Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1269

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 14 sty 2011, 6:51

bartbuks pisze:
Dr.Football1 pisze:Ale jak Ramos chcial dac kopa na ryj Kasmirskiemu to dobrze tak ?
Nie jedyny wybryk tego pseudo obrońcy.

Pisałeś , że nie pamiętasz nawet jego nazwiska ale jak co do czego wiesz jak ono brzmi.

Ramos na środku obrony i tak gra lepiej niż na jej boku, daleko mu jednak do formy jaką prezentował za Schustera, o tym , że jest chamem świadczy ilość kartek jakie zdobywa.

Benzema powoli zaczyna sobie pakować walizki , niedługo usłyszymy pierwsze Fuera, razem z nim klub powinien opuścić pan Lassana,który kopie się po czole 2 sezon. Khedira powoli się ogarnia,

Marcelo, Oezil, Maria czy Arbeloa zdecydowanie na plus w moim odczuciu. Cristiano jak zawsze. Kaka wróci jeszcze do przyzwoitej formy.

Swoją drogą, nowa 9 to konieczność, teraz Adebayor latem Llorente.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 sty 2011, 8:31

Dzien konia mial Casillias. De Gea jest po prostu dobry.

co za bzdura . Cassilas jakby mial dzien konia to by nie padla pierwsza bramka nawet , bronił normalnie a De Gea wyciągał w pierwszej połowie wszystko co się dało.

wg tego co napisałeś to Cassilas < De Gea :jupi:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sty 2011, 9:18

Dzizas wrzuc na luz :lol: To byl taki zarcik dla rozladowania atmosfery :roll: Nie szukaj napinki tam gdzie jej nie ma.

A De Gea i tak bedzie lepszy od Casillasa :zgoda:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 14 sty 2011, 9:26

bartbuks pisze:
Toudinho pisze:jeżeli Mou liczył na Kake to się przeliczył, takie ejst moje zdanie, gdzie ta szybkosć i przyśpieszenie?...
A może policzysz sobie ile dni temu Kaka zaczął trenować? Jak długą miał przerwę? Jak takie jest Twoje zdanie, to niezły z Ciebie znawca.

Za znawcę się nie uważam, a Ciebie tym bardziej. Po prostu oglądam mecze Realu regularnie, i widziałem co Kaka prezentował sezon temu, i co prezentuje teraz, różnicy nie ma. Wtedy był "w gazie" bo trenował dłużej, a mimo to grał padakę. Nie wiem czy wiesz, ale takie aspekty jak przyśpieszenie, szybkość to z reguły są atuty wrodzone, więc nie trzeba wielu treningów by dojść do dobrej formy motorycznej. Kaka nie ma już tego błysku, wczoraj szedł skrzydłem to przegonił i powalił go jakiś Dominguez...kiedyś dostał by dwie dziury i zapomniał jak się nazywa. Teraz Kaka leci w dół, takie jest moje zdanie, a epizodyczne dobre zagrania to ma nawet i Benzema...

Owszem Ramos prawie depnął waszego lewego, ale w ogólnym rozrachunku nawet go nie dotknął. Gracze Realu są brutalniejsi i wiadomo czyja w tym zasługa. Nie mówię, że mi się to podoba, ale ja tam nie rządzę.

Co do Ramosa to w formie czy nie i tak by był najlepszym obrońcą w Atletico :P Często fauluje, ale to taki typ obrońcy i ja tam go lubię za jego nieustępliwość i walkę, choć jego umiejętności piłkarskich nie sposób nie docenić.

Casillas w jego wieku już miał z 20 meczów w reprze...De Gea to dobry bramkarz i nic więcej.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sty 2011, 10:00

Casillas w jego wieku już miał z 20 meczów w reprze...De Gea to dobry bramkarz i nic więcej.
Tylko,ze Iker mial za rywali Pedro Contrerasa,Ricardo czy innych leszczy. Jedynym powazniejszym konkurentem byl starzejacy sie Santi Canizares. De Gea moze Cie jeszcze zadziwi,ale coz... Pozyjemy zobaczymy :P
Kaka nie ma już tego błysku, wczoraj szedł skrzydłem to przegonił i powalił go jakiś Dominguez...kiedyś dostał by dwie dziury i zapomniał jak się nazywa.
Dominguez ? Jakas taniocha... Ja rowniez nie znam tego pilkarza.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 14 sty 2011, 10:01

Co za pierdolenie, przeciez Ramos wyraznie nie chcial nadepnac Kasmirskiego, choc to tak moglo na pierwszy rzut oka wygladac, pokazal to kiedy Kasmirski wstal do napinki a Sergio usmiehcajac sie poklepal go przyjacielsko. noz [k****] mozna sporo Ramosowi zarzucic, ale w tym meczu nie zrobil nic zeby pisac takie kretynizmy. Rozumiem, ze dla niektorych powinien Kuna calowac w dupe, zeby byl dobrym obronca, zamiast tego kasowal go zgodnie z przepisami, choc raz ostro w niego wszedl, ale wtedy wybijal pilke i krzywdy Kunowi nie zrobil.

