Manchester United (zbiorczy) - Strona 35

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Którego z zawodników najchętniej widziałbyś w koszulce Manchesteru United?

Fernando Torres
1
13%
Didier Zokora
4
50%
Michael Carrick
1
13%
Armando Petit
0
Brak głosów
Frank Ribery
0
Brak głosów
Mohamadou Diarra
0
Brak głosów
Kevin Nolan
1
13%
Miroslav Klose
1
13%
Kerlon
0
Brak głosów
Ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 10 kwie 2005, 14:59

Ja to widze tak :P : Klub musi sie zmusic i dac Fergiemu troche kasy na transfey(np skoromne jak na najbogatszy klub 70 mln). Sprzedac np. Millera,Fortuna, mlodszego Neuvlia, Belliona, i tym podobych gosci, a kupic duzo mlodszych i lepszych zawodnikow np. Ramosa, Freya lub Casillasa, Kompanego, Mavube, Hargovesa lub Essiena, Downinga lub Vicente i jakiegos napstnika najlepiej Torresa :D bo po wczorajszym meczu :x to z tym skaldem daleko nie zajedzimy :P

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 10 kwie 2005, 17:15

Michal_United pisze:Ja to widze tak :P : Klub musi sie zmusic i dac Fergiemu troche kasy na transfey(np skoromne jak na najbogatszy klub 70 mln). Sprzedac np. Millera,Fortuna, mlodszego Neuvlia, Belliona, i tym podobych gosci, a kupic duzo mlodszych i lepszych zawodnikow np. Ramosa, Freya lub Casillasa, Kompanego, Mavube, Hargovesa lub Essiena, Downinga lub Vicente i jakiegos napstnika najlepiej Torresa :D bo po wczorajszym meczu :x to z tym skaldem daleko nie zajedzimy :P
masz racje. Ale ja daje taka propozycje Fergusonowi i stawiam mu ultimatum na przyszły rok:
0 pucharów - wywalenie z klubu
1 puchar i dobre miejsce w lidze- negocjacje nad jego przyszłoscia
2 puchary- Zostaje w klubie
3 puchary- Dostaje nowy konrakt

Bo tak Fergi czuje sie,, bezkarny''
a tak po za tym dodał bym jeszcze:
Van der varta
Snejder
kameni

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 10 kwie 2005, 18:38

:arrow: Bramkarz by się przydał, ale ten transfer nie jest tak bardzo konieczny. Ja mam paru kandydatów: Hildebrand, Kameni, Robinson, Weidenfeller, Reina. Zostawiłbym Howarda jako drugiego bramkarza i ściągnął jeszcze młodego jakiegoś np. Proto z ligi belgijskiej!
:arrow: Prawy pomocnik: Neville OUT! Może ktoś go zechce kupić za śmieszne pieniądze, a w zamian za niego sprowadzić trzeba np. Trabelsiego, HINKELA, Ramosa lub Miguela.
:arrow: Środkowy obrońca: Sprzedać Silvestre'a, zostawić Browna! ściągnąć np. Kinga, Kompany'ego, Andrade, Boume, Polge(Sporting).
:arrow: Def. pom.: Keane niełdugo na emeryturkę się wybiera, a Emre chce odejść z Interu! Do tego dochodzą: Essien, Mavuba, Kehl, Heargreaves.
:arrow: Ofen. pom.: Sneijder, Gerard(marzenie ściętej głowy) i ...nie mam innych kandydatów!
:arrow: Lewy pomocnik: Downing, Vicente lub Quaresma zmieniający się na skrzydłach z Cristiano. W Chelsea działa to świetnie.
:arrow: TORRES i wszystko jasne, albo Julio Baptista.

FOR SALE:
Carroll - w zasadzie odejdzie za darmo. Jest tylko jedno pytanie gdzie go zechcą?!
G. Neville, P. Neville, Silvestre, Kleberson, Bellion, Saha, Fortune, Ricardo!

Mimo że nie lubię Arsenalu to cenię ich politykę klubu. Stawiają na młodych. Zawodnicy tacy jak: Fabregas ( o dziwo go b. lubię), Clichy, Flamini, van Persie, Senderos!

