Chelsea FC (zbiorczy) - Strona 189

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Re: Chelsea Londyn (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 22 sty 2011, 18:06

MGiggs pisze:Niech mi jakiś znawca Seria A powie jakim cudem ten pionek został uznanym za doskonałego obrońce ?
ponieważ to jest :arrow:
MGiggs pisze:Seria A

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 22 sty 2011, 20:08

Do Kjaera to już sam wasz opis mnie uprzedził. :lol: Davida Luiza za kwotę o której się mówi, czyli ok. 30 mln bym jakoś przebolał, ale na ten transfer też patrze lekko skrzywionym okiem. Cena za duża, do tego nie wiadomo, czy Premier League jest dla niego. Na stoperze moim marzeniem byłby Gary Cahill :pray:

Ale przejdźmy do rzeczywistości, nasz zarząd lubi różne rzeczy odpierdalać i tracić świetnych grajków na wyciągnięcie ręki, więc coś czuje, że zakończymy okienko bez transferów

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 sty 2011, 0:21

Może z tym Luizem rzeczywiście jest coś na rzeczy. Nie było go w meczowej 18-ce w niedawno zakończonym meczu z Nacional.

Awatar użytkownika
Il Padrino
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Il Padrino » 23 sty 2011, 0:24

MGiggs pisze:Kjear w Chelsea :mrgreen: ?

już zacieram ręce.Niech mi jakiś znawca Seria A powie jakim cudem ten pionek został uznanym za doskonałego obrońce ?
Mnie osobiście nigdy chłopak nie zachwycał i nie rozumiałem, tego szumu wokół niego. Dlatego tez, nigdy nie płakałem, że liga włoska go straciła, a i fakt, ze odszedł do zwykłego niemieckiego klubiku, mnie nie zaszokował. Nie wiem jak gra teraz, ale w Palermo wyglądał, trochę jak Bonucci. Sztywna, mało zwrotna kłoda drewna.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 131

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 23 sty 2011, 0:31

Pawel875 pisze:Może z tym Luizem rzeczywiście jest coś na rzeczy. Nie było go w meczowej 18-ce w niedawno zakończonym meczu z Nacional.
Z tego co się orientuję to pauzował za 5 żółtych.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 23 sty 2011, 0:34

Sammyy pisze:
Pawel875 pisze:Może z tym Luizem rzeczywiście jest coś na rzeczy. Nie było go w meczowej 18-ce w niedawno zakończonym meczu z Nacional.
Z tego co się orientuję to pauzował za 5 żółtych.
Więc to pewnie była tylko moja wymyślona teoria w sprawie Davida Luiza :lol:. Ale mimo wszystko jest kolejny fakt, mówiący o tym, że jednak zagra w Chelsea:

Z chelsea.pl:
Raporty z Portugalii sugerują, że działacze Benfici wybrali się do Londynu by negocjacjować z Chelsea sprzedaż obrońcy Davida Luiza.

Reprezentant Brazylii od kilku tygodni jest silnie łączony z przeprowadzką na Stamford Bridge, jako że The Blues szukają kogoś kto wzmocni defensywę.

Oba klubu jak na razie nie doszły do porozumienia w sprawie ewentualnego transferu zawodnika, który w kontrakcie ma wpisaną kwotę odstępnego 50 milionów euro (£42.5m). Portugalczycy grają ostro i chcą za swoją gwiazdę dostać jak najwięcej.

Jednak niektóre media sugerują, że transfer jest blisko finalizacji po tym jak do stolicy Anglii poleciał prezes O Glorioso - Luis Felipe Viera - w towarzystwie agenta Giuliano Bertolucciego.

Podobno londyńczycy są w stanie zaoferować 25 milionów euro (£21.2m) i dorzucić któregoś ze swoich zawodników, by spełnić rządnia Portugalczyków.

Najbliżej ewentualnego opuszczenia SW6 w ramach rozliczenia za Brazylijczyka są podobno Paulo Ferreira lub Salomon Kalou, ale Benfika jest bardziej zainteresowana sprowadzeniem jakiegoś młodego talentu z Akademii Chelsea.

Na Estadio da Luz w zeszłym tygodniu przywędrował z Olhanense środkowy obrońca Jardel, co może sugerować, że klub przygotowuje się już na ewentualne odejście Luiza. Ile w tym prawdy? Przekonamy się najpóźniej 31 stycznia.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2896

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 23 sty 2011, 15:08

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 sty 2011, 13:23

hehee pogoniła go :D

Świetny wynik wczorajszego meczu i świetna bramka Drogby to mogło się podobać w dodatku Ramires strzelił swoją pierwszą bramkę dla The Blues :) Wynik na pewno raz lepszy niż gra zespołu. Bolton miał kilka świetnych sytuacji ale często ratowała nas obrona i kilka dobrych interwencji Cecha. Myślę że to może być pkt zwrotny dla nas od tej całej słabej formy i kryzysu mam nadzieję że strzelone bramki na Boltonie który zaskakująco dobrze sobie radził dotychczas na pewno dodadzą pewności siebie.

