CM 2001/2002 - Strona 40

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 sty 2011, 18:14

Dr.Football1 pisze:Kiedy patchowales gre (cmpatcher w folderze data) to bylo takie okienko,zeby zmienic rok,game speed etc. i tam wlasnie mozna zaznaczyc 'enable harder AI tactic'. Na pewno wiesz ocb,wczoraj Ci pisalem.
A nie :P zmieniłem tylko rok, nic więcej :) Z moich obserwacji wynika po prostu, że SD jest słaba i Betis sobie tam radzi, bo nie ma z kim grać. Myślę, że wyznacznikiem będzie CdR, gdzie dopiero będę mógł wykazać się.

A powiedz mi, jak idą zmiany pozycji? Bo Odonkor u mnie jest typowym skrzydłowym, którego chcę przerobić na AMC.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sty 2011, 18:24

To wejdz w folder 'data' i zmien jak juz skonczysz z Betisem :wink: Zabawa jest podwojna :D
A powiedz mi, jak idą zmiany pozycji? Bo Odonkor u mnie jest typowym skrzydłowym, którego chcę przerobić na AMC.
Szczerze mowiac nigdy nie probowalem,ale z Odonkora to Ty AMC nie zrobisz :wink: To jezdziec bez glowy bazujacy na szybkosci. Skrzydlo albo go wypierdziel na zbity pysk :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 sty 2011, 18:26

...lub ewentualna próba zrobienia z niego napastnika na końcówki. Kiedyś brat wykonał taki manewr (grał BVB) z Pitroipą i się w miarę sprawdziło, trochę bramek zdobył

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 14 sty 2011, 18:31

Dr.Football1 pisze:Szczerze mowiac nigdy nie probowalem,ale z Odonkora to Ty AMC nie zrobisz To jezdziec bez glowy bazujacy na szybkosci. Skrzydlo albo go wypierdziel na zbity pysk
Szczerze to z musu gra AMC i w 3 meczach strzelił 2 bramki. Choć już narzeka na treningi. Pogra do okienka, sprowadzę jakiegoś dobrego AMC i wtedy Niemca sprzedam.
Pawel875 pisze:..lub ewentualna próba zrobienia z niego napastnika na końcówki. Kiedyś brat wykonał taki manewr (grał BVB) z Pitroipą i się w miarę sprawdziło, trochę bramek zdobył
Szkoda Kezmana, który kosztował grosze, strzela dość często i jest ok. W zimę pierwsze wkurwienie będzie - zrobię selekcję i wyprzedaż. Mam jeszcze 5 mln funtów, to się coś kupi.

Już 15 zwycięstw ;)

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 14 sty 2011, 19:26

Ja właśnie zainstalowałem najnowszy update i nie mam pojęcia kim grać. Do tej pory ile razy nie siadałem do gry to była to Legia :P Chyba zdecyduje się na jakąś drużynę z 2 ligi hiszpańskiej, angielskiej lub włoskiej. Poza tym muszę poczytać na temat taktyk. Do tej pory nie miałem żadnego obeznania w tym, toteż grałem taktykami z UTPv2. Może ktoś ma poradnik jak dobrze ustawić taktykę? (chodzi mi o ekrany Instructions oraz With/Without ball). Sam szkielet powiedzmy, że problemem nie jest, w końcu dostosuję ustawienie do zawodników tylko reszta to czarna magia :(

Aha i jeszcze jedna. Mam wersję SIM, napisaliście, że nie ma w niej mutantów. Jest więc sens szukania dobrych zawodników za free czy w niższych ligach?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 14 sty 2011, 20:21

Może ktoś ma poradnik jak dobrze ustawić taktykę?
Sciagnij sobie ten tutorial - http://www.megaupload.com/?d=ELXS0TSO
Aha i jeszcze jedna. Mam wersję SIM, napisaliście, że nie ma w niej mutantów. Jest więc sens szukania dobrych zawodników za free czy w niższych ligach?
Jasne,ze tak. Mutantow nie ma,ale dobrych pilkarzy bez liku :wink:

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 14 sty 2011, 23:35

Dzięki za ten filmik. Na jego podstawie stworzyłem swoją taktykę noi narazie spisuje się całkiem nieźle, w 10 meczach 8 wygranych i 2 remisy. Poszedłem śladem kolegi barta i też prowadzę Betis (za cholerę nie miałem pomysłu na wybór drużyny).

edit.

