Wisła Kraków (zbiorczy) - Strona 275

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Re: Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 16 sty 2011, 16:07

Na 99% wreszcie jakieś wzmocnienia, choć nam nie trzeba pomocnika, tylko jakiegoś dobrego napastnika za Brożka, no ale dobre i każde wzmocnienie...
Biuro Prasowe Wisły Kraków SA pisze: W poniedziałek do Krakowa na testy medyczne przylatuje Maor Melikson, zawodnik izraelskiego zespołu Hapoelu Beer Sheva.
Melikson to dwudziestosześcioletni ofensywny pomocnik. Urodził się 30 października 1984 roku w Jawne w Izraelu. Swoją piłkarską karierę rozpoczynał w klubie ze swojego rodzinnego miasta - Maccabi Jawne. Z tego zespołu przeniósł się do dobrze znanego Wiśle Beitaru Jerozolima - Biała Gwiazda mierzyła się z tą druzyną w kwalifikacjach do Ligi Mistrzów w 2008 roku. W tym czasie jednak Melikson nie grał już w Bietarze, bowiem w 2006 roku przeniósł się do zespołu ówczesnego mistrza kraju, Maccabi Hajfa. Później piłkarz reprezentował jeszcze barwy Hapoelu Kfar Saba, skąd trafił do swojego obecnego zespołu - Hapoelu Beer Szewa. W tej drużynie Maor pełni funkcję kapitana.

Melikson występował w reprezentacjach juniorskich Izraela: w drużynie U-19 zagrał osiem razy strzelając jedną bramkę, a w zespole U-21 piętnaście razy. W tych spotkaniach zdobył dwa gole. W zeszłym roku natomiast zadebiutował w pierwszej reprezentacji Izraela. W maju 2010 roku wystąpił w meczu przeciwko Urugwajowi.
Profil na transfermarkt:
http://www.transfermarkt.co.uk/en/maor- ... 44625.html

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 493

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 17 sty 2011, 15:29

Podobno dzisiaj na os. Kurdwanów w Krakowie "kibice" Wisły Kraków wbili 50 razy nóż kibicowi Cracovii.
Wie ktoś o tym więcej :?:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 17 sty 2011, 15:54

Mirek15 pisze:Podobno dzisiaj na os. Kurdwanów w Krakowie "kibice" Wisły Kraków wbili 50 razy nóż kibicowi Cracovii.
Wie ktoś o tym więcej
Nie rozumiem. Sorry, ale może ktoś mi to wyjaśni?

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 17 sty 2011, 15:54

Mirek15 pisze:Podobno dzisiaj na os. Kurdwanów w Krakowie "kibice" Wisły Kraków wbili 50 razy nóż kibicowi Cracovii.
Wie ktoś o tym więcej :?:
Podobno zginęła legenda z trybun Cracovii Kraków, jednak lepiej jest poczekać na potwierdzone wiadomości, niż na gorąco komentować.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 18 sty 2011, 14:36

w mediach ostatnio głośno jacy to kibice Wisły są niedobrzy... To może zabiorę głos i powiem jak ja to widzę...
Otóż po 1 to zgadzam się z weszlo co do nazywania takich ludzi
Dlaczego media ciągle informują o chuliganach i pseudokibicach? W Krakowie ginie człowiek - "padł ofiarą porachunków pseudokibiców". Ktoś upadł i już nie wstał - "został zaatakowany przez chuligana". Chuligan to może wybić kamieniem szybę w szkole, albo pomazać farbą ścianę, a pseudokibic wyrwać krzesełko. Tu natomiast chodzi o MORDERCÓW, którzy grasują po ulicach polskich miast, a szczególnie po ulicach Krakowa. To nie chuligani, pseudokibice, czy kibole - to BEZWZGLĘDNI MORDERCY. Często seryjni mordercy. Tak powinni być traktowani i tak powinni być nazywani.

"30-latek padł ofiarą porachunków pseudokibiców" - taki przekaz, aktualnie najpowszechniejszy, jest zbyt łagodny. "Znowu pobili się na stadionie" - pomyśli sobie ktoś niezorientowany. A przecież mowa o zabójstwie z premedytacją, do jakiego doszło na ulicach Krakowa. O bestialskiej egzekucji. Po co "oswajać" morderców słowami "chuligan", "kibol", "pseudokibic"? Jest niezaprzeczalna różnica między chuliganem i mordercą. Jest różnica między grupą chuliganów i grupą seryjnych zabójców. Tych pierwszych ściga dzielnicowy, a tych drugich cała policja świata.

