CM 2001/2002 - Strona 42

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Czy ktoś gra jeszcze w CM 01/02 :) Klasssyka !!!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2011, 15:33

Dzieki cloner :lol: Agresorze jeden :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8575
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2011, 17:30

A w polskiej lidze to są inne talenty :P

Arka Gdynia: Michał Szromnik, Marcin Budziński
Cracovia: Milos Kosanović, Mateusz Klich
GKS Bełchatów: Kamil Poźniak
Górnik Zabrze: Michał Jonczyk
Jagiellonia Białystok: Tomasz Kupisz
Korona Kielce: Piotr Malarczyk
Lech Poznań: Kamil Drygas, Mateusz Możdżeń
Lechia Gdańsk: Marcin Pietrowski
Legia Warszawa: Ariel Borysiuk, Michał Żyro, Michał Kucharczyk
Polonia Bytom: Łukasz Tymiński, Robert Wojsyk
Polonia Warszawa: Artur Sobiech, Łukasz Teodorczyk
Ruch Chorzów: Maciej Jankowski
Śląsk Wrocław: Tadeusz Socha
Widzew Łódź: Damian Radowicz
Wisła Kraków: Erik Cikos, Patryk Małecki
Zagłębie Lubin: Bartosz Rymaniak, Adrian Błąd, Damian Dąbrowski

dziękuję za uwagę.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2011, 17:35

A tutaj widzisz jakies bledy Cloner ?

Obrazek

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 sty 2011, 18:22

Dr.Football1 pisze:A tutaj widzisz jakies bledy Cloner ?
Same.
Basta, Kulpaka, Broniewicz, Ulczak (fikcja?), Bochenek, Mezyk, Bracki, Koziolek, Kotrys, Mysona, Jaruszowic, Luksys, Gacki, Mikołajczak i Trzeciak nie grają już w Polonii (z różnych powodów)

Na dziś kadra PB wygląda tak:

Szymon Gąsiński GK
Marcin Juszczyk GK
Seweryn Kiełpin GK
Michal Misiewicz GK

Adrian Chomiuk D R
Peter Hricko D R
Lukas Killar D C
Błażej Telichowski D LC
Mateusz Żytko D C

Miroslav Barcik AM RC
Marek Bazik AM C
Dariusz Jarecki AM L
David Kobylik M L R C
Clemence Matawu AM RLC
Marcin Radzewicz AM LC
Szymon Sawala D / DM C
Łukasz Tymiński DM/AF C
Blazej Vascak / DM/AF C

Grzegorz Podstawek S C
Mariusz Ujek F RLC
Robert Wojsyk F C

Z tym że kadra się zmieni w ciągu kilku dni, dojdzie kilku zawodników, ktoś odejdzie. :P

Karol Tomczyk D LC
Mateusz Zaczyński AM RLC

+ testowani którzy powinni podpisać lada dzień kontrakty:

Marcin Kowalski D L
Marcin Dziewulski DM C
Łukasz Matusiak DM C

8)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2011, 18:26

Wszystko bedzie poprawione 8)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 16 sty 2011, 19:32

Betis rozdaje karty w La Liga ;) Barcelona do 22 kolejki dotrzymywała mi kroku. Mogła nawet przeskoczyć mnie, lecz w bezpośrednim spotkaniu skromnie zwyciężyłem 2:1. Byłoby wyżej, lecz VV obronił 6 kluczowych strzałów. Przed tym meczem, w trakcie okna transferowego, Barca zastosowała dziwną taktykę - korzystając z min sum w kontrakcie wydała 25mln euro na moich 3 podstawowych obrońców! Nic nie mogłem zrobić, więc kupiłem DC i ściągnąłem rezerwowego DL.

