FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1285

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 sty 2011, 19:50

Odpuszczenie? To raczej standardowe podejście :P Nie chcemy w klubie nikogo trzymać na siłę bo to się mija z celem. Ktoś ma brać hajs i zajmować miejsce komuś innego mimo, że nie wolałbym być gdzie indziej a co za tym idzie prawdopodobnie nie daje z siebie wszystkiego? Heloł, jesteśmy Barceloną i stać nas na granie piłkarzami, którzy chcą u nas grać :P

No i nie pisałbym tak w trybie dokonanym 'zostaliśmy' bo Milito jeszcze nigdzie nie odszedł. Nie wiadomo czy odejdzie a gdyby Barca się z nikim nie dogadał to będzie musiał zostać a gry sabotować nie będzie bo to mu może tylko zaszkodzić. Także zalecam pełen spokój.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 05 sty 2011, 16:47

http://www.blaugrana.pl/news/6341/czarn ... ezonu.html

Obrazek

:shock:

Jestem w szoku naprawdę. To niemała rewolucja i ciekaw jestem jak się będą prezentowały. Trudno mi sobie wyobrazić Barcelonę w czarnych koszulkach, ale to niewątpliwie intrygująca koncepcja. Ja osobiście prędzej kupię sobie właśnie taką koszulkę niż łososiowe-mango :P

Tak w ogóle to gramy dzisiaj :lol: Mecz bardzo ważny bo Guardiola wyraźnie daje do zrozumienia, że są to ważne dla klubu rozgrywki a odpadnięcie na tym etapie wymagałoby zmian w strategii mikrocykli. Spodziewam się zatem optymalnego składu i awansu. Puyol będzie chyba musiał zagrać po urazie bo Maxwell coś sobie zrobił a więc Abidal jest niezbędny na lewej. Ewentualnie istnieje opcja z Adriano na lewej od pierwszego gwizdka, ale jakoś powątpiewam.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 sty 2011, 17:40

Mentor pisze: Jestem w szoku naprawdę. To niemała rewolucja i ciekaw jestem jak się będą prezentowały.
Z QF z przodu i UNICEFEM na plecach ? Reklamy będa biły po oczach, ale pomysł sam wsobie świetny, żałuje , że Nike nie wpadła na taki pomysł w np 2004 roku
Taka "czysta" koszulka świetnie by wyglądała :D

btw jakiś zwolennik spiskowej teorii dziejów powiedziałby, że nowe koszulki są zrobione pod nowego sponsora :rotfl:
Kolor majczystszej katarskiej ropy :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2011, 23:02

Po pierwszej połowie dwumecz nierozstrzygnięty. Barcelona przygniata rywala posiadaniem piłki i chyba tylko tym. Sporo walki, twardej walki, mało konkretów w polu karnym. Wielkie widowisko to to nie jest, ale jedyne co trzeba dzisiaj to je po prostu wygrać i awansować. Keita niekoniecznie jest potrzebny na boisku i przydałby się ktoś inny, nie ma Thiago to pewnie Iniesta. Ibrahim raczej chyba nie wchodzi w grę, może przy lepszym wyniku i to może za Ville, bo Pedro z Leo dobrze sobie nawzajem pogrywają i jeśli ktoś tu coś dzisiaj wymyśli to oni bądź dojdzie jakaś asysta od Alvesa. Abidal kolejny udany mecz na środku.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 sty 2011, 23:20

Albo się myle, albo Abidal przyaktorzył a'la Rivaldo z meczu Brazylia Turcja z mistrzostw w 2002 :rotfl: :haha:

Trudny mecz dla Barcy i ogólnie ciężki w odbiorze :x

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 sty 2011, 23:23

Chyba juz znalazlem sposob na pozbawienie Barce mistrzostwa hiszpanii - obstawiac wasze mecze :roll:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2011, 23:25

grzegorzfcb pisze:Albo się myle, albo Abidal przyaktorzył a'la Rivaldo z meczu Brazylia Turcja z mistrzostw w 2002
Dostał czymś rzuconym z trybun. Nie wiem co to było, ale powtórki pokazały jakiś przedmiot, a chwilę wcześniej chyba przeleciała obok niego piłeczka golfowa, albo coś podobnego.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 sty 2011, 23:30

Jeśli tak to spoko, tą piłeczke widziałem, ale tego drugiego przedmiotu już nie. Powiedzmy, że... yyy televizor śnieżył :roll:
Sorry Eric :wink:

edit: Teraz mi naprawdę głupio :lol:
Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 23:59 przez grzegorzfcb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 sty 2011, 23:59