Następny wyjazd to Sunderland, mam nadzieję że Chelsea pała rządzą rewanżu za porażkę na SB w dodatku Sunderland pozbył się swojej gwiazdy ale nie zapominajmy że Gyan świetnie się tam zaaklimatyzował więc może być groźnie.

Wg raportów Sky Sports, Benfica wczoraj zaakceptowała ofertę Chelsea w wysokości £21.5mil + jeden z naszych młodzików (Rajković, Matić, Borini, Van Aanholt) za Davida Luiza który ma przejść dzisiaj testy medyczne i podpisać indywidualny kontrakt.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 sty 2011, 14:24

Bent nie miał wcale jakiegoś olbrzymiego wkładu w efektowną grę Sunderlandu. Świetnie się tam rozumie duet Gyan-Welbeck, ale Danny jest póki co niestety kontuzjowany.

Wczoraj oglądałem tylko pierwszą połowę. Było widać starą Chelsea, która bezlitośnie karciła rywala, który nie potrafił wykorzystać swoich okazji. Styl może nie powalający, ale wynik jak najbardziej, bo przecież Bolton to nie łatwy teren.

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 25 sty 2011, 15:15

Wg raportów Sky Sports, Benfica wczoraj zaakceptowała ofertę Chelsea w wysokości £21.5mil + jeden z naszych młodzików (Rajković, Matić, Borini, Van Aanholt) za Davida Luiza który ma przejść dzisiaj testy medyczne i podpisać indywidualny kontrakt.
Niech biorą Rajkovicia (swoją drogą, czy on naprawde jest kapitanem Vitesse jak mówi transfermarkt?), jakoś dobrej marki sobie w Holandii nigdy nie wyrobił, albo Maticia (nie wiem właściwie, po co go kupiliśmy) z większym wskazaniem na tego drugiego :)

Obrazek
Oceny (skysports) z dupy, Cech napewno nie był najsłabszym naszym zawodnikiem, 8 dla niego to minimum

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 sty 2011, 15:23

Właśnie trochę mnie zdziwiła ocena dla Cecha miał kilka świetnych i pewnych interwencji bramki nie stracił więc czemu taka niska ocena? Ale to nie pierwszy raz gdy eksperci z SS mnie zadziwiają.
red85 pisze:Bent nie miał wcale jakiegoś olbrzymiego wkładu w efektowną grę Sunderlandu. Świetnie się tam rozumie duet Gyan-Welbeck, ale Danny jest póki co niestety kontuzjowany.
No, raczej nie miał ale dużo bramek strzelał i potrafił się znaleźć tam gdzie trzeba to można mu przyznać. Chodzą plotki że Bruce będzie chciał sprowadzić Welbecka na stałe ale to mogą być tylko ploty. Co się stało z tym poprzednim Campballem ? Gra tam jeszcze bo pamiętam że był w poprzednim sezonie i strzelał bramki nie raz a teraz nagle ucichło o nim, kontuzja ?

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 sty 2011, 15:37

Campbell zerwał wiązadła w kolanie na początku sezonu i prawdopodobnie w tym sezonie na boisku się już nie pojawi. A Bruce nie ukrywa, że chciałby Welbecka ściągnąć, ale Fergie już dał do zrozumienia, żeby sobie odpuścił bo nie ma na to szans :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 sty 2011, 15:57

To wszystko wyjaśnia. Z Welbacka może być naprawdę dobry zawodnik jeśli nie znajdzie się dla niego miejsce w składzie na następny sezon, SAF powinien wypożyczyć go jeszcze raz do Sunderlandu jestem pewny że Bruce by go przyjął z otwartymi ramionami.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 28 sty 2011, 13:46

26 mln funtów za Luiza... Paranoja... Tym bardziej, że za Torresa Chelsea zaoferowała zaledwie 35 mln funtów.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 sty 2011, 13:57

Daaaamian pisze:26 mln funtów za Luiza... Paranoja...
Dziękujemy, dobranoc. Coraz bardziej zastanawiające staje się, dokąd zmierza takie szastanie. Nie wiem czy on jest z 10 mln wart... Widziałem go tyle razy w akcji, ale jakoś Luiz->Benfica->liga portugalska->Luiz->Chelsea->liga angielska... Skończy się na tym, ze Ivanović wciągnie go nosem :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”