De Gea to bardzo zdolny bramkarz i moze byc naprawde swietny, ale jezeli chodzi o repre to ma ten problem, ze Iker moze pograc jeszcze dobre 10-12 lat, z jego zdrowiem i profesjonalizmem.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 14 sty 2011, 15:43

Pojazd po Ramosie niepotrzebny, bo celowosci w jego zagraniach raczej nie bylo. Inna sprawa to Xabi Alonso - wczoraj dwa razy naprawde sie zachowal po chamsku i prostacko, brak przy tym reakcji sedziego jakiejkolwiek. Zdarza mu sie niestety czasem, glupie czerwo, glupi karny, albo cos podobnego.

Zaluje strasznie ze Real nie wykosztowal sie na Dzeko poki byla okazja - Igla nie zagra dlugo, do konca sezonu bysmy mieli Benzeme/Dzeko na ataku, a przy powrocie Higuaina jeden z poprzedniej dwojki zostalby sprzedany, przy obecnej formie niestety bylby to Karim, mimo ze wciaz w niego wierze.

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 sty 2011, 15:58

Spokojnie, za rok Dżeko będzie do wyciągnięcia z City za 25% tego co zapłacili :lol:

Jeśli chodzi o tą szopkę z zakontraktowaniem napastnika na pół roku to teraz jestem niemal pewien, że Real doszedł do porozumienia z Athlticiem odnośnie transferu Llorente po sezonie.

Ramosowi można bardzo wiele zarzucić, ale na pewno nie jest słabym obrońcą. Oczywiście w ostatnim czasie spuścił z tonu jeśli chodzi o grę na prawej stronie (ale trzeba przyznać że przez kilka lat nie miał żadnego zmiennika), ale na środku zawsze radził sobie bardzo dobrze (no ale zawsze znajdzie się jakaś tempa puta która stwierdzi, że nie trzyma linii i że jest taktycznym debilem, a później inne to powtarzają). Jeśli chodzi o wyprowadzanie akcji kiedy gra na środku obrony to jest to na pewno czołówka światowa. Co z tego że gra ostro? Większość dobrych obrońców gra ostro. Jak dla mnie w tamtej akcji z Felipe to właśnie uciekał z nogą żeby nie trafić wstającego Brazylijczyka :roll: Już bardziej przyczepiłbym się do tego co zrobił Di Maria w jednej z pierwszych akcji meczu po tym jak był faulowany. Całe szczęście że nie trafił przeciwnika bo pewnie byłaby czerwona kartka.

PS. Meeeesuuuuut! Meeeeesuutt! Meeeeessuuutt!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 sty 2011, 17:13

o ale zawsze znajdzie się jakaś tempa puta która stwierdzi, że nie trzyma linii i że jest taktycznym debilem, a później inne to powtarzają
w koncu podczas GD zawodnicy Barcy jada z nim jak z bura suka to co maja pisac?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 14 sty 2011, 17:18

Bienias pisze:
o ale zawsze znajdzie się jakaś tempa puta która stwierdzi, że nie trzyma linii i że jest taktycznym debilem, a później inne to powtarzają
w koncu podczas GD zawodnicy Barcy jada z nim jak z bura suka to co maja pisac?
Widzę że trzymasz swój poziom Bienias. Ja pamiętam takie GD w których Real jechał jak z burą suką z Barceloną (a Ramos nawet bramkę strzelił). No tak, ale to było dawno temu i się w sumie nie liczy... Przekonałeś mnie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 14 sty 2011, 17:20

Moj zawsze wyzszy niz twoj :lol: 2;6 tez pamietam ale nie o tym chyba chciales pisac :wink: eot

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 14 sty 2011, 17:33

Ramos obronca jest zajebistym, ale z jego koncentracja w GD faktycznie jest spory problem - i zdecydowanie zbyt wiele goli poszlo przez jego bledy. Albo nie trzymanie linii, albo proba zalozenia pulapki, albo kiksy. Co dziwne w innych meczach gra czesto jest profesor, wiec to jest tzw ciekawostka przyrodnicza. Tyle ze ostatnio w GD to chyba tylko Pepe trzyma poziom.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 sty 2011, 17:53

Ramos pewnych rzeczy się już nie nauczy i tyle. Nie potrafi kontrolować linii spalonego, daje się objeżdżać absolutnie każdemu zawodnikowi z Barcelony w jakiej formie by oni nie byli. Jasne nie za każdym razem, bo to by była przesada, ale ja osobiście go lubię tak bardzo, że aż boję się policzyć ile bramek Barcelona mniej by zaaplikowała od jego przejścia do Realu - gdyby ktoś inny tam grał. Ronaldinho to w Milanie nawet mu się przypomniał.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 14 sty 2011, 17:55

Cholera, trzeba go jak najszybciej sprzedać do Malagi i kupić Azpilicuetę, bo wstyd. :(

Edit:

Real niby zrezygnował z Adebayora (As). Aż się boję kto będzie typowanym przez media kandydatem numer jeden. :lol:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 14 sty 2011, 20:03

Czytalem na jakims portalu, ze Man City i tak by go nie puscilo, bo kontuzji doznal Balotelli i się srają już :roll: Szkoda, bo bylaby to najlepsza kandydatura na atak. Valdez, Treze, Gekas - chetnie zobaczylbym ktoregos z tych panow u nas na najblizsze 6 miesiecy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”