Pytania Techniczne - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Pytania

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2005, 13:43

Nie zauważyłem tutaj takiego tematu w którym można byłoby zadawać dowolne pytania związane z komputerami lub też tematami pokrewnymi. Chodzi i o to, że nie każde pytanie wymaga tworzenia nowego tematu.

Stworzyłem ten temat ponieważ sam mam pytanie i nie wiem gdzie je zadać :wink: :P
Pewnie przynajmniej część osób z forum ma w swoich kopmuterach tunery TV. Często oglądam TV na kompie ale mam pewne pytanie dotyczące tzw. dekoderów. Kiedyś jak miałem jeszcze stary tuner to qmpel zapodał mi program do odkodowywanie HBO i o dziwo działał poprawie. Jakiś czas cieszyłem się odkodowanym HBO na kompie dopóki nie zepsuł mi się tuner hehe
Może teraz też ktoś używa takiego lub podobnego programu który pozwoliłby odkodować jakieś przydatne programy. Nie wiem czy to wogóle możliwe bo dawno się tym nie zajmowałem ale może jednak.

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 03 kwie 2005, 15:57

osobiscie nie wiem jak odkodowac HBO. myslalem, ze sie po prostu nie da. mysle, ze lepszym pomyslem byloby zapytanie sie na jakims innym forum zwiazanym z tematem komputerow. jak dla mnie fora sa najwiekszym zrodlem wiedzy na tematy, o ktore pytam, nawet google sie chowaja.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2005, 16:07

Kiedyś jakoś mi się to udało. Wiem, że odpalało się tuner oraz program i poprzez ten program się oglądało. Nie wiem czy teraz tak się da ale pomyślałem, że warto zapytać bo może inne kanały też dałoby się odkodować. Będe jeszcze szukał czegoś na ten temat napewno.
Co do tej roli forum to w pełni zgadzam się z Tobą Zawdi.
Jedno z lepszych źródeł wiedzy na przeróżne tematy. Można spotkać wielu kompetentnych ludzi od których łatwiej się nauczyć niż za pomocą innych środków.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 03 kwie 2005, 16:20

Z tego co ostatnio udało mi się przeczytać i wiem (chociaż niezbyt dużo wiem) to ostatnio odkodowanie C+ i HBO jest chyba w tym momencie niemożliwe (choć nie ma rzeczy niemożliwych). Związane to jest chyba z tym, że C+ został zdjęty z kablówek, ale mogę się mylić. W każdym bądź razie radzę jeszcze popytać. Życzę powodzenia!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 kwie 2005, 17:08

Pisakk pisze:Z tego co ostatnio udało mi się przeczytać i wiem (chociaż niezbyt dużo wiem) to ostatnio odkodowanie C+ i HBO jest chyba w tym momencie niemożliwe (choć nie ma rzeczy niemożliwych). Związane to jest chyba z tym, że C+ został zdjęty z kablówek, ale mogę się mylić. W każdym bądź razie radzę jeszcze popytać. Życzę powodzenia!
Właśnie to zdanie może być bardzo ważne. Oto mi mniej więcej chodziło (chociaż wiem, że możesz się mylić :wink: ) ale już slyszałem od pewnych osób, że obecnie się nie da. Kiedyś sytuacja wyglądała trochę inaczej ale jeszcze się zainteresuje. Być może ktoś już rozkminił jakieś nowe metody :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 03 kwie 2005, 17:17

Niggaz pisze:
Pisakk pisze:Z tego co ostatnio udało mi się przeczytać i wiem (chociaż niezbyt dużo wiem) to ostatnio odkodowanie C+ i HBO jest chyba w tym momencie niemożliwe (choć nie ma rzeczy niemożliwych). Związane to jest chyba z tym, że C+ został zdjęty z kablówek, ale mogę się mylić. W każdym bądź razie radzę jeszcze popytać. Życzę powodzenia!
Właśnie to zdanie może być bardzo ważne. Oto mi mniej więcej chodziło (chociaż wiem, że możesz się mylić :wink: ) ale już slyszałem od pewnych osób, że obecnie się nie da. Kiedyś sytuacja wyglądała trochę inaczej ale jeszcze się zainteresuje. Być może ktoś już rozkminił jakieś nowe metody :twisted: :wink:
A mnie tam teraz odkodowali w kablówce C+ i leci meczyk. Przed chwilą Eto'o strzelił z karnego i jest 1:1

