Liverpool (zbiorczy) - Strona 244

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Liverpool (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sty 2011, 19:00

Damien Comolli: "There is no more debt. The owners are willing to invest, there is plenty of money".

Obrazek

Rewelacyjny Meireles. :lol:

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 21 sty 2011, 21:04

Znaczy sie chłopiec w twoim typie ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 21 sty 2011, 21:08

No i niech tak zostanie, bitch.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sty 2011, 0:03

The Times informuje, że Liverpool zaoferował za Adama 4,5 mln funtów, ale Blackpool ofertę natychmiast odrzuciło. Podobno w najbliższym czasie ma się pojawić kolejna oferta.

Charlie Adam to niezły grajek, na pewno lepszy niż wynalazki jak Spearing czy Poulsen, ale chyba nie takich zawodników zarząd powinien sprowadzać, jeśli poważnie myślą o powrocie klubu na szczyt. Adam jako opcja tymczasowa na pół roku - tak, Adam na dłużej - nie.

Sprawa Suareza ucichła, a do końca okienka już naprawdę niewiele. Pozostaje trzymać kciuki.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 22 sty 2011, 12:32

Daaamian za duzo juz bylo takich transferow srednich pilkarzy do naszego klubu.Ja tam nie widze,inaczej nie chcial bym Adama w Liverpoolu.Nam nie jest potrzebny az tak bardzo zawodnik do srodka pola.
Lepiej sprowadzic chociaz jednego dobrego skrzydlowego i napastnika.
Niestety ale zaczynam watpic w kupno Suareza,za dlugo sie to ciagnie. :( Najlepiej zalatwia sie transfery po cichu a o Suarezie media "bebnia" od poczatku stycznia.

Nie jestesmy w tej chwili klubem, ktory przyciaga wielkie nazwiska i dlatego tez ta saga z Urugwajczykiem tak dlugo trwa.
Byc moze tez Amerykanie sepia z kasa.

Zreszta w zimowe okienko ciezko o dobrych zawodnikow.Ktos moze byc zdecydowany dokonczyc sezon w obecnym klubie.
Inaczej na pewno byloby w lecie.Jest na to wiecej czasu itd.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 22 sty 2011, 13:08

Jest skład i jest Poulsen

The Liverpool team in full is: Reina, Kelly, Johnson, Agger, Skrtel, Maxi, Lucas, Poulsen, Kuyt, Meireles, Torres.
Subs: Gulacsi, Cole, Pacheco, Aurelio, Spearing, Kyrgiakos, Shelvey.

Z ofensywnych na ławie Cole i Pacheco, brak Babela i Ngog'a - brzmi nieźle

Moim zdaniem nieźle to wygląda , w poprzednim meczu w pierwszej połowie najsłabiej grał pominięty dziś Spearing, a ostatnio jak razem wchodzili Poulsen z Lukasem, Brazylijczyk miał więcej miejsca i ciekawie włączał się w ofensywę.

Pozdro

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 22 sty 2011, 13:47

gienio

Nam zawodnicy do środka pola są niezbędni. Nie żyjmy przeszłością. Nie mamy teraz ani Mascherano, ani Alonso, ani nawet Aquilani'ego. Zamiast nich mamy w środku pola takie tuzy jak Poulsen, Spearing czy Lucas. Tak na dobrą sprawę jedynie Meireles i Gerrard to gracze na miarę Liverpoolu. Jest jeszcze Shelvey, ale jego póki co poważnie traktować nie należy, chociaż chłopak talent niewątpliwie ma. Na gwałt potrzebujemy następcy Mascherano, bo Lucas czy Poulsen do pięt mu nie dorastają. Lass wydaje się bardzo ciekawą opcją. M'Vila, Cattermole czy Annan (zapewne o kilku ciekawych graczach zapomniałem) także. Grając trójką w środku rozgrywający również byłby mile widziany. Niby jest Gerrard, ale jego mimo wszystko wolę oglądać za Torresem, bo ich współpraca jest momentami niesamowita. Meireles do roli rozgrywającego zupełnie mi nie pasuje, bo umiejętności świetnego ostatniego podania na Anfield wciąż nie pokazał. Grę uspokoić potrafi, ale jego rozgrywanie pozostawia wiele do życzenia. Gerrard w tym elemencie jest znacznie lepszy.

Żeby nie rzucać słów na wiatr: Meireles w spotkaniu z Evertonem miał 17 na 41 niecelnych podań. Do tego 6 na 6 niecelnych dośrodkowań, ale akurat z tego nie mam zamiaru go rozliczać. Do tego, grając na pozycji ofensywnego pomocnika, dwa razy starał się posłać prostopadłe podania. Efekt? Proszę bardzo:

Obrazek

Reasumując: środek pola wymaga wzmocnień. Zacząłbym od Sahina, który latem będzie do wzięcia za... 6 milionów euro.

Jeśli chodzi o sępienie z kasą, o którym pisałeś, to zupełnie się z tym nie zgadzam. Klub ma "plenty of money" do wydania, ale nie mają zamiaru za nikogo przepłacać, co bardzo mnie cieszy. Oferowane 18 milionów funtów za Suareza to moim zdaniem świetna oferta i nie dziwię się, że klub twardo negocjuje i nie chce jej zwiększać.