Awatar użytkownika
adingh
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: adingh » 11 kwie 2005, 9:26

Opiszę kogo widziałbym na jakich pozycjach:

Bramkarz dobry by był Robinson. Howard niech idzie na drugiego, a Carrolla sprzedac. Ricardo jeżeli chce to niech zostanie, ale musi się liczyć z tym, że będzie trzecim bramkarzem, co chyba go nie zadowoli. Gdyby odszedł to trzecim GK byłby ktoś z rezerw, a w razie jakiejś poważnej, długiej kontuzji któregoś z pierwszych to pasowałoby kupić jakiegoś solidnego bramkarza.

Co do obrony to jest OK oprócz Silvestre'a. Dla mnie on jest bardzo niepewny. Kupic jakiegoś na jego miejsce... mi bardzo podoba się para środkowych obrońców PSV - Alex, Bouma - Alex zbudowany niczym bokser wagi ciężkiej, dla mnie świetny obrońca i chętnie widziałbym w United parę Rio - Alex, byłby to postrach wszystkich napastników. Na prawej oczywiście Gary, bo dla mnie jest on pewnym punktem drużyny. Lewa oczywiście dla Gabby'ego. Wes niech zostanie, bo w razie kontuzji Garego czy któregoś z środkowych to może ich dobrze zastąpić, lecz nie jest zawodnikiem klasy Ferdinanda. Z młodzieży to ciekawie zapowiada się szczególnie Spector i myślę, że jakby się dobrze rozwinął to mógłby zastąpić na prawej obronie Garego i byłby piłkarzem na przyszłość. Jeżeli jednak by się to nie powiodło to następcę Garego też trzeba będzie powoli szukać. Pique jeszcze niech gra w juniorach i rezerwach i mniej ważnych meczach takich jak Carling Cup.

Co do pomocy to chciałbym Essiena. Oglądałem ostatnio Lyon - PSV i był wyróżniającą się postacią. Wydaje mi się, że poradziłby sobie rónież w Prmiership. Problem tylko jak ustawić pomoc, bo na skrzydłach na pewno Cristiano i Giggs, ale kogo z środka nie wystawiać ? Keano ma już swoje lata, ale jak sam mówi chce jeszcze grać. Scholes to jak wiemy też zasłużony piłkarz i ciekawe kogo by Fergie nie dawał do pierwszej jedenastki. To oczywiście taka głupia gadka, bo wiadomo, że są kontuzje wykluczenia itp to na pewno jakoś by się tą pomoc zestawiało. Sprzedać Klebersona, bo on nic nie gra i chyba już raczej nie będzie nic grał w United - był to tak samo nie udany transfer jak Djemba-Djemba. Miller niech zostanie, bo może coś jeszcze pokaże, no chyba, że następny sezon będzie miał taki jak Kleberson to wtedy należałoby go sprzedać. Pomoc wyglądałaby tak: Ronaldo, Essien, Keano (Scholes), Giggs.

Co do ataku to wydaje mi się, że jest OK. Ostatnio niektózy mówią o sprzedaży Ruud'a, ale ja jestem na NIE. Jak wiemy Ruud prawie od razu po kontuzji grał w meczu o ćwierćfinał Ligi Mistrzów z Milanem i Fergie sam przyznał się do winy, że poprostu źle wprowadził go do gry po takim długim okresie pauzowania. Rooney oczywiście pierwszy skład, bo nie poto wydawano tyle kasy żeby nie grał w pierwszym. Smithy i Saha rezerwowymi, ale niekiedy też graliby w pierwszym. Co do Louisa to nie wiem czy on jest z waty czy ma już takiego pecha... prawie co mecz to kontuzja. Szkoda mi go, bo gdyby nie te kontuzje to moim zdaniem byłby jednym z lepszych w Premiership, bo ma niesprzecznie wielki talent co pokazał już nie raz. Jeżeli nie będzie miał tylu kontuzji to niech zostanie, a jeżeli nadal będzie tyle razy kontuzjowany to niech odejdzie z United, tylko kto takiego będzie chciał, który co chwile ma kontuzje ? Smithy oczywiście bardzo udany zakup i powinien w przyszłym sezonie grać dobrze, chociaż jak wiemy będzie mu trudno wywalczyć miejsce w pierwszym składzie. Bellion niech może jeszcze pogra w rezerwach, a najlepiej to byłoby go wypożyczyć do jakiegoś innego klubu z Premiership, bądź The Championship, bo w United narazie mogłby grać tylko w Carling Cup Myślę, że gdyby Ole wrócił i grał tak jak za dawncyh czasów, w co nie wierze to on mógłby pełnic role Sahy, gdyby ten nadal miał tyle kontuzji. W przeciwnym wypadku możnaby kupić jeszcze jakiegoś solidnego napastnika, gdyby udało się sprzedać Sahe, ale tak jak mówię wszystko będzie zależało od tego czy będzie miał nadal tyle kontuzji czy nie. Z młodych to narazie nikt nie będzie się przebijał do pierwszego składu bo narazie nie ma kto. Mówi się tez o przyjściu Johnsona... nie wiem nie wiem bo go nie widziałem nigdy w akcji, ale z tego co czytałem to jest niezły. To narazie tyle.