Real broni się przed spadkiem, lecz to wina KMŚ, w które wygrał, a w La Liga potem grał mieszanym składem. Ja na razie zlałem ich już 4 razy w tym sezonie, więc jak im się poszczęści w CdR, to będą mogli się zrewanżować. Ogólnie mam 28 kolejek za sobą, 1 remis i jedna porażka. W LE kroję właśnie Mallorkę (wrzuciłem im 5 na wyjeździe, u siebie orżnę ich rezerwami), a potem liczę na kogoś silniejszego w 1/4.

Przy odrobinie szczęścia powinienem zgarnąć mistrzostwo PD, CdR i LE. Potem zobaczymy, bo jak kadra pozwoli, to powalczę o LM. Jak się uda, to zabieram się za lepszy klub - oczywiście zabierając kilka gwiazdeczek ;)

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 16 sty 2011, 19:43

bart mógłbyś podesłać mi taktykę którą grasz? Chciałbym sprawdzić jak będzie sprawować się u mnie w MKS Kluczbork. Swoją taktyką w pierwszym sezonie awansowałem do Ekstraklasy z 18 punktową przewagą, ale w najwyższej klasie rozgrywek już mi tak dobrze nie idzie - 5 miejsce w grupie i mogę walczyć tylko o 9 miejsce :(

Zauważyłem, bardzo poważny błąd w update jeśli chodzi o polską ligę. Drużyna która spadnie z Ekstraklasy nie gra w Second Division tylko od razu w Lower Division. I takim właśnie sposobem Wisła w drugim sezonie mojej gry gra w 3 lidze... Co ciekawe gdy gram w pucharze Polski to oczywiście obok drużyny w losowaniu pisze liga (kwadracik 1L, 2L lub pusty jeśli niższa liga). Wisła gra w Lower Division ale w losowaniu pisze 2L obok jej nazwy...

PS. Dr.Football na jutro będziesz miał zrobione statystyki Borysiuka i Kucharczyka. Do tego dodałbym Jakuba Koseckiego (wypożyczony do ŁKS) i... Michała Efira który w ME Legii gra zajebiście. Ale to już od Ciebie zależy czy warto tego ostatniego oceniać.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 16 sty 2011, 20:06

PS. Dr.Football na jutro będziesz miał zrobione statystyki Borysiuka i Kucharczyka. Do tego dodałbym Jakuba Koseckiego (wypożyczony do ŁKS) i... Michała Efira który w ME Legii gra zajebiście. Ale to już od Ciebie zależy czy warto tego ostatniego oceniać.
Borysiuk,Kucharczyk i Kosecki w zupelnosci wystarcza Zibi :wink: Jeszcze raz dzieki za fatyge :)

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 16 sty 2011, 20:21

Spoko spoko.

Obrazek

Grr... :( Ale przynajmniej jest nadzieja na dużo lepszy wynik w następnym sezonie.

No nie mogę... W grupie z 14 meczów wygrałem 5 i 9 przegrałem... Teraz poza grupą grałem 9 meczów i wszystkie w przód. A brakło tak niewiele by spokojnie walczyć o majstra :(

Skończyłem ten cholerny sezon na 9 miejscu, mając... 9 pkt więcej niż mistrz kraju ;) Ale na pocieszenie rozwaliłem Legie w finale Pucharu Ligii 5:0 w dwumeczu.

UPDATE

Jako, że pogoda za oknem nieciekawa to postanowiłem sobie dzisiaj przejść jeszcze jeden sezon w całości (ustawiłem szybkość gry x4). Transfery:
- Paweł Brożek - Free
- Jakub Kosecki - 100k
- Jakub Wilk - 300k
- Ilia Donchev - Free
- Ilja Zitka - Free

Dodatkowo postanowiłem zmodyfikować lekko taktykę, zamiast 1xAMC i 1xFC ustawiłem 2xFC. Efekt było widać od razu. W grupie zająłem 2 miejsce i ogólnie w lidze po 14 kolejkach byłem 2 za Koroną. Szliśmy przez kolejne 12 kolejek łeb w łeb (na 2 przed końcem miałem 2 pkt przewagi). W przedostatnim meczu ligowym zmierzyłem się właśnie z drużyną z Kielc u siebie, wygrałem 4:1 i mistrz został w Kluczborku :D Dodatkowo wygrałem Puchar Polski :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 sty 2011, 0:49

