Lech Poznań (zbiorczy) - Strona 97

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Kto wg Ciebie był największym wzmocnieniem Lecha w letnim okienku transferowym:

Sławomir Peszko
5
7%
Manuel Arboleda
9
12%
Tomasz Bandrowski
2
3%
Robert Lewandowski
33
45%
Ivan Turina
2
3%
Semir Stilić
22
30%
Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2263
Kibicuję: AC Milan

Re: Lech Poznań (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 30 gru 2010, 19:23

Tyle, że on ma kontrakt do końca sezonu, nie wiem jak wygląda sprawa przedłużenia, ale wcale nie będzie musiał chcieć go prolongować z Jagą, a wtedy Kulesza będzie pod ścianą - sprzedać teraz czy za friko puścić w czerwcu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 30 gru 2010, 19:30

ma roczny kontrakt z opcja przedluzenia na kolejne 3lata...
on raczej nie ma nic do gadania, Jaga moze go sobie przelduzyc

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 13 sty 2011, 9:51

Co do Lecha to cóż - brak kompletnie kultury osobistej pana Kadzińskiego pokazał jaki z niego PROSTAK!!!! Jego słowa które powiedział w wywiadzie dla Przeglądu Sportowego cytuję..."Sławek po raz kolejny w przerwie w rozgrywkach zabrał się za temat odejścia. Zrobił to i basta! Nie miałem zamiaru po raz kolejny go prosić, żeby został, bo przed Kolejorzem są następne ważne wyzwania. Latem, w przededniu walki o Ligę Mistrzów, udało mi się go nakłonić do dalszej gry w Poznaniu. Jak widać, na krótko. Teraz już nie robiłem tego, bo była w nim zbyt duża chęć wyjazdu. Nie miałem zresztą argumentów ze względu na kwotę odstępnego w kontrakcie. Był ważnym ogniwem w Lechu, ale nie potrafił uszanować kibiców i klubu - tak mu szczerze powiedziałem na odchodne. Ja w ogóle nienawidzę ludzi, którzy nie identyfikują się z zespołem, za nic mają herb,który noszą na koszulce". Facet niema za grosz kultury osobistej. Sam się zgodził na taki a nie inny zapis w kontrakcie Sławka Peszki a potem miesza chłopaka z błotem. Słoma Kadzińskiemu z butów wyłazi!!!! Chwała Bogu, że sam Sławek zachował zimną krew i nie dał się sprowokować. Żal wielki, że odszedł, ale taka była jego wola. Chce zaryzykować w Kolonii-to jego prawo. Ja mu kibicować nie przestanę. Chłop jest prawdziwym wojownikiem i dla Kozłów będzie solidnym wzmocnieniem. Czy FC Koln się utrzyma? Ciężko powiedzieć, ale jestem dobrej myśli. Jest mi wstyd kurna odnośnie Kadzińskiego, że osoba która działa w klubie bliskiej memu sercu tak szkaluje klub, jego imię i imię tych normalnych kibiców Lecha, bo spora ich część która zmieni poglądy jak wiatr zawieje zmieszała już z błotem Peszkina. Skąd w tych ludziach tyle jadu i nienawiści? Sławek tyle dobrego uczynił dla Lecha, a teraz jest na niego ogłoszona nagonka. Brak słów. Inni piłkarze teraz 3 razy się zastanowią zanim zdecydują się zagrać dla Lecha bo widzą, że mimo, iż oddadzą serce dla zespołu to potem i tak Kadziński lub Rutkowski zmieszają ich z błotem.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 13 sty 2011, 10:14

Temat był wałkowany już wiele razy, ale ja od siebie dodam, że jest to po prostu prowincjonalna mentalność właścicieli Amici, którzy ruszyli z piłkarską misją ze wsi do miasta.

stahu
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stahu » 13 sty 2011, 21:26

A już jutro odbędzie się turniej Remes Cup na który zaproszono m.in. Jagielonie , Arke, Cracovie , Warte. Fajna inicjatywa ale chciałem poruszyć sprawe cen biletów. 55 i 60 zł :O ?!?!?! Przecież w takiej samej cenie będzie można obejrzeć 1/16 UEFA... Wg mnie ceny mocno przesadzone.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 15 sty 2011, 22:50

Stahu ceny mocno przesadzone co było widać po frekwencji.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 sty 2011, 22:58

