FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1288

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 09 sty 2011, 16:21

Z ciężkich dodałbym jeszcze Getafe i Espanyol.

Awatar użytkownika
Tobik33
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tobik33 » 12 sty 2011, 14:48

Mam pytanie: ma ktoś namiary na oficjalne zdjęcie drużyny na sezon 2010/2011 ? Nigdzie nie mogę znaleźć najlepiej jak by było w dużej rozdzielczości. Z Góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 12 sty 2011, 15:09

Tobik33 pisze:Mam pytanie: ma ktoś namiary na oficjalne zdjęcie drużyny na sezon 2010/2011 ? Nigdzie nie mogę znaleźć najlepiej jak by było w dużej rozdzielczości. Z Góry dziękuje i pozdrawiam serdecznie.
http://www.fcbarcelona.com/web/download ... ol1011.jpg

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2011, 21:37

Barcelona line-up (official): Pinto - Alves Pique Puyol Maxwell - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa
Adriano, Thiago i Bojan na trybunach :o :roll:

Jak widać mecz traktujemy bardzo poważnie, ale nie spodziewałem się, że Bojan czy Thiago mogą oglądać z trybun mecz 1/4 Copa del Rey...

W takim układzie oczekuję bardzo dobrego wyniku a w rewanżu rezerwy.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 12 sty 2011, 21:47

Mentor pisze:Adriano, Thiago i Bojan na trybunach :o :roll:
On w ogóle zadebiutował chociaż w pierwszej drużynie?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2011, 21:49

guru pisze:On w ogóle zadebiutował chociaż w pierwszej drużynie?
:roll:

http://soccernet.espn.go.com/player/_/i ... no?cc=5739

W zakładce 'Appearances' masz rozpiskę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sty 2011, 22:00

Dla mnie ten skład to ogromne zaskoczenie, tak jak wcześniej pisałem spodziewałem się czegoś podobnego z poprzedniego spotkania z Deportivo. Widać Pep chce awans zapewnić sobie w pierwszym spotkaniu, nie licząc Pinto(który gra w pucharze) i Maxwella, wszyscy absolutnie z podstawowego składu. Zobaczymy, oby to wypaliło i w rewanżu mógł zagrać zespół złożony z większej ilości rezerwowych.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 sty 2011, 22:55

Jak dla mnie słuszność decyzji Guardioli aby wystawić najmocniejszą jedenastkę trochę wątpliwa. Wiadomo, że gwiazdy ciężko zmotywować do takiego meczu i widać to dzisiaj trochę. Tylko Messiemu mocno zależy (chyba aż za mocno). Taki Afellay czy Thiago na pewno daliby z siebie 200% i przyniosłoby to same korzyści. No, ale to moja ocena.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2011, 23:01

Ja mam kompletnie odmienne zdanie. Znaczy może nie tak kompletnie, ale jednak inne.

Tylko Messiemu dzisiaj zależy? Bo spartolił tyle okazji? Dobrze, że przynajmniej jedną wykorzystał bo mocno się już frustrowałem pod koniec.

Iniesta robi swoje. Villa pyerdoli swoje. Pedro w porządku, ale nie miał okazji pod bramką rywala. Busquets początek taki sobie, ale potem lepiej. Alves dużo strat. Pinto jak zwykle w pucharze daje radę.

Betis groźnie kontruje, ale w tyłach dają nam tyle miejsca, że powinniśmy już prowadzić znacznie wyżej. Niestety bramkarz rywala robi cuda albo my obijamy słupki tudzież przewracamy się w decydujących momentach.

Generalnie przy takiej nieskuteczności jest żal bo nie po to się wystawia taki skład, aby osiągać taki wynik, ale liczę na to, że coś jeszcze wturlamy...

Co nie zmienia faktu, że decyzji o oddelegowaniu Thiago i Bojana na trybuny nie za bardzo rozumiem. Affelay może dostanie szansę jeżeli coś ustrzelimy w miarę szybko w drugiej połowie.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 12 sty 2011, 23:07

Villa dwie setki zmarnowane, Leo i Pedro także zmarnowali wyśmienite sytuacje. Całe szczęście, że w końcu Leo trafił. Betis nie okopał się jedynie w defensywie, chce trochę pograć i tym bardziej żal jednobramkowego prowadzenia, bo przeciwnik po prostu daje trochę więcej swobody niż to ma miejsce zazwyczaj w spotkaniach Barcelony. Bardzo dobrze wychodzą im kontry i zawodnicy Barcy muszą na to zwrócić większą uwagę, bo trochę szczęścia dzisiaj dopisało przy poprzeczce, czy tym niecelnym strzale w krótki róg. Trzeba absolutnie coś dołożyć, bo po to taki a nie inny skład został oddelegowany.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 sty 2011, 23:58

Nieźle :P

Nie spodziewałem się aż takiej poprawy skuteczności. Okazji mieliśmy jeszcze więcej niż w pierwszej odsłonie bo Betis z minuty na minutę tracił siły. Messi hat-trick choć w całym meczu zmarnował przynajmniej trzy doskonałe okazje :lol: Pedro też sobie ukłuł także bardzo fajnie. Asysta Iniesty przy bramce Keity to kosmos.