Moja jedenastka wyglądałaby tak:

--------------Robinson(Howard)------------
--Gary----Rio----Alex(lub inny)-----Heinze
--Cristiano--Essien-Keane(Scholes)--Giggs
--------------Ruud-----Rooney-------------

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 12 kwie 2005, 9:24

No właśnie zapomniałem o świetnym 22 latku Alexie z PSV i Wilfredzie Bouma 26 lat.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 15 kwie 2005, 20:02

A jak myslicie o ramosie?? Czy byłby w stanie zastapic Garego.
Czy moze poszukac w argentynie lub w brazyli drugie Heinze tylko prawoznegoza mniejsze pieniadze niz wydawac na Ramosa ok 15mln

Awatar użytkownika
Maxxim
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maxxim » 15 kwie 2005, 20:08

Ramos, cóż, bardzo dobry obrońca, przydałby się taki w Milanie.

Awatar użytkownika
Michal_United
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michal_United » 15 kwie 2005, 21:42

Couter25 pisze:A jak myslicie o ramosie?? Czy byłby w stanie zastapic Garego.
Czy moze poszukac w argentynie lub w brazyli drugie Heinze tylko prawoznegoza mniejsze pieniadze niz wydawac na Ramosa ok 15mln
Ramos jest duzo duzo i jeszcze raz duzo lepszy od Garego 8) Gary ostatnio nie gra za dobrze a Ramos bylby jego swietnym następcom :D

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 16 kwie 2005, 10:00

adingh pisze:Opiszę kogo widziałbym na jakich pozycjach:

Bramkarz dobry by był Robinson. Howard niech idzie na drugiego, a Carrolla sprzedac. Ricardo jeżeli chce to niech zostanie, ale musi się liczyć z tym, że będzie trzecim bramkarzem, co chyba go nie zadowoli. Gdyby odszedł to trzecim GK byłby ktoś z rezerw, a w razie jakiejś poważnej, długiej kontuzji któregoś z pierwszych to pasowałoby kupić jakiegoś solidnego bramkarza.

Co do obrony to jest OK oprócz Silvestre'a. Dla mnie on jest bardzo niepewny. Kupic jakiegoś na jego miejsce... mi bardzo podoba się para środkowych obrońców PSV - Alex, Bouma - Alex zbudowany niczym bokser wagi ciężkiej, dla mnie świetny obrońca i chętnie widziałbym w United parę Rio - Alex, byłby to postrach wszystkich napastników. Na prawej oczywiście Gary, bo dla mnie jest on pewnym punktem drużyny. Lewa oczywiście dla Gabby'ego. Wes niech zostanie, bo w razie kontuzji Garego czy któregoś z środkowych to może ich dobrze zastąpić, lecz nie jest zawodnikiem klasy Ferdinanda. Z młodzieży to ciekawie zapowiada się szczególnie Spector i myślę, że jakby się dobrze rozwinął to mógłby zastąpić na prawej obronie Garego i byłby piłkarzem na przyszłość. Jeżeli jednak by się to nie powiodło to następcę Garego też trzeba będzie powoli szukać. Pique jeszcze niech gra w juniorach i rezerwach i mniej ważnych meczach takich jak Carling Cup.

