FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1289

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 13 sty 2011, 0:14

Mentor pisze:wcale nie było tak, że Leo grał a reszcie się nie chciało.
Przesadziłem, ale nadal jestem przekonany, że Afellay nie zagrałby gorzej niż Villa dzisiaj, a musi się ogrywać w meczach, gdzie jednak gra większość piłkarzy podstawowego składu, a nie zgrywać z rezerwowymi. Mówiłem też o Thiago, ale jednak Iniesta zagrał dzisiaj genialnie, może jak będę miał trochę czasu to obejrzę jeszcze raz to spotkanie ze szczególnym zwróceniem uwagi na zagrania Andresa, bo podawał fantastycznie dzisiaj.

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 13 sty 2011, 0:42

dawno nie widzialem by dwoch pilkarzy barcelony bylo na siebie tak zlych-konkretnie pique na alvesa ,ze ten odpuscil krycie zawodnika betisu w 25 minucie

po meczu alves jednak przyznal,ze po prostu sie zagotowali,cisnienie bylo wysokie ale koniec koncow wyjasnili sobie kwestie i nie ma sprawy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sty 2011, 0:54

Ja też nie przypominam sobie czegoś takiego. Pique miał za co Daniego obwiniać bo to po stronie Brazylijczyka w pierwszej połowie atakował Betis i były to groźne ataki.

Bramki z meczu ---> http://www.blaugrana.pl/news/6371/bramk ... ania!.html

Można oglądać bez ściągania także polecam. Szczególnie piąty gol a właściwie asystę Andresito ---> http://www41.zippyshare.com/v/18943946/file.html

stary rupieć
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: stary rupieć » 13 sty 2011, 9:09

W pierwszej połowie było dużo 'wiatru', ale brakowało zdecydowania i dokładności pod bramką. Betis zagrał dobre zawody, dobrze się bronili i kontratakowali, stworzyli kilka dobrych okazji pod bramką Pinto. W drugiej połowie wyraźnie opadli z sił, ale jestem pod dużym wrażeniem ich gry, mimo manity.

Ciężko po takim wyniku mieć pretensje do zawodników, choć kilka kamyczków na pewno by się znalazło. Najważniejsze, że wynik przesądza awans i w rewanżu można wystawić głębokie rezerwy.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 13 sty 2011, 18:38

Podobno Milito już w Maladze.
Wiadomo czy będziecie ściągali kogoś w jego miejsce?

Mimo wszystko zostanie z Abidalem i Fontasem w rezerwie to spore ryzyko.

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MeToYou » 13 sty 2011, 19:52

Sammyy pisze:Podobno Milito już w Maladze.
Wiadomo czy będziecie ściągali kogoś w jego miejsce?

Mimo wszystko zostanie z Abidalem i Fontasem w rezerwie to spore ryzyko.
Zubizarreta podczas prezentacji Afellaya mówił, że więcej wzmocnień nie będzie. Nie było jednak wtedy tematu odejścia Milito więc kto wie. Raczej nie kupimy nikogo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sty 2011, 20:27

W zimie na pewno nikt nie przyjdzie. W lecie oczywiście, ale nie teraz. Fontas może, ale nie musi być czwartym w kolejce do gry na środku bowiem istnieje jeszcze opcja z Busim w obronie i Mascherano na DM-ie.

Milito podobno już przed sezonem chciał odejść, ale Pep zdołał przedłużyć jego pobyt w klubie. Niemniej wiadomo było, że wobec braku regularnych występów będzie chciał opuścić klub a mimo to nie szykowano żadnego transferu w jego miejsce także zostajemy z tym co mamy do końca sezonu.

Urgi
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Urgi » 14 sty 2011, 14:15

W zimie nikt nie przyjdzie bo nie ma takiej okazji na rynku jakim byl Afellay, a tylko w takim wypadku moglibysmy kogos kupic. Pep najwyrazniej w razie koniecznosci bedzie stawial na Busquetsa na obronie, co juz w tym sezonie testowal. Tak jak wczesniej z Toure.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2011, 16:27

Milito gdyby nie wyszedł z tym pomysłem o opuszczeniu Barcy pewnie w styczniu by pograł sporo i miałby szanse na poprawienie swojej pozycji. Rok temu szybko przekonał do siebie Pepa. Teraz jeśli stracił coś to tylko i wyłącznie przez urazy. Dziwi mnie trochę fakt, że może odejść do Malagi. Niby właściciele mają w planach budowanie poważniejszej ekipy, ale to nadal dół tabeli i spory spadek pod względem sportowym.
Barcelona nie kupiła nikogo w lecie na środek obrony mimo odejścia dwóch zawodników, w następne lato muszą kogoś dokupić. Fontas i Bartra są ok, ale potrzeba kogoś z większym doświadczeniem. Kogo sobie Pep wybierze ciężko wytypować, oby nie był pomyłką na miarę Chygrynskiego czy Martina. Sandro będzie musiał sięgnąć po sporą kasę na transfery.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 sty 2011, 21:23