Chuligan, pseudokibic... Takie sformułowania zdejmują odpowiedzialność ze służb. "Sprawę bada specjalna jednostka krakowskiej policji zajmująca się bandytyzmem na stadionach" - czytamy w komunikacie. A przecież nie o bezpieczeństwo na stadionach chodzi, nie o kibiców, tylko o serię morderstw z premedytacją. Powinno się taką grupę traktować tak samo priorytetowo, jak np. gang obcinaczy palców.
http://www.weszlo.com/news/6132

Po drugie spójrzcie jak do zabójstwa doszło:
Do zabójstwa doszło wczoraj przed 10. na ulicy Wysłouchów na krakowskim Kurdwanowie. W tył srebrnego audi prowadzonego przez Tomasza C. ps. "Człowiek" wjeżdża rozpędzony dżip. Spycha osobówkę na krawężnik. Audi z piskiem opon przyspiesza. Chwilę później wpada w poślizg i uderza w miejscową cukiernię - opisuje Gazeta Wyborcza.. Kierowca próbuje uciekać pieszo.

- Goniło go chyba z piętnastu. Byli zamaskowani. Mieli maczety, noże i kije. Gonili go też samochodem i szybko dopadli - opowiada gazecie bywalec pobliskiego baru.

- Chciał schować się w kabinie śmieciarki, która stała w pobliżu. Wyciągnęli go z niej i dźgali bez opamiętania. Byli tak rozjuszeni, że nawet dwóch gości, którzy ładowali śmieci, oberwało kijami - relacjonuje gazecie inny świadek.

Tomasz C. zmarł w karetce. Zdaniem policji dostał kilkadziesiąt ciosów ostrymi narzędziami. - Był bez szans. Jak koledzy pojechali na identyfikację, mieli problemy z rozpoznaniem - dopowiada znajomy
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... mania.html

Ta sprawa nie ma absolutnie nic związanego z kibicowaniu Wiśle, sama sprawa ma na pewno głębszy sens np. wojna gangów narkotykowych, a jest aby pod przykrywką bójek kibicowskich. Ja absolutnie odcinam się od takich ludzi i gardzę nimi, mam nadzieję, że dorwą morderców, a oni sami dostaną możliwie najwyższe wyroki za coś takiego i gdzieś to mam, że to są moi pseudo bracia po szaliku. To są mordercy, a nie kibice, a takich miejsce jest za kratkami a nie na stadionach. W ogóle ja to mam w ogóle negatywne nastawienie do wszelkich burd kibicowskich, kto natomiast wulgarnie wyzywa przeciwny klub to tylko pokazuje jaki jest "inteligentny", takich ludzi najlepiej olewać, bo z debilami nie idzie się zazwyczaj dogadać. Ja osobiście średnio lubię Legię czy Cracovię, ale podkreślam to, że negatywny stosunek mam do tych klubów, a nie do ich kibiców. Kto wysywa przeciwny klub pokazuje tylko jak duży kompleks ma na punkcie tego klubu. Zresztą takie wyzwiska niczego dobrego nie przyniosą więc po co to w ogóle robić... Znam wielu kibiców Legii, którzy są bardzo fajnymi ludźmi i nic do nich nie mam, nie wyobrażam sobie również bym stosował przemoc wobec kogoś kto ma po prostu inne upodobania klubowe niż ja. Kulturalny doping, to jest moim zdaniem najważniejsze. Sam osobiście na arenie międzynarodowej (LE) kibicuje wszystkim Polskim zespołom i nei ma to dla mnie znaczenia czy to Legia czy Wisła Płock.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 sty 2011, 12:25

No i w pizdu i wylądował. :P
Cvetan Genkov jest już w Krakowie. Ok. godz. 11:00 samolot z bułgarskim napastnikiem oraz jego menadżerem na pokładzie wylądował na lotnisku w Balicach w celu negocjonowania swojego kontraktu.
Myślę, że do nas przejdzie, ciekawe jaki będzie z niego napadzior :think:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 sty 2011, 13:06

Siara - i wszystko jasne!

On jest kapitanem Lokomotivu Sofia? Na wypożyczeniu z Dinamo Moskwa? Czy mnie się coś pojebało? Jak to on, to imponuje skutecznością - 11 bramek w 13 meczach ligi bułgarskiej. Wygląda mi na napadziora, który zaliczył dobrą rundę, więc trzeba go opchnąć. W poprzedniej rundzie tylko 4 gole. W Rosji też nędza, bo 4 gole przez 2 lata, więc tak naprawdę wielka niewiadoma. Na Ekstraklasę może mieć umiejętności, lecz może też być kolejną łamagą, którą Dinamo wypchnie z uśmiechem na ustach.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 sty 2011, 13:22