Co do pomocy to chciałbym Essiena. Oglądałem ostatnio Lyon - PSV i był wyróżniającą się postacią. Wydaje mi się, że poradziłby sobie rónież w Prmiership. Problem tylko jak ustawić pomoc, bo na skrzydłach na pewno Cristiano i Giggs, ale kogo z środka nie wystawiać ? Keano ma już swoje lata, ale jak sam mówi chce jeszcze grać. Scholes to jak wiemy też zasłużony piłkarz i ciekawe kogo by Fergie nie dawał do pierwszej jedenastki. To oczywiście taka głupia gadka, bo wiadomo, że są kontuzje wykluczenia itp to na pewno jakoś by się tą pomoc zestawiało. Sprzedać Klebersona, bo on nic nie gra i chyba już raczej nie będzie nic grał w United - był to tak samo nie udany transfer jak Djemba-Djemba. Miller niech zostanie, bo może coś jeszcze pokaże, no chyba, że następny sezon będzie miał taki jak Kleberson to wtedy należałoby go sprzedać. Pomoc wyglądałaby tak: Ronaldo, Essien, Keano (Scholes), Giggs.

Co do ataku to wydaje mi się, że jest OK. Ostatnio niektózy mówią o sprzedaży Ruud'a, ale ja jestem na NIE. Jak wiemy Ruud prawie od razu po kontuzji grał w meczu o ćwierćfinał Ligi Mistrzów z Milanem i Fergie sam przyznał się do winy, że poprostu źle wprowadził go do gry po takim długim okresie pauzowania. Rooney oczywiście pierwszy skład, bo nie poto wydawano tyle kasy żeby nie grał w pierwszym. Smithy i Saha rezerwowymi, ale niekiedy też graliby w pierwszym. Co do Louisa to nie wiem czy on jest z waty czy ma już takiego pecha... prawie co mecz to kontuzja. Szkoda mi go, bo gdyby nie te kontuzje to moim zdaniem byłby jednym z lepszych w Premiership, bo ma niesprzecznie wielki talent co pokazał już nie raz. Jeżeli nie będzie miał tylu kontuzji to niech zostanie, a jeżeli nadal będzie tyle razy kontuzjowany to niech odejdzie z United, tylko kto takiego będzie chciał, który co chwile ma kontuzje ? Smithy oczywiście bardzo udany zakup i powinien w przyszłym sezonie grać dobrze, chociaż jak wiemy będzie mu trudno wywalczyć miejsce w pierwszym składzie. Bellion niech może jeszcze pogra w rezerwach, a najlepiej to byłoby go wypożyczyć do jakiegoś innego klubu z Premiership, bądź The Championship, bo w United narazie mogłby grać tylko w Carling Cup Myślę, że gdyby Ole wrócił i grał tak jak za dawncyh czasów, w co nie wierze to on mógłby pełnic role Sahy, gdyby ten nadal miał tyle kontuzji. W przeciwnym wypadku możnaby kupić jeszcze jakiegoś solidnego napastnika, gdyby udało się sprzedać Sahe, ale tak jak mówię wszystko będzie zależało od tego czy będzie miał nadal tyle kontuzji czy nie. Z młodych to narazie nikt nie będzie się przebijał do pierwszego składu bo narazie nie ma kto. Mówi się tez o przyjściu Johnsona... nie wiem nie wiem bo go nie widziałem nigdy w akcji, ale z tego co czytałem to jest niezły. To narazie tyle.