Gdyby Athletic jakoś wcisnął bramkę Barcelonie na 2-1 to za odpadnięcie można by było obwiniać Ville. Jak on zmarnował te podanie Pedro to się w głowie nie mieści, miał czas, mógł zrobić wiele. Wcześniej także Pedro posłał mu dobre podanie, fakt miał ostry kąt, ale i tak Gorka się poślizgnął i mógł coś więcej wykombinować... Przynajmniej dzięki tej zmarnowanej sytuacji Pep posłał na boisko Affelaya, mocno się wk... Guardiola. Oby z Depor takich emocji już nie było.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sty 2011, 0:04

ABIDAL \o/

To jest pierwszy gol dla Barcelony i pierwszy gol strzelony w ogóle od wielu lat. Aż mnie zatkało i nie mogłem uwierzyć, że to właśnie Eric dał nam gola na wagę awansu. Należał mu się ten gol cholernie także jestem zadowolony podwójnie.

Jeśli chodzi o sam mecz to była bitwa. Po pierwszej połowie nie liczyłem za bardzo na awans, ale w drugiej odsłonie gra się trochę otworzyła i mieliśmy swoje okazje. Niestety generalnie widać regres formy i w najbliższym czasie tak właśnie będziemy grać. Inna sprawa, że nie każdego stać na taką grę jak Basków w takich meczach z nami.

Słaby Messi, dramatyczny Villa ['] Xavi również sporo poniżej oczekiwań. Dobry Busquets i Pedro. Ten ostatni zachwyca mnie od pewnego czasu w każdym meczu. Oszalałem po prostu.

Baskowie mogą liczyć na jakąś karę za ten przedmiot (moneta?), którym trafiony w głowę został Abidal.

Za fcblog:
Pep Guardiola zdradził, że koledzy ustawili w szatni szpaler dla Abidala.
"Nie podrzucaliśmy go, bo sufit był nisko"
:ok:

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 06 sty 2011, 10:48

Xavi od jakiegoś czasu zjechał z formą, zbyt wolno rozgrywa, mało dobrych piłek posyła do przodu, notuje sporo strat. Jeśli dodamy do tego Keitę, który w tym sezonie gra cieniutko i pozostawienie na ławce Iniesty to mamy odpowiedź dlaczego mecz wyglądał tak jak wyglądał. Inna sprawa, że gdyby Villa z pięciu metrów nie główkował w bramkarza to pewnie mecz wyglądałby inaczej. Baskowie musieliby się odsłonić wcześniej.

Abidal fajnie się cieszył z gola, ładnie pokarał gospodarzy za buractwo na trybunach. Dla mnie ogromny szok.

Dzinek
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dzinek » 06 sty 2011, 11:49

No barca zagrała wczoraj nie rewelacyjnie duzo niewykorzystanych sytuacji ale najwazniejsze ze awansowali dalej

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 sty 2011, 12:15

:mrgreen:

Jeśli chodzi o formę to nie tylko Xavi gra słabiej. Teraz generalnie można oczekiwać spodziewanego spadku formy. Keita gra niewiele także szkody nam nie robi. Nie jestem przekonany czy z Iniestą od pierwszego gwizdka byłoby lepiej. Tak czy siak Villa miał dwie setki w kluczowych momentach i obie koncertowo zmarnował. Bałem się, że może nas to kosztować awans, ale na szczęście skończyło się dobrze.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 06 sty 2011, 12:28

NIe wkurwiaj Erica bo ten strzeli gola:P

Ciezki mecz ale awans ufff. Pamietajmy ze to nie sa jakies bolki tylko dobrze poukladana taktycznie druzyna. Jak dodamy nasza srednia forme to mamy remis. Xavi w srodku pola gra slabiej ale to chyba normalne bo nikt nie moze (oprocz Messiego) grac dlugo na wysokich obrotach. Juz od wielu meczow mozna zauwazac ze akcje Barcelony z pomocy glownie napedza Iniesta.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 06 sty 2011, 13:20

Bardzo trudny mecz i chyba wszyscy się go obwiali. Baskowie potrafią grać twardy football i skutecznie wybijać rywalom finezje z głów. To spotkanie było potwierdzeniem skuteczności mikrocykli... nie będziemy wiecznie wymiatać. Regres formy na tę fazę sezonu był przewidziany więc nie ma paniki. To, że Villa spieprzy setkę to też już dla mnie żadne zdziwienie, bardziej martwi dyspozycja Xaviego, który przygasł dość wyraźnie. Pora dać szansę Thiago na dłuższy występ w lidze.
Jeśli chodzi o karę dla Athletic to już widze jak wypisują ten czek na 300 euro :roll:

Pique wrzucił fote króla Abidala na swoim twitterze
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”