Genkow to bardzo dobry napastnik. Bardzo skuteczny. W lidze bułgarskiej był królem strzelców, strzelając prawie 30 goli. Nie pamiętam który napastnik w polskiej lidze tyle goli strzelił. Poza tym różni go od takiego Christowa to, że w lidze bułgarskiej strzelał gole regularnie, w każdym sezonie ponad 10. W Dynamo Moskwa może i wielkiej furory nie zrobił, ale przez cały jeden sezon był tam podstawowym zawodnikiem i np. w wielkich derbach Moskwy ze Spartakiem strzelił 2 gole. Kupiono go też za dobre pieniądze (2.5 mln. euro). Dynamo to zresztą specyficzny klub, gdzie zawsze jest dużo kasy i świetni piłkarze tylko wyników brak, coś w stylu obecnej Polonii.
Obiektywnie patrząc Genkow to napastnik tej samej klasy co Brożek i dla mnie zastąpienie Brożka tym zawodnikiem to naprawdę dobry ruch działaczy. Cwetan jest w świetnej formie. W ostatniej rundzie strzelił 11 goli w 13 meczach w tym 9 z gry.
To zawodnik, który właśnie wrócił (bo niegdyś był świetnym snajperem) do dobrej formy: 11 goli w 13 meczach rundy jesiennej to wynik bardzo dobry, nawet jak na słabą bułgarską ligę. Przecież prezentuje ona zbliżony poziom do naszej - a u nas chodliwym towarem byli tacy zawodnicy jak Sernas, Robak czy Brożek którzy na jesieni goli strzelili znacznie mniej.
W dodatku to zawodnik, którego kluby faktycznie chcą: Hapoel czy CSKA składały konkretne oferty. Wreszcie: jest to typowy wysoki napastnik, którego chciał trener Maaskant.
Będę zadowolony jeśli uda się go sprowadzić :)

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 sty 2011, 13:31

Aker przytoczony fragment:
W Dynamo Moskwa może i wielkiej furory nie zrobił, ale przez cały jeden sezon był tam podstawowym zawodnikiem i np. w wielkich derbach Moskwy ze Spartakiem strzelił 2 gole. Kupiono go też za dobre pieniądze (2.5 mln. euro). Dynamo to zresztą specyficzny klub, gdzie zawsze jest dużo kasy i świetni piłkarze tylko wyników brak, coś w stylu obecnej Polonii.
Od tego momentu grał piach i dopiero w minionej rundzie się przebudził. Wcześniej strzelał, ale to było kilka lat temu, więc dalej utrzymuję, że ów Genkow to wielka niewiadoma. Fajnie by było, aby okazał się napastnikiem takiego formatu jak opisują w cytatach, lecz może się okazać, że zrobi tak zawrotną karierę jak Hristow/Christow... Jego też reklamowano jako bułgarskiego króla strzelców (19 goli/30 meczach) ;)

Smolarek też strzelił 2 gole PAO :roll:
Ostatnio zmieniony 20 sty 2011, 13:34 przez bartbuks, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 sty 2011, 13:33

To napadzior Dynama Moskwa, bedacy na wypozyczeniu w Lokomotivie poprzedniej rundy - skad wczesniej wykupilo go Dynamo za 2,5mln euro bodajze
Kariery nie zrobil bo w Dynamie zawsze jest dosc spora konkurencja... Byl Kierzakov, Jakubku, jest Kuranyi Voronin Kokorin

Dla mnie jest to lepszy pilkarz niz Ubiparip

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 20 sty 2011, 13:36

Bułgarskie media podają, że Genkow podpisał kontrakt z Wisła (informacja z 12:56) :) Ale chyba to przedwczesne, bo agent piłkarza tak to komentuje:
Jesteśmy w Polsce i prowadzimy ostateczne rozmowy z Wisłą. Jest to klub z ambicjami i jest jednym z wiodących w walce o MP, więc Tsetso jest zadowolony i pragnie dołączyć do tego zespołu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 20 sty 2011, 17:15

Informacja o podpisaniu kontraktu padła, bo strony dogadały się co do płacy, problemem są teraz kwestie rozłożenia jej - jedna strona naciska na jak największą kasę zagwarantowaną, a druga na jak największą włożoną w premie meczowe (bramki, występy) zależne od jego dyspozycji. Kwestią czasu jest jednak kompromis, bo obu stronom zależy na nim.

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 21 sty 2011, 12:40

Może by tak Wisła zajęła się poszukaniem jakiegoś bramkarza.
Wszyscy narzekali wcześniej na Pawełka a teraz gdy miał bardzo udaną rundę to akurat odszedł.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 21 sty 2011, 14:02

On miał udaną tylko 1 rundę w czasie gry w Wiśle, po za tym ten fuck pokazany kibicom... Mi go nie szkoda, że odszedł jest dobry Jovanić, on będzie 1 bramkarzem, no ale fakt można by było kogoś kupić

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”