Środkowy obrońca, którego Barca będzie szukać latem, to ma być piłkarz tej klasy, by móc rywalizować z Puyolem i Pique o miejsce w pierwszym składzie, czy raczej (co wydaje mi się bardziej prawdopodobne) typowy zapchajdziura na czas kontuzji lub pauzy za kartki, któregoś z w/w duetu?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 sty 2011, 21:32

Cóż... to musi być dobry obrońca :lol: Taki, który z miejsca mógłby być tym trzecim w kolejce do gry na środku. Przynajmniej ja tak to widzę, ale trudno powiedzieć jak to widzi Pep. Od początku sezonu sporo mówiło się o tym, że mamy za mało opcji na środek obrony bo niewielu wierzyło w Abidala a tymczasem Eric bardzo dobrze sobie radzi na tej pozycji i niewykluczone, że Guardiola traktuje go normalnie jako tę trzecią opcję właśnie i nowy defensor być może nie zajmie od razu jego miejsca. Niemniej nominalną pozycją Abidala jest lewa strona i tam powinien grać. Nowy stoper będzie miał sporo okazji do gry a więc nie ma tutaj raczej miejsca na sprowadzanie jakiegoś utalentowanego młokosa. W tej roli występować będzie Fontas.

Suma summarum - gdybyśmy chcieli obrońcę mogącego rywalizować z Pique czy Puyolem to należałoby sięgać na najwyższą półkę a co za tym idzie wydać duże pieniądze. To raczej mało prawdopodobne także należy oczekiwać jakiegoś po prostu dobrego zawodnika, zapewne nie anonimowego, który domyślnie będzie rezerwowym, ale pogra sporo i niejednokrotnie od pierwszych minut o ile nie okaże się niewypałem.

Mam nadzieję, że tym razem pójdzie lepiej niż z Jezusem :P Inna sprawa, że to będzie trudne bo nie każdy łatwo zaadaptuje się do stylu gry Barcelony z wysoko wysuniętą obroną biorącą udział w rozgrywaniu.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 16 sty 2011, 12:27

http://www.blaugrana.pl/news/6384/rozmo ... viego.html

Świetny, "podwójny" wywiad z Xavim i Iniesta :)
Trochę "oczywistych oczywistości", ale i krytyka sposobu głosowania na ZP, wspomnień czar, pochwaly pod adresem "pacynki Busquetsa" i... Ikera :wink:
Całość znakomita

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2011, 19:43

Nazwisk zaczyna pojawiać się masa, ja raczej wykluczyłbym Luiza czy Thiago Silve, bo ich transfery nie ma co ukrywać będą sporo kosztować, a druga sprawa Milan wątpię, żeby chciał się Brazylijczyka pozbywać. Pojawiła się osoba Bronislava Ivanovicia i to by był bardzo dobry wybór. Kończy mu się kontrakt(podobno), prezentuje dobry poziom, więc można w jego kierunku patrzeć. Taki transfer trzeba by było dokonać jak najszybciej i po cichu, bo na niego myślę wielu będzie miało chrapkę.

Dzisiaj spotkanie z Malaga. Jedyną "niespodzianką" ma być Mascherano w miejsce Busiego. Ja osobiście liczyłem, że w meczach w styczniu czy to w Pucharze Króla czy w lidze z takimi przeciwnikami pograją więcej niż dotychczas zawodnicy tacy jak: Adriano, Keita, Bojan, Milito(ale jeśli ma odejść to to nie ma sensu), może Thiago, Fontas. W rewanżu z Betisem będzie oczywiście ku temu okazja, ale dobrze czasami zobaczyć zawodników w meczu ważniejszym niż taki, który po prostu trzeba dograć mając 5 -bramkową zaliczkę. Najważniejsze dzisiaj jednak aby wygrać, grając swoje.
A i Barca gra po Realu- co się stało. :lol:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2329
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 sty 2011, 20:22

Ucieszylem sie bo poluje na mecz z Mascherano i chcialem zobaczyc, jak on sobie rzeczywiscie radzi bo duzo pochwal widze w jego kierunku, wiec wchodze sprawdzic sklady a tu:

Valdes - Alves Pique Puyol Abidal - Xavi Busquets Iniesta - Pedro Messi Villa

No i gdzie ten Mascherano? :lol: Tak, wiem, na ławce ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 sty 2011, 20:34

Pep nie oszczędza podstawowego składu, trochę szkoda, bo chociaż jedną rotację mógł dokonać. W tygodniu raczej wielu z dzisiejszego spotkania nie powinno zagrać, więc o zmęczeniu nie powinno być mowy za tydzień. Może, żeby złapać tą formę muszą grać stale. Kto tam wie o co chodzi w tych cyklach, sprawdzają się, więc trzeba w to wierzyć. Oby szybciej niż z Betisem było po wszystkim. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”