Skład niezły. Szkoda tylko, że Duńskie drewno od pierwszych minut, a Pacheco na ławce. No i wystawienie Johnsona na lewej stronie coraz bardziej mnie denerwuje. Przecież Aurelio jest gotowy do gry od dłuższego czasu.

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 22 sty 2011, 14:46

DObry mecz i ti nie tylko ze względu na postawę LFC - wilki też grają nieźle nawet przez środkową część I połowy przeważali. Nasi grają naprawdę nieźle, jeżeli kogoś można skarcić to jedynie Kuyta i Glena za "niewidoczność", także Skrtela zapodwójną niedokłądność zagrania.

Poza tym środek gra nieźle, to drewno o którym pisał Damian daje czadu (chyba jego najlepszy mecz) poza oczywiście żółtkiem z 3 min. to rozgrywa, kilkakrotnie przechwytuje przechytuje oraz zalicza świetne podanie do doskonale wychodzącego Raula, który zresztąteż jest wszędzie, choć zdarzyłą mu się głupia strata, po której mogliśmy stracić gola jak ostatnio.

Poza tym Torres...to jest to, podoba mi się Maxi w roli podłączającego się do ataku, chociaż czasem przydałoby się lepiej podkuć mu kopyta bo coś przymierzyć za cholerę nie może.

Aha jeszcze Kelly szybkość pokazał

e: oby nie spieprzyć tego jak tydzień temu

Pozdro

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 250

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 22 sty 2011, 15:00

Daaaamian pisze: Reasumując: środek pola wymaga wzmocnień. Zacząłbym od Sahina, który latem będzie do wzięcia za... 6 milionów euro.
Za ile? :D Według transfermarkt jest wart 17,5 mln..Możliwe że Borussia zbije z ceny max do 15 ale wątpie aby chcieli się pozbywać reprezentanta Turcji,przyszłego mistrza Niemiec...On także może się nie zgodzić na odejście bo Borussia może mu jeszcze zaoferować LM a Liverpool na dzień dzisiejszy jest w trakcie budowy zespołu i nie wiadamo czy się wogóle zakwalifikują do pucharów.. :) Także jeśli naprawdę zależy działaczom Liverpoolu będą musieli o wiele więcej sypnąć :D

Awatar użytkownika
cycu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 22 sty 2011, 15:49

Torres wraca (dzieki Kenny), Meireles świetnie, Lukas też na poziomie, Kuyt obudzony, niestety także Poulsen wrócił do standardowej dyspozycji w 2 połowie.

Ciekawe, że Hamill przechodzi do Wilków i od razu dostaje szansę na grę w Premiere Leauge i to jeszcze przeciwko nam, i od razu wrzuca niezłą piłkę, strzela - też się o nim kiedyś dużo mówiło.

Ostanie rozegranie kilkunastu podań zakończone bramką było niczym wisienka na torcie.

pozdro

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 sty 2011, 16:21

Daaaamian pisze:Reasumując: środek pola wymaga wzmocnień. Zacząłbym od Sahina, który latem będzie do wzięcia za... 6 milionów euro.
Jak to wyliczyłeś(ma jakąś klauzulę?). Dortmund by był głupi sprzedając go za takie grosze, za 4,5 mln to oni Lewandowskiego kupili. Sahin jest zajebisty, ma 22 lata, a przed sobą grę w LM. Okno wystawowe jakie dostarczy mu LM- sprawia, że jestem pewny, że przekona go do pozostania w Borussii. Sorry ale raczej wyżej obecnie stojące drużyny od Liverpoolu będą nim zainteresowane.

gienio
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gienio » 22 sty 2011, 22:03

Daaamian zejdz na ziemie... :wink:
Akurat srodek pola to bym wzmacnial na koncu.A ilu my mamy skrzydlowych?Ani Maxi ani Kuyt takowym nie jest,wiec ta pozycja bardzo mnie boli.Bo np jest szansa na kontre,wychodzi Kuyt i co,musi wycofac do tylu,bo jest wolny i bez dryblingu.
Torresowi tez by sie przydal ktos do pomocy.Zastanawia mnie troche ostatnio nieobecnosc N'Goga czy Babela nawet na lawie.
Kenny za wszelka cene chce wsadzic Anglikow do skladu.Skoro Shelvey dostaje caly czas szanse gry to i inni(chocby Pacheco)powinni je dostac.

Dzisiejszy mecz wcale mi sie nie podobal,to Wilki byly slabe a nie my tacy dobrzy. :o
Gralismy strasznie chaotycznie i nerwowo,kazdy stara sie oddac pilke jak najszybciej,nie ma wymiany podan.Wiele razy bylo odstawianie nogi-glownie Maxi,to mi sie rzucalo w oczy.

A i co do tych "plenty money",jak nie kupia kogos w tym oknie to okaze sie,ze maja gowno a nie pieniadze!
Watpie w ten transfer Suareza,serio.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 sty 2011, 22:08

gienio pisze:Watpie w ten transfer Suareza,serio.
Dziś czytałem, że Suarez był widziany na Old Trafford i że dogadał transfer na lato z United :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 22 sty 2011, 22:08

Ciekaw jestem w jakim celu Torres pokazał "znaka" :)
Obrazek

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 22 sty 2011, 22:11

fieldy pisze:
gienio pisze:Watpie w ten transfer Suareza,serio.
Dziś czytałem, że Suarez był widziany na Old Trafford i że dogadał transfer na lato z United :P
Proszę mnie nie straszyć .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”