Awatar użytkownika
Kuchar
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuchar » 03 kwie 2005, 17:48

1.nie wiecie skąd mozna pobrac stery do atramentowki Canon BJC 4300??
2.z jakiej stronki mozna pobrac LINUX'A(byle jaka dystrybucja) za friko??

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 03 kwie 2005, 19:39

nie wiecie skąd mozna pobrac stery do atramentowki Canon BJC 4300??
Wiemy ;)
http://software.canon-europe.com/Printe ... 300404.asp
Nie wiem jakiego systemu operacyjnego używasz... wybierz język i system i możesz ściągać :)

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 11 kwie 2005, 7:26

Mam do Was pytanie...Ściągam bramkę np: Gio, no i wszystko się ściągło daje odtwórz i idzie tylko komentarz, a na ekranie gdzie powinna być akcja jest coś takiego jak do muzyki. Mam WiNdOwSa XP

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 11 kwie 2005, 8:49

Spróbuj sobie zainstalować nowsze kodeki. Ja używam już od paru lat "Ffdshow" z 2002 roku i, poza małymi kłopotami, jestem zadowolnony.

Awatar użytkownika
Mazurek
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazurek » 11 kwie 2005, 17:56

no kodeki to podstawa. Powinien ci właśnie wspomniany wyżej FFdshow wystarczyć, ale możesz też ściągnąć K-lite Codec Pack, bądź Nimo Codec Pack. Wtedy wszystko będzie ładnie chodzić.

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 15 kwie 2005, 7:19

Ściągnąłem tego K-lite Codec Pack i filmiki mi chodzą. Wielkie dzięki dla Mazoorka ;)

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 17 kwie 2005, 15:29

Moja prośba do was. Dla mnie bardzo ważna...

Czy ktoś mógłby zapodać instalkę do winampa 2.78c ?? Jestem świeżo po formacie dysku i teraz staram się znaleśc te programy, których używałem poprzednio. Na necie szukałem tego do ściągnięcia, ale znaleść coś poniżej 2.80 graniczy z cudem :?. A ja jestem typowy ortodox i te wszystkie bajeranckie programiki do mp3 działają mi zwyczajnie na nerwy :x.

Druga prośba moja dotyczy instalki bear share'a, którą może któryś z was, forumowiczów ma na dysku. To również szukałem niestety mój antywir uparcie twierdzi, że przy instalacji dostaję trojana gratis. Więc jakby miał ktoś link, byłbym wdzięczny. jeśli macie na kompie to mój meil to dywizjon301@gazeta.pl

Byłbym naprawdę wdzięczny...

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 17 kwie 2005, 15:51

jezeli twoj antyvir mowi ze dostajesz trojana gratis, to znaczy ze go dostajesz. w takich programach bardzo czesto sa roznego rodzaju robaki. mozesz sprobowac zaistalowac, a pozniej przejechac go antyvirem i innymi programami odrobaczajacymi, zeby niepotrzebny syf usunac.
co do twojego zamilowania do zabytkow. antyvira tez nie aktuzlizujesz??? winamp to pewny program i napewno nie bedzie cie denerwowal, jestem pewny, ze sie przekonasz do nowszej wersji. poza tym, nie wiem jak ty, ale ja przed czystka, przenosze wszystko co potrzebne na inna partcje i nie mam problemow. na swoim dysku mam nawet rzeczy sprzed 5 lat!!! i tak sie akurat zlozylo, ze mam winampa 271, 274, 278 i 279, ale zadnego `c' nie widzialem. jak chcesz ktoregos to napisz na priv

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 kwie 2005, 15:53

Czy mógłby mi ktoś zapodać stronkę z której można ściągnąć odtwarzacz DirectShow Player?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”