Alves ['][']['] Co prawda zaliczył kolejną asystę, ale jak on pyerdoli idealne sytuacje bramkowe to się w pale nie mieści po prostu. Po ostatniej zniszczonej setce (dwusetce? wszak mógł podawać do Leo na pustą) trybuny zamarły jakby ktoś wyłączył fonię.

Affelay cały czas wygląda jakby nie za bardzo wiedział co się dzieje :P Mógł zaliczyć asystę po pięknym zagraniu między obrońców. Własnych :lol: :roll:

Pinto miał trochę roboty i dziwne, że Betis nic nie strzelił.

W rewanżu rezerwy a więc misja powiodła się w stu procentach.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 13 sty 2011, 0:01

Mentor pisze:Tylko Messiemu dzisiaj zależy? Bo spartolił tyle okazji?
Z pośpiechu zrobiłem duży skrót myślowy. Tak było rok temu, kiedy Messi odebrał złotą piłkę i tak było też teraz - Messi grał wtedy w paru meczach bardziej egoistycznie niż zawsze, jakby chciał udowodnić, że naprawdę jest najlepszy na świecie i zasługuje na tę nagrodę. Dzisiaj też tak grał, co w pierwszej połowie mogło wkurzać. No, ale za grę w drugiej części spotkania należą się mu brawa i rozgrzeszenie.

Ostatecznie wszystko skończyło się tak jak wcześniej życzył sobie Mentor i również mam nadzieję, że w rewanżu zagra już przynajmniej kilku rezerwowych, z Afellayem, Thiago, Bojanem i Adriano w pierwszym składzie. Osobiście chciałbym też zobaczyć od pierwszych minut Jeffrena, nawet kosztem Krkica.
Gra w drugiej połowie bardzo dobra, wynik rewelacyjny, choć w końcówce mogło paść jeszcze kilka bramek.
Dla mnie Alves na plus, chociaż schrzanił parę świetnych sytuacji, to widać go było przez cały mecz.
Iniesta genialne podania....
Messi chyba jest z siebie zadowolony dzisiaj.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 13 sty 2011, 0:05

Kurcze jak czytam wasze komentarze dotyczące pierwszej połowy to jestem przerażony, bo ja zdążyłem dopiero na drugie 45min i jestem bardzo zadowolony. Chłopaki grają "bez opierdalania się" jakby to powiedział Robert. Choć czasami nie wychodziło lub nie chciało wpaść, szczególnie Messiemu i Daniemu.
To za drugą połowę przyczepić się nie mogę. Bardzo przyjemnie mi się oglądało meczyk i wynik mimo że mógł być dużo wyższy to zasypiać będę z uśmiechem na twarzy :mrgreen:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sty 2011, 0:06

Alves na podobnym poziomie gra cały sezon. Dzisiaj jednak sporo strat a w pierwszej połowie sporo akcji Betisu szło jego stroną. Do tego ilość zmarnowanych akcji niestety tragiczna. Także ocena musi być obniżona moim zdaniem.

Messi grał dobrze, ale przyczepiłem się do tego określenia z Twojego podsumowania pierwszej połowy bowiem wcale nie było tak, że Leo grał a reszcie się nie chciało.

W rewanżu na pewno zagrają rezerwowi. Bojan, Thiago, Affelay i Adriano to minimum. Do tego Mascherano, może Keita. Milito odchodzi także może i Fontas będzie trochę ogrywany.

Iniesta bardzo ładnie, ale to podanie przy piątym golu mnie zniszczyło :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sty 2011, 0:06

Obrazek

Wynik jaki wielu chciało, jest ogromna zaliczka przed rewanżem, będzie okazja do wystawienia kilku rezerwowych i odpoczynku dla Xaviego, Puyola, Leo itd. Fajnie, że trochę poprawiła się skuteczność mimo, że i tak kilka akcji spartaczonych maksymalnie. Alves dwukrotnie zamiast odgrywać walił na siłę, później wziął się za drybling. Mógł mieć spokojnie 3 asysty, gdyby tylko wybrał inne łatwiejsze rozwiązania. Trzeba się cieszyć i myśleć o Maladze, która po kilku transferach może postawić cięższe warunki. Tym bardziej, że jest tam trener, którego Barca pozbawiła dość dobrej roboty w Madrycie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”