Lech w miarę wypełnił luki, jakie miał przed sezonem, w trakcie, jakie ma teraz. Ślusarski myślę, że i tak będzie lepszą alternatywą niż Tshibamba czy Wichniarek. Artur zawiódł, bo w naszej lidze i tak mógł nadal strzelać. Ten Vojo Ubiparip pewnie także będzie konkretniejszy od napastników, których się Lech pozbył. Jak bardzo to się okaże. Wiele nie musi umieć.
Wołąkiewicz nadaje się na kilka pozycji, więc być może nie będzie takiej biedy w obronie w razie urazy Arboledy, Wojtkowiaka czy Bosackiego. Brakuje kogoś w miejsce Peszki, bo osoby Wilka, Kiełba w żaden sposób mnie nie przekonują. Raczej przy zdrowym Wojtkowiaku i bez zakupu kogoś nowego- spodziewam się tam oglądać Kikuta.
Najważniejszym wzmocnieniem może być zdrowy Bandrowski, z takim obrotem sprawy, Lech zyskuje ogromnie dużo. Tomek daje wg. mnie najwięcej tej drużynie i braku nikogo Lech nie odczuwa tak jak Bandrowskiego. Jest 19 stycznia, więc zapowiada się, że władze nie przespały okienka tak bardzo jak latem.
Niech tylko Bakero ich normalnie prowadzi, a Lech powinien iść w górę tabeli.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 sty 2011, 18:49

Obrazek

:D

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 24 sty 2011, 18:50

Ten Vojo Ubiparip pewnie także będzie konkretniejszy od napastników, których się Lech pozbył
Skąd wiesz ? Przecież Ty nawet jednego meczu z jego udziałem nie widziałeś.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 24 sty 2011, 19:15

Super by to wyglądało,jeśli Lechowi udało by się Peszkę do końca sezonu zatrzymać, zwłaszcza,że bardzo dużo mówi się o powrocie Murawskiego
Gdyby wrócił, to Lech miałby najsilniszy środek pola w lidze(właściwie to już jest najsilniejszy :wink: ) Wraz Peszką o raz zmiennikem dla Rudnevsa Bekaro miałby Dream Team na polskie warunki oraz... Bragę 8)
A tak to jest dziura na prawym skrzydle

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 24 sty 2011, 19:16

Murawski przecież już podpisał kontrakt.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 sty 2011, 21:07

Marco_Van_Basten pisze:Skąd wiesz ? Przecież Ty nawet jednego meczu z jego udziałem nie widziałeś.
Ciężko będzie przebić nieudolność Tshibamby czy sen Wichniarka na boisku. Wiele pozytywnego akurat o nim kibice nie wypisują, ale powtarzam sporo będzie musiał się napocić, żeby być gorszym od Artura i Joela.

Murawski jeszcze nie podpisał, bo papiery z Kazania nie doszły. Inna sprawa, że Rubin podobno oficjalnie już poinformował o transferze do Lecha- są to fromalności oczywiście, ale różne rzeczy w świecie futbolu już się działy.
Fajnie by było jeszcze zakontraktować Gola. Środek pomocy Bandrowski, Muraś, Gol, Injac, Drygas dobrze się prezentuje. Skrzydła już nie tak dobrze, a raczej źle, bo i Krivetsa i Stilicia wolałbym widzieć grających za Rudnevsem. Oby jeszcze jakiś ciekawy transfer na skrzydło zaklepali.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 11 lut 2011, 18:57

Wydział Kontroli i Dyscypliny UEFA ukarał Lecha Poznań karą grzywny w wysokości 20 tys. euro (ok. 78,7 tys. zł) oraz karą meczu bez udziału publiczności w zawieszeniu na dwa lata.

Powodem przedstawionego wyżej stanu rzeczy są zaniedbania w zakresie organizacji ewakuacji kibiców ze Stadionu Miejskiego w Poznaniu, zbyt wąskie drogi ewakuacji (przejście za II trybuną przy forcie), zablokowane przejścia przez stojących na schodach kibiców, zbyt zatłoczone wyjścia i wadliwa numeracja krzesełek na stadionie.

Klub zapewnia, że wszelkie nieprawidłowości związane z organizacją meczu piłkarskiego leżące po jego stronie zostaną usunięte przed zbliżającym się meczem Ligi Europy z SC Braga.

Jednoczenie Wydział Kontroli i Dyscypliny UEFA wydał zaocznie decyzję nakazującą klubowi ograniczenie sprzedaży biletów na mecz z Bragą do 50 procent całkowitej pojemności Stadionu Miejskiego w Poznaniu.

źródło: Lech Poznań

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 lut 2011, 15:06

Fajny ten stadion :lol:

Zal normalnych kibicow, bo za bledy miasta oraz dzialaczy beda siedziec przed tv.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 15 lut 2011, 15:45

Tragedii nie ma, bo zaledwie 25% osób nie obejrzy tego meczu, które mogły by być, gdyby nie kara UEFY. Kibole, którzy wykupili karnety i tak ten mecz obejrzą + ci, którzy zakupią bilet, więc ponad 29 tys.

Natomiast dobrze, że chociaż UEFA działa w sprawie tego bubla za ponad 700 mln zł(a zainwestować będzie trzeba jeszczeeeee), bo gazety (lepszy news na pierwszą stronę jest o ślinie) czy opozycja się tym nie zajmą tą fuszerą za grube bejmy.

Szkoda, że w tej sprawie traci klub i część kibiców, ale lepiej zrobić krok do tyłu, by później dokonać dwóch do przodu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”