---> Rap <--- - Strona 158

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: ---> Rap <---

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 19 gru 2010, 19:26

Fani Slu musza byc w szoku bo Ostry jest u nich na drugim biegunie jak Eldo. CIekawe co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 09 sty 2011, 13:38

Płyta "De nekst best" dopiero od 2 dni jest w przedsprzedaży na stronie Empiku, a już klasyfikuję się na 15 pozycji sprzedaży pokonując wielu komercyjnych "artystów"
To jest dopiero debiut a nie jakies Kobry :wink: 2 single i miazdza juz plyte z wytworni RPS. Mam nadzieje ze plyta bardzo dobrze sie sprzeda i Vnm tylko utwierdzi hejtow jak wysoko siedzi w polskim rapie.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 09 sty 2011, 14:27

Chetnie sprawdze tę jego plytę, by sprawdzic czy ten jego 2 singiel to szczyt jego umiejetnosci i sie posmiac z jego debilnych porównań, a potem trochę pohejtować albo jak sie czyms zaskocze, to ewentualnie spropsować :wink:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 09 sty 2011, 14:31

Tak się wchodzi na legal. A nie, że jakieś wacki nagrywają 2 miesiące i wydają te swoje wypociny na legalu. VNM pozamiata tą płytą.

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 10 sty 2011, 21:30

Nowy solowy album O.S.T.R. ukaże się 22 lutego 2011 pod tytułem "Jazz, dwa, trzy". Wkrótce więcej info.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 10 sty 2011, 21:36

To jest dopiero debiut a nie jakies Kobry :wink:

proszę Cię ... jak znasz osobiście ludzi którzy uważają/uważali że płyta Kobry rozjebie i będzie jakimś tam wysoko latającym debiutem na legalu to chyba musisz zmienić otoczenie :D mr.metka to słaby raper od zawsze , jedyne co trawie to jego niektóre featy...

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 23 sty 2011, 18:05

I jak panowie? Tydzień po premierze można już chyba się wypowiadać. A więc zacznę...VNM rozpierdolił. Dziękuję. Jeśli miałbym do czegoś tę płytę porównać, to chyba z solowym debiutem Pyska. Zrobiła na mnie podobne wrażenie. Jedyny problem, że w tym roku wyjdzie też Mes. A więc VNM miałby tak jak Pysk miano płyty roku(wiem, że dopiero styczeń, ale naprawdę jestem pod dużym wrażeniem), gdyby nie fakt, że wydaje w tym samym roku co Mes. Dla mnie płyta miazga i na razie nie schodzi z odtwarzania. Na chwilkę dosłownie odstawiłem na rzecz nowego Taliba, ale pewnie zaraz wrócę do "De Nekst Best". Boję się tylko, że przy takim natężeniu słuchania niedługo będę miał jej dość.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 23 sty 2011, 18:07

Cris7 pisze:A więc zacznę...VNM rozpierdolił
A mnie album w ogóle do gustu nie przypadł. Specem nie jestem, dla mnie po prostu słaba płyta. Za to bardzo spodobał mi się debiutancki album W zmowie "Kilkaset słów kilkaset sekund sławy" :ok:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 02 lut 2011, 18:20

http://www.cgm.pl/video,13806,fu_mam_na ... video.html

Mam dziwne wrażenie, że jest to diss na Firme.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 02 lut 2011, 18:54

Cris, Pyskaty wyszedł w 2009, a wtedy wyszedł np Mes, a Zamach jest prześwietną płytą. Dla mnie Pysk w Pysk to bardzo udana produkcja, jednak Zamach jest po prostu lepszy.

Co do VNMa, niezła ta płyta, różnorodna, ale w tym roku wychodzi właśnie 3 solo Mesa, legalny debiut Weny, który rozpierdoli, do tego Parias, WFD, może solo Pezeta, Rasmentalism, Okoliczny element, już na dniach MŁD/Czarlson, i sporo jeszcze, takze bedzie dobry rok. VNM dał radę, ale płytą roku nie będzie, to już Wam oszczędze emocji.

Ja stawiam albo na solo Weny albo Mesa

edit.

a no i Łona sie zbiera w końcu do wydania czegoś nowego, także to tez bedzie dobry joint

Awatar użytkownika
NoName1989
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1551
Kibicuję: WIDZEW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NoName1989 » 02 lut 2011, 19:13

Singiel z nadchodzącego albumu "Jazz, dwa, trzy".

Co do VNMa, niezła ta płyta, różnorodna, ale w tym roku wychodzi właśnie 3 solo Mesa, legalny debiut Weny, który rozpierdoli, do tego Parias, WFD, może solo Pezeta, Rasmentalism, Okoliczny element, już na dniach MŁD/Czarlson, i sporo jeszcze, takze bedzie dobry rok. VNM dał radę, ale płytą roku nie będzie, to już Wam oszczędze emocji.
Kiedy Parias ma wyjść? ;>

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 lut 2011, 19:50

Ale ja napisałem dokładnie to samo co Ty o Pysku :lol: Byłaby płyta roku gdyby nie płyta Mesa. Wenę lubię, ale nie wiem czy dla mnie przebije VNM'a. Być może, bo jest duża obaj robią coś świeżego. Po Pariasie nie spodziewam się niczego wielkiego. Jak będzie dobrze, to miło się zaskoczę, jak nie , to płakać nie będę. Pezeta solówka ma być grime'owa i to mnie akurat bardzo cieszy. Jak uda się z tymi brytyjskimi featami(np. mój ulubieniec Kano, notabene za dzieciaka był piłkarzem Chelsea, ale zdrowie mu nie pozwoliło kontynuować kariery) to będę wniebowzięty, bo takiej płyty nikt jeszcze w Polsce nie nagrał, a ja brytyjski rap lubię. WFD zawsze spoko, ale pewnego poziomu już nie przeskoczą, wiem czego mogę się po nich spodziewać.

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 lut 2011, 22:03

Tak, niezla plyte wydal VNM (Roze Betonu, Widze Ich i Cypher to moi faworyci), jednakze plyta roka to chyba przedwczesne stwierdzenie ze wzgledu na produkcje, ktore wymienil kulek. Jeszcze Ostry wychodzi i moze czyms zaskoczy ciekawym (nowy singiel imo zjada jego 2 poprzednie plyty), a takze Zkibwoy z Kedyfem maja cos nagrac. Rzeczywiscie przydaloby sie w koncu cos nowego od Lony, bo mam jego niedobor ostatnio. Najlepiej pelny album, a nie EP.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 lut 2011, 22:24

Marco_Van_Basten pisze:http://www.cgm.pl/video,13806,fu_mam_na ... video.html

Mam dziwne wrażenie, że jest to diss na Firme.
Przesłuchałem ten kawałek Fu i muszę przyznać, że... nawet niezły. Pojechał Fusznik ostro, i to raczej właśnie z Firmą.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 07 lut 2011, 22:16

A ja przesłychalem dzisiaj fajną płytkę 3h- WWA. Czyli pierwszy ich nielegal ;)

macie tu fajny kawaleczek

hadohadoha ;D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”