Udało mi się awansować do pierwszej ligii in Spain :P Do tego wygrałem Puchar Hiszpanii i będę grał w pucharze UEFA. Świetna sprawa. Udało mi się znacznie wzmocnić zespół przed sezonem:
- Jose Antonio Reyes - 4 mln (Atletico Madryt)
- Fernando Gago - 4,1 mln (Real Madryt)
- Jose Moreira - 325 tys (Benfica)
- Jaime Andres Valdes - Free (Sporting)
- Simone Pepe - 9,5 mln (Udinese Calcio)

Jak widać udało mi się pozyskać dwóch świetnych skrzydłowych (podstawowa rzecz w mojej taktyce), solidnego bramkarza za grosze i następcę Rubena Castro za darmo. Co do Castro to odszedł za 5 mln do Barcelony. Valdes jest porównywalny, jeśli nie lepszy ;)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2011, 16:08

Dr.Football1 mam pytanie. Miałeś kiedyś do czynienia ze znikającym save`em? Wczoraj wieczorem po sezonie (40 zwycięstw, remis, porażka i finał CdR, w którym przegrałem z Realem 1:2) zapisałem grę. Rano wstałem i włączyłem, ustawiłem sparingi, wzmocniłem drużynę i poszedłem na zajęcia. Teraz wracam, włączam, a tu... save zniknął... :cry:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2011, 19:15

Znalazłem. System wyjebał mi save`a do AppData... No więc włączyłem, zacząłem grać i...

Tabela La Liga. :P
Obrazek

Terminarz :)
Obrazek

Transfery? Wypożyczyłem z Realu Granero i kupiłem z Dortmundu Sahina. Nikogo więcej. Więcej screenów dam w połowie sezonu.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2011, 20:00

Wkurzasz mnie Bart :evil: Za dobrze Ci idzie :lol:

Ja niestety teraz nie gram,bo musze podrasowac nastepny update.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 15 sty 2011, 20:05

Dr.Football1 pisze:Wkurzasz mnie Bart Za dobrze Ci idzie
Ja liczyłem na pierwszą dziesiątkę, a tutaj taki początek! Choć uspokajam - przyszła pierwsze porażka i remis. Jednak jak patrzę np na ustawienie i jedenastkę Barcy, to szkoda gadać. Messi na ławie, w ataku jakaś nędza... To samo Real - Kaka i CR7 to skrzydłowi, nie grają nic, więc zaczynam zastanawiać się jak w tamtym sezonie przegrałem CdR!

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 15 sty 2011, 21:03

No mi tak dobrze w La Liga nie idzie :( 6 miejsce po 22 kolejkach, przegrałem z Valencią w CdR, ale przynajmniej w UEFA jestem w 4 rundzie, czyli nieźle.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2011, 21:27

zibissj4 pisze:No mi tak dobrze w La Liga nie idzie :( 6 miejsce po 22 kolejkach, przegrałem z Valencią w CdR, ale przynajmniej w UEFA jestem w 4 rundzie, czyli nieźle.
A Ty grasz tylko z updatem czy tez uzyles patcha od Tapaniego ?

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 15 sty 2011, 21:34

Tylko update, nie wiedziałem jakiego patcha od tapaniego mam wziąć i zainstalowałem update na wersji 3.9.68

Bardzo byłbym wdzięczny gdybyś mi podesłał linka do patcha Tapaniego i do update najnowszego (chyba ze pod 3.9.68 i tapaniego idzie ten sam)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 sty 2011, 21:44

zibissj4 pisze:Tylko update, nie wiedziałem jakiego patcha od tapaniego mam wziąć i zainstalowałem update na wersji 3.9.68
Sciagnij ten patch wersje SIM(zobacz instrukcje) - http://champman0102.co.uk/forum/downloa ... ile&id=202

A potem sciagnij to i wypakuj do folderu 'data' (zamien istniejace jezeli komp Cie o to zapyta) - http://champman0102.co.uk/forum/downloa ... ile&id=215

Bedziesz mogl zmienic rok,kolory atrybutow,zwiekszyc inteligencje druzyn CPU etc. Poza tym Polish Firs Division bedzie Ekstraklasa,UEFA Cup bedzie Europa League etc.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”