Trzydzieści spotkań bez porażki. Pod koniec zależało mi już tylko na kopaniu tyłków. Jestem trochę zniesmaczony, bo spodziewałem się jakiegoś oporu, walki o LM, może o pierwszą 5, a tutaj kilka spotkań i nagle okazuje się, że dobrze ułożony beniaminek rozdaje karty. Oto kilka screenów.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A oto moje 2 największe gwiazdy!
Obrazek
Koleś strzela jak maszynka. Król strzelców La Liga i najlepszy strzelec LE. Posadził Kezmana na ławie i nie zapowiada się, że kupię kogoś do ataku. Co prawda ochotę na Jonathana ma Arsenal, Real, Barca i Valencia, lecz nic z tego :P

Obrazek
Widzieliście kiedyś środkowego pomocnika z 22 golami i 12 asystami? Lampard podobno tak sobie kiedyś postrzelał. U mnie Sahin to mózg, kreator i egzekutor. Niezniszczalny, nie gra tylko gdy leci na kadrę. Kontuzje go omijają, więc szaleje.

A teraz ciekawostka. Za cholerę nie mogę tego zrozumieć!
Obrazek

Koleś nie gra cały sezon, bo jest wiecznie zmęczony! Co on nie śpi, bo musi trzymać kredens?!@#$%^&*

JAK KTOŚ NIE WIDZI CAŁYCH SCREENÓW, TO NIECH OTWORZY SOBIE OBRAZEK W NOWYM OKNIE ;)

ps. gram bez żadnych kodów, ulepszeń, bądź grzebania w DB. Wsio osiągnięte uczciwie ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sty 2011, 0:59

Bart,zainstaluj 'harder AI tactics' :P Duzo lepiej bedzie Ci sie gralo :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 18 sty 2011, 1:01

Dr.Football1 pisze:Bart,zainstaluj 'harder AI tactics' Duzo lepiej bedzie Ci sie gralo
A co to dokładnie daje? Tzn rozumiem zarys, ale jakbyś dogłębniej wyjaśnił, co ta opcja powoduje. Zainstalowałem i zacząłem grać Lille. Zastosowałem tą samą taktykę co w Betisie i też jestem liderem Ligue 1.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 sty 2011, 1:08

A co to dokładnie daje? Tzn rozumiem zarys, ale jakbyś dogłębniej wyjaśnił, co ta opcja powoduje. Zainstalowałem i zacząłem grać Lille. Zastosowałem tą samą taktykę co w Betisie i też jestem liderem Ligue 1.
Druzyny beda sie ustawialy bardziej 'pod Ciebie'. Trenerzy druzyn przeciwnych beda madrzejsi i w ogole takie tam :lol:

Szczerze mowiac to cholera wie o co w tym chodzi.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 sty 2011, 10:22

bartbuks pisze:Widzieliście kiedyś środkowego pomocnika z 22 golami i 12 asystami?
Przy mojej taktyce, też zwykle środkowi pomocnicy grają bardzo dobrze. Może nie mają aż tyle goli, ale asyst zawsze więcej :P

Awatar użytkownika
zibissj4
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zibissj4 » 18 sty 2011, 11:36

Heh ja właśnie MKS Kluczbor zdobyłem MP po raz 3 z rzędu i doszedłem do finału LM :D Przegrałem finał ale rok temu byłem w półfinale, więc w następnym sezonie muszę wygrać :D

Co do środkowego pomocnika to miałem kiedyś w Legii takiego, który w 50 meczach strzelił 47 goli i miał 32 asysty ale to był zabójczy sezon :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”