Moja jedenastka wyglądałaby tak:

--------------Robinson(Howard)------------
--Gary----Rio----Alex(lub inny)-----Heinze
--Cristiano--Essien-Keane(Scholes)--Giggs
--------------Ruud-----Rooney-------------
Tak chaotyczniej wypowiedzi, nie podpartej żadnymi argumentami, dawno już nie widziały moje oczy.
Bramkarze - Ricardo i Howard są za słabi ażeby reprezentować barwy tak potężnego klubu jakim niewątpliwie jest Manchester United. Caroll przychodząc na Old Trafford był gwiazdą ligi angielskiej.
Przytoczony przez Ciebie Paul Robinson nie zasiliłby wcale jedenastki Czerwonych Diabłów. Jego potężne gafy, kiksy i niepewne interwencje są dowodem na to, ze kaliber jaki prezentuje nie pasuje do gwintu kadry.
Obroncy Alex i Bouma są dobrzy, ale na Eredivisie. Wystarczy wsponieć, iż np: Mateja Kezman, grając w Holandii był co roku krolem strzelców, a poziom jaki reprezentował zachwycał w całej swej rozciągłości zarówno kibiców, jak i wszelkiego rodzaju fachowców. Wróżono mu karierę, a la Ronaldo, w potężnym klubie Europy. Chelsea, zaprawde takowym klubem jest, ale Stamford Bridge bez Kezmana to dalej ten sam potezny klub. Pilkarz nie wniósł nic a nic do jedenastki kadrowej. Więc Alex i Bouma myślę, że też nic by nie wnieśli. Zresztą, oglądając ich występy w Eredivisie muszę stwierdzić, że wcale tak wspaniali nie są, jak twierdzisz. Owszem, Alex strzelił niedanwno gola ale to o niczym nie świadczy.
Analizując dalej - pomocników Manchester ma ponadprzeciętnych. Cristiano Ronaldo jest chyba jedynym z nich, który nie wymaga korekty. Zarówno Scholes, Kean jak i Giggs są już na wyczerpaniu. Tracą na sile i szybkości z tygodnia na tydzień. Nie ma już zawodnika, który potrafiłby swą techniką zachwycić, niekonwencjonalnym zagraniem otworzyć szansę zdobycia gola. Jak dla mnie, klasowego gracza należy poszukiwać i to jak najszybciej. Manchester od zawsze grał skrzydłami, co jest zarowno domeną tego klubu, jak i klubów z Premiership. Lewych pomocników nie brakuje, a że sakiewka jest pełna, to żeby nie została w skutek przeciążenia rozerwana, należy wyczerpać pewną jej część.
Zarówno Kleberson jak i Eric Djemba Djemba w środkowej formacji nie mieli za dużo okazji do zaprezentowania swych umiejętności. Szkoda.
W ataku Nistelrooy, Rooney - to są gwiazdy które muszą mieć kogoś z kim mogliby rywalizować. Bo to, co sobą prezentują nie jest adekwatne do ich umiejętności. Widziałbym w tych szeregach Fernando Torresa, oraz (może nad wyrost piszę i śmiesznie to zabrzmi, ale po korektach związanych z cięciem Realu ) Ronaldo. Zarówno Saha jak iSmith zmarnują się pozostając na Old Trafford, a szkoda by było, bo są naprawdę interesującymi zawodnikami, którzy potrafiliby pociągnąć ten statek do przodu, ale trenerzy nie widzą ich w podstawowej jedenastce.

radekutd

Post Wyświetl pojedynczy post autor: radekutd » 17 kwie 2005, 11:06

No dzisiaj musimy wygrac:D i wygramy. wkoncu zagrajmy normalnym składem. Osobiście bardzo licze na przebudzenie Ruuda.

Oby Ruud-Newcastle 3-0

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2188
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 17 kwie 2005, 12:21

Myślę, że dzisiaj nie będzie większych problemów w pokonaniu Newcastle. Przecież kilku zawodników pauzuje, a poza tym gdzię do jasnej cholery wygrywać musimy :P :wink:

Awatar użytkownika
Vicas
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vicas » 17 kwie 2005, 14:25

Niebylbym taki pewien :D Porazka z teoretycznie slabszym (nawet od Newcastle) rywalem chyba jednak cos znaczy... :twisted: Moze to poczatek zlej passy podopiecznych Fergusona :wink:

Awatar użytkownika
RVN10
Dziecko neostrady

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RVN10 » 17 kwie 2005, 14:42

Wiecie czy gdzies puszcza ten mecz?

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 17 kwie 2005, 15:13

DSF.Już leci...10 minuta...0:0

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid