póki co mają bliżej do spadku niż do walki w ogóle o puchary. W ogóle to ja się nie zdziwie jak on będzie sporym zawodem dla nowego klubu, bo każdy oczekuje od niego Bóg wie czego, a tak jak pisałem on bez podań pomocników nic nie zrobi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6662

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 01 sty 2011, 14:42

Idealnie więc pasuje do Juventusu. Krasić zadba o sytuacje dla niego.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 sty 2011, 18:27

Edin mam wrażenie jest bardzo dobrym napastnikiem, ale do wykanczania akcji, sam wiele nie wymyśli, więc aby on coś u was grał to musi mieć dobre wsparcie pomocy
Kompletna bzdura.
Siła i talent Dzeko to nie to, że wykańcza akcje tylko, ale właśnie to, że rozgrywa, pracuje dla drużyny i zdecydowanie potrafi sam wymyślić akcję, dobrze ją przeprowadzić a i do tego zakończyć strzeleniem bramki.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 01 sty 2011, 19:08

Podpisuję się pod tym co napisał Akarin, a tak poza tym to jakby nie było w zespole mamy takich zawodników jak Ozil, Kaka, Di Maria, Xabi Alonso, Ronaldo czy Benzema i na brak wsparcia ze strony pomocy nie możemy narzekać. Głównym zarzutem dla Benzemy jest właśnie to, że strzela mało bramek (głównie z tego względu że zbyt mocno udziela się w rozgrywaniu akcji).

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 sty 2011, 13:49

SobolPL pisze:City jak Dzeko kupi to mozna sprobowac Adebayora... ale czy to bylaby dobra propozycja? :roll:
Właśnie przeczytałem, że podobno jest opcja wypożyczenia Ade :D Moim zdaniem byłoby najlepsze rozwiązanie, jakby się sprawdził, to można by go kupić. City nie powinno robić żadnych problemów.

A do listy potencjalnych napastników dołączył Klose, któremu kończy się kontrakt w czerwcu 2011.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 02 sty 2011, 14:05

Klose ma kontrakt do czerwca 2012.

edit: a nie, jednak faktycznie do 2011, a byłem pewien, ze jeszcze jeden sezon ma.
Wątpię, żeby Bayern go sprzedał, bo wtedy zostanie nam jeden zdrowy napastnik do końca sezonu a tak być nie może.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 sty 2011, 17:09

Wszystkie sportowe rozgrywki póki co w cieniu haxballa.

Dzisiaj gramy mecz, na ciężkim terenie w Getafe.
Przestrzeń jaka dzieli Real i Barcę od reszty ligi w tym wypadku nie pozwala nam przegrać, także sam mecz będzie tylko czystą formalnością.
Rozpatrywał bym tutaj styl gry obu zespołów. Czy ujrzymy wyrównane widowisko ze zwycięską bramką po 70 minucie, dzielną walkę Geta pozwalającą odgryźć się jednym golem- takie 1-3 ... a może kolejna goleada ?

Współczuje postronnym widzom których ten schemat zaczyna nudzić, jednak mecze Królewskich na krajowym podwórku (oprócz GD rzecz jasna) traktuje jako 2 godziny relaksu w tygodniu.

Hala Madrid ! Zwycięstwa nie życzę gdyż co do tego jestem przekonany. Chciałbym zobaczyć dobre widowisko. Koncert. No ewentualnie może być jakaś epicka remontada ; )

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sty 2011, 18:16

Ja tam do meczu podchodzę trochę ostrożniej. Oczywiście oczekuję wygranej, ale jesteśmy po przerwie świątecznej, z Getafe Real miał już wiele trudnych przepraw, a sam rywal wygrał pięć ostatnich meczów. Może być bardzo łatwo albo bardzo trudno, nie obstawiam żadnego scenariusza.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2433
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 sty 2011, 22:55

No i nie ma lekko. Getafe naprawdę fajnie gra w piłkę, nawet częściej się przy niej utrzymują, a Real bardziej gra z kontry, bo jak chce trochę uspokoić grę to gubi piłkę. Inna sprawa, że niektórzy mogliby wykazać się większym zaangażowaniem. Benzema do zmiany. Strzelił trzy bramki po dobrym meczu z Levante i znowu wraca do standardowej formy.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 03 sty 2011, 23:28

Moze mi ktos powiedziec, co odwalil Di Maria przed chwila?

btw. gra srednia, ale wazne, ze beda 3 pkt. Ciekawe czy Kaka zagra.

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 04 sty 2011, 0:18

di maria z benzema powinni dostac medale z kartofla za mecz!

Dzinek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzinek » 04 sty 2011, 12:55

według mnie real zagrał słabo ale wywiózł cenne 3pkt
kontrowersyjny karny wiele niewykorzystanych sytuacji czerwona kartka nie wróży dobrze na kolejne mecze.
http://kynek2-pilkanozna.blogspot.com/

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 sty 2011, 18:17

Kaka wraca!

Ładnie ośmieszył Pepego:)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 04 sty 2011, 18:56

Dzinek pisze: kontrowersyjny karny wiele niewykorzystanych sytuacji czerwona kartka nie wróży dobrze na kolejne mecze.
Cwaniak di Maria ladnie zrobil karnego. Oczywiscie faul byl. Przypomina mi sie pewna sytuacja z poprzedniego roku, stycznia na Camp Nou. Tyle ze wtedy Barca miala karniaka i jaki byl krzyk na forum. A teraz te same osoby siedza cicho. Z zycia wiem ze na koniec sezonu niczym Marca beda punktowac. Ostatnio Iker mnie zdziwil wspominajac o jakims karnym przy Manicie. Stary dobry Real wraca za czasow panowania Mou :lol:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 04 sty 2011, 19:05

O jakimś karnym? :o Karny był, to chyba proste. Co nie zmienia faktu, że zagraliśmy tak beznadziejnie że pewnie nic by to nie zmieniło, dlatego kibice Realu nie robią z tego jakiejś tragedii. Chyba że uważasz Bienias że Valdes trafił w piłkę? Albo że ni trafił w Ronaldo? :lol:

Co do Di Marii mi się wydaje że można by nie gwizdnąć tego. Ale sędzia miał podstawy bo Di Maria był ciągnięty za koszulkę. Po prostu to był debilizm tego co ciągnął. Oczywiście pewnie sędzia wybroniłby się też jakby nie gwizdał bo sytuacja była na krawędzi. Ale to co później wyprawiał arbiter to już przechodziło ludzkie pojęcie. Mnóstwo kartek z dupy, co chwilę odgwizdywane faule, zarówno w jedną stronę jak i drugą. No i wisienka na torcie czyli wyrzucenie Arbeloi z boiska po tym jak zasłonił twarz ręką żeby nie dostać z dwóch metrów. Ja wiem, że poziom sędziowania w Hiszpanii jest żenująco słaby ale jak dla mnie zamiast się poprawiać jest coraz gorzej. To co zrobił sędzia w meczu